Спрямо мен и моите питания и писания абсолютно всеки може да бъде убеден че идват само от мен и отговорите които търся са само за мен,защото ми писна да гледам,и чета реклами на металдетектори кой от кой по нов модел и по дълбок и по добър а всъщност са едни и същи бракми.То май същото като с тия кремове против бръчките дето всеки месец излиза нов по добър крем и всеки път е по нова формула ама формулата е тайна. Печка ти като познавач на маските също мълчиш и нищо не казваш по моите питания относно ГМ 4WD.
pechkata Джадай
Заглавие: Re: Защо? Пет Мар 13, 2015 11:18 am
cecomotors написа:
Печка ти като познавач на маските също мълчиш и нищо не казваш по моите питания относно ГМ 4WD.
По принцип нямам право да вземам отношение как е конструиран Голден маск ... Ти сам отговори с предния пост че не съм производител ...
Сельо Бангиев Преторий
Заглавие: Re: Защо? Пет Мар 13, 2015 12:48 pm
Сондите, които коментираме в тази тема, се състоят от две бобини - излъчваща (означава се с Tx) и приемаща (означава се с Rx). Една от основните задачи при изработката на такава сонда е да се направи баланс (нулиране) на Rx, което означава, че по тази бобина не протича никакъв сигнал, когато по Tx протича синусоидалният сигнал, за който сондата е проектирана - при Голд Бъг тази честота е 19 kHz, така че сондите, които са произведени специално за Голд Бъг, са нулирани именно на 19 kHz.
Сега няма смисъл да разводняваме темата, като дискутираме как точно се прави нулирането - има достатъчно теми в съответните руски форуми, където надълго и нашироко са коментирани тези неща и всеки може да се порови и прочете. Важното в случая е, че ако една антена е нулирана на дадена честота, то каквато и друга честота да й пуснеш, балансът ще бъде нарушен! Разбира се, ако разликата между номиналната и другата честота не е твърде голям, апаратът пак може работи някак си, но ще е много далеч от оптималните си параметри, като ще има загуба на дълбочина, нестабилност и чести фантомни сигнали, странна дискриминация и т.н.
Ако един апарат ползва една и съща антена за работа на различни честоти, примерно 5 и 15 kHz, в такива случаи антената се нулира на 10 kHz и съответно на двете честоти ще имаме постоянен фонов сигнал, дължащ се на нарушения баланс на Rx, затова се слагат филтри, които да изрязват този сигнал, но това, разбира се, е компромисно решение, което е за сметка на дълбочината и точността на дискриминация - тези проблеми всеки опитен търсач ги е забелязал, когато е работил с такива апарати.
Аз затова предпочитам апарат като Х-Тера 705, който може да работи на различни честоти, но за всяка честота си има специална антена и работи оптимално.
Последната промяна е направена от Сельо Бангиев на Съб Мар 14, 2015 8:22 pm; мнението е било променяно общо 2 пъти
cecomotors Легионер
Заглавие: Re: Защо? Пет Мар 13, 2015 6:13 pm
Благодаря за горният пост,трябва да има повече такива постове във форумите а не хвалби,препирни,реклами и какво ли още не.
Трибал-М Джадай
Заглавие: Re: Защо? Съб Мар 14, 2015 4:22 pm
...Колеги,това са азбучни истини,които познавате още от малки: Ако,например, искате да слушате "Зи рок" на УКВ (FM),трябва да настроите радиоприемника си точно на същата честота-честотата на радиопредавателя. Колкото по-неточна е настройката,толкова по-некачествено и неразбираемо е приемането...,докато стигнете накрая само до шъшкане и съскане. Тука нЕма компромисЕ и нЕма Лабаво!
Хаосът е или временен,или гибелен!
Последната промяна е направена от Трибал-М на Съб Мар 14, 2015 10:29 pm; мнението е било променяно общо 1 път
ivanasen Джадай
Заглавие: Re: Защо? Съб Мар 14, 2015 5:22 pm
Трибал-М написа:
...Колеги,това са азбучни истини,които познавате още от малки: Ако,например, искате да слушате "Зи рок" на УКВ (FM),трябва с радиоприемника си да се настроите точно на същата честота-честотата на радиопредавателя. Колкото по-неточна е настройката,толкова по-некачествено и неразбираемо е приемането...,докато стигнете накрая само до шъшкане и съскане. Тука нЕма компромисЕ и нЕма Лабаво!
Точно това питам и затова пуснах темата. Защо да слушам "слабо и или със смущения радиото като просто ми трябва да врътна копчета на приемника или да направя много по хубава антена за да хвана чист сигнал"
Добрите приятели са като звездите; не винаги ги виждаш, но знаеш, че винаги са там.
Понякога за да бъде истинско приятелството е нужен и скалпел!!!
atina Про-Консул
Заглавие: Re: Защо? Съб Мар 14, 2015 5:33 pm
Много интересна тема стана,аз не съм се замислял може би защото при мен на омегата ултимеита пък ми лови сигналите с доста разлика от базовата сонда и работи доста добре, оцелил съм явно.Това такива ефекти дупки изобщо ги няма играх си специално да пробвам като гледах клип с ф5.После се ядосвах че си затрих хубавия следобед.
