Заглавие: Моля за съвет при избор на металотърсач Пон Авг 08, 2011 4:45 pm
Здравейте на всички!!! Искам да поздравя всички за чудесния сайт и всички,които се грижат той да бъде максимално инфорамативен.Отскоро се запалих по металдетектинга и искам да го превърна в мое хоби.В момента събирам пари и септември месец ще закупя апарат за около 600 лв.(максимум 700). За жалост нямам познат с апарат за тестване или за съвет…затова се обръщам към вас за помощ при избор на такъв. Апаратът ще бъде използван чисто любителски и предимно в северозападна България.Имам село с прекрасна природа и богата история и за това ми се иска да съчетая разходките с хобито си.Прочетох информацията за почти всички апарати в този ценови диапазон и в общи линии сам се спрял на следните няколко апарати: Golden Mask 3; Mikron Nrg 110/115; Garrett ace 250. Далеч съм от мисълта да предизвиквам дискусия за това кой е по-добрият апарат от другия,защото явно факторите са много и зависи от конкретният ползвател и случай.Моля ви все пак да ме насочите и посъветвате.Може също да предложите и друг апарат.Благодаря ви много.
hamido Про-Консул
Заглавие: Re: Моля за съвет при избор на металотърсач Пон Авг 08, 2011 5:30 pm
mmmiroo написа:
Здравейте на всички!!! Искам да поздравя всички за чудесния сайт и всички,които се грижат той да бъде максимално инфорамативен.Отскоро се запалих по металдетектинга и искам да го превърна в мое хоби.В момента събирам пари и септември месец ще закупя апарат за около 600 лв.(максимум 700). За жалост нямам познат с апарат за тестване или за съвет…затова се обръщам към вас за помощ при избор на такъв. Апаратът ще бъде използван чисто любителски и предимно в северозападна България.Имам село с прекрасна природа и богата история и за това ми се иска да съчетая разходките с хобито си.Прочетох информацията за почти всички апарати в този ценови диапазон и в общи линии сам се спрял на следните няколко апарати: Golden Mask 3; Mikron Nrg 110/115; Garrett ace 250. Далеч съм от мисълта да предизвиквам дискусия за това кой е по-добрият апарат от другия,защото явно факторите са много и зависи от конкретният ползвател и случай.Моля ви все пак да ме насочите и посъветвате.Може също да предложите и друг апарат.Благодаря ви много.
Приятелю и аз преди няколко месеца почнах като теб и един познат ме зариби в това прекрасно хоби(металдедектинг) той ми остави своя Гарретт 250 и замина за работа. Първоначално да ти кажа копаех всичко но много бързо се свиква с този прекрасен уред и по време на излет се срешнах с едни които бяха с Голдмаск 1 и минелаб ,неми хареса това в тези уреди ,че постоянно пиукат и неможе да се криеш от странични хора усеща се от бая разстояние пиукането , а пък глей в<> В-БОКС 7<< има клипчета за ГМ 3+ и дават цветен метал на празна дупка ,,,за това първоначално почни с АЦЕ 250 особенно с голямата сонда направо върха. Не искам да ме разберат грешно останалите колеги , но това е мое мнениеи НИКОЙ НЕ Е длъжен да ме послуша
В този живот всички неприятности идват от малкото четене!
mmmiroo Новобранец
Заглавие: Re: Моля за съвет при избор на металотърсач Пон Авг 08, 2011 5:43 pm
Благодаря ви hamido.При всички положения, ако се спра на ace 250, ще е с голямата сонда.Като че ли, за напълно начинаещи, този апарат е най-подходящ от изброените.Притеснява ме това дали е подходящ за района,който сам споменал.(вид почви).Иначе мисля да го ползвам със слушалки и да избегна излишно внимание
pechkata Джадай
Заглавие: Re: Моля за съвет при избор на металотърсач Пон Авг 08, 2011 6:15 pm
Вземи си едно ЕВРО АЦЕ...
FILIP2 Консул
Заглавие: Re: Моля за съвет при избор на металотърсач Пон Авг 08, 2011 7:07 pm
за тези пари които казваш можеш да избираш от почти всички марки и западни и наши че даже и да ти остане некои лев за една щото само с нестава требва си и копане колкото до почвата това е друго нещо пак и в северозападнала българия има доста тарсачи погледни и те с какво работят
NERON Цезар
Заглавие: Re: Моля за съвет при избор на металотърсач Пон Авг 08, 2011 11:32 pm
имам отличен гарет 250 който не използвам и мога да го продам . С стандартната сонда и голямата сефка която е 38х30 за връзка 089.777.1413
ТЕЗИ, КОИТО ИЗКОВАХА ОТ МЕЧОВЕТЕ СИ РАЛА, СЕГА ОРАТ ЗА ОНЕЗИ, КОИТО СИ ЗАПАЗИХА МЕЧОВЕТЕ
mmmiroo Новобранец
Заглавие: Re: Моля за съвет при избор на металотърсач Вто Авг 09, 2011 9:41 am
Благодаря ви за предложението.Ще го обмисля ,но като цяло мисля май да заложа на българското(по-специално на Маската с голямата сонда)......пък каквото лопата пока же
pechkata Джадай
Заглавие: Re: Моля за съвет при избор на металотърсач Вто Авг 09, 2011 10:28 am
Браво добър избор...
