Заглавие: Re: Има ли златотърсачи тук ??? Пет Апр 23, 2010 11:04 pm
makedonski написа:
ето и нещо от мен http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D0%BE%D0%BB%D1%8E_%D0%9C%D0%B0%D1%80%D0%B8%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%BE
От тия жили покрай Чирпан са намирани най-големите самородки!За съжаление ми е далеко и не съм ходил да търся натам,но някой ден и това ще стане.
ton69 Преторий
Заглавие: Re: Има ли златотърсачи тук ??? Съб Апр 24, 2010 9:19 pm
1кг олово от 5 кофи материал-от парчета по 50гр до фини парченца рижия го нямаше хич но това самородно олово дали е добра полиджба
ton69 Преторий
Заглавие: Re: Има ли златотърсачи тук ??? Съб Апр 24, 2010 10:07 pm
А може да е и калай много лесно се топи-как да разбера
leo 1 Преторий
Заглавие: има ли златотърсачи тук Съб Апр 24, 2010 10:26 pm
калая остава лъскав а оловото потъмнява в сиво
Гост Гост
Заглавие: Re: Има ли златотърсачи тук ??? Съб Апр 24, 2010 10:30 pm
ton69 написа:
А може да е и калай много лесно се топи-как да разбера
Незнам какво намирате но златото се топи трудно и прецизно на 1046 градуса,на по малко не се топи а на повече изгаря.Обади се някоя вечер да мина да ти покажа злато за да знаеш какво да търсиш.
багер4е Новобранец
Заглавие: Re: Има ли златотърсачи тук ??? Нед Апр 25, 2010 10:54 am
С боракс и дървени въглища температурата на топене се сваляла на половина.
Гост Гост
Заглавие: Re: Има ли златотърсачи тук ??? Нед Апр 25, 2010 6:32 pm
багер4е написа:
С боракс и дървени въглища температурата на топене се сваляла на половина.
А защо е тоя зор да се топи златото ако не си златар,след това като го направиш на топче не го искат щото не знаят какво има в него.Най добрия вариянт е да договориш цена на не стопено,който го купи да си го топи!
ton69 Преторий
Заглавие: Re: Има ли златотърсачи тук ??? Нед Апр 25, 2010 7:22 pm
Ялова разходка по реката над Новихан-от магистралата до гарвана поне 50 проби и нищто
Гост Гост
Заглавие: Re: Има ли златотърсачи тук ??? Нед Апр 25, 2010 8:34 pm
ton69 написа:
Ялова разходка по реката над Новихан-от магистралата до гарвана поне 50 проби и нищто
Питай бе човек,по тая река не сам намирал и аз,но сигурно сте носили и металотърсачите да хванете по някой костак на светилището а що не и денар?
Kiril62 Admin
Заглавие: Re: Има ли златотърсачи тук ??? Нед Апр 25, 2010 9:02 pm
stemla написа:
ton69 написа:
Питай бе човек,по тая река не сам намирал и аз,но сигурно сте носили и металотърсачите да хванете по някой костак на светилището а що не и денар?
Нека уточна там на Гарван камак са три светилища и едно градище. .Пускаше едно време наистина доста неща но вече незнам ,доста за го раскопали отвсякъде.А по реката няма нищо.Горе са го направили на тренировачен полигон за металдетектори.
Заглавие: Re: Има ли златотърсачи тук ??? Нед Апр 25, 2010 9:13 pm
Kiril62 написа:
stemla написа:
ton69 написа:
Нека уточна там на Гарван камак са три светилища и едно градище. .Пускаше едно време наистина доста неща но вече незнам ,доста за го раскопали отвсякъде.А по реката няма нищо.Горе са го направили на тренировачен полигон за металдетектори.
Кире ще изместим темата за речното злато но и аз мого да кажа че от там са извадени много хубави работи а лично аз съм извадил около 1000 костака като и редки но в окаяно състояние,ако някой ми каже как да кача снимки мога и да покажа.
Kiril62 Admin
Заглавие: Re: Има ли златотърсачи тук ??? Нед Апр 25, 2010 9:42 pm
stemla написа:
Kiril62 написа:
stemla написа:
ton69 написа:
Кире ще изместим темата за речното злато но и аз мого да кажа че от там са извадени много хубави работи а лично аз съм извадил около 1000 костака като и редки но в окаяно състояние,ако някой ми каже как да кача снимки мога и да покажа.
Да прав си наистина ще изместим темата,и аз много неща също съм вадил там преди години.Колкото до снимките ,на скайпа ще ти обясна как да ги качваш.Да спазваме заглавието на темата.
Заглавие: Re: Има ли златотърсачи тук ??? Нед Апр 25, 2010 9:50 pm
Интересна система за промиване на пясък.https://www.youtube.com/watch?v=N18NTIUIjQA
Гост Гост
Заглавие: Re: Има ли златотърсачи тук ??? Нед Апр 25, 2010 10:23 pm
makedonski написа:
Интересна система за промиване на пясък.https://www.youtube.com/watch?v=N18NTIUIjQA
Системата е интересна,ама тоя човечец като му гледам физиономията не му требе злато.Кога ще се превлечат тия варели и машини,това е трудна работа. https://www.youtube.com/watch?v=N18NTIUIjQA
makedonski Легионер
Заглавие: Re: Има ли златотърсачи тук ??? Нед Апр 25, 2010 10:50 pm
В някои от реките има отделяне на кварц,които се определя като по тежка фракция от пясъка и остава на дъното на ситото.Наличието на кварц може ли да е един от признаците че по реката е възможно наличието на частични наноси на злато.
ton69 Преторий
Заглавие: Re: Има ли златотърсачи тук ??? Нед Апр 25, 2010 10:57 pm
много съсипани излизаха монетите но пък вреше Wink от 6-7 години не съм се качвал по тия места-наистина по едно време беха интернационални Very Happy днес решихме да пробваме рекичката за голд зарад стара имформация на ощте по стар речен златосабирач-но нищто но за тренировка и разходка хич не беше зле-те така с златотърсенето bounce
Гост Гост
Заглавие: Re: Има ли златотърсачи тук ??? Нед Апр 25, 2010 11:14 pm
makedonski написа:
В някои от реките има отделяне на кварц,които се определя като по тежка фракция от пясъка и остава на дъното на ситото.Наличието на кварц може ли да е един от признаците че по реката е възможно наличието на частични наноси на злато.