Последната промяна е направена от atina на Съб Мар 14, 2015 5:43 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Трибал-М Джадай
Заглавие: Re: Защо? Съб Мар 14, 2015 5:39 pm
ivanasen написа:
Трибал-М написа:
...Колеги,това са азбучни истини,които познавате още от малки: Ако,например, искате да слушате "Зи рок" на УКВ (FM),трябва с радиоприемника си да се настроите точно на същата честота-честотата на радиопредавателя. Колкото по-неточна е настройката,толкова по-некачествено и неразбираемо е приемането...,докато стигнете накрая само до шъшкане и съскане. Тука нЕма компромисЕ и нЕма Лабаво!
Точно това питам и затова пуснах темата. Защо да слушам "слабо и или със смущения радиото като просто ми трябва да врътна копчета на приемника или да направя много по хубава антена за да хвана чист сигнал"
Абсолютно точно,според мен,колега! Когато си в задължителния резонанс,можеш да си позволиш всичко друго,водещо към подобрения...
cecomotors Легионер
Заглавие: Re: Защо? Съб Мар 14, 2015 6:54 pm
Трябва ли да приемем в такъв случай че Голден Маск работи добре на едната честота а на другата не до там добре,или работи със занижени показатели и на двете честоти?Не ми се ще да е така че си ги уважавам маските ама и никой до момента не доказа обратното.
ivanasen Джадай
Заглавие: Re: Защо? Съб Мар 14, 2015 7:12 pm
atina написа:
Много интересна тема стана,аз не съм се замислял може би защото при мен на омегата ултимеита пък ми лови сигналите с доста разлика от базовата сонда и работи доста добре, оцелил съм явно.Това такива ефекти дупки изобщо ги няма играх си специално да пробвам като гледах клип с ф5.После се ядосвах че си затрих хубавия следобед.
Пък представяш ли си ултимейт антената да е изчислена и направена точно на честотата на уреда Ти ! Каква дълбочина ще извади и колко тих ще бъде, а в същото време батериите може поне с един ден повече да издържат. А сега имаш разлика между уред и антена поне с 4-5kHz.
Добрите приятели са като звездите; не винаги ги виждаш, но знаеш, че винаги са там.
Avrelian Цезар
Заглавие: Re: Защо? Съб Мар 14, 2015 7:22 pm
kronos555 написа:
cecomotors написа:
Е не съм правил технически замервания за да докажа съмненията си но аз както и болшинството търсачи нямаме тези възможности и си горим със стотици левове вярвайки на реклами,признавам си -за това сега разпитвам за двете честоти на Маската ама като гледам отговор нямааа а това пак ме навежда на мрачни мисли.Поне нея още не съм я купувал че чаках петицата -а да видим и там какво ще излезе.
Някои хора правят замервания, има тема в руския форум Первоначальные замеры частоты для двух приборов и четырёх катушек. Прибор GM 3+ ( 7 кГц ) катушка 10х12" ( 7 кГц ) -- 8,23-8,44 кГц ( для двух крайних положений регулятора частоты ) катушка 7" ( 18 кГц ) -- 16,46-16,89 кГц ( т.е. прибор работает на второй гармонике ) катушка 10" ( 18 кГц ) -- 8,23-8,44 кГц катушка 12х15" ( 18 кГц ) --8,23-8,44 кГц
Това възможно ли е без повреда на електрониката? 8 и 18 са взаимо заменяеми.
atina Про-Консул
Заглавие: Re: Защо? Съб Мар 14, 2015 7:27 pm
Ще я премеря бъди сигурен,ултимата ми работи перфектно батерията ми я харчи колкото и с 11ката оригиналната даже бях се замислил да я бартеросвам за малката бяла 10инчова
mario321 Цезар
Заглавие: Re: Защо? Съб Мар 14, 2015 7:38 pm
Трибал-М написа:
За това при мен машината работи много по добре с 13ултимейт, защото само една единица имам разлика от самата машина и ултимейтката и фатам радиото много добре Трибал-М
Ne6o Легионер
Заглавие: Re: Защо? Съб Мар 14, 2015 7:41 pm
Какво ли не правят производителите и търговците само и само да продадат някой детектор повече
Трибал-М Джадай
Заглавие: Re: Защо? Съб Мар 14, 2015 7:49 pm
atina написа:
Ще я премеря бъди сигурен,ултимата ми работи перфектно батерията ми я харчи колкото и с 11ката оригиналната даже бях се замислил да я бартеросвам за малката бяла 10инчова
Колега,когато измервате,имайте предвид и хармоничните честоти: На 8 кХц хармоничните честоти са 16 и 24 кХц. На втората хармонична честота излъчената мощност е около две трети от максималната(може съвсем малко да греша).
