Заглавие: Re: Има ли златотърсачи тук ??? Сря Ное 11, 2009 6:25 pm
Ами съобразявам се с наредбата, пак ли трябва да сме в мъглата.
sony147 Цезар
Заглавие: Re: Има ли златотърсачи тук ??? Сря Ное 11, 2009 6:31 pm
Това по се ядва,но не е моето хоби!
Гост Гост
Заглавие: Re: Има ли златотърсачи тук ??? Сря Ное 11, 2009 6:32 pm
Последната промяна е направена от satir на Вто Ное 17, 2009 10:29 pm; мнението е било променяно общо 2 пъти
zempar Цезар
Заглавие: Re: Има ли златотърсачи тук ??? Сря Ное 11, 2009 6:34 pm
koko bg написа:
zempar Действително в този район, няма рекичка която да няма самородно злато. Промива се около 2-3гр. на ден, има наноси кадето може да се вади и повече, въпрос на късмет и познания. Аз съм влизал в една от мините през 76г. беше полу срутена с изгнили подпори, и не посмях да влизам много навътре. Вероятно е била изоставена преди около 10-15г. Като гледам златото каде отиде като цена си заслужава да се помисли по сериозно повъпроса, а и закона не забранява промиването на злато по този начин.
АААА , явно си го бачкал района , аз когато бях там имаше една мина на която входа беше взривен за да не влизат хората , та тая мина по документи изровени от мен и авера е давала 240г злато на тон руда в деня на затварянето и , да са чудиш що са я спрели , един местен разправяше че щяло да излезе по-скъпо укрепването отколкото щяла да даде мината , та ринехме матрял около мината и даваше доста добри зрънца , ако имахме и трошачка на камани щяхме да добиваме 10 пъти по-вече
Български металотърсачи
sony147 Цезар
Заглавие: Re: Има ли златотърсачи тук ??? Сря Ное 11, 2009 6:35 pm
Кви чудесий си имат хората
Гост Гост
Заглавие: Re: Има ли златотърсачи тук ??? Сря Ное 11, 2009 6:48 pm
Последната промяна е направена от satir на Вто Ное 17, 2009 10:25 pm; мнението е било променяно общо 2 пъти
sony147 Цезар
Заглавие: Re: Има ли златотърсачи тук ??? Сря Ное 11, 2009 6:52 pm
Щом има химия край с интереса ми!
koko bg Новобранец
Заглавие: Re: Има ли златотърсачи тук ??? Сря Ное 11, 2009 6:56 pm
Те си ги имат чудесийките, но си нямат много материал. А ние си имаме материал, ама си нямаме чудесийките. За това мисля малко да се променят нещата. Тези машинки едва ли ще са проблем да се направят и в БГ. Но проблема не е само в тази техника, процеса е доста сложен докато стигнеш до крайния, чист продукт.
koko bg Новобранец
Заглавие: Re: Има ли златотърсачи тук ??? Сря Ное 11, 2009 6:58 pm
Живака не е единствения способ за извличаме.
zempar Цезар
Заглавие: Re: Има ли златотърсачи тук ??? Сря Ное 11, 2009 7:01 pm
може да се отделя и ръчно , голяма хамалогия е но пък чисто , по местата където работих аз излизаше примесено само с кварц , който се отделя лесно със сода каустик , за други примеси не знам как , тряаа са четат книги , аве златопромиването е като металдетектинга хоби , най-много да станеш по-богат на емоции и спомени
Български металотърсачи
yaponetsa Цезар
Заглавие: Re: Има ли златотърсачи тук ??? Сря Ное 11, 2009 7:09 pm
.
Последната промяна е направена от yaponetsa на Нед Сеп 18, 2016 9:49 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Гост Гост
Заглавие: Re: Има ли златотърсачи тук ??? Сря Ное 11, 2009 7:12 pm
Последната промяна е направена от satir на Вто Ное 17, 2009 10:28 pm; мнението е било променяно общо 1 път
koko bg Новобранец
Заглавие: Re: Има ли златотърсачи тук ??? Сря Ное 11, 2009 7:14 pm
За да стигнеш до концентрата нее необхобимо да ползваш химията. Концентрата е също стока, която има пазар. Да ползват се и цианиди, но е забранено и не много здравословно, както и живака разбира се.
zempar Цезар
Заглавие: Re: Има ли златотърсачи тук ??? Сря Ное 11, 2009 7:16 pm
иядение , пиение , и много одене из балкана
Български металотърсачи
koko bg Новобранец
Заглавие: Re: Има ли златотърсачи тук ??? Сря Ное 11, 2009 7:23 pm
zempar / Ами какво по хубаво от това, едене, пиене и щуране по балкана и евентуално нещо да ОТКРИЕШ.
