Заглавие: Какъв детектор да купя за търсене на бронзово голям метал? Пон Май 31, 2021 12:59 am
Здравейте на всички, пиша тук за съвет. Трябва да купя детектор с който да открия бронзова статуя заровена в края на ХХ век. Размерите на статуята са 54 см. на 30 см. Тежи около 10-12 кг.. Заровена е от 50 см. до 80 см. дълбочина. Покрита е с плоски камъни след 30-тия сантиметър. Кой е най-подходящия металотърсач с цена до 1000 евро? Мястото е ливада от неравни чимове, само трева. Почвата прилича на кафява песъчлива с корени от треви без нито един камък. Не е в България. Благодаря предварително!
niki3 Преторий
Заглавие: Re: Какъв детектор да купя за търсене на бронзово голям метал? Вто Юни 01, 2021 6:59 am
Всеки до 2000лв. ще я хване с по голяма антена.Особено АКА всички модели и с по голяма антена на ниска честота 3 кhz.
Nexus metal detectors Консул
Заглавие: Re: Какъв детектор да купя за търсене на бронзово голям метал? Вто Юни 01, 2021 9:56 am
Няма нужда да харчиш 1000 Евро за тая работа. Златна Маска 3+ и си в бизнес със сигурност на една четвърт от тя цена.
toto2 Новобранец
Заглавие: Re: Какъв детектор да купя за търсене на бронзово голям метал? Вто Юни 01, 2021 10:36 am
Става на въпрос за бронзовата сова заровена от Макс Валентин през 1993 година във Франция. Реших 12-те загадки и зная къде е. Това е една поляна с размерите на футболно игрище. В последната загадка той казва... "ето това е мястото, но къде да копаете оставям на вас"... Трябва ми детектор, който да има добра дискриминация на цветните метали, лесен грунд баланс и дълбочина. Мислех за българския Detech Reliс Striker ( с 21"Х18" антена), но четох че свири всички метали и с него се копае много...
Последната промяна е направена от toto2 на Сря Юни 02, 2021 3:12 pm; мнението е било променяно общо 1 път
toto2 Новобранец
Заглавие: Re: Какъв детектор да купя за търсене на бронзово голям метал? Вто Юни 01, 2021 12:20 pm
Ами да... Голден Маск 3+ с 27 см. антена изглежда е най добре за това търсене. Благодаря за информацията!
niki3 Преторий
Заглавие: Re: Какъв детектор да купя за търсене на бронзово голям метал? Вто Юни 01, 2021 4:40 pm
toto2 написа:
Ами да... Голден Маск 3+ с 27 см. антена изглежда е най добре за това търсене. Благодаря за информацията!
Само АКА с 3 кhz антена с диаметър 15 инча.Не свири никакви големи железа с размер на подкова и хваща големи цветни метали в дълбочина.Има АКА по 600лв. в ОЛХ.Само требва да си купиш голяма антена.Маската работа нема да свърши
toto2 Новобранец
Заглавие: Re: Какъв детектор да купя за търсене на бронзово голям метал? Вто Юни 01, 2021 5:17 pm
niki3 написа:
toto2 написа:
Само АКА с 3 кhz антена с диаметър 15 инча.Не свири никакви големи железа с размер на подкова и хваща големи цветни метали в дълбочина.Има АКА по 600лв. в ОЛХ.Само требва да си купиш голяма антена.Маската работа нема да свърши
В ОЛХ намерих тези две обяви. Ако ги купя ще свършат ли работа?
Металотарсач Ака Сорекс 7281 720 лв Описание Апарата е мн запазен с документи доста добра работата мисля че няма какво да пиша за тос модел който е работил с такава машина знае каво може цена крайна. С антена 10 инча.
Антена за металотърсач АКА 300 лв Описание: Антена за металотърсачи от серията АКА.Антената е дълбочина.Работи на 3 и 10 кHz.На 3 khz за чисто ,по- едри и сребро на 10 за по- дребно за злато и за замърсено.Размери 23×40см.Антената е на фирмата Аttack.
toto2 Новобранец
Заглавие: Re: Какъв детектор да купя за търсене на бронзово голям метал? Вто Юни 01, 2021 5:28 pm
Още една обява. Цена 800 лева. Металотърсач АКА СОРЕКС ПРО УЛТРА гр. ТърговищеПубликувана/обновена на 22 април в 22:02 ч. Състояние: Използвано Апаратът е многочестотен, точно опредлящ какъв метал е засечен-цветен или железен, разпознава дребните ламаринки и капачки от функцията ходограф ,работещ навсякъде независимо от грунда ,..оборудван със сонда за монети 27см на 14Кхц най нов тип ,нечуваща грунда ,разработка на ф-ма ,,МИКРОН" -Варна и добавена платка и потенциометър за ,,ГЕЙН" от същата...,работещ на различни честоти според поставената антена,.Апаратът е професионален и запазен...единствен в БГ,...отделно продавам сонди за АКА на 3 Кнц и 8 Кхц по 150 лв,...цената не подлежи на коментар.
toto2 Новобранец
Заглавие: Re: Какъв детектор да купя за търсене на бронзово голям метал? Вто Юни 01, 2021 5:34 pm
Доста модели има в интернет на АКА.
