Заглавие: Re: направи си сам пособия за промиване на речно злато Вто Юни 29, 2010 9:25 pm
Проводимоста е много малка на този вид вода!Ако е морска да, диодите постоянно ще мъждукат! А да не попадат магнитни прашинки се предвиждаше магнитна пластична лента като прагче!
Гост Гост
Заглавие: Re: направи си сам пособия за промиване на речно злато Вто Юни 29, 2010 9:32 pm
даже и да си представим че системат е направена и работи перфектно, при пресяване на златоносна река винаги ще попадат прашинки е светодиода ще светва непрекъснато... какъв би бил смсъла от това, ние и вез тва занем че има злато , проблема е да го отделим от тинята, песъчинките и магнетита, регистрацията на прашинките нищо не ни помага
saiganica Легионер
Заглавие: Re: направи си сам пособия за промиване на речно злато Вто Юни 29, 2010 9:40 pm
Нали индикацията на даден диод е сигнал за наличие на метал в съответния улей-а от там вашата намеса!
Гост Гост
Заглавие: Re: направи си сам пособия за промиване на речно злато Вто Юни 29, 2010 9:49 pm
Ха това е някакво електронно корито,че е безсмислено да се прави е ясно но хубаво е човек да има идеи,като се мисли може да се роди нещо добро.Поздравявам те за идеята!!!
Гост Гост
Заглавие: Re: направи си сам пособия за промиване на речно злато Сря Юли 07, 2010 10:07 pm
Погледнете колегата от Южна Каролина US какви самоделки си прави. http://forum.treasurenet.com/index.php/topic,323849.0.html А който иска да разгледа и форума има много интересни неща. http://forum.treasurenet.com/index.php/board,33.0.html
brutus Легионер
Заглавие: Re: направи си сам пособия за промиване на речно злато Сря Юли 07, 2010 11:48 pm
самоделката придава 4ар и удоволствие от работата.
багер4е Новобранец
Заглавие: Re: направи си сам пособия за промиване на речно злато Чет Юли 08, 2010 10:04 am
Ето винилови стелки за коритото. https://2img.net/r/ihimizer/img413/456/eiaoee11.jpg
Изтривалки,има ги навсякъде,наподобяват юфка или кадаиф,с подложка и без,тези с подложка се държат малко дървено в студено време
Virosss Легионер
Заглавие: Re: направи си сам пособия за промиване на речно злато Чет Юли 08, 2010 1:24 pm
Всичко ок, но не хванах тая подложка с какво помага... предполагам задържа по-тежките частици... но после как се изваждат от там, ако например е този тип стелки, който си показа багерче
багер4е Новобранец
Заглавие: Re: направи си сам пособия за промиване на речно злато Чет Юли 08, 2010 2:30 pm
Е тъй де,задържа ги,при това много добре,работи си час-два,ако щеш цял ден.Ще хвана някой сръчко да снима моя туч,преработван за кой ли път,последно го нарязах за да влиза в раница 1м.и30фунията но не се отличава много от тези,спазено е всико по каталог.
Заглавие: Re: направи си сам пособия за промиване на речно злато Чет Юли 08, 2010 5:58 pm
brutus написа:
самоделката придава 4ар и удоволствие от работата.
И в повечето случай е по евтина и по добре работи от скъпите фабрични.
Гост Гост
Заглавие: Re: направи си сам пособия за промиване на речно злато Чет Юли 08, 2010 8:58 pm
Не е толко важно с какво промиваш,а е важно къде и колко време имаш за тая работа.Аз лично предпочитам да остава повече пясък в пособието,нямам вяра на тези пластмасови коритца-със сигурност изпускат и злато.
leo 1 Преторий
Заглавие: пособия за добив на злато направи си сам пособия за промиване на речно злато Чет Юли 08, 2010 9:12 pm
здравейте колеги при нас е имало един доста добър търсач и разбрах че неговите корита били дървени външно а пода в коритото и преградите били изработени от лентови гуми . как мислите дали златото не се задържа повече от гумите отколкото с дървени прегради ,и сигорно с по малко количество вода работят .
Гост Гост
Заглавие: Re: направи си сам пособия за промиване на речно злато Чет Юли 08, 2010 9:54 pm
leo 1 написа:
здравейте колеги при нас е имало един доста добър търсач и разбрах че неговите корита били дървени външно а пода в коритото и преградите били изработени от лентови гуми . как мислите дали златото не се задържа повече от гумите отколкото с дървени прегради ,и сигорно с по малко количество вода работят .
Пак казвам не се стремете да остава малко материял в коритото защото неминуемо ще се изпусне и злато,с гумите се цели да остава малко пясък.Римляните не са имали гума а са промили тонове злато с дървени корита.
brutus Легионер
Заглавие: Re: направи си сам пособия за промиване на речно злато Чет Юли 08, 2010 10:05 pm
аз предпо4итам гуми само защото се свалят и се мият по лесно,а ина4е става сьс вси4ко.а относно дали са по големи и подалбоки отворите ве4е е много важно да нагласеш добре наклона и коли4еството вода.не бива по време на работа дупките да се изпьлнят и да се образува равен слои защото вси4ко трьгва от горе. успех.
brutus Легионер
Заглавие: Re: направи си сам пособия за промиване на речно злато Пет Юли 09, 2010 11:05 am
колеги имам все още неосьществена идея,за самоделка за сух материал.прегледал сьм разбира се клиповете.интересува ме имали сред нас горд собственик на нещо подобно,да сподели впе4атленията си. успешен уикенд.