Golden Mask Джадай
Заглавие: Re: Защо? Пон Мар 16, 2015 1:19 pm
ivanasen написа:
cecomotors написа:
Това което ще кажа не е по темата,но винаги съм си мислил да питам,можеш ли да направиш на някоя от маските да е със 2 честоти например на 5 и 15кхц да се сменят с едно цк ключе,ще е много хубаво това да го има като опция.
Отговорът на Владо Лилов:
При две честоти има проблем с нулиране на сондата, на 5 кХц офсет-а е един, а на 15 съвсем друг, което значи че ако сондата е нулирана на 5 ще бъде разнулирана на 15кХц, не че не може детектора да работи но ще е със занижени параметри поне на едната честота, което я обезмисля !Последната промяна е направена от Golden Mask на Сря Фев 20, 2013 10:11 pm; мнението е било променяно общо 2 пъти
Колега доколкото съм в течение и новият уред с дисплей на Владко - Тарикатко е фалш. Защо ли? Защото програмистта , който се е заел да му го направи е офейкал! Усетил се е човека и беж крачета да ви няма! А сега де? Какво става? Ще чакаме ! Другото е да сме живи и здрави да дочакаме.
ivanasen твоята информация винаги е била много ,,вярна''..., Миладин ли ти казва какво се случва с мен ? Интересно, какво е усетил програмиста да избяга така ?!
ivanasen Джадай
Заглавие: Re: Защо? Пон Мар 16, 2015 1:33 pm
Golden Mask написа:
ivanasen написа:
cecomotors написа:
Това което ще кажа не е по темата,но винаги съм си мислил да питам,можеш ли да направиш на някоя от маските да е със 2 честоти например на 5 и 15кхц да се сменят с едно цк ключе,ще е много хубаво това да го има като опция.
При две честоти има проблем с нулиране на сондата, на 5 кХц офсет-а е един, а на 15 съвсем друг, което значи че ако сондата е нулирана на 5 ще бъде разнулирана на 15кХц, не че не може детектора да работи но ще е със занижени параметри поне на едната честота, което я обезмисля !Последната промяна е направена от Golden Mask на Сря Фев 20, 2013 10:11 pm; мнението е било променяно общо 2 пъти
Колега доколкото съм в течение и новият уред с дисплей на Владко - Тарикатко е фалш. Защо ли? Защото програмистта , който се е заел да му го направи е офейкал! Усетил се е човека и беж крачета да ви няма! А сега де? Какво става? Ще чакаме ! Другото е да сме живи и здрави да дочакаме.
ivanasen твоята информация винаги е била много ,,вярна''..., Миладин ли ти казва какво се случва с мен ? Интересно, какво е усетил програмиста да избяга така ?!
Не! Благодарение на теб се скарахме с Майстора! Да не мислиш , че всички хора от екипа , Ти те обичат и не споделят това онова!? А за това какво е усетил програмиста Ти -Ти ни кажи?
Между другото , кога ще видим детектора, Ти с дисплей? Доста хора прегряха от чакане. Какво ще кажеш 2020-2025г. в този интервал ли ще бъде?
Golden Mask Джадай
Заглавие: Re: Защо? Пон Мар 16, 2015 2:11 pm
ivanasen написа:
Golden Mask написа:
ivanasen написа:
cecomotors написа:
Не! Благодарение на теб се скарахме с Майстора! Да не мислиш , че всички хора от екипа , Ти те обичат и не споделят това онова!? А за това какво е усетил програмиста Ти -Ти ни кажи?
Благодарение на твоята и негова глупост се скарахте ! И на пълните лъжи които говорехте за мен, без това да ви влиза в работата ! Хората от екипа ми със сигурност не говроят, защото нямат достъп до новите неща във фирмата . А програмиста не е избягал, работи в момента по 6-та версия .... Т.е. имаше един ,,избягал" или по-точно който си намери работа в Англия и заряза проекта, но това се случи през 2003 година , а детектора беше Bandito 2 Pro, за него ли говориш ?
ivanasen написа:
Между другото , кога ще видим детектора, Ти с дисплей? Доста хора прегряха от чакане. Какво ще кажеш 2020-2025г. в този интервал ли ще бъде?
И като го видиш ще поумнееш ли ? Ще си останеш същото тъпо парче !!!
ivanasen Джадай
Заглавие: Re: Защо? Пон Мар 16, 2015 2:28 pm
Golden Mask написа:
А програмиста не е избягал, работи в момента по 6-та версия ....
Избягал е .......... избягал еее! Искаш да кажеш , че още не си пуснал пета версия , а работиш по шестата!? Ха-ха! Ти добре ли си ? Пък що се отнася до кой от двамата е "тъпото парче" . Нека направим един тест за интелигентност и да го публикуваме , на полигона в Пловдив. Както правихте другите тестове с мерчев и другият производител /забравих му името/. Там се видя , колко струват вашите МД , а и най важното умственият Ви потенциал! От този тест за интелигентност направен там по-хубав не може да се направи! Е нека не бъда краен -от тримата Ви , Ти показа по-добри резултати по-отношение на начина на говорене..