Топ 5 на най-добрите детектори за метал компания АКА
1 Signum MFD 7272M PRO Най-добрите технически показатели. Минимални фантомни сигнали. 2 Sorex PRO Обработка на сигнали чрез 4 независими алгоритми. гъвкавост 3 Златен орел 5 Лесен за овладяване на детектора. Импортирани компоненти 4 Condor 3M Най-добрата функционалност на достъпна цена. Ходографска визуализация 5 Поклонник 47 Най-бюджетното устройство с многочестотно търсене. Лесна работа
niki3 Преторий
Заглавие: Re: Какъв детектор да купя за търсене на бронзово голям метал? Вто Юни 01, 2021 9:14 pm
Който и модел АКА да вземеш всички са многочестотни.Требва само да му вземеш 3 кhz антена с диаметър 15 инча.На 3khz ти дели и по големи железа и хваща по големи обекти на голема дълбочина.Докато високите kHz дават големите железа цвет и хващат дребно на по-дълбоко.Но няма пробивност в дълбочина за големи обекти.
toto2 Новобранец
Заглавие: Re: Какъв детектор да купя за търсене на бронзово голям метал? Вто Юни 01, 2021 9:56 pm
niki3 написа:
Който и модел АКА да вземеш всички са многочестотни.Требва само да му вземеш 3 кhz антена с диаметър 15 инча.На 3khz ти дели и по големи железа и хваща по големи обекти на голема дълбочина.Докато високите kHz дават големите железа цвет и хващат дребно на по-дълбоко.Но няма пробивност в дълбочина за големи обекти.
Благодаря! Ясно казано.
Рис Консул
Заглавие: Re: Какъв детектор да купя за търсене на бронзово голям метал? Вто Юни 01, 2021 10:06 pm
[quote="toto2"]
niki3 написа:
Благодаря! Ясно казано.[/quote този чиляк май се гъбарка с вас , а вие му давате акъл
Nexus metal detectors Консул
Заглавие: Re: Какъв детектор да купя за търсене на бронзово голям метал? Вто Юни 01, 2021 10:44 pm
toto2 написа:
1 Signum MFD 7272M PRO Най-добрите технически показатели. Минимални фантомни сигнали. 2 Sorex PRO Обработка на сигнали чрез 4 независими алгоритми. гъвкавост 3 Златен орел 5 Лесен за овладяване на детектора. Импортирани компоненти 4 Condor 3M Най-добрата функционалност на достъпна цена. Ходографска визуализация 5 Поклонник 47 Най-бюджетното устройство с многочестотно търсене. Лесна работа
Тия всичките на втора ръка в продавалника ли ги намери?
satir Легионер
Заглавие: Re: Какъв детектор да купя за търсене на бронзово голям метал? Сря Юни 02, 2021 10:21 am
Определено със Златен орел 5 най-лесно ще намериш бронзова сова.
Преди доста години в нивите на едно село бяхме излезли с колегата с Голден маск 2. При нас дойде председателя на кооперацията и ни помоли да намерим хидрантите които с годините бяха забравени и заровени.С лекота ги открихме.Бяха на дълбочина от 60-70 см. Мисля ,че голям,масивен,бронзов предмет ще откриеш и с по-евтин апарат.
nobody Легионер
Заглавие: Re: Какъв детектор да купя за търсене на бронзово голям метал? Сря Юни 02, 2021 1:55 pm
Ако беше в България ти нося Маска 4, Дълбочинна Маска Пулс, Анкер Пулсов Кантар, Деус, Ерик Фостър пулсак GoldQuest, TDI пулсак, Minelab SD и една лопата /ти копаеш/. Делим Совата на 2.
toto2 Новобранец
Заглавие: Re: Какъв детектор да купя за търсене на бронзово голям метал? Сря Юни 02, 2021 2:43 pm
Nexus metal detectors написа:
toto2 написа:
Тия всичките на втора ръка в продавалника ли ги намери?
Не. Тези са от друг сайт в интернет търсейки инфо за АКА детекторите.
toto2 Новобранец
Заглавие: Re: Какъв детектор да купя за търсене на бронзово голям метал? Сря Юни 02, 2021 2:50 pm
satir написа:
Определено със Златен орел 5 най-лесно ще намериш бронзова сова.
Преди доста години в нивите на едно село бяхме излезли с колегата с Голден маск 2. При нас дойде председателя на кооперацията и ни помоли да намерим хидрантите които с годините бяха забравени и заровени.С лекота ги открихме.Бяха на дълбочина от 60-70 см. Мисля ,че голям,масивен,бронзов предмет ще откриеш и с по-евтин апарат.