Златото се е образувало в кварцовите скали и е логично да има и злато където има кварц но съотношението злато кварц се сещаш какво е та може и да няма промишлени наноси,а и може да не се е открила жила и да се откъртва само кварц без злато,вземане на проби му е майката!
barkov Новобранец
Заглавие: Re: Има ли златотърсачи тук ??? Вто Апр 27, 2010 7:53 pm
stemla нямам работа и мисла да се занимая с промиване на злато това би ли ми докарало поне за разходите някои лев.и коя река ще ми препорачаш да взема проби в близост до софия.ще сам много благодарен .тая криза ме сасипа.
Гост Гост
Заглавие: Re: Има ли златотърсачи тук ??? Вто Апр 27, 2010 8:49 pm
barkov написа:
stemla нямам работа и мисла да се занимая с промиване на злато това би ли ми докарало поне за разходите някои лев.и коя река ще ми препорачаш да взема проби в близост до софия.ще сам много благодарен .тая криза ме сасипа.
Ако не си се занимавал с промиване на злато ще е трудно докато вземеш първите пари,но ако си упорит става!Най близка река до София е Искър,можеш да ходиш с тролея и спира на 50 метра от реката където има злато,но сега водата е много силна.Всички реки които слизат от Витоша са златоносни но лично аз не съм ходил по тях и немога по точно да те насоча!
Kiril62 Admin
Заглавие: Re: Има ли златотърсачи тук ??? Вто Апр 27, 2010 8:58 pm
stemla написа:
barkov написа:
Ако не си се занимавал с промиване на злато ще е трудно докато вземеш първите пари,но ако си упорит става!Най близка река до София е Искър,можеш да ходиш с тролея и спира на 50 метра от реката където има злато,но сега водата е много силна.Всички реки които слизат от Витоша са златоносни но лично аз не съм ходил по тях и немога по точно да те насоча!
Или след Панчарево тръгни по реката до яз.Искър чак може да взимаш проби.От притоците на реката.
Заглавие: Re: Има ли златотърсачи тук ??? Вто Апр 27, 2010 9:38 pm
Kiril62 написа:
stemla написа:
barkov написа:
Или след Панчарево тръгни по реката до яз.Искър чак може да взимаш проби.От притоците на реката.
Кире прав си че може да се търси чак до яз. Искър но ходих няколко пъти нагоре над Панчарево и не намерих злато,не казвам че няма! А от Дружба до Герман има навсякъде и в реката и отстрани на сухото,та си мисля че има връзка Панчаревското езеро,да не са били златните жили някаде на местото на езерото?
makedonski Легионер
Заглавие: Re: Има ли златотърсачи тук ??? Вто Апр 27, 2010 10:13 pm
Имам едно запитване към стемла.На каква дълбочина трябва да спадна при вземане на проба,за да съм сигурен че няма да пропусна златния нанос.Благодаря предварително.
Kiril62 Admin
Заглавие: Re: Има ли златотърсачи тук ??? Вто Апр 27, 2010 10:19 pm
stemla написа:
Kiril62 написа:
stemla написа:
barkov написа:
Кире прав си че може да се търси чак до яз. Искър но ходих няколко пъти нагоре над Панчарево и не намерих злато,не казвам че няма! А от Дружба до Герман има навсякъде и в реката и отстрани на сухото,та си мисля че има връзка Панчаревското езеро,да не са били златните жили някаде на местото на езерото?
Знаеш ли сега се сещам че съм виждал от Дружба надолу по реката и там едни старци промиваха.Бяха отрязали и си бяха направили копанки от външни гуми на автомобили.Наистина бяха намерили златоносен пясък.Така че то и късмета е важен но момчето може да опита.Мисля че и по Владайската река също може да се пробва.Да му пожелаем късмет.
Заглавие: Re: Има ли златотърсачи тук ??? Вто Апр 27, 2010 10:47 pm
makedonski написа:
Имам едно запитване към стемла.На каква дълбочина трябва да спадна при вземане на проба,за да съм сигурен че няма да пропусна златния нанос.Благодаря предварително.
Златото е много тежко и е логично да е на дълбоко но в повечето случай го намирам на повърхноста,най отгоре на една лопата дълбочина,та съвета ми е да го търсиш отгоре а не на дълбоко,където излезе може да се копне и по дълбоко.Търси го където реката тече по твърда подложка демек скала или глина там наносите са по плитки и е по лесно да се намери богато на злато петно.
багер4е Новобранец
Заглавие: Re: Има ли златотърсачи тук ??? Сря Апр 28, 2010 8:22 am
[img] Uploaded with ImageShack.us[/img] [img] Uploaded with ImageShack.us[/img] [img] Uploaded with ImageShack.us[/img] [img] Uploaded with ImageShack.us[/img] [img] Uploaded with ImageShack.us[/img] [img] Uploaded with ImageShack.us[/img][img] Uploaded with ImageShack.us[/img] [img] Uploaded with ImageShack.us[/img]