Искам да попитам официалните представители на фишер защо ми продават в комплект фишер голд бъг на 19,1kHz с антена ултимейт на 11,98 kHz. Замерванията са направени с най-съвременни уреди. Разликата е в повече от 7 кНz.Което води до много лоши показатели и от там до дълбочина и тем подобни.
Да отбележа наскоро си купих антена 11"ДД сонда за фишер ф5 , който работи на честота според каталозите на 7,8 кHz, , а се оказа , че антената работи най-добре при честота 11,98кНz. Лошото е , че скопяваме МД и в същото време ощетяваме клиентите си! Като искат от детеч да правят сонди да ги правят според уредите, а не универсални за всички МД, в следствие на което уредите не дават всичко от себе си и са меко казано скопени.
Съжалявам , но това е самата истина. Всичко е доказано не си измислям.
Преди няколко дни ми направиха уред със сонда ултимейт за фишер голд бъг на честота 11,98кНz/при условие , че се продава в комплект с фишер голд бъг на работна честота 19кНz./ и сонда на ф5 с абсолютно същата честота. Работната честота на уреда е 8,2кНz. Това беше честотата на генератора най-близка до сондата другата беше 16кНz.
Нека не забравяме , че сме в България! Където всичко е възможно!
Но е жалко когато ни еб...т! Това е много гадно!
p.s.Готов съм да докажа твърденията си!
Добрите приятели са като звездите; не винаги ги виждаш, но знаеш, че винаги са там.
Понякога за да бъде истинско приятелството е нужен и скалпел!!!
Темата е загатвана и друг път.За съжаление това не е рядко срещан проблем.Рекламацията ти е уважителна и следва да и се обърне внимание и да бъдеш обезвъзмезден. Защо ? -Много отговори има, но никой няма да те удовлетвори и разреши проблема...
"Когато правото се превърне в безправие, съпротивата е задължителна !"
eros Новобранец
Заглавие: Re: Защо? Пон Мар 09, 2015 9:51 am
Здравейте колеги,а оргиналните антени 11"и 5" знае ли се на коло клх. работят?
Gandalf Джадай
Заглавие: Re: Защо? Пон Мар 09, 2015 10:16 am
Всичко в БГ е така! Само искат да взимат пари но на какво отгоре не е важно!!! И като някой ми каже " ооо, то от Българското по добро няма ", и ми иде да му набия ритниците!!! Рекламацията е с право, винаги! За да си видят батака дето са го направили...
nasko75 Джадай
Заглавие: Re: Защо? Пон Мар 09, 2015 10:41 am
eros написа:
Колеги май не го разбрахте човека то и фабричните сонди за тези модели работят на 11,98 kHz както казва колегата ,но пита защо от фирма DETECH не правят сондите си на 19kHz за Fisher Gold Bug и на 7,8 kHz за FISHER F5 за по качествена работа на апаратите и за по добри резултати поне аз така го разбирам .Но предполагам че за това си има някаква причина от технически характер понеже инженерите в тези фирми са доста начетени хора и не могат да правят елементарни грешки съгласете се с мен
който търси намира
Gandalf Джадай
Заглавие: Re: Защо? Пон Мар 09, 2015 10:53 am
nasko75 написа:
eros написа:
Колеги май не го разбрахте човека то и фабричните сонди за тези модели работят на 11,98 kHz както казва колегата ,но пита защо от фирма DETECH не правят сондите си на 19kHz за Fisher Gold Bug и на 7,8 kHz за FISHER F5 за по качествена работа на апаратите и за по добри резултати поне аз така го разбирам .Но предполагам че за това си има някаква причина от технически характер понеже инженерите в тези фирми са доста начетени хора и не могат да правят елементарни грешки съгласете се с мен
По принцип го казах че е така в БГ! Но имаш право, прибързах с поста! Сега като се замисля, може би затова са така направени за да са универсални за продажбите им!