Може би имаш пред вид Golden Mask 5?
toto2 Новобранец
Заглавие: Re: Какъв детектор да купя за търсене на бронзово голям метал? Сря Юни 02, 2021 3:07 pm
Всяко отиване и връщане до мястото във Франция ми струва 1500 евро, затова искам съвет от вас. Смятам да отида още веднъж за последен път до там с металотърсач. За това ми трябва уред, който няма да ме подведе.
Прочетох доста отзиви и разгледах видеоклипове за АКА детекторите. Честно да ви кажа, с тези три нива на настройки, а те пък имат по още четири нива за настройване нещо много сложно става. Не ги изключвам като вариант, но ми трябва друг с по-лесна настройка детектор.
nobody Легионер
Заглавие: Re: Какъв детектор да купя за търсене на бронзово голям метал? Чет Юни 03, 2021 2:38 am
Колега ако В.Т не ти е далече ела ще тестваме машинките които имам на цел която е с подобни размери и материал.
toto2 Новобранец
Заглавие: Re: Какъв детектор да купя за търсене на бронзово голям метал? Чет Юни 03, 2021 4:47 pm
nobody написа:
Колега ако В.Т не ти е далече ела ще тестваме машинките които имам на цел която е с подобни размери и материал.
Живея в Испания... ако си бях в България, няма проблем, защото имам къща и съм роден близо до Гурково.
toto2 Новобранец
Заглавие: Re: Какъв детектор да купя за търсене на бронзово голям метал? Чет Юни 03, 2021 5:08 pm
Защо съм си втълпил, че с Detech Reliс Striker (с 21"Х18" антена) няма да пропусна целта, ако е там? Може би четох много за него и за това. Някой ако работи с този модел може да сподели...
nobody Легионер
Заглавие: Re: Какъв детектор да купя за търсене на бронзово голям метал? Пет Юни 04, 2021 12:28 pm
Щом цената на пътуването е толкова голяма ти препоръчвам да си вземеш backup машина. Аз бих направил примерно: 1) XP DEUS с голямата сонда 2) Втора употреба машина с голяма сонда до около 400лв.
Минаваш терена с двете машини. Deus-а можеш да го минеш терена с много ниска честота, под 8Khz, после на 12, после на 18 за всеки случай.
toto2 Новобранец
Заглавие: Re: Какъв детектор да купя за търсене на бронзово голям метал? Пет Юни 04, 2021 5:19 pm
nobody написа:
Щом цената на пътуването е толкова голяма ти препоръчвам да си вземеш backup машина. Аз бих направил примерно: 1) XP DEUS с голямата сонда 2) Втора употреба машина с голяма сонда до около 400лв.
Минаваш терена с двете машини. Deus-а можеш да го минеш терена с много ниска честота, под 8Khz, после на 12, после на 18 за всеки случай.
В самолета не мога да кача много багаж. Самолета е малък, с 50 места. Само един детектор плюс малка раница.
nobody Легионер
Заглавие: Re: Какъв детектор да купя за търсене на бронзово голям метал? Съб Юни 05, 2021 7:01 am
ОК тогава аз бих взел само DEUS с голяма 34x28 сонда x35 без безжичните слушалки, само дистанционното. Уреда е достатъчно компактен и лек. Като свършиш работа можеш да го продадеш или да го сложиш в златна рамка ако ти свърши работа ю Можеш да минеш терена на няколко различни честоти за всеки случай. Не знам бронза на кои честоти реагира най добре, може би и понеже търсиш нещо по голямо, това са ниските честоти, най вече под 8kHz. Дискриминацията обаче се прецаква така и е възможно да копаеш железа ако е замърсен терена с железа. Уреда се произвежда във Франция така че може да видиш от местен магазин да го вземеш ако е на по добра цена.
toto2 Новобранец
Заглавие: Re: Какъв детектор да купя за търсене на бронзово голям метал? Съб Юни 05, 2021 7:16 pm
nobody написа:
ОК тогава аз бих взел само DEUS с голяма 34x28 сонда x35 без безжичните слушалки, само дистанционното. Уреда е достатъчно компактен и лек. Като свършиш работа можеш да го продадеш или да го сложиш в златна рамка ако ти свърши работа ю Можеш да минеш терена на няколко различни честоти за всеки случай. Не знам бронза на кои честоти реагира най добре, може би и понеже търсиш нещо по голямо, това са ниските честоти, най вече под 8kHz. Дискриминацията обаче се прецаква така и е възможно да копаеш железа ако е замърсен терена с железа. Уреда се произвежда във Франция така че може да видиш от местен магазин да го вземеш ако е на по добра цена.
XP DEUS Х35 със сонда 34Х28 изглежда идеалния вариант. Изгледах видеоклиповете за настройване и не мисля, че ще имам проблеми. Относно дискриминацията. Размаха на крилете на совата е 54 см. и ако деуса успее да я засече, то с функцията Pinpoint ще мога да очертая силуета и. Понеже не вярвам на тази поляна да има заровен цветен метал с тази форма и големина.
Какъв детектор да купя за търсене на бронзово голям метал?