Заглавие: Нов апарат на White's Съб Окт 18, 2008 10:05 pm
В сайта на White's се появи последния апарат от серията Prizm - Prizm VI . Апарата се отличава с наличие на функции които по правило присъстват в професионалните детектори. Вече има подсветка на дисплея, дискриминацията се визуализира и чрез VDI числа. http://whiteselectronics.com/content/view/4756/510/
НЕ МИ ПРАЩАЙТЕ ЛИЧНИ - ВЕЧЕ НЕ СЪМ СОБСТВЕНИК И ГЛАВЕН АДМИНИСТРАТОР НА ТОЗИ ФОРУМ, И НА САЙТА IMPERIO.DIR.BG Новите ми сайтове: www.metaldetecting.eu I www.metaldetectings.com I www.moneti.org
Последната промяна е направена от imperio на Съб Ное 21, 2009 1:43 am; мнението е било променяно общо 1 път
deultum Цезар
Заглавие: Re: Нов апарат на White's Пет Ное 07, 2008 9:36 pm
империо понеже спомена някъде ако не се лъжа ,че си тествал някаква призма на уайтс ..та искам да те попитам имаш ли впечатления за prizm 4 дето я има в mdetectors .
imperio Цезар
Заглавие: Re: Нов апарат на White's Съб Ное 08, 2008 11:16 am
Ето материалчето което писах: http://imperio.dir.bg/_files/4374051.pdf
Много приятен апарат. Пускал съм го на поле паралелно с други апарати правени в България. Нищо че на теория правените са по дълбоки, при дублиране на техни сигнали нямаше сигнал който да не го чуя с призмата. В материала дето съм писал съм забравил да спомена че на незамърсени терени много добре се работи в режим "всички метали" като се гледа само дисплея за дискриминиране на сигналите. Понеже много хора са ме питали кое е по-добре АСЕ 250 с оригинална сонда или Уайтс Призм 3 или 4, соригинална сонда , казвам личното си мнение: Уайтс според мен е по-добър.
НЕ МИ ПРАЩАЙТЕ ЛИЧНИ - ВЕЧЕ НЕ СЪМ СОБСТВЕНИК И ГЛАВЕН АДМИНИСТРАТОР НА ТОЗИ ФОРУМ, И НА САЙТА IMPERIO.DIR.BG Новите ми сайтове: www.metaldetecting.eu I www.metaldetectings.com I www.moneti.org
deultum Цезар
Заглавие: Re: Нов апарат на White's Съб Ное 08, 2008 12:56 pm
мисля си дали ще мога да се оправя с програмите че има много настройки
imperio Цезар
Заглавие: Re: Нов апарат на White's Съб Ное 08, 2008 1:09 pm
Призмите нямат програми. Просто правиш настройката и пердашиш. Управлението е много просто. Тройката е добра колкото и четворката само дето няма ноч-филтър. Но да ти кажа аз когато съм работил с четворки ноч-филтъра не съм го ползвал. Не ми трябва.
BLISSTООL Консул
Заглавие: Re: Нов апарат на White's Съб Ное 08, 2008 10:47 pm
imperio написа:
Много приятен апарат. Пускал съм го на поле паралелно с други апарати правени в България. Нищо че на теория правените са по дълбоки, при дублиране на техни сигнали нямаше сигнал който да не го чуя с призмата.
– М да...а на практика в България, ACE250 и Уайтс Призм 3 или 4 се ползват за играчки от децата на търсачите. Нещо интересна офанзива забелязвам. Започнахте да продавате вноски детектори и започнахте да издигате в постулат магическото Ви твърдение че максималната дълбочина на детекция на уреда няма значение, няма но на едни други места, не на терен!
imperio Цезар
Заглавие: Re: Нов апарат на White's Нед Ное 09, 2008 11:26 am
Мерчев погледни темата, тя е точно за бюджетните апарати на Уайтс. А дълбочината естесвено че е важна, къде съм писал че НЕ Е ВАЖНА? Писал съм само че тя е само един от параметрите които правят един апарат наистина добър. А какво е добро съм писал в темата на колегата Deultum:
Цитат :
Отивате в магазина, пробвате, и ако ви харесва купувате. Елементарно. Ако искате акъл ето: купете си Garret GTI 2500 + голяма сонда, Fisher F75, White's DFX, Teknetics T2, Mайнелаб Екплорер....за маниaците на PI - новия апарат на White's, Adonis Titanium, Garret Infinium, и т.н. ....пожелавам ви приятно избиране
Сега един друг цитат от "Условията за ползване" на imperio.dir.bg:
Цитат :
Администрацията на сайта не е търговец, а средство за директен контакт за поръчка на металдетектор между производителя (вносителя) и крайния клиент.
Темата е за Уайтс, дай да не я спамим повече.
deultum Цезар
Заглавие: Re: Нов апарат на White's Нед Ное 09, 2008 8:25 pm
Империо можеш ли да ми кажеш някакви дълбочини на призмата приблизително, и според теб дали ще работи на черен пясък и орудено ?
4орта Про-Консул
Заглавие: Re: Нов апарат на White's Нед Ное 09, 2008 9:05 pm
Един познат си донесе такава Призма от щатите. Въздушно (в апартамент) 10ст. на 25см. с отсечен сигнал. Много лек и лесен за работа, но как работи на земя не мога да ти кажа, до сега не съм имал възможност да го пробвам.
deultum Цезар
Заглавие: Re: Нов апарат на White's Нед Ное 09, 2008 9:37 pm
BLISSTOOL написа:
– М да...а на практика в България, ACE250 и Уайтс Призм 3 или 4 се ползват за играчки от децата на търсачите. Нещо интересна офанзива забелязвам. Започнахте да продавате вноски детектори и започнахте да издигате в постулат магическото Ви твърдение че максималната дълбочина на детекция на уреда няма значение, няма но на едни други места, не на терен!
BLISSTOOL какво искаш да кажеш с тези думи ,че whites prizm 4 е детска играчка ли ?
imperio Цезар
Заглавие: Re: Нов апарат на White's Нед Ное 09, 2008 9:37 pm
deultum написа:
Империо можеш ли да ми кажеш някакви дълбочини на призмата приблизително, и според теб дали ще работи на черен пясък и орудено ?
Приблизителни дълбочини в реални работни условия май бях писал в теста. На ниско и средно орудени почви работи сравнително добре, американците са го нагласили много сполучливо нищо че е с концентрична сонда. Но ако почвата е силно минерализирана и нееднородна ще трябва да се намали чувствителността и дълбочината може да спадне с 50% , особено пък ако минава и трасе с високо напрежение. За черен (магнетитов?) пясък ти трябва ПИ апарат, призмите няма да ти свършат работа.
deultum Цезар
Заглавие: Re: Нов апарат на White's Нед Ное 09, 2008 9:58 pm
ясно благодаря вече реших какво да купувам ,но ще го пусна в другия раздел .