Гост Гост
Заглавие: Re: направи си сам пособия за промиване на речно злато Пет Юли 09, 2010 9:42 pm
brutus написа:
колеги имам все още неосьществена идея,за самоделка за сух материал.прегледал сьм разбира се клиповете.интересува ме имали сред нас горд собственик на нещо подобно,да сподели впе4атленията си. успешен уикенд.
Ще изкажа моето виждане по въпроса за отделянето на злато от сух материял,ако греша ме опровергайте.В България нямаме такиа сухи сипей с злато като в US или поне аз не съм срещал.Тези насипи странично от реките или в временно пресъхнали дерета не са напълно сухи а като започнеш да копаеш в дълбочина са влажни,а влажен материял е не възможно да се обработва.Трябва да се суши на слънце и след това да се отсява и процеса става сложен,по-добре да се помисли дали няма да може да се прекарва материяла до вода или да се прекара вода до материяла.
багер4е Новобранец
Заглавие: Re: направи си сам пособия за промиване на речно злато Съб Юли 10, 2010 6:41 am
Асолютно сте прави и двамата има един страх да се напусне реката,което си е вид ограничение. Ето една Австралийска играчка.
обръщаме наопъки видно е че основната работна част,прилича на чайник,тази зима май ще прецакам нашия,че прототипа от срязана бутилка от минерална вода 20 литра ме мързи да го сглобя.
Иначе много го хвалят пък и добре изглежда,компактно и производително.
brutus Легионер
Заглавие: Re: направи си сам пособия за промиване на речно злато Съб Юли 10, 2010 4:59 pm
Ами,имам такова място.Вода няма ,а целия баир е ерозирал кварц като грис,примесен с 4ервена глина,златото е във вякакав размер.10-15см. от по4вата могат да се работят,ипосле пак така на на етапи.Сега слансето е силно и за няколко дни глината изсахва и става на прах.Багер4е прости братко ,но неми стана много ясно как работи това 4удо.На мен оба4е ми трябва такова което да прекарва поне няколко кубика наден.
Гост Гост
Заглавие: Re: направи си сам пособия за промиване на речно злато Съб Юли 10, 2010 10:21 pm
brutus написа:
Ами,имам такова място.Вода няма ,а целия баир е ерозирал кварц като грис,примесен с 4ервена глина,златото е във вякакав размер.10-15см. от по4вата могат да се работят,ипосле пак така на на етапи.Сега слансето е силно и за няколко дни глината изсахва и става на прах.Багер4е прости братко ,но неми стана много ясно как работи това 4удо.На мен оба4е ми трябва такова което да прекарва поне няколко кубика наден.
Ето де,просто пособие което го бях качил по-назад в темата.Въпросът е дали си толко сръчен като тоя мераклия на клипа.
brutus Легионер
Заглавие: Re: направи си сам пособия за промиване на речно злато Съб Юли 10, 2010 11:01 pm
Марио го познавам аз.Пусто не съм сръ4ен 4ак толкова.Негогата макина е още от Леонардо да Вин4и.Има и по съвременни ре6ения.Мотор4е за 4иста4ки,оста на ексцентрик и движи едно гумено мех4е на дъното.Живот и здраве може да го направя някои ден,но питането ми всъщност е ,ако някои е работил или виждал нещо такова,дали работи и дали си струва да го захващам.А то ако ще блъскам като този цял ден за 2 коли4ки,то по доре да натобариш ремаркето и да го миеш някаде на вода. Останете със здраве.
багер4е Новобранец
Заглавие: Re: направи си сам пособия за промиване на речно злато Нед Юли 11, 2010 4:51 am
Споко,щом е в границите на видимото,най-вероятно жълтеникава слюда,едни такива кафеникави ронляци,мачкай с някакво хаванче за проба,или го стисни с ноктите ще се разпадне най-вероятно
brutus Легионер
Заглавие: Re: направи си сам пособия за промиване на речно злато Нед Юли 11, 2010 11:07 am
За злато говорим,ама капка воданяма от 10 години.А как всъщност ратоти това с (4аиника).
багер4е Новобранец
Заглавие: Re: направи си сам пособия за промиване на речно злато Нед Юли 11, 2010 3:53 pm
Добре де това е труднико,но ето нещо ТУК принципа е същия,и Това и Това и те така,това с кофите ми хареса дано съм помогнал.
brutus Легионер
Заглавие: Re: направи си сам пособия за промиване на речно злато Нед Юли 11, 2010 7:28 pm
Благодаря ти приятелю,стана ми ясно в общи линии.Третият способ го ползвах като работех с корито на бързея,пресявах си и го носех с коли4ка до коритото,първобитно е но работи(нямах помпа).Другите два способа,помагат само против скука,повярваи ми.С тия кофи ще прекараш две коли4ки и ще се откажеш.Не змам с какво си работил,но не играели яко лопата,ще ловиш злато само във форума. Без лоши 4увства и успех.
Гост Гост
Заглавие: Re: направи си сам пособия за промиване на речно злато Нед Юли 11, 2010 9:38 pm
brutus написа:
Благодаря ти приятелю,стана ми ясно в общи линии.Третият способ го ползвах като работех с корито на бързея,пресявах си и го носех с коли4ка до коритото,първобитно е но работи(нямах помпа).Другите два способа,помагат само против скука,повярваи ми.С тия кофи ще прекараш две коли4ки и ще се откажеш.Не змам с какво си работил,но не играели яко лопата,ще ловиш злато само във форума. Без лоши 4увства и успех.
Ето нещо и от мен но не ти го препоръчвам,като гледам на тоя човечец огрижената физиономия си мисля че не е много сполучливо.
направи си сам пособия за промиване на речно злато