Заглавие: Как да разпознаем златото Вто Юни 01, 2010 9:48 pm
Колеги доста хора ми се обаждат последно време да ме питат как изглежда речното злато,някой намерили слюда други някакви люспи и не могат да се ориентират кое е злато.Злато не може да се намери на око без промиване и преставлява жълти малки късчета които при натиск не се раздробяват.От обяснения може пак да не се разбере затова реших да продавам мостри 0,5 грама 20 лв. и 1 грам 40 лв.Не го правя с цел печалба но и без пари немога да раздавам злато.Мога да го пратя с кориер във всяка точка на България а за района на София мога да показвам безплатно. https://2img.net/r/ihimizer/i/206xs.jpg/
Гост Гост
Заглавие: Re: Как да разпознаем златото Чет Юни 03, 2010 10:12 pm
Аз съм за София.Ако е удобно събота или неделя.Ще е добре са се съберем повече хора.Не мога да пиша на лични,но ето едно телефонче:0878661228
Гост Гост
Заглавие: Re: Как да разпознаем златото Чет Юни 03, 2010 10:43 pm
zolak написа:
Аз съм за София.Ако е удобно събота или неделя.Ще е добре са се съберем повече хора.Не мога да пиша на лични,но ето едно телефонче:0878661228
Ако се поразровиш ще ми намериш кординатите и мога да ти покажа какво представлява речното злато,а да се събираме повече няма да стане защото съм много зает и нямам свободно време.
yaponetsa Цезар
Заглавие: Re: Как да разпознаем златото Чет Юни 03, 2010 11:13 pm
.
Последната промяна е направена от yaponetsa на Нед Сеп 18, 2016 7:21 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Гост Гост
Заглавие: Re: Как да разпознаем златото Чет Юни 03, 2010 11:20 pm
yaponetsa написа:
stemla написа:
zolak написа:
Ако се поразровиш ще ми намериш кординатите и мога да ти покажа какво представлява речното злато,а да се събираме повече няма да стане защото съм много зает и нямам свободно време.
колега не че ше хукна да си купувам,но самородното злато /23карата/ не е ли по скъпо?в смисъл не се ли набутваш?
Не съм сигурен може и малко по скъпо да е но е някъде там,а и аз няма да продам кой знае колко,нали съм го размерил на 0,5 грама за мостра,а от колко по сиреозни неща сме се набутвали та това ли ще тънчим.
yaponetsa Цезар
Заглавие: Re: Как да разпознаем златото Пет Юни 04, 2010 12:00 am
.
Последната промяна е направена от yaponetsa на Нед Сеп 18, 2016 7:10 pm; мнението е било променяно общо 1 път
tepes Цезар
Заглавие: Re: Как да разпознаем златото Пет Юни 04, 2010 1:39 am
Вчера курса на златото е бил около 63 лева за грам 24карата, по БНБ.
Gordian Новобранец
Заглавие: Колеги доста хора ми се обаждат последно време да ме питат как изглежда речното злато,някой намерили слюда други някакви люспи и не могат да се ориентират кое е злато.Злато не може да се намери на око без промиване и преставлява жълти малки късчета които Пет Юни 04, 2010 7:36 am
Колега,би ли казал с каква проба е златото което продаваш? Защото както съм сигурен знаеш ,дори и самородното злато си има различна честото. Няма как да е 24,това се знае,но ако е нещо от сорта на 23,65 ще се радвам да те запозная с един познат който ще ти купи с килограми от това злато,разбира се ако имаш толкова де.
Гост Гост
Заглавие: Re: Как да разпознаем златото Пет Юни 04, 2010 9:00 pm
yaponetsa написа:
stemla написа:
Не съм сигурен може и малко по скъпо да е но е някъде там,а и аз няма да продам кой знае колко,нали съм го размерил на 0,5 грама за мостра,а от колко по сиреозни неща сме се набутвали та това ли ще тънчим.
Е те тука си прав Нема такъв от нас дет не се е набутвал.Но мисълта ми /ако не греша де/ е че примерно 14к злато е с печат 585,което трева да значи 58,5 процента чисто злато.т.е от 1 грам чисто злато се правят около 1,7 грама 14к злато.Абе който купи ше е на далавера,макар и минимална.
Който си купи ще е на голяма далавера за това че ще си има ново интересно хоби,а от цената и каратите няма да спечели но няма и да загуби.
Гост Гост
Заглавие: Re: Как да разпознаем златото Пет Юни 04, 2010 9:05 pm
Gordian написа:
Колега,би ли казал с каква проба е златото което продаваш? Защото както съм сигурен знаеш ,дори и самородното злато си има различна честото. Няма как да е 24,това се знае,но ако е нещо от сорта на 23,65 ще се радвам да те запозная с един познат който ще ти купи с килограми от това злато,разбира се ако имаш толкова де.
Колега къде прочете че продавам килограми 24 каратово злато.ПРОДАВАМ МОСТРИ ПО 0,5 ГРАМА ЗА КОЙТО ИМА ИНТЕРЕС И НЯМА ОТ КЪДЕ ДА ВИДИ КАКВО ДА ТЪРСИ!!!Ако искам да продавам злато си има златари които го топят и мерат каратите изчисляват и т.н,а и тука не е мястото за такива търговии.
Gordian Новобранец
Заглавие: Re: Как да разпознаем златото Съб Юни 05, 2010 9:39 am
Не съм казал че имаш,казах ако имаш и ако е с хубава проба,иначе не си заслужава цената. Мисля добре съм те прочел,но ти мен явно не си .
