Заглавие: Българска или американска машина? Сря Юни 10, 2009 4:14 pm
Здравейте! - форумът е супер интересен ...
От скоро се запалих по металдетектинга. Мисля да си купя някаква машинка под 500 долара и като за начало да претърся нивите на село . Четох ревютата за Garrett ACE 250, Prizm IV, също и това за българската машинка на Микрон - Поздравления за автора на ревютата.
Гледам че Garrett ACE 250 го има за около 220 долара от щатите. С 50 долара доставка и 20% ДДС на митницата, ще дойде до към 325 долара крайна цена, ако смятам правилно.
White's Prizm IV, от сайта на производителя е 350 долара + 50 за доставка и 20% ДДС ще дойде към 480 долара крайна цена.
Машинката на Микрон е близо 600 (485 долара) лв и това което се пише ми допада.
Та какво имаме: - Машинката на Микрон е близо 600 лв (485 долара) - White's Prizm IV е 480 долара - Garrett ACE 250 е 325 долара
Очевидно Garrett ACE 250 е много изгоден, но се двуомя, защото чета хубави неща и за другите две машини. От друга страна и аз , както повечето хора съм предубеден, към българската техника, а и колкото и да е добър Микрон-а, дали наистина е по-добър от американските, които са по-евтини дори натоварени с 50 долара доставка, а и технологично са едно десетилетие поне напред.
Тук малко ме хваща яд на българските производители, които сигурен съм си калкулират поне 200-300% печалба ...
Ще съм благодарен на съветите и коментарите ви.
markantony Преторий
Заглавие: Re: Българска или американска машина? Сря Юни 10, 2009 4:41 pm
правилно разсъждаваш
Moharem Преторий
Заглавие: Re: Българска или американска машина? Сря Юни 10, 2009 4:42 pm
aiko написа:
Здравейте! - форумът е супер интересен ...
От скоро се запалих по металдетектинга. Мисля да си купя някаква машинка под 500 долара и като за начало да претърся нивите на село . Четох ревютата за Garrett ACE 250, Prizm IV, също и това за българската машинка на Микрон - Поздравления за автора на ревютата.
Гледам че Garrett ACE 250 го има за около 220 долара от щатите. С 50 долара доставка и 20% ДДС на митницата, ще дойде до към 325 долара крайна цена, ако смятам правилно.
White's Prizm IV, от сайта на производителя е 350 долара + 50 за доставка и 20% ДДС ще дойде към 480 долара крайна цена.
Машинката на Микрон е близо 600 (485 долара) лв и това което се пише ми допада.
Та какво имаме: - Машинката на Микрон е близо 600 лв (485 долара) - White's Prizm IV е 480 долара - Garrett ACE 250 е 325 долара
Очевидно Garrett ACE 250 е много изгоден, но се двуомя, защото чета хубави неща и за другите две машини. От друга страна и аз , както повечето хора съм предубеден, към българската техника, а и колкото и да е добър Микрон-а, дали наистина е по-добър от американските, които са по-евтини дори натоварени с 50 долара доставка, а и технологично са едно десетилетие поне напред.
Тук малко ме хваща яд на българските производители, които сигурен съм си калкулират поне 200-300% печалба ...
Ще съм благодарен на съветите и коментарите ви.
Здравей колега !!! Моето лично мнение че има както добри вносни детектори има и добри Бг уреди .. зависи естествено от финансова гледна точка...
aiko Консул
Заглавие: Здравейте и дано ви стана колега! Сря Юни 10, 2009 5:55 pm
Здравейте и дано ви стана колега!
Moharem, сигурен съм че има добри български детектори и уважавам хора като теб, които произвеждат свой, собствен продукт.
Пожелавам ти да не спираш да развиваш и подобряваш детекторите си и това да ти се отплати финансово.
vanzan Новобранец
Заглавие: Re: Българска или американска машина? Сря Юни 10, 2009 7:22 pm
вземи кakвото ти е присърце несе лъжи по рекламата всеки ще ти каже моито магаре е най машко
Moharem Преторий
Заглавие: Re: Българска или американска машина? Сря Юни 10, 2009 8:00 pm
aiko написа:
Здравейте и дано ви стана колега!
Moharem, сигурен съм че има добри български детектори и уважавам хора като теб, които произвеждат свой, собствен продукт.
Пожелавам ти да не спираш да развиваш и подобряваш детекторите си и това да ти се отплати финансово.
