Заглавие: Кой какъв инструмент исползва за изваждането на метала? Съб Фев 13, 2010 10:25 am
Здравейте колеги . Пускам тази тема относно решението си на проблема .Моят инструмент е обикновена права лопата направена по мой начин. Купих си поредната лопата от железарскиа и се заиграх с флекса(ъглошлаифа). Намалих от двете и страни по два пръста, после където свършва ухото за пръта .на огъвката от двете страни заварих по едно парче дебела ламарина от вътрешната и страна (подсилих) защото най-вече там се пукат . И проблема го реших . Вече я исползвам две години и нямам никакви проблеми с
NERON Цезар
Заглавие: Re: Кой какъв инструмент исползва за изваждането на метала? Съб Фев 13, 2010 10:52 am
браво качи някоя снимка да е видим де аз съм с обикновена
ТЕЗИ, КОИТО ИЗКОВАХА ОТ МЕЧОВЕТЕ СИ РАЛА, СЕГА ОРАТ ЗА ОНЕЗИ, КОИТО СИ ЗАПАЗИХА МЕЧОВЕТЕ
BEKS Консул
Заглавие: Re: Кой какъв инструмент исползва за изваждането на метала? Съб Фев 13, 2010 11:11 am
Какво да ви кажа аз,като железарси магазин е у нас вече.Имам 4-5 лопати и 2 кирки,с различна дължина на саповете за да влизат спокойно в багажника.Ако ходя с мотора си взимам с къс сап,Сега ще си взема и една като на Руснаците и дано да мирясам вече.
sony147 Цезар
Заглавие: Re: Кой какъв инструмент исползва за изваждането на метала? Съб Фев 13, 2010 11:14 am
Няма мирясване колега нямаа Някое друго удобство или подобрение ще видиш и айде на ново мъки!!!
ztec Консул
Заглавие: Re: Кой какъв инструмент исползва за изваждането на метала? Съб Фев 13, 2010 11:45 am
така да се каже 3 в 1 Немски шанс 1941г. Лопата,кирка и мотичка
bigcat Новобранец
Заглавие: Re: Кой какъв инструмент исползва за изваждането на метала? Съб Фев 13, 2010 12:02 pm
Аз използвам тази:
Мога да кажа ,че е невероятна лопата.
мерцедес G Легионер
Заглавие: Re: Кой какъв инструмент исползва за изваждането на метала? Съб Фев 13, 2010 12:31 pm
bigcat написа:
Аз използвам тази:
Колега много добра лопата си взел от къде си я закупил и колко пари на коя фирма е здравали е като я напъваш в по камениста почва сподели от къде да я закупя
pet1r90 Цезар
Заглавие: Re: Кой какъв инструмент исползва за изваждането на метала? Съб Фев 13, 2010 12:47 pm
хеййййй че те без пари ве по две ти да взимаш - http://gradinski-prinadlejnosti.com/page1.html
bigcat Новобранец
Заглавие: Re: Кой какъв инструмент исползва за изваждането на метала? Съб Фев 13, 2010 12:55 pm
мерцедес G написа:
bigcat написа:
Аз използвам тази:
Колега много добра лопата си взел от къде си я закупил и колко пари на коя фирма е здравали е като я напъваш в по камениста почва сподели от къде да я закупя
Лопатата е Fiskars Финландска.За мен лично е най здравата лопата която съм имал.Пробвал съм я в корени и засега не е поддала.Имах съмнения ,че пластмасовата дръжка няма да издъжи,но досега не е мръднала.Има я и във вариант с железна дръжка,но не е разтегателна.Цената по магазините е около 90 лева на лопатата с разтегателната дръжка,но ако я купиш от вносителя от където аз си я взех е 61лев.Тази с железната дръжка е малко по евтина.Супер удопна е за копане и изваждане на пръста.Абе с еда дума доволен.
d.dr Легионер
Заглавие: Re: Кой какъв инструмент исползва за изваждането на метала? Съб Фев 13, 2010 1:05 pm
sony147 написа:
Няма мирясване колега нямаа Някое друго удобство или подобрение ще видиш и айде на ново мъки!!!
Атски си прав колега . нали и се пак тя изравя сигналите . При всяка нова лопата си викам че ще е по кадемлиика . Несам пробвал само да е закарам при майстора
мерцедес G Легионер
Заглавие: Re: Кой какъв инструмент исползва за изваждането на метала? Съб Фев 13, 2010 1:17 pm
d.dr написа:
sony147 написа:
Атски си прав колега . нали и се пак тя изравя сигналите . При всяка нова лопата си викам че ще е по кадемлиика . Несам пробвал само да е закарам при майстора
Колега препоръчвам ти да я закараш при някоя млада булка да я надскочи ама гледи да е със къса пола ас така правя като ходя на лов и винаги има резултат повярвайми
pet1r90 Цезар
Заглавие: Re: Кой какъв инструмент исползва за изваждането на метала? Съб Фев 13, 2010 1:48 pm
d.dr написа:
sony147 написа:
аз смених една купчина лопати и пак нямаше кадемлиика
PlovdivTrakiq Цезар
Заглавие: Re: Кой какъв инструмент исползва за изваждането на метала? Съб Фев 13, 2010 1:51 pm
Лол
80 лева за лопата няма да дам. По-добре с тесла да изляза от колкото 80 лева за тая лопата.
