Заглавие: Извинявам се колеги за тъпия въпрос. Съб Яну 09, 2010 12:14 am
Един приятел твърди, че апаратите, които са с микропроцесорно управление безпроблемно работят с акумулаторни батерии (имам предвид на пакети от клас АА ) Понеже знам, че стандартните са 1,5 волта а зарядните 1,2 ми се стори странно, заради разликата особенно когато в пакета са 8 бр. Та понеже не съм запознат да попитам вярно ли е (скаран съм с тази част) ? Мерси и се извинявам ако и друг е питал подобен въпрос... с търсачкате не открих инфо...
NERON Цезар
Заглавие: Re: Извинявам се колеги за тъпия въпрос. Съб Яну 09, 2010 12:43 am
няма проблем ако ползваш акомулаторни батерий , колега
ТЕЗИ, КОИТО ИЗКОВАХА ОТ МЕЧОВЕТЕ СИ РАЛА, СЕГА ОРАТ ЗА ОНЕЗИ, КОИТО СИ ЗАПАЗИХА МЕЧОВЕТЕ
yaponetsa Цезар
Заглавие: Re: Извинявам се колеги за тъпия въпрос. Съб Яну 09, 2010 1:29 am
.
Последната промяна е направена от yaponetsa на Нед Сеп 18, 2016 8:28 pm; мнението е било променяно общо 1 път
quell Легионер
Заглавие: благодаря.... Съб Яну 09, 2010 8:17 pm
... Много ви благодаря колеги. Вече поръчах един комплект хубави многозарядни батерии
NERON Цезар
Заглавие: Re: Извинявам се колеги за тъпия въпрос. Съб Яну 09, 2010 8:29 pm
не само батерий и зарядното е важно
ТЕЗИ, КОИТО ИЗКОВАХА ОТ МЕЧОВЕТЕ СИ РАЛА, СЕГА ОРАТ ЗА ОНЕЗИ, КОИТО СИ ЗАПАЗИХА МЕЧОВЕТЕ
quell Легионер
Заглавие: Re: Извинявам се колеги за тъпия въпрос. Съб Яну 09, 2010 8:36 pm
NERON написа:
не само батерий и зарядното е важно
аз имам хубаво зарядно за NMH i LiO батерии на Филипс но за съжаление ще трябва да зареждам на два пъти (просто събира 4 батерии на един цикъл а в двата пакета на Тесоро-то са 8 ) Та ще пробвам с него... Батериите са хубави (на фотоапарата си взех такива) и на фотоапарата изкарват 4-5 пъти повече от обикновените алкални пък били те и Дурасел
quell Легионер
Заглавие: Re: Извинявам се колеги за тъпия въпрос. Нед Яну 10, 2010 11:16 am
[quote="pechkata"][quote="quell"]
NERON написа:
quote]8х1,2V=9,6V 10х1,2V=12V 8х1,5V=12V
Imenno за това питах, дали става с по-малко волтаж. Знам, че някои апарати с процесорно управление могат да работят и с двата типа батерии независимо от разликата в волтажа. Иначе ще трябжа да побългарявам малко... то е ясно.
pechkata Джадай
Заглавие: Re: Извинявам се колеги за тъпия въпрос. Нед Яну 10, 2010 11:25 am
[quote="quell"][quote="pechkata"]
quell написа:
NERON написа:
quote]8х1,2V=9,6V 10х1,2V=12V 8х1,5V=12V
Imenno за това питах, дали става с по-малко волтаж. Знам, че някои апарати с процесорно управление могат да работят и с двата типа батерии независимо от разликата в волтажа. Иначе ще трябжа да побългарявам малко... то е ясно.
На моя Тежон съм пъхнал по 5 батетии по 1,2V 1200мА никел манган със изводи за запояване и съм укрепил капачките със види за да не се отварят от натиска...
NERON Цезар
Заглавие: Re: Извинявам се колеги за тъпия въпрос. Нед Яну 10, 2010 11:29 am
какви са тези никел-манганови батерий
quell Легионер
Заглавие: Re: Извинявам се колеги за тъпия въпрос. Нед Яну 10, 2010 11:31 am
NERON написа:
какви са тези никел-манганови батерий
Никел - метал - хидрид (мисля че така се чете ама нали съм бос в токовете може и да греша...)
quell Легионер
Заглавие: Re: Извинявам се колеги за тъпия въпрос. Нед Яну 10, 2010 11:35 am
pechkata написа:
Тежон съм пъхнал по 5 батетии по 1,2V 1200мА никел манган със изводи за запояване и съм укрепил капачките със види за да не се отварят от натиска...
Бе и аз гледах че е възможно да се натъпче особено ако си направиш пакета сам.. ама не ми се побългарява... поне докато е новичко ще му копувам май само нормални алкални ако не става с зарядни.. или ще ги извадя външно 2 блока по 5 и ще си напра само контактни капачки за вътре за да не се налага да се запояват жици и ще работя на отворени капачки (колкото да минат кабелите) или нещо подобно.
sony147 Цезар
Заглавие: Re: Извинявам се колеги за тъпия въпрос. Нед Яну 10, 2010 11:37 am
Колегата има предвид никелмангалови бе
sony147 Цезар
Заглавие: Re: Извинявам се колеги за тъпия въпрос. Нед Яну 10, 2010 11:39 am
Колега има рам акумулатори те са зарядни и са по 1.5 волта само,че се взима специално за тях зарядно.Та ако не ти се побългарява малко кинта още и си готов!
quell Легионер
Заглавие: Re: Извинявам се колеги за тъпия въпрос. Нед Яну 10, 2010 11:43 am
sony147 написа:
Колега има рам акумулатори те са зарядни и са по 1.5 волта само,че се взима специално за тях зарядно.Та ако не ти се побългарява малко кинта още и си готов!
Благодаря колега това ще е по-доброто решение май. Ще вложа още малко пари.. Малко инфо от къде да купя и има ли различни като качество такива батерии...?
sony147 Цезар
Заглавие: Re: Извинявам се колеги за тъпия въпрос. Нед Яну 10, 2010 12:08 pm
Засега съм виждал само в конрад,но не ги поръчвай през интернет,мисля че имаха по особен режим на зареждане.Питай амм за всеки случай!