Заглавие: Re: Какъв детектор да купя за търсене на бронзово голям метал? Съб Юли 17, 2021 6:14 pm
nobody написа:
Предлагам ти да не плюем отвърдени марки. Но в твоя тон ще кажа - Имал съм твоя машина /Coronodo/ и не мога да кажа нищо друго хубаво освен че беше ужасно тежък и некомфортен за работа.
Каквото и да кажеш за Нексъс, Деуса няма да свърши тая работа за тоя човек, но гарантирам, че всеки Нексъс (включително неудобното Coronado) ще намери тая цел дори само с 10"ДД, да не говорим за по-големите антени, които за теб ще са още по-неудобни и тежки.
toto2 Новобранец
Заглавие: Re: Какъв детектор да купя за търсене на бронзово голям метал? Нед Юли 18, 2021 6:40 pm
Преди да отида на мястото във Франция тествах деуса. На 30-40 см дълбочина даваше ясен сигнал на заровена бронзова чайка с размери 33х20 см и 600 грама тегло. Совата е с размери 54х30 см и 10-12 кг тегло. Прецених, че вероятноста е голяма да се открие с деуса и затова заминах. Но променената обстановка провали плановете. Няма страшно, ще отида за трети път подготвен за разни такива изненади. Между другото открих още едно доказателство, че това е мястото. Те и загадките така са направени, че имат едно единствено решение за мястото където е заровена совата.
toto2 Новобранец
Заглавие: Re: Какъв детектор да купя за търсене на бронзово голям метал? Нед Юли 18, 2021 6:50 pm
Няма смисъл да се спори за този случай, защото вероятно деуса би се справил при нормални условия. Харесва ми неговата лекота, липсата на кабели, възможност за работа при дъжд и др. Освен това е много компактен, побра се точно в калъф от ракета за тенис. На митницата, митничарката ме попита какво е това. Аз и казах, че е детектор. Тя ме помоли да отворя калъфа. Като го видя каза: "Аа... това за плажа..."
bogo Новобранец
Заглавие: Re: Какъв детектор да купя за търсене на бронзово голям метал? Нед Юли 18, 2021 9:23 pm
Правилно решение си взел.С това недурразумение-нексъс не може да работи даже и производителя.Деуса можеш лесно да го продадеш,докато гаражния апарат няма продаване.На Деуса ако му вземеш 4-кх.-бобина няма начин да не чуе този голам сигнал.Успех!
Nexus metal detectors Консул
Заглавие: Re: Какъв детектор да купя за търсене на бронзово голям метал? Пон Юли 19, 2021 10:34 am
bogo написа:
Правилно решение си взел.С това недурразумение-нексъс не може да работи даже и производителя.Деуса можеш лесно да го продадеш,докато гаражния апарат няма продаване.На Деуса ако му вземеш 4-кх.-бобина няма начин да не чуе този голам сигнал.Успех!
...С това недурразумение-нексъс не може да работи даже и производителя.Деуса можеш лесно да го продадеш,докато гаражния апарат няма продаване...
Гениален маркетинг. Още не се е намерила статуетката но важното е, че лесно ще се отървем от Деуса като не намери нищо.
nobody Легионер
Заглавие: Re: Какъв детектор да купя за търсене на бронзово голям метал? Пон Юли 19, 2021 6:00 pm
bogo написа:
Той е с голямата многочестотна антена, така че той може да си я настрои на ниска честота, тази 4кхз е много лимитирана. Има различни ползи и вреди в ниските честоти, съответно във високите. Зависи от терена, има ли минерализация, черни буклуци и т.н Зимно време пада тревата и се търси по лесно.
И аз предпочитам Деуса заради компактния му, дискретен размер, имам 7-8 металотърсача в момента, Деуса ми е най любим, мога с часове да го мяткам без да ми се откъсе ръка, крак или друг крайник.
toto2 Новобранец
Заглавие: Re: Какъв детектор да купя за търсене на бронзово голям метал? Вто Юли 20, 2021 12:55 am
Въпреки, че валеше направих няколко обхода с деуса, там където тревата беше по-ниска. Грунд баланса там е 78 (ръчно помпане), нямам представа колко е това. Имаше около 5-6 сигнала но в една точка (цветни или желязо). Но имаше един половин метров смесен сигнал от два тона, висок и нисък. На графиката показваше желязо и цветно. Не исках да рискувам с разкопки, защото поляната е девствена и ако не излезе нищо ще привлече вниманието. Видях следи, вероятно са търсили охлюви или гъби.
nobody Легионер
Заглавие: Re: Какъв детектор да купя за търсене на бронзово голям метал? Вто Юли 20, 2021 10:33 am
Стандартните настройки за земен баланс работят достатъчно добре, моя съвет е да ползваш стандартната настройка. Ако не настроиш земния баланс добре може да се окаже че не си работил с оптимални настройки. Ако си и свикнал на машината може всичко да правиш Вземи си един найлон. Като правиш дупка изриваш почвата само на найлона, после го връщаш /така или иначе е добре да си зариваш дупките/ Гаранция че нищо няма да си личи. Има диви животни които ровят никой няма да се зачуди на мястото което си копал защото ще има мин. следи които в природата така или иначе си изобилстват.
Какъв детектор да купя за търсене на бронзово голям метал?