Благодаря за добрите пожелания !!!
stan960 Джадай
Заглавие: Re: Българска или американска машина? Сря Юни 10, 2009 9:13 pm
За начало по добре Българска щото ш ти е по удобно по много показатели. Прав си донякъде за БГ производителите че правят продукт които им струва да речем 150лв. пък после искат троино и четворно повече. Но пък да се забиеш с тоя Гарет помисли си; - нали знаеш евтиното по някои път излиза бая по скъпо.
www Консул
Заглавие: Re: Българска или американска машина? Сря Юни 10, 2009 9:23 pm
до колегата аiко,гарет4ето а4е 250 -е плаjна ма6инка....неги гледаi тези клип4ета дето са снимали из нета колегите от другите дарjаvи,тоvа са апарати от друг клас (хоби) работата е там,4е маi тук хобито се е преvърнало v работа............. ( и 6те има доста да наvаксvа6 ) така 4е следvаi погоvорката 5 пъти мери един път ........
aiko Консул
Заглавие: Re: Българска или американска машина? Сря Юни 10, 2009 9:51 pm
За мен това ще си остане хоби ... за работа ми се вижда малко опасничко. И понеже е с цел хоби и за развлечение се запалих по тези машинки с дисплеите с всевъзможна информация по тях. Разбира се ако знам че са значително по-слаби от българските, ще си взема българска. Обаче незнам дали е така - няма логика фирма дето 20 години прави детектори да прави по-смотани детектори от нашето полугаражно производство. Пък знам ли - може и да съм в грешка.
Вие момчета от българските каква ще ми препоръчате?
Благодаря ви за отговорите!
stan960 Джадай
Заглавие: Re: Българска или американска машина? Чет Юни 11, 2009 7:32 am
Със сигурност отстъпва по показатели на бая Български и официални такива и гаражни както казваш Но ти пък изтъкваш че е само за хоби така че около 18-20см. дълбочина предполагам ш те устроиват Та не гледаи само дизаина и паричките а и кво може тоя клас апарати да не кажеш след 2-3 месеца ебати детската играчка Щото както казват французите апетита идва с яденето и след това ще ти се искат 2-3см. повече да не говорим за 5см. и т.н. Разбираш за кво иде реч предполагам.P.S.А за логиката кво да ти кажа тя при нас е малко относително понятие щото това хоби не се състои само от металдетектор а и от човек и нещата стават свързани и комплексни.Като се поразгледаш из форума ще видиш почти всички Български марки придружени с коментар за възможностите на уреда - нататък избора и решението са си твои.Иначе тук всички сме само за хобито.
aiko Консул
Заглавие: Re: Българска или американска машина? Чет Юни 11, 2009 11:49 am
Предполагам че си прав. Само дето не мога да се ориентирам към българска машина. Чета как се оплюват едни други тези с по сериозните машини и не знам на кого да вярвам.
Можете ли да ми препоръчате производител и модел. Предполагам че машинка, която хваща 10 стотинки заровени на 20 см ще е добра за хоби приложение.
Впрочем, някой прoбвал ли е схемата на Магнум детектора? Изрових я от тук: http://gold.hit.bg/schematic/magnum.pdf Ако някой я е правил и работи добре може и аз да се пробвам.
naikon42 Легионер
Заглавие: Re: Българска или американска машина? Чет Юни 11, 2009 12:01 pm
aiko написа:
Можете ли да ми препоръчате производител и модел. Предполагам че машинка, която хваща 10 стотинки заровени на 20 см ще е добра за хоби приложение.
В първите мнения на тази тема е писал един бг производител "Moharem" до колкото чета в форума неговите уреди са добри... http://imperio.bulgarianforum.net/forum-f1/topic-t806.htm
Успех...
slavitoooo Джадай
Заглавие: Re: Българска или американска машина? Чет Юни 11, 2009 1:47 pm
slavitoooo, благодаря за препратката! Пробвал ли си го? Можеш ли да ми кажеш някаква дълбочина, на която ще отктие например монета от 10 ст. Гледам че цената на последните два модела е над 700 и близо 1000 лв. Доста смела цена за родно производство
Avrelian Цезар
Заглавие: Re: Българска или американска машина? Пет Юни 12, 2009 11:53 am
25-28cm.
slavitoooo Джадай
Заглавие: Re: Българска или американска машина? Пет Юни 12, 2009 3:09 pm
В България са по ефтини колегата горе е дал дълбочина това е, като му се свикне може и повече !!!!!!!!!!!!
naikon42 Легионер
Заглавие: Re: Българска или американска машина? Пет Юни 12, 2009 3:12 pm
http://mdetectors.com/index.php?currency=USD&cPath=21_50&sort=3a ето в 1 сайт в които предлагат gold mask
K7650 Легионер
Заглавие: Re: Българска или американска машина? Пет