mdetectors.bg Джадай
Заглавие: Re: Защо? Пон Мар 09, 2015 11:30 am
Колега, сондите на Fisher Gold Bug са същите, като на Teknetics - Delta, Gamma,Omega Eurotek PRO г.е. апарати на различни честоти на генератора работят с еднакви антини. Това не зависи от колегите от DETECH а от производителите - т.е. колегите от Фишер. Използва се от всички фирми, т.е. самите те определяк с какви сонди трябва да се работи. В твоя случай: Фишер ползват антените на Teknetics - Delta, Gamma,Omega Eurotek PRO и за Fisher Gold Bug - ти можеш да проверищ, като вземеш оргиналните антени и да видиш, че са същите. В допълнение - сондите на Детеч са доста по-добри от оргиналните на почти всички - погледни буксата - позлатена, погледни кабела и го сравни. А ако искаш си купи оргинална 28см. за 350лв. за Голд Бъг ама та пак ще си е и за Teknetics - Delta, Gamma,Omega Eurotek PRO
Безплатна доставка до всяка точка на страната. www.mdetectors.bg 12 ГОДИНИ С ВАС!
atina Про-Консул
Заглавие: Re: Защо? Пон Мар 09, 2015 1:52 pm
www.mdetectors.com написа:
Колега, сондите на Fisher Gold Bug са същите, като на Teknetics - Delta, Gamma,Omega Eurotek PRO г.е. апарати на различни честоти на генератора работят с еднакви антини. Това не зависи от колегите от DETECH а от производителите - т.е. колегите от Фишер. Използва се от всички фирми, т.е. самите те определяк с какви сонди трябва да се работи. В твоя случай: Фишер ползват антените на Teknetics - Delta, Gamma,Omega Eurotek PRO и за Fisher Gold Bug - ти можеш да проверищ, като вземеш оргиналните антени и да видиш, че са същите. В допълнение - сондите на Детеч са доста по-добри от оргиналните на почти всички - погледни буксата - позлатена, погледни кабела и го сравни. А ако искаш си купи оргинална 28см. за 350лв. за Голд Бъг ама та пак ще си е и за Teknetics - Delta, Gamma,Omega Eurotek PRO
Така е изпробвал съм го лично,сонда 11 ка,8ца 13ка и сеф38/30 за омега работят на бъга на делта и евротека без да ми е правило впечатление за някакви аномалии.Само 10ката оригинална не ми тръгна на голд бъга а 5инча от него на омегата работи перфектно тихо и кълве ли кълве
mdetectors.bg Джадай
Заглавие: Re: Защо? Пон Мар 09, 2015 2:29 pm
Освен това има една подробност - не само килохерците са важни - пример Fishet F75 и T2Ltd работят на 13Khz, но сондата на единия не става за другия. Така, че нека ние незнаещите в дълбочина електрониката да се доверим на знаещите и да се съсредоточиме на търсенето
Безплатна доставка до всяка точка на страната. www.mdetectors.bg 12 ГОДИНИ С ВАС!
ivanasen Джадай
Заглавие: Re: Защо? Пон Мар 09, 2015 3:48 pm
Така, че нека ние незнаещите в дълбочина електрониката да се доверим на знаещите и да се съсредоточиме на търсенето
Добрите приятели са като звездите; не винаги ги виждаш, но знаеш, че винаги са там.
Трибал-М Джадай
Заглавие: Re: Защо? Пон Мар 09, 2015 7:53 pm
ivanasen написа:
Така, че нека ние незнаещите в дълбочина електрониката да се доверим на знаещите и да се съсредоточиме на търсенето
Монетарите не са ми силна страна,но като че ли има нещо,"дека не е баш така"? ...Тука Стефан,Владо,Вальо,Наско и "другите" имат думата!
Трябваше да започна с инж. Войнов,нека ме извини за грубия пропуск!
Хаосът е или временен,или гибелен!
