Заглавие: Re: Кой какъв инструмент исползва за изваждането на метала? Чет Яну 13, 2011 11:13 pm
deultum написа:
В Бургас ги има Фискарс в Mr. Bricolage но са от 70 лв нагоре
Мда.. Купих си Фискарс от Практикер в Стара загора, преди около 6 месеца, модел за камениста почва и с къса дръжка Според мен си заслужава парите, забравих вече за изкривени и счупени лопати Яка работа, може да се ползва и за лост
Vergilius Легионер
Заглавие: Re: Кой какъв инструмент исползва за изваждането на метала? Чет Яну 13, 2011 11:24 pm
kuroviev написа:
Vergilius написа:
С права лопата - подарък от човека от който си взех машината . Бая пари е изкарала тази лопата , да се надяваме че и още ще изкара , ина4е помошник на лопатата е и една кирка от военните дето ги продават по пазарите
Мислиш земеделие да подхващаш с тази лопата? А ако за иманярство говориш искрено те моля да не го рпавиш тука защото всички вкарваш под твоя знаменател! Поздрави и хубав ден!
Под пари имах предвид монети , все пак монетите са били парична форма на обращение . Мисля че всички сме законни търсачи и е наумесно да се сравняваме с иманяри . Поздрави и от мен
''Facta sunt verbis difficiliora''
Гост Гост
Заглавие: Re: Кой какъв инструмент исползва за изваждането на метала? Пет Яну 14, 2011 12:55 am
Vergilius написа:
kuroviev написа:
Vergilius написа:
С права лопата - подарък от човека от който си взех машината . Бая пари е изкарала тази лопата , да се надяваме че и още ще изкара , ина4е помошник на лопатата е и една кирка от военните дето ги продават по пазарите
Мислиш земеделие да подхващаш с тази лопата? А ако за иманярство говориш искрено те моля да не го рпавиш тука защото всички вкарваш под твоя знаменател! Поздрави и хубав ден!
Под пари имах предвид монети , все пак монетите са били парична форма на обращение . Мисля че всички сме законни търсачи и е наумесно да се сравняваме с иманяри . Поздрави и от мен
Много вече изпих от тези колега ) Пожелавам цяло портмоне да изкараш на следващия обиск
deso Преторий
Заглавие: Re: Кой какъв инструмент исползва за изваждането на метала? Съб Апр 09, 2011 9:42 pm
това пък е моя инстромент за копане ,за каменисти терени и особено лятото като спече земята ми върши много по-добра работа от лопата
острата част е от хилти и е заварена допълнитено
Petronii Цезар
Заглавие: Re: Кой какъв инструмент исползва за изваждането на метала? Съб Апр 09, 2011 10:15 pm
Шилото е добре , но тази малка лопатка няма ли да се счупи . С такива инструменти у монтанско си копат ягодите . Ако трябва да изровиш 60 см дупка в твърда почва , не знам как ще се справиш.
deso Преторий
Заглавие: Re: Кой какъв инструмент исползва за изваждането на метала? Съб Апр 09, 2011 11:53 pm
Petronii написа:
Шилото е добре , но тази малка лопатка няма ли да се счупи . С такива инструменти у монтанско си копат ягодите . Ако трябва да изровиш 60 см дупка в твърда почва , не знам как ще се справиш.
най-вероятно става и за ягоди не съм го пробвал пък да се счупи широката част ми се струва почти невъзможно,доста е дебела и по-скоро би се счупила дръжката то тя поема силата при удара.С това нещо изрявам еднакво или дори повече земя от колкото с лопата,за дупки до половин метър определено го предпочитам
Гост Гост
Заглавие: Re: Кой какъв инструмент исползва за изваждането на метала? Нед Апр 10, 2011 8:03 am
deso написа:
Petronii написа:
най-вероятно става и за ягоди не съм го пробвал пък да се счупи широката част ми се струва почти невъзможно,доста е дебела и по-скоро би се счупила дръжката то тя поема силата при удара.С това нещо изрявам еднакво или дори повече земя от колкото с лопата,за дупки до половин метър определено го предпочитам
Страшен е този инструмент и аз си търся нещо подобно
pechkata Джадай
Заглавие: Re: Кой какъв инструмент исползва за изваждането на метала? Нед Апр 10, 2011 2:18 pm
И този инструмент го бива да вади... http://kladtv.ru/video/1239.html
кирката Консул
Заглавие: Re: Кой какъв инструмент исползва за изваждането на метала? Нед Апр 10, 2011 4:00 pm
КИРКА..... лопатите не ми издържат 1 час :мъка:
spataneca Новобранец
Заглавие: (Без заглавие) Съб Май 12, 2012 2:20 pm
намирате си руски военни лопати на пазара в Димитровград има и една кирка и сте готови
markos Преторий
Заглавие: Re: Кой какъв инструмент исползва за изваждането на метала? Пет Дек 07, 2012 10:04 pm
Господа това е истината https://2img.net/r/ihimizer/img22/2315/img0315wx.jpg
Кой какъв инструмент исползва за изваждането на метала?