Заглавие: Гаррет аце 250????? Пет Юни 10, 2011 6:59 pm
Здравейте на всички, отскоро съм във форума и много ми хареса. Та, от един приятел взимах за известно време Гарретт 250( преди месец) още се уча , но забелязах че пищи на всичко.Понеже нашия район е много скалист с много твърда почва,, детектора засича сигнали на скалисто и показва дълбочина над 8" нее за вярване но е така и след кат почна да копам(то няма кво да копаш на скала) около 7-8см. и сигнала ми се губи .По принцип почти винаги сигнала ми пречупва,, нее както пищи на метал .То метала го намирам много бързо.Дали проблема е от почвата или АЗ все още не съм свикнал с дедектора.
В този живот всички неприятности идват от малкото четене!
wallb2 Консул
Заглавие: Re: Гаррет аце 250????? Пет Юни 10, 2011 8:02 pm
От минерализация или орудено ти дава фалшивите сигнали.
hamido Про-Консул
Заглавие: Re: Гаррет аце 250????? Пет Юни 10, 2011 8:10 pm
wallb2 написа:
сигурно от минерализацията орудено какво ще рече иначе свикнах много на Гарета бързо се справям
maximus_kn Консул
Заглавие: Re: Гаррет аце 250????? Пет Юни 10, 2011 8:48 pm
Колега,направи ли ти впечатление sens колко беше увеличен ?
maksim12 Консул
Заглавие: Re: Гаррет аце 250????? Съб Юни 11, 2011 10:17 am
hamido написа:
wallb2 написа:
сигурно от минерализацията орудено какво ще рече иначе свикнах много на Гарета бързо се справям
апарата не става за орудени почви затова ти пишти предназначен е за леки и среднотежки почви някои друг апарат трябва да си вземеш
jagler Про-Консул
Заглавие: Re: Гаррет аце 250????? Съб Юни 11, 2011 10:28 am
намали му сензетивността с 2-3 деления и няма да пищи.
Нищо не е това, което изглежда на пръв поглед...всичко изисква задълбочено проучване.
За по-оруденото ти трябва по-сериозен апарат или ДД сонда - сега с каква си?
Благодаря на всички за бързите отговори значи сенса винаги е с 1-2 деления по малко го поставям, сондата му е стандартната (малката),,>Но ако се намали сенса дали не губя по дълбочина? Даже близо до иглолистна гора насочих антената към въздуха ими пищи яко ,това беше само на едно място с диаметър 2м. От какво може да е>?
Трябва да го види някой,който е работил с такава техника.Ако някъде в твоя град познаваш такъв - питай го.Ако не намериш,търси най-близкия търсач до теб и да ти покаже.В краен случай го пращаш на някой производител да го провери,или ако е гаранционен на фирмата,която ти го е продала.
Трябва да го види някой,който е работил с такава техника.Ако някъде в твоя град познаваш такъв - питай го.Ако не намериш,търси най-близкия търсач до теб и да ти покаже.В краен случай го пращаш на някой производител да го провери,или ако е гаранционен на фирмата,която ти го е продала.
Благодаря ти maksimus > но май грешно съм разбран,, то пищи,пищи ама но не чак толкова ,просто исках да кажа,че в скалист район ми дава (на места) пречупен сигнал и аз вече знам че е от почвата сигурно е минерализирана знам ли! НЕМИ е ЯСно коя почва наричате>ОРУДЕНА<
Благодаря ти maksimus > но май грешно съм разбран,, то пищи,пищи ама но не чак толкова ,просто исках да кажа,че в скалист район ми дава (на места) пречупен сигнал и аз вече знам че е от почвата сигурно е минерализирана знам ли! НЕМИ е ЯСно коя почва наричате>ОРУДЕНА<
абе,като бачкаш в подобен район и усетиsh че ти дава някакви аномали-пикове..както казваш намаляш с още едно две деления до като спре да ти дава такъв пик.. и си готов при всички апарати е така.. апарата сам ти подсказва какво трябва да направиш.. не можеш на чиста и лека почва да работиш със същите настройки на орuдена и замърсена почва уреда ти бачка и нищо му няма... научи се да бачкаш ти.. USPEH
купи ли го това АЦ 250 от приятеля си или временно ..? ако си го купул значи този твои приятел не ти е толкова приятел ....... леко си е набутал боклука
Заглавие: Re: Гаррет аце 250????? Нед Юни 12, 2011 9:14 am
Не забравяй и електромагнитните смущения- такива от радари, телефони, телефонни GSM ретранслатори (този апарат няма екранизация- защита),... сенса винаги до дупка, иначе с малката антена е пълна скръб.... и само човъркаш като кокошка отгоре на 5 см...