zempar Цезар
Заглавие: Re: Има ли златотърсачи тук ??? Сря Ное 11, 2009 7:30 pm
няма по-добро нали това казвам , ее може би секса се доближава , но само ако е с различна иначе настава скука
Български металотърсачи
индиана джоунс Легионер
Заглавие: Re: Има ли златотърсачи тук ??? Сря Ное 11, 2009 9:55 pm
ще ви разкажа 1 случка сьвсем на бьрзо ,звучи като фантастика, но като я видях щях да припадна,идава 1 нов колега в обедната почивка и вика трябва ми 1 оксиженист за услуга ,веднага викам 1 познат и той вади 1 камьк голям колкото .....круша ,слага 1 ламарина от долу и вика нагряваи го от всички старани .....и така около 15 мин ,викам му да не грьмне, а той споко, и по едно време дрьпна рьката на оксижениста и от камька излезе около 1 чаена льжица течно злато, на двамата по 20 кинта и кой от каде е .после ми разправя че се занимавал с това 30 год.и какви случки.........
yaponetsa Цезар
Заглавие: Re: Има ли златотърсачи тук ??? Сря Ное 11, 2009 10:08 pm
.
Последната промяна е направена от yaponetsa на Нед Сеп 18, 2016 9:46 pm; мнението е било променяно общо 1 път
stan960 Джадай
Заглавие: Re: Има ли златотърсачи тук ??? Сря Ное 11, 2009 10:15 pm
Хе Хе -Важното да не умира тръпката- Я до мене облизо имам две златоносни реки -В последно време зех че са запалих по рибарлъка -И глеам ша са схождат двете хобита се е ПО РЕКАТА-сещам се че имаше такова муви-филм де-Бе ка га рекох -ТРЪПКАТА да не УМИРА - Иначе Канцеларските Професоре си отиват и си заминават .
Последната промяна е направена от stan960 на Сря Ное 11, 2009 10:16 pm; мнението е било променяно общо 1 път
comander Цезар
Заглавие: Re: Има ли златотърсачи тук ??? Сря Ное 11, 2009 10:16 pm
Драгата си е чиста работа,ние ходихме до пазарджик да гледаме една, човека си е правил.но работеше. наи обикновени стелки от старите ги наредил в едно корито отгоре затиснато с мрежа и това е една помпа и един инжектор.
stan960 Джадай
Заглавие: Re: Има ли златотърсачи тук ??? Сря Ное 11, 2009 10:18 pm
yaponetsa написа:
индиана джоунс написа:
ще ви разкажа 1 случка сьвсем на бьрзо ,звучи като фантастика, но като я видях щях да припадна,идава 1 нов колега в обедната почивка и вика трябва ми 1 оксиженист за услуга ,веднага викам 1 познат и той вади 1 камьк голям колкото .....круша ,слага 1 ламарина от долу и вика нагряваи го от всички старани .....и така около 15 мин ,викам му да не грьмне, а той споко, и по едно време дрьпна рьката на оксижениста и от камька излезе около 1 чаена льжица течно злато, на двамата по 20 кинта и кой от каде е .после ми разправя че се занимавал с това 30 год.и какви случки.........
баси тва е доста.по принцип за рентабилно се смята ако вадиш около 4 - 6 грама злато от тон.твоя човек е извадил доста повече,от камък дето едва ли има и кило.
ЯПИ - Тоз НАМЕК - Инди Джонс -не ти ли говори нящо - кат тоя с халкичките и домонетните форми.
Aemilivs Джадай
Заглавие: Re: Има ли златотърсачи тук ??? Сря Ное 11, 2009 10:24 pm
Еми то с москвичови стелки си е най-добре
K7650 Легионер
Заглавие: Re: Има ли златотърсачи тук ??? Чет Ное 12, 2009 1:55 am
дарага всеки може да си направи - маса със закачен двигател с изместен център на въртене неколко прожини , но тапоните са по безшумни най-важни са ситата - там е .... при нас златото е в прашинки според мен ще най подходящо - 0.25 микрона
aiko Консул
Заглавие: Re: Има ли златотърсачи тук ??? Чет Ное 12, 2009 1:59 pm
Колега, за какви сита става въпрос? Тук не се ли ползва принципът на утаяването на тежките фракции?
А и 0,25 микрона, знаеш ли колко ситно е?
slavitoooo Джадай
Заглавие: Re: Има ли златотърсачи тук ??? Чет Ное 12, 2009 3:04 pm
Колеги знаете ли какво означава ЗЛАТНОТО РУНО ???????????