Последната промяна е направена от pechkata на Вто Авг 23, 2011 9:03 pm; мнението е било променяно общо 1 път
adminn Admin
Заглавие: Re: Моля за съвет при избор на металотърсач Вто Авг 09, 2011 12:40 pm
Заглавие: Re: Моля за съвет при избор на металотърсач Вто Авг 09, 2011 11:26 pm
САМО БИЗНЕСМЕНИ В ТОЗИ ФОРУМ!!!ВСЕКИ ГЛЕДА ДА СИ ПРОДАДЕ СТОКАТА!!!!И ДА ТИ ГО НАВРЕ ПЛЮЕИКИ СТОКАТА НА ДРУГИЯ!!!!
mmmiroo Новобранец
Заглавие: Re: Моля за съвет при избор на металотърсач Сря Авг 10, 2011 11:29 am
adminn,благодаря за отделеното време и клипчетата. Апаратът е страхотен и наистина си заслужава......макар,че все пак новак,като мен, едва ли би дал компетентно мнение.Благодаря.Останах с впечатление,че Маската и българските апарати ,като цяло, са по трудни за настройка и работа от вносните с екран.Но пък на тях може да се научат и всички тънкости на материята и металдетектинга.На мен това ми харесва
tabella Легионер
Заглавие: Re: Моля за съвет при избор на металотърсач Сря Авг 10, 2011 11:58 am
mmmiroo написа:
adminn,благодаря за отделеното време и клипчетата. Апаратът е страхотен и наистина си заслужава......макар,че все пак новак,като мен, едва ли би дал компетентно мнение.Благодаря.Останах с впечатление,че Маската и българските апарати ,като цяло, са по трудни за настройка и работа от вносните с екран.Но пък на тях може да се научат и всички тънкости на материята и металдетектинга.На мен това ми харесва
точно така по добре почни от трудното,така и ли иначе трябва да му свикнеш тези гарети вярно са много лесни но пък са голямо губене на време слабички са ,малко са като детски играчки
Podlecii.avg Цезар
Заглавие: Re: Моля за съвет при избор на металотърсач Вто Авг 23, 2011 4:40 pm
mmmiroo написа:
GOLDEN KING - Nokta. ето от това имаш нужда ако това нете удовлетвори, тогава можеш да сикупиш по-голям клас !!! нещо от легендарния Blistool.
mmmiroo Новобранец
Заглавие: Re: Моля за съвет при избор на металотърсач Вто Авг 23, 2011 6:22 pm
Това ми иде евтинко.Само толкова ли можеш да предложиш?
Podlecii.avg Цезар
Заглавие: Re: Моля за съвет при избор на металотърсач Сря Авг 24, 2011 7:31 pm
mmmiroo написа:
Това ми иде евтинко.Само толкова ли можеш да предложиш?
разбирасе чесе шегувам братле вземи си нещо от което наистина да останеш доволен!!! прибави поне още 200-300 лв. към тази сума която си се нагласил да дадеш и несе занимавай със разни ГАЙДИ и ГАДУЛКИ и кви ли небяха там още !!!! мисля че за около 1000 лв. ще си намериш грамотна машинка която ще е поне на хиледи километри от ГАРАЖНИТЕ!!!! нормално е всеки даси хвали стоката но мисля че има достатъчно дилъри на вече ДОКАЗАЛИ СЕ марки в световен мащаб !!!! УСПЕХ ти желая при избора на металотърсач.
mmmiroo Новобранец
Заглавие: Re: Моля за съвет при избор на металотърсач Сря Авг 24, 2011 7:44 pm
Знам,че се шегуваше......за Blistoola най ми хареса Благодаря ти за съвета обаче.следващата седмица ще я купувам машинката и ще се похваля.При всички положения няма да е гаражна
Podlecii.avg Цезар
Заглавие: Re: Моля за съвет при избор на металотърсач Сря Авг 24, 2011 7:52 pm
mmmiroo написа:
Знам,че се шегуваше......за Blistoola най ми хареса Благодаря ти за съвета обаче.следващата седмица ще я купувам машинката и ще се похваля.При всички положения няма да е гаражна
браво колега мисля че това е най-правилния избор!
mmmiroo Новобранец
Заглавие: Re: Моля за съвет при избор на металотърсач Сря Авг 31, 2011 7:59 pm
В крайна сметка апаратът и лопатата са при мен - golden mask 3 с 32 см сонда.Надявам се по празниците да ги пробвам