Заглавие: Re: Кой какъв инструмент исползва за изваждането на метала? Пет Май 07, 2010 1:45 pm
и аз фискарс и не я сменям с нищо друго за мен тая фирма е номер 1
Aemilivs Джадай
Заглавие: Re: Кой какъв инструмент исползва за изваждането на метала? Пет Май 07, 2010 1:49 pm
talasumo написа:
и аз фискарс и не я сменям с нищо друго за мен тая фирма е номер 1
Значи да взема да си взема и аз,а ... ама нещо кофти материал ми се струва.А аз лопатите ги сменям като гуми.През 2-3 месеца Много чупя та се чудя дали да дам 40лв за една лопата като за 40 си взимам 4...
talasumo Легионер
Заглавие: Re: Кой какъв инструмент исползва за изваждането на метала? Пет Май 07, 2010 2:20 pm
колега когато за пръв път докопах лопата Fiskars си казах това няма да издържи и 10 минути и понеже знаех за реномето на фирмата реших съзнателно да я счупя и се почна едно млатене по камъни сечене на жили забивах я до една скала и се мъчих да счупя дръшката или да изкривя лопатата и не успях а сам 100 кила. Невероятно удобна лека и след душманска експлоатация само леко нащърбена и престанах да нося кирка Fiskarsa е достатъчен!
Aemilivs Джадай
Заглавие: Re: Кой какъв инструмент исползва за изваждането на метала? Пет Май 07, 2010 2:44 pm
Кой модел точно ?
talasumo Легионер
Заглавие: Re: Кой какъв инструмент исползва за изваждането на метала? Пет Май 07, 2010 5:21 pm
родния он лайн магазин на фискарс нещо не бачка за това давам линк към руски http://www.sledopyt.com/fis24255.html
Aemilivs Джадай
Заглавие: Re: Кой какъв инструмент исползва за изваждането на метала? Пет Май 07, 2010 5:47 pm
Точно тая я гледах вчера в Практикер.
TITUS Про-Консул
Заглавие: Re: Кой какъв инструмент исползва за изваждането на метала? Пет Май 07, 2010 7:54 pm
talasumo написа:
колега когато за пръв път докопах лопата Fiskars си казах това няма да издържи и 10 минути и понеже знаех за реномето на фирмата реших съзнателно да я счупя и се почна едно млатене по камъни сечене на жили забивах я до една скала и се мъчих да счупя дръшката или да изкривя лопатата и не успях а сам 100 кила. Невероятно удобна лека и след душманска експлоатация само леко нащърбена и престанах да нося кирка Fiskarsa е достатъчен!
наложи се да отместя над 1 тон камък и крика се огъна,а лопатата здрава остана.говоря сериозно.дръжката на лопатата е дрян и ве4е на няколко пъти я сменям.фискарса си струва,но тази от снимката е по яка но за съжаление тази марка явно е много рядка и не се намира
kopa4 Преторий
Заглавие: Re: Кой какъв инструмент исползва за изваждането на метала? Пет Май 07, 2010 8:07 pm
руската лопата си е номер 1
emilio Про-Консул
Заглавие: Re: Кой какъв инструмент исползва за изваждането на метала? Пет Май 07, 2010 8:29 pm
И аз съм със руска от сините няма чупене,малко е тежка ама здрава
TITUS Про-Консул
Заглавие: Re: Кой какъв инструмент исползва за изваждането на метала? Пет Май 07, 2010 8:39 pm
kopa4 написа:
руската лопата си е номер 1
руската лопата е много закалена и се пука.нищо 4е можеш да я нато4иш като 4акия и както вика джаско:даже характер може да градиш тук се говори за ка4ествени лопати , не за руски
Гост Гост
Заглавие: Re: Кой какъв инструмент исползва за изваждането на метала? Пет Май 07, 2010 8:58 pm
Шанцов инструмент от втората световна
AdEoY Про-Консул
Заглавие: Re: Кой какъв инструмент исползва за изваждането на метала? Пет Май 07, 2010 10:59 pm
Да живее кирката
sony147 Цезар
Заглавие: Re: Кой какъв инструмент исползва за изваждането на метала? Съб Май 08, 2010 9:40 am
Шанс от 1915 с къс сап-няма равна,е беше остра сега е обла отпред ама е лека яка и удобна!
Kiril62 Admin
Заглавие: Re: Кой какъв инструмент исползва за изваждането на метала? Нед Май 09, 2010 11:57 pm
Колеги със такъв металдетектор не ви е неопходимо никъкъв инстромент.След като засечете предмета просто натискате копчето вдясно и готово.
Заглавие: Re: Кой какъв инструмент исползва за изваждането на метала? Пон Май 10, 2010 9:25 am
Вхеее то това цяла зенитна обстановка е
Viver est militare!
tepes Цезар
Заглавие: Re: Кой какъв инструмент исползва за изваждането на метала? Пон Май 10, 2010 11:48 am
Здравейте Гледам, че има доста голямо разнообразие, лопати на Fiskars в ОФИЦИАЛНИЯ ИМ САЙТ В БГ, нещо не намирам онлайн магазин, който да ги продава, някой знае ли такъв или поне магазин в който има тазнообразие?
Cicero Легионер
Заглавие: Re: Кой какъв инструмент исползва за изваждането на метала? Пон Май 10, 2010 1:07 pm
сигурно защото са "евтини" и ще им ги изкупят на момента дава ли ти се 30-40 евро за сап
Vergilius Легионер
Заглавие: Re: Кой какъв инструмент исползва за изваждането на метала? Чет Яну 13, 2011 2:34 am
С права лопата - подарък от човека от който си взех машината . Бая пари е изкарала тази лопата , да се надяваме че и още ще изкара , ина4е помошник на лопатата е и една кирка от военните дето ги продават по пазарите
''Facta sunt verbis difficiliora''
Гост Гост
Заглавие: Re: Кой какъв инструмент исползва за изваждането на метала? Чет Яну 13, 2011 9:43 am
Vergilius написа:
С права лопата - подарък от човека от който си взех машината . Бая пари е изкарала тази лопата , да се надяваме че и още ще изкара , ина4е помошник на лопатата е и една кирка от военните дето ги продават по пазарите
Мислиш земеделие да подхващаш с тази лопата? А ако за иманярство говориш искрено те моля да не го рпавиш тука защото всички вкарваш под твоя знаменател! Поздрави и хубав ден!
deultum Цезар
Заглавие: Re: Кой какъв инструмент исползва за изваждането на метала? Чет Яну 13, 2011 1:35 pm
tepes написа:
Здравейте Гледам, че има доста голямо разнообразие, лопати на Fiskars в ОФИЦИАЛНИЯ ИМ САЙТ В БГ, нещо не намирам онлайн магазин, който да ги продава, някой знае ли такъв или поне магазин в който има тазнообразие?
В Бургас ги има Фискарс в Mr. Bricolage но са от 70 лв нагоре
Dominos Про-Консул
Заглавие: Re: Кой какъв инструмент исползва за изваждането на метала? Чет Яну 13, 2011 3:42 pm
Руска права лопата, резнал сам и дръжката за да ми е по компактна, мн сам доволен.
Не питай старило, питай патило!
vako70 Легионер
Заглавие: Re: Кой какъв инструмент исползва за изваждането на метала? Чет Яну 13, 2011 10:36 pm
Имам военна лопата от 1982 година направена в СССР, малко по-тежка но няма спукване.
Кой какъв инструмент исползва за изваждането на метала?