Заглавие: дайте съвет за фабричен металдетектор Съб Сеп 22, 2012 11:13 pm
Garrett GTI 2500 ,Fisher F70 ,Fisher F75 ,XP G-Maxx II ,XP Gold Maxx Power, Minelab X-Terra 705,Minelab Safari, дайте мнението си за уред с които сте работили вие аз горе долу вече съм залитнал на някъде ама ще ми е интересно да чуя и други савети
sitalk Джадай
Заглавие: Re: дайте съвет за фабричен металдетектор Нед Сеп 23, 2012 1:26 am
Ако си се спрял само на изброените модели,вземи си XP GM POWER. Монетарите,които ги имаш(отбелязаните под аватара ти),са си стандартни. Освен на тежките почви,на замърсените също останаха "нещата".Затова ти препоръчвам ХР-то,за замърсени с железа... Това,че някой от Майнлабите ще бие бг монетарите с някой друг сант на орудено,не е от кой знае колко значение от колкото замърсено с железа......Там е по-важно,затова-ХР-то е по важно,мисля...
анди999 Новобранец
Заглавие: Re: дайте съвет за фабричен металдетектор Нед Сеп 23, 2012 6:23 am
Аз също се интересувам от ефективен дигитален монетар който да дискриминира стари бирени капачки.На това място излизат златни и сребърни турции.
jordan_nenov Джадай
Заглавие: Re: дайте съвет за фабричен металдетектор Нед Сеп 23, 2012 8:46 am
Fisher F75, има процес BC (bottle cap) който показва дали сигнала е от капачка. А с малката антена и превъзходната си дискриминация смятам че е най-добрия от изброените. Наслука!
ОКО ЗА ДВЕ, ЗЪБ ЗА ЧЕНЕ...
pet1r90 Цезар
Заглавие: Re: дайте съвет за фабричен металдетектор Нед Сеп 23, 2012 10:48 am
а като дълбочина кои е най добре на чиста почва ...
jordan_nenov Джадай
Заглавие: Re: дайте съвет за фабричен металдетектор Нед Сеп 23, 2012 10:57 am
Всичко зависи от "срастването" на машината с човека. Като дълбочина на работа, със СЕФ антената 38х30 на Фишера съм мноооого доволен. Зависи също от големината на обекта. Също зависи дали си в режим на дискриминация или в алл метал. В общи линии всичко зависи от КЪСМЕТА ! Късмет на всички търсачи !
pet1r90 Цезар
Заглавие: Re: дайте съвет за фабричен металдетектор Нед Сеп 23, 2012 11:26 am
jordan_nenov написа:
Всичко зависи от "срастването" на машината с човека. Като дълбочина на работа, със СЕФ антената 38х30 на Фишера съм мноооого доволен. Зависи също от големината на обекта. Също зависи дали си в режим на дискриминация или в алл метал. В общи линии всичко зависи от КЪСМЕТА ! Късмет на всички търсачи !
знам колега за срастването , имам опит с доста машини ... просто за сега съм най доволен от игъла ,, но на ли това са ново поколение машини ,, може да са с по добри показатели , но май разликите са минимални ..
jordan_nenov Джадай
Заглавие: Re: дайте съвет за фабричен металдетектор Нед Сеп 23, 2012 11:41 am
Машините от по-ново поколение са с цифрова обработка на сигналите, от където идва по-добрата дискриминация. Също така бързината на процесорите е с пъти по-добра, от където идва по-бързото възстановяване в работен режим. Ако до голям черен сигнал има малък цветен, бързо възстановяващият се апарат ще индикира цветния сигнал, докато бавната машина ще отчете само черния сигнал. На това отдавам намирането на достя цвят на пребити обекти. Фишера е с един от най-бързите процесори. Късмет.
vvurbanov Консул
Заглавие: Re: дайте съвет за фабричен металдетектор Нед Сеп 23, 2012 2:54 pm
Някои МТ могат да търсят в режим "без движение".Тогава не е необходимо време за възстановяване.А иначе това възстановяване може да се регулира.Колкото по бързо премине в работен режим,толкова по къс и недостатъчен е полезния сигнал.Затова се подбира времето за зареждане(изпразване) на кондензатора да е оптимално и отговарящо на средната скорост на търсене. Най добър ефект при многото и близко разположени обекти се постига,когато активната зона на сондата се направи по тясна.Това лесно се постига при добро познаване на апарата.Но не всеки път е препоръчително да се прави.
jordan_nenov Джадай
Заглавие: Re: дайте съвет за фабричен металдетектор Нед Сеп 23, 2012 4:13 pm
Фишера има режим за търсене без движение: stat и режим в движение: motion Просто смятам, че от изброените машини, фишера е без конкупренция...
jordan_nenov Джадай
Заглавие: Re: дайте съвет за фабричен металдетектор Нед Сеп 23, 2012 4:16 pm
P.s. фишера свири няколко тона едновременно, в зависимост от целите една до друга...
