Здревйте може ли някой да ми препоръча металотърсач ... който да различава метал от злато примерно. Защото по разказите на баба .. когато преди години са събаряли старата къща да строят нова са намерили мраморна плоча с гравирани символи която била част от нещо като съндък кадето нейния дядо си държал златните монети и ги криел от турците но и така го скрил че след смърта му не съ го намерили и те. И вероятно е под плочата на някаква дълбочина.
Ако има някой да ме посаветва нещо ще съм му благодарен.
comander Цезар
Заглавие: Re: Металотърсач Нед Дек 20, 2009 12:23 am
тука някои продаваше един дистанционен локатор мисля че това е твоята машина
dunhill Легионер
Заглавие: Re: Металотърсач Нед Дек 20, 2009 12:27 am
comander написа:
тука някои продаваше един дистанционен локатор мисля че това е твоята машина
Видях го но немога да изпращам все още PM но пък и парите не са му малко
dunhill Легионер
Заглавие: Re: Металотърсач Нед Дек 20, 2009 1:20 am
Пък и някой ако може да помогне от Благоевградска област няма да му откажа
Гост Гост
Заглавие: Re: Металотърсач Нед Дек 20, 2009 11:23 am
dunhill написа:
Здревйте може ли някой да ми препоръча металотърсач ... който да различава метал от злато примерно. Защото по разказите на баба .. когато преди години са събаряли старата къща да строят нова са намерили мраморна плоча с гравирани символи която била част от нещо като съндък кадето нейния дядо си държал златните монети и ги криел от турците но и така го скрил че след смърта му не съ го намерили и те. И вероятно е под плочата на някаква дълбочина.
Ако меракати е само да провериш мястото за което си писал,търси някой който притежава металотърсач.Ако искаш ново хоби купи си някой бг апарат
dunhill Легионер
Заглавие: Re: Металотърсач Нед Дек 20, 2009 11:40 am
Ако меракати е само да провериш мястото за което си писал,търси някой който притежава металотърсач.Ако искаш ново хоби купи си някой бг апарат[/quote]
Препорачай де някой апарат или някой човек ако знаеш
laki Консул
Заглавие: за апарат Нед Дек 20, 2009 11:42 am
dunhill написа:
Момче не си губи времето с глупости.Обикновенно тези предания ги има вьв всяка кьща и са пьлни щуротии.Но ако си решип,по добре намери някои приятел да ти помогне.Не се набутваи с излишни разходи .
pechkata Джадай
Заглавие: Re: Металотърсач Нед Дек 20, 2009 11:42 am
dunhill написа:
Момче не си губи времето с глупости.Обикновенно тези предания ги има вьв всяка кьща и са пьлни щуротии.Но ако си решип,по добре намери някои приятел да ти помогне.Не се набутваи с излишни разходи .[/quote]
Мисля че не е само разказ ... но ако няма кой да помогне или да препоча апарат то ясно ще се откажа Благодаря за савета
Колега,имаш ли представа горе долу за дълбочината , и с бетон ли с асвалт ли е покрито щот си писал,че "доста къртене".Че да ти препоръчаме някой апарат
Колега,имаш ли представа горе долу за дълбочината , и с бетон ли с асвалт ли е покрито щот си писал,че "доста къртене".Че да ти препоръчаме някой апарат
Ами около 120 квадрата цялата площ а бетона е с дебелина от 12-16. А бетона е с арматура. И мисля че някаде от 30см. до 1 метар закопано.
Ами около 120 квадрата цялата площ а бетона е с дебелина от 12-16. А бетона е с арматура. И мисля че някаде от 30см. до 1 метар закопано.
трябва да потърсиш каквато и да е машина но с най-малката антена (снайпер) мисля им викат , потърси инфо в нета и за пинпойнтерите , дали няма да ти свърши работа за голямо количество , макар че се съмнявам дядо ти да е заровил по-вече от 15-20 пендара , дали изкопаното ще може да покрие ремонта по щетите успех
а забравих , арматурата сигурно е ръждясала(патинирана) и ще създава голям проблем на монетар , но ако е голямо количество има шанс , пробвай в многото и различни проби е истината , поне няма да се съобразяваш с времето
а забравих , арматурата сигурно е ръждясала(патинирана) и ще създава голям проблем на монетар , но ако е голямо количество има шанс , пробвай в многото и различни проби е истината , поне няма да се съобразяваш с времето
Благодаря за съвета ще те послушам. Ами мисля че е количество защото е търгувал навремето преди 120-150 години. Ако изпадне нещо ще пиша
Кофти работа става с тая арматура.Поне пробвай там каъдето е намерен този капак за който казваш по горе. И търси някой с георадар май така им викаха.С него ще стане ама пак зависи от оператора дали чете хубаво изображенията
stohio : не познавам такива хора с такива уреди .. ще пробвам с 1-2 апарата ако не стане... се запътвам към "Али Ботуш" но там горски много зорко дебне ... но пък трябва да се рискува
Последната промяна е направена от dunhill на Нед Дек 20, 2009 7:05 pm; мнението е било променяно общо 1 път
неслу6аи глупусти ако в двора е имало стар кладенец тарси наоколо или стара построика сега може да е салма плевня или кокошарник тарси там каде е бил Комина и саответно огништето вярваи там са Ако новата ка6та е построена варху старата пи6и ги бегали но това нети пре4и да претарси6 раиона без апарат по най стария и ефективен на4ин с ШИШ като тарсиш пло4ата успех