Вчера 03.04.2015 на преклонна възраст почина великата легенда на металдетектинга - г.н Чарълс Гарет. Връзката му с България през последната година беше членството му в БАТСЗМ www.zlatoimeteoriti.bg и с умиление и голяма гордост, се сещам за чялата история покрай приемането му за член в нашата организация БАТСЗМ миталата година на рожденния си ден в Лас Вегас САЩ.
В понеделник ще кача още информация за него - част от материала за него в новия брой на списание ИМПЕРИО. Бог да го прости!
Безплатна доставка до всяка точка на страната. www.mdetectors.bg 12 ГОДИНИ С ВАС!
До колкото съм чел за него е бил много точен човек и голям ентусиаст. Ходели да на експедиции за търсене на съкровища по Америка и по острови и т.н. Бог до го прости!
По мои спомени той финансира част от експедиция из Карибите през 90-те,която открива потъналия испански галеон "Нуестра сеньора де Аточа",който по онова време е прекарвал доста злато и сребро.Бог да го прости.
Колеги, Чарлз Гарет е твърде светла личност, за да се използва израза "Бог да го прости", защото в православната традиция с това се акцентира върху грешната страна на конкретния човек, а този човек не само е легенда, той е и най-важната фигура в историята на металдетектинга! Не мога да си представя истински търсач, който не само да е ползвал негови апарати, а да няма винаги поне един такъв апарат в арсенала си, лично аз в момента имам цели три гарета и съм горд с това! В такива случаи в католическия свят се казва "Почивай в мир!" (Rest in Peace, съкр. RIP), а у нас - "Лека му пръст!".