vvurbanov Консул
Заглавие: Re: дайте съвет за фабричен металдетектор Нед Сеп 23, 2012 5:11 pm
Нямам опит със съвременните металотърсачи и ми е много интересна темата.Това дето казваш за Фишера са много хубави функции.И аз съм за него.
jordan_nenov Джадай
Заглавие: Re: дайте съвет за фабричен металдетектор Нед Сеп 23, 2012 5:23 pm
Имаш една бира за хубавите думи г-н Върбанов!
nasko75 Джадай
Заглавие: Re: дайте съвет за фабричен металдетектор Нед Сеп 23, 2012 7:10 pm
vvurbanov написа:
Нямам опит със съвременните металотърсачи и ми е много интересна темата.Това дето казваш за Фишера са много хубави функции.И аз съм за него.
То и аз към него клоня но се двоумя още между Фишера иXP G-Maxx II
jordan_nenov Джадай
Заглавие: Re: дайте съвет за фабричен металдетектор Нед Сеп 23, 2012 7:19 pm
Вземай фишера с голяма сефка 38х30. После драсни едно редче...
stan960 Джадай
Заглавие: Re: дайте съвет за фабричен металдетектор Нед Сеп 23, 2012 11:26 pm
-Ъхъ,верно -Фишера си бърка по на длибоко от французойчето.......................
ivanasen Джадай
Заглавие: Re: дайте съвет за фабричен металдетектор Нед Сеп 23, 2012 11:40 pm
nasko75 написа:
Garrett GTI 2500 ,Fisher F70 ,Fisher F75 ,XP G-Maxx II ,XP Gold Maxx Power, Minelab X-Terra 705,Minelab Safari, дайте мнението си за уред с които сте работили вие аз горе долу вече съм залитнал на някъде ама ще ми е интересно да чуя и други савети
За мен си остава Fisher F75 най-добър за сега приятелю! Дано да направиш правилният избор! Поздрави!
Последната промяна е направена от ivanasen на Пон Сеп 24, 2012 12:00 pm; мнението е било променяно общо 1 път
nasko75 Джадай
Заглавие: Re: дайте съвет за фабричен металдетектор Пон Сеп 24, 2012 7:53 am
,Fisher F70 ,Fisher F75-дайте разликата между двата модела плюсове и минуси ================================================== ,XP G-Maxx II ,XP Gold Maxx Power,кое е по доброто от двата модела щото са на различни честоти все пак XP G-Maxx II 4.6 kHz и XP Gold Maxx Power 18 kHz
jordan_nenov Джадай
Заглавие: Re: дайте съвет за фабричен металдетектор Пон Сеп 24, 2012 8:23 am
Немога дйа кажа нищо за ф70, никога не съм работил с него. Късмет .
mdetectors.bg Джадай
Заглавие: Re: дайте съвет за фабричен металдетектор Пон Сеп 24, 2012 11:40 am
Що не погледнеш и това: Голдън Маск 4 S
Безплатна доставка до всяка точка на страната. www.mdetectors.bg 12 ГОДИНИ С ВАС!
jordan_nenov Джадай
Заглавие: Re: дайте съвет за фабричен металдетектор Пон Сеп 24, 2012 12:13 pm
www.mdetectors.com написа:
Що не погледнеш и това: Голдън Маск 4 S
А според теб кое е по-добро? Голфън Маск 4S или Fisher F75? И въобще може ли да се сравняват?
nasko75 Джадай
Заглавие: Re: дайте съвет за фабричен металдетектор Пон Сеп 24, 2012 3:38 pm
Благодаря но от Голдън Маск 4 не съм очарован предпочитам ако е маска по добре Голдън Маск 2 мисля че от маските двойката си е номер едно да не се обижда никои
stan960 Джадай
Заглавие: Re: дайте съвет за фабричен металдетектор Пон Сеп 24, 2012 5:15 pm
Четворката ако не се лъжа беше на базата на ГМ1 -18или19kHz -Не можеш да очакваш дълбочини макар че не съм я виждал с тая сонда в действие може пък и да притуря некой сантиметър от горе.На клипа се вижда само отлична дискриминация ма въздушно.
lomidol Цезар
Заглавие: Re: дайте съвет за фабричен металдетектор Пон Сеп 24, 2012 6:57 pm
Колега виж Teknetics T2 по-евтин е а е като F-75
4орта Про-Консул
Заглавие: Re: дайте съвет за фабричен металдетектор Вто Сеп 25, 2012 7:21 am
nasko75 написа:
Благодаря но от Голдън Маск 4 не съм очарован предпочитам ако е маска по добре Голдън Маск 2 мисля че от маските двойката си е номер едно да не се обижда никои
Вярно, от всички маски двойката е номер едно, има най перфектната дискриминация Особено в селища направо е трепач:
Последната промяна е направена от 4орта на Вто Сеп 25, 2012 4:16 pm; мнението е било променяно общо 1 път