Гост Гост
Заглавие: Re: Как да разпознаем златото Съб Юни 05, 2010 8:12 pm
Gordian написа:
Не съм казал че имаш,казах ако имаш и ако е с хубава проба,иначе не си заслужава цената. Мисля добре съм те прочел,но ти мен явно не си .
Добре както кажеш ,може и аз да не съм чел добре,но пак казвам това злато което продавам само защото много хора няма от къде да видят, е речно и няма как да се пробват каратите,ако се стопи да се пробва няма да е същото и няма да послужи за мостра.На чесна дума казвам че е 22 карата и цената за която го продавам е приблизителна,ако се прецака някой от нас двамата ще е 2-3 лева което не мисля че е проблем,а за количества си има други пазари.
zlatko Легионер
Заглавие: Re: Как да разпознаем златото Съб Юни 05, 2010 8:22 pm
КАК да разпознаем златото - от баба ми знам пускаш го на чаша оцет и на сутринта разбираш дали е злато(старите хора да не са били по глупави от нас)?????
leo 1 Преторий
Заглавие: как да разпознаем златото Съб Юни 05, 2010 10:06 pm
Златко хубаво име имаш та я сподели повече за бабати сигорно многозлато е извадила та знае и ти е разправяла и как се добива,промива ,чисти от примеси и други работи ще е интересно
zlatko Легионер
Заглавие: Re: Как да разпознаем златото Съб Юни 05, 2010 10:22 pm
leo 1 написа:
Златко хубаво име имаш та я сподели повече за бабати сигорно многозлато е извадила та знае и ти е разправяла и как се добива,промива ,чисти от примеси и други работи ще е интересно
ЛЕО; темата е как да разпознаем златото аз си казвам моето мнене ,ако нямаш нищо против-старите хора са пробвали така -i мен така са ме учили /златото да пробвам на оцет а среброто на свещ/- А ти лео виждал ли си самородно злато че коментираш, или се правиш че си чат от всякъде;
leo 1 Преторий
Заглавие: как да разпознаем златото Съб Юни 05, 2010 10:29 pm
Златко вече имам извадени няколко грама самородно речно злато нарпавил съм си корита,сита , копанки ,и други необходими инструменти и не се права като теб да пиша из всички теми днес както ти правиш , много голям разбирач се извъди а сигорно и металотърсач нямаш
leo 1 Преторий
Заглавие: как да разпознаем златото Съб Юни 05, 2010 10:36 pm
Златко та ти написа че са ти казвали как се разпознава златото та и за това ти написах сподели повече информация е добре дошло човек се учи цял живот
K7650 Легионер
Заглавие: Re: Как да разпознаем златото Съб Юни 05, 2010 10:49 pm
съвет от мен никога не пробвайте да разтопите речното златото с оксижен - кислорода го изгаря някой пробвал ли е с аргон
Гост Гост
Заглавие: Re: Как да разпознаем златото Съб Юни 05, 2010 10:51 pm
Това за оцеда по скоро се отнася за обработено злато да се познае да не е менте пръстена примерно,не че не става и за речното ама замисъла беше как да разпознаем речното злато от слюдата и други подобни.
zlatko Легионер
Заглавие: Re: Как да разпознаем златото Съб Юни 05, 2010 10:53 pm
leo 1 написа:
Златко та ти написа че са ти казвали как се разпознава златото та и за това ти написах сподели повече информация е добре дошло човек се учи цял живот
Лео ще те запозная с баба
Гост Гост
Заглавие: Re: Как да разпознаем златото Съб Юни 05, 2010 10:55 pm
K7650 написа:
съвет от мен никога не пробвайте да разтопите речното златото с оксижен - кислорода го изгаря някой пробвал ли е с аргон
Това е истина,пробвал съм и изгаря като барут и остава само черно петно.Горелка на пропан-бутан достига температурата на топене на златото но препоръчвам да не се топи защото после трудно му се намира пазар.
zlatko Легионер
Заглавие: Re: Как да разпознаем златото Съб Юни 05, 2010 10:56 pm
stemla написа:
Това за оцеда по скоро се отнася за обработено злато да се познае да не е менте пръстена примерно,не че не става и за речното ама замисъла беше как да разпознаем речното злато от слюдата и други подобни.
Stemla;- сега се изказа правилно.
leo 1 Преторий
Заглавие: как да разпознаем златото Съб Юни 05, 2010 11:10 pm
Златко евала и аз съм дедо та баба ако е млада може и да си допаднем еееее че отнесе някои грам но какво да се прави такъв е живата
zlatko Легионер
Заглавие: Re: Как да разпознаем златото Съб Юни 05, 2010 11:19 pm
leo 1 написа:
Златко евала и аз съм дедо та баба ако е млада може и да си допаднем еееее че отнесе някои грам но какво да се прави такъв е живата
ЛЕО;- нямаш проблеми да ми бъдеш дядо на баба има сексуални проблеми с мъжете(бъркала с пръст-познай къде )-ако си навит ела да и поискаш ръката
Гост Гост
Заглавие: Re: Как да разпознаем златото Съб Юни 05, 2010 11:28 pm
zlatko написа:
leo 1 написа:
ЛЕО;- нямаш проблеми да ми бъдеш дядо на баба има сексуални проблеми с мъжете(бъркала с пръст-познай къде )-ако си навит ела да и поискаш ръката
Много извратена баба ти бе човек,ама извратихме и темата,дайте нещо за злато-там е истината а не на баба ти в ......