hamido Про-Консул
Заглавие: Re: Гаррет аце 250????? Нед Юни 12, 2011 10:25 am
pet1r90 написа:
купи ли го това АЦ 250 от приятеля си или временно ..? ако си го купул значи този твои приятел не ти е толкова приятел ....... леко си е набутал боклука
машинката си е супер. Просто някои хора им завиждат, наблягате на българското но няма гаранция и за тях >да не си мислите ,че по скъпите уреди са по-добри Нека да пишат хора които са в час с нещата, хора които са работили с почти всички дедектори с една дума имат представа със случвалото се>Благодаря ви.
То на тестовите клипчета се вижда добро ли е 250-то или не.За парите си е даже много добро.http://www.reviewdetector.ru/video/ace250.html Пък като му сложиш сеф38/30 става убиец,а ако има НЕЛ ТОРНАДО сонда още 5см. отгоре 40см.монета в почва. http://video.yandex.ru/users/pav4098/view/1/
Нищо не е това, което изглежда на пръв поглед...всичко изисква задълбочено проучване.
wallb2 Консул
Заглавие: Re: Гаррет аце 250????? Чет Юни 23, 2011 9:00 pm
hamido написа:
При първоначално включване на уреда дали се прави някаква настройка спрямо терена или директно вклзчвам Гарета и започвам???
Можеш и директно, апарата се самонастройва автоматично по принцип след няколко движения/маха на антената над почвата, но аз съм правил и следното когато ползвам Гаретчето (или машинка с авто грунд!!!) -една стара кримка в занята ми каза да правя това... . Включвам апаратчето, като антената лежи на почвата сенса на мах...изчаквам малко и повдигам 3-4 пъти антената на 30см и я приближавам до почвата "помпя"... след което слагам отново антената на земята и натискам няколко пъти бутона на пин поинта. Желателно е първоначалното вкл (когато се самонастройва апарата) да не е върху замръсено, а на чисто- да няма метал отдолу- това важи за всички машини.
wave Легионер
Заглавие: Re: Гаррет аце 250????? Чет Юни 23, 2011 10:02 pm
Wallb2 ако ти пусна схемата на ACE 250 ще ми покажеш ли каде е модула за автоматичната настройка ,която ти описваш,че аз нещо не го виждам. Може да съм пропуснал ,затова ще ти бъда благодарен!
wallb2 Консул
Заглавие: Re: Гаррет аце 250????? Пет Юни 24, 2011 12:06 am
wave написа:
Wallb2 ако ти пусна схемата на ACE 250 ще ми покажеш ли каде е модула за автоматичната настройка ,която ти описваш,че аз нещо не го виждам. Може да съм пропуснал ,затова ще ти бъда благодарен!
Не знам колега. така ми казаха, че е по добре да правя... не разбирам от платки. За нормалния режим на търсене, не се усеща някаква разлика, но при пин поинта се усеща балансиране след неколкократно натискане на копчето му.... Чувал съм само!, че на Гаретче може да се изведе ръчен грунд баланс, значи има нещо. Схемата ето я (тук по-надолу) но може и процесорно да става това http://metaldetectings.com/e107_plugins/forum/forum_viewtopic.php?881.last. Примерно другото което знам е, че при търсене на почва и ако минеш примерно в/у калдаръм изключваш апарата и го вкл в/у калдаръма на ново....по добре било, но колко е вярно аз не мога да кажа...
jagler Про-Консул
Заглавие: Re: Гаррет аце 250????? Пет Юни 24, 2011 10:35 am
Явно си има някаква настройка и баланс земя която е авто,защото апарата е направен за максимално улеснение за потребителя.Както показването на таргета/целта/ индикатора ти посочва вероятната цел,а не както на професионалните апарати показване на цифри ID от 0-99 например.Например желязо е от 0-15,злато от 20-50.Това с тези цифри е направено за по-точно визуализиране на целта каква е ама пак не е гаранция че няма да ти даде грешка апарата,и ако апаратчето няма авто настройка ще пищи като...лудо все едно да вкл.голямата СЕФ антена в стая в панелен апартамент.Също така повечето реномирани /купешки/ апарати прага им на сработване не е надут с цел избягване на смущения както при гаражните за това и работят на малко по-малка дълбочина ,но работят сигурно.Ако сте забелязали при натискане на пинпойнта апарата започва да работи в друг режим то е на самия праг чува се едно мъждукане на звука и дълбочината се вдига доста става доста чувствителен ама и нестабилен.