sony147 Цезар
Заглавие: Re: Кой какъв инструмент исползва за изваждането на метала? Съб Фев 13, 2010 3:00 pm
Петре порасни вече- ти си внушаваш, че си карък!!!Мисли малко по позитивно за да си по късметлия!Колкото поовече оптимизъм по малко каръщина пробвай и ще видиш,ще останеш приятно изненадан.
djasko Про-Консул
Заглавие: Re: Кой какъв инструмент исползва за изваждането на метала? Съб Фев 13, 2010 3:37 pm
bigcat написа:
мерцедес G написа:
bigcat написа:
Аз използвам тази:
Лопатата е Fiskars Финландска.За мен лично е най здравата лопата която съм имал.Пробвал съм я в корени и засега не е поддала.Имах съмнения ,че пластмасовата дръжка няма да издъжи,но досега не е мръднала.Има я и във вариант с железна дръжка,но не е разтегателна.Цената по магазините е около 90 лева на лопатата с разтегателната дръжка,но ако я купиш от вносителя от където аз си я взех е 61лев.Тази с железната дръжка е малко по евтина.Супер удопна е за копане и изваждане на пръста.Абе с еда дума доволен.
Дай координати на вносителя,Колега!
pet1r90 Цезар
Заглавие: Re: Кой какъв инструмент исползва за изваждането на метала? Съб Фев 13, 2010 3:50 pm
здрави лопати може да каже avrelius кои има , на тях викам аз здрави лопати . блъскаш във камъните и нищо и няма
Cicero Легионер
Заглавие: Re: Кой какъв инструмент исползва за изваждането на метала? Съб Фев 13, 2010 4:33 pm
Аз си поръчах тази http://cgi.ebay.co.uk/DRAPER-57569-MINI-SHOVEL-SPADE-FIBERGLASS-HANDLE_W0QQitemZ140373513186QQcmdZViewItemQQptZUK_Home_Garden_GardenEquipment_HandTools_SM?hash=item20aee9d3e2 до няколко дена ще пристигне надявам се да е здрава по острова доста е ползват.
bigcat Новобранец
Заглавие: Re: Кой какъв инструмент исползва за изваждането на метала? Съб Фев 13, 2010 4:46 pm
djasko написа:
bigcat написа:
мерцедес G написа:
bigcat написа:
Аз използвам тази:
Ето това е фирмата http://www.sandkltd.com/?go=contacts&lang=bg
vaskonti Преторий
Заглавие: Re: Кой какъв инструмент исползва за изваждането на метала? Съб Фев 13, 2010 4:56 pm
cicero като я получиш кажи дали ти харесва защото на мен ми харесва повече от фискарс пък и сената е по-добра.
djasko Про-Консул
Заглавие: Re: Кой какъв инструмент исползва за изваждането на метала? Съб Фев 13, 2010 5:23 pm
bigcat написа:
djasko написа:
bigcat написа:
мерцедес G написа:
bigcat написа:
Аз използвам тази:
Ето това е фирмата http://www.sandkltd.com/?go=contacts&lang=bg
kirgiza_69 Новобранец
Заглавие: Re: Кой какъв инструмент исползва за изваждането на метала? Пон Фев 22, 2010 5:46 pm
Колеги аз използвам правата лопата с която се работи на село бeз да я режа или умалявам сапа.Но веднъж от мерак се качвам на мотора и като престигам в гората виждам че съм я забравил ,а да те видя тогаз търсачо.
Гост Гост
Заглавие: Re: Кой какъв инструмент исползва за изваждането на метала? Пон Фев 22, 2010 6:16 pm
само права лопата стоманизирана НЕзаострена сап не много далаг не и кас да се сабира в 4увал и наи ве4е да ти е удобен
virus2009 Новобранец
Заглавие: Re: Кой какъв инструмент исползва за изваждането на метала? Вто Фев 23, 2010 1:05 am
cicero получили лопатата вече и какво ти е мнението за нея ? че и аз да поръчам една за мен ако става
comander Цезар
Заглавие: Re: Кой какъв инструмент исползва за изваждането на метала? Вто Фев 23, 2010 8:35 pm
аз същто бачкам с фискарс,щтото друго неми устисква ,трета година я имам няма ядове.само дето е тежка и мъкненето е голямо.затова си купих и малката згъваема същто е много здрава кат за 100 лева
pechkata Джадай
Заглавие: Re: Кой какъв инструмент исползва за изваждането на метала? Вто Фев 23, 2010 8:55 pm
Права лопата №36 - руска...
Кой какъв инструмент исползва за изваждането на метала?