Последната промяна е направена от Трибал-М на Пон Мар 09, 2015 8:16 pm; мнението е било променяно общо 1 път
mario321 Цезар
Заглавие: Re: Защо? Пон Мар 09, 2015 8:07 pm
Аз пък от моята ултимейт13 съм повече от доволен машината ми с нея е доста по дълбока в сравнение със стандартната, пак на колко ще Khz да работи
ivanasen Джадай
Заглавие: Re: Защо? Пон Мар 09, 2015 9:25 pm
Исках да кажа следното : Ако инженерите от детеч направиха сонди според работните честоти на уредите нямаше ли да бъдат по-ефективни. Това беше смисъла на коментара ми. Примерно ф5 работи на 7,8kHz - няма ли да е по-добре антената също да е направена най -добре да работи на 7,8kHz. Или голд бъг 19kHz - неговата ултимейт също да работи най - добре на 19 kHz. Разбирам , че антените стават на различните модели апарати, но това ли е идеятаДа са универсални т.е взаимно заменяеми .Или на работната честота на всеки апарат да се направи антена със същата честота.
p.s. Със сигурност Светльо е прав , че честотите на оригиналните антени се разминават със честотата на самият детектор. Например ф5 честота 7,8kHz , а 11" ДД сонда оригинална за ф5 нейната най-добра честота за работа е 11,98kHz както и на ултимейта за голд бъг / 11,98kHz/, а на уреда 19,1 kHz.
adventurer Преторий
Заглавие: Re: Защо? Пон Мар 09, 2015 9:46 pm
Прави ми впечатление ,че като попита човек нещо в тая държава му отговарят с една камара безмислени приказки,а всъщност точен и ясен отговор липсва
jordan_nenov Джадай
Заглавие: Re: Защо? Пон Мар 09, 2015 10:11 pm
adventurer написа:
Прави ми впечатление ,че като попита човек нещо в тая държава му отговарят с една камара безмислени приказки,а всъщност точен и ясен отговор липсва
Политиката на отговорните хора в БГ е много да говорят, но нищо да не казват...
ОКО ЗА ДВЕ, ЗЪБ ЗА ЧЕНЕ...
eros Новобранец
Заглавие: Re: Защо? Пон Мар 09, 2015 10:33 pm
Това означава ли,че ако се направи антена за Ф-5 на 7,8клх апарата ще работи по-добре отколкото с оргиналните на 11.98клх.Който разбира да каже.
ivanasen Джадай
Заглавие: Re: Защо? Пон Мар 09, 2015 10:48 pm
eros написа:
Това означава ли,че ако се направи антена за Ф-5 на 7,8клх апарата ще работи по-добре отколкото с оргиналните на 11.98клх.Който разбира да каже.
100% съм сигурен , защото амплитудата ще бъде най-голяма, и от там дълбочината на бъркане, също така няма да се товарят батериите/т.е повече време ще издържат/ и най важното уреда ще се държи най-спокойно.
Трибал-М Джадай
Заглавие: Re: Защо? Пон Мар 09, 2015 10:57 pm
ivanasen написа:
eros написа:
100% съм сигурен , защото амплитудата ще бъде най-голяма, и от там дълбочината на бъркане, също така няма да се товарят батериите/т.е повече време ще издържат/ и най важното уреда ще се държи най-спокойно.
Е,поне печката да беше се появил,веднага щеше да ни светне по въпроса,даже и клипче по темата ще пусне...
cecomotors Легионер
Заглавие: Re: Защо? Пон Мар 09, 2015 11:20 pm
И производители мълчат и не споделят нищо по въпроса.Тук е момента всеки БГ производител(да оставим другите) да сподели как стоят нещата с неговите сонди и особенно интересно ще е за апарати работещи на две и повече честоти с една бубина как се случват нещата.Интересно и полезно ще е да се знаят нещата как стоят при всеки производител ако не са тайна де.
Трибал-М Джадай
Заглавие: Re: Защо? Пон Мар 09, 2015 11:47 pm
Според мен,има един колега,който е на достатъчно високо техническо ниво и би дал правдиво обяснение на проблема,но скоро не се е появявал във форума.Става дума за Петроний.
ivanasen Джадай
Заглавие: Re: Защо? Вто Мар 10, 2015 12:05 am
Трибал-М написа:
Според мен,има един колега,който е на достатъчно високо техническо ниво и би дал правдиво обяснение на проблема,но скоро не се е появявал във форума.Става дума за Петроний.
Отдавна съм признал компетентността на този Колега.Но явно е доста огорчен от жестоката действителност , че просто е решил да не си трови нервите!
ivanasen Джадай
Заглавие: Re: Защо? Вто Мар 10, 2015 12:32 am
И въпреки всичко „ Земята се върти около Слънцето” Така е отговорил Джордано Бруно преди да изгори на кладата за това твърдение , което обърква всички твърдения дотогава в Средновековвието и преобръща света нагоре с главата . И сега по темата искам някой български производител да ми докаже , че уред на работна честота 7,8 kHz с антена на 11,98 kHz е по-добър от уред с честота 7,8 kHz и антена към него на 7,8 kHz при еднакви настройки. Успех на всички при търкането . Спирам дотук!
nasko75 Джадай
Заглавие: Re: Защо? Вто Мар 10, 2015 9:37 am
Момчета защо задълбавате в плиткото ,ходете да бачкате и ще имате резултати А другите неща ги оставете на специалистите ,те отдавна са открили топлата вода . Има доста уреди които работят с една антена на различни честоти как ли го правят ???Ами направили са го нали за това им плащат и а това работят и се развиват хората. Няколко примера 1. XP Deus /4 kHz, 8 kHz, 12 kHz или 18 kHz/ 2.Minelab Eureka Gold /6.4 kHz,20 kHz,60 kHz/ 3. Minelab Explorer SE Pro едновременно излъчва 28 честоти от 1.5 до 100 kHz 4.Minelab E-Trac честота на работа 1.5 – 100 kHz мисля че и Minelab Safari е същото 5.MINELAB X TERRA 705 работи с различни сонди на различни честоти (3kHz)(7кHz)(18.75kHz) 6.Fisher CZ-5 само че дъртият звяр е с много сложна антена /5kHz-15 kHz/ Стига толкова локуми аз отивам да бачкам вие пишете като се прибера ще ми е интересно какво сте открили
който търси намира
Трибал-М Джадай
Заглавие: Re: Защо? Вто Мар 10, 2015 11:48 am
nasko75 написа:
... Стига толкова локуми аз отивам да бачкам вие пишете като се прибера ще ми е интересно какво сте открили
Колега,нормалните хора винаги искат да знаят повече.Това им е заложено и е неизбежно-слава Богу!
cecomotors Легионер
Заглавие: Re: Защо? Вто Мар 10, 2015 1:12 pm
nasko75 написа:
Момчета защо задълбавате в плиткото ,ходете да бачкате и ще имате резултати А другите неща ги оставете на специалистите ,те отдавна са открили топлата вода . Има доста уреди които работят с една антена на различни честоти как ли го правят ???Ами направили са го нали за това им плащат и а това работят и се развиват хората. Няколко примера 1. XP Deus /4 kHz, 8 kHz, 12 kHz или 18 kHz/ 2.Minelab Eureka Gold /6.4 kHz,20 kHz,60 kHz/ 3. Minelab Explorer SE Pro едновременно излъчва 28 честоти от 1.5 до 100 kHz 4.Minelab E-Trac честота на работа 1.5 – 100 kHz мисля че и Minelab Safari е същото 5.MINELAB X TERRA 705 работи с различни сонди на различни честоти (3kHz)(7кHz)(18.75kHz) 6.Fisher CZ-5 само че дъртият звяр е с много сложна антена /5kHz-15 kHz/ Стига толкова локуми аз отивам да бачкам вие пишете като се прибера ще ми е интересно какво сте открили
здравей колега,ние обикновените ползватели на на не дотам евтините и достъпни металдетектори знаем за съществуването на многочестотни модели и знаем и кои са те.Знаем че чуждестранните производители разполагат с технологии за произвеждането им.Питането ни е насочено предимно към родните производители,аа именно разполагат ли и те с тези технологии за да произвеждат и продават на близки по стойност а и често по големи цени от чуждите детектори.И ако не е някаква супер тайна технология молим да споделят как произвеждат сонди с еднакви параметри за различни марки и модели апарати.Също би било интересно как например двучестотният Голден Маск работи и на двете честоти с една сонда и т.нт.Все въпроси на които ние търсачите бихме били доволни да знаем отговорите преди да броим не малка сума за такива апарати или сонди.