Заглавие: В Англия няма и-м-а-н-я-р-и, а търсачи Пон Сеп 19, 2016 12:21 am
На 17 ти и 18 ти септември 2016 бях поканен на едно от най големите металдетектинг събития в света така нареченото Златно шоу по металдетектинг в Великобритания в района на Оксфорд - град Брадфорд. Отварям тази тема за да споделя моите впечатления да кача някои снимки и филмчета които да покажат реалността за търсачите в Англия. Както знаете търсенето на антики във Великобритания, или по скоро Англия и Уелс е разрешено, както и търговията с намерените неща ще ви кача няколко снимки за да видите как вървят цените там.
Безплатна доставка до всяка точка на страната. www.mdetectors.bg 12 ГОДИНИ С ВАС!
mdetectors.bg Джадай
Заглавие: Re: В Англия няма и-м-а-н-я-р-и, а търсачи Пон Сеп 19, 2016 6:21 pm
Ето още една снимка от базара
Безплатна доставка до всяка точка на страната. www.mdetectors.bg 12 ГОДИНИ С ВАС!
mdetectors.bg Джадай
Заглавие: Re: В Англия няма и-м-а-н-я-р-и, а търсачи Вто Сеп 20, 2016 12:19 pm
Я вижта какво съкровище откриха Французите на събора в Англия
mdetectors.bg Джадай
Заглавие: Re: В Англия няма и-м-а-н-я-р-и, а търсачи Нед Сеп 25, 2016 2:54 pm
На това събитие свободно се продават и купуват антики:
Nexus metal detectors Консул
Заглавие: Re: В Англия няма и-м-а-н-я-р-и, а търсачи Нед Сеп 25, 2016 7:48 pm
Светлъо, вземи смени заглавието на тази тема, че е голяма заблуда. Чети по-долу;
https://en.wikipedia.org/wiki/Nighthawking
Англия както всички държави по света е пълна с "търсачи" и да се опитваш да създаваш идилична картина по въпроса е безсмислено. Най-малко една четвърт от посетители на ХП събора са от категорията дето броди по нощите. Ти беше за два дена там а аз съм живял 8 години в Англия и знам какво говоря.
В Англия широко разпространената практика е нелегално намерени антики да се узаконяват при участие на събори, като се твърди, че са намерили антиките по време на тоя или оня събор.
На този етап единствените в Обединеното Кралство търсачи са от клуб Detecting Scotland защото тия хора всъщност се гордеят когато си декларират находките и се обиждат ако музея не им ги вземе. Един мой представител се оттегли от Detecting Scotland, защото не му изнася това с декларирането и единствената находка от ковани сребърни монети която намери с Нексъс МП (което му дадох на половин цена) не я декларира и не ми направи реклама ами покри всичко, че да не му вземели от музея ценните монетки.
Иманярската душица, както казах е навсякъде една и съща.
mdetectors.bg Джадай
Заглавие: Re: В Англия няма и-м-а-н-я-р-и, а търсачи Нед Сеп 25, 2016 8:27 pm
Сигурно си прав, защото си бил доста време там. И аз чувам различни истории за търсачите в Англия, но според мен или пи-скоро се надявам да са изключения. Знам, че българските търсачи не искат да чуят за ролята на собственика на земята в този процес - те са много по- страшни от нашата полиция ... те бият на момента и то немилостиво, ако си там без разрешение, т.е. без да искаш да делиш.
Заглавие: Re: В Англия няма и-м-а-н-я-р-и, а търсачи Нед Сеп 25, 2016 9:23 pm
www.mdetectors.com написа:
Сигурно си прав, защото си бил доста време там. И аз чувам различни истории за търсачите в Англия, но според мен или пи-скоро се надявам да са изключения. Знам, че българските търсачи не искат да чуят за ролята на собственика на земята в този процес - те са много по- страшни от нашата полиция ... те бият на момента и то немилостиво, ако си там без разрешение, т.е. без да искаш да делиш.
Ша делиш ли? Кво?...
mdetectors.bg Джадай
Заглавие: Re: В Англия няма и-м-а-н-я-р-и, а търсачи Пет Сеп 30, 2016 6:23 pm
Ето и малко цени в UK
Заглавие: Re: В Англия няма и-м-а-н-я-р-и, а търсачи Пет Сеп 30, 2016 8:29 pm