Заглавие: Съвет при избор на металдетектор Пет Мар 06, 2015 2:42 pm
Здравейте, не мога да ви нарека колеги, защото съм новак в хобито и търся съвет за покупка на МД. Много четох по форумите за различните марки металдетектори и може би това още повече ме обърка в избора. Затова искам съвет,спрял съм се на металотърсач Fisher F5, гледах много клипове,но ме интересува мнението ви за този апарат,като дискриминация,дълбочина и т.н. ,нека темата да не се превръща в реклама на уреди.Също така ще приема за съвет марка МД в този ценови клас,която си заслужава парите. Благодаря ви предварително на всички !!!
ivanasen Джадай
Заглавие: Re: Съвет при избор на металдетектор Пет Мар 06, 2015 6:15 pm
ivko0 написа:
Здравейте, не мога да ви нарека колеги, защото съм новак в хобито и търся съвет за покупка на МД. Много четох по форумите за различните марки металдетектори и може би това още повече ме обърка в избора. Затова искам съвет,спрял съм се на металотърсач Fisher F5, гледах много клипове,но ме интересува мнението ви за този апарат,като дискриминация,дълбочина и т.н. ,нека темата да не се превръща в реклама на уреди.Също така ще приема за съвет марка МД в този ценови клас,която си заслужава парите. Благодаря ви предварително на всички !!!
Притежавам такъв уред. Значи с антена ултимейт е доста дълбок/ аз имам ултимейт, но с нел торнадо е по-добър. С нея уреда почти няма паразитни сигнали и е по спокоен. / . Има отлична дискриминация. На урудено е доста добър. Правил съм опити с керамики и с паве. Тях българска бангия която имах не ги пробиваше. Единственият му недостатък е , че малкете акчета не ги хваща с ултимейта , а ги ожелезява. С 11" ДД сонда ги хваща горе долу. За парите си е доста добър уред . Това е моето мнение. Успех с избора на МД.
Добрите приятели са като звездите; не винаги ги виждаш, но знаеш, че винаги са там.
Понякога за да бъде истинско приятелството е нужен и скалпел!!!
ivko0 Новобранец
Заглавие: Re: Съвет при избор на металдетектор Пет Мар 06, 2015 8:30 pm
Благодаря много за информацията. От къде е най - добре да си закупя апарата или няма значение ( в смисъл да не е менте или нещо такова).
Gandalf Джадай
Заглавие: Re: Съвет при избор на металдетектор Пет Мар 06, 2015 9:14 pm
ivko0 написа:
Благодаря много за информацията. От къде е най - добре да си закупя апарата или няма значение ( в смисъл да не е менте или нещо такова).
Приятел това което е написал " ivanasen " е вярно! И аз съм с Ф5, и съм си доволен от машинката! Дискриминацията му е добра, за парите си е много добър! Ако ще го купуваш нов, гледай да е от представител на Фишер, мисля че това са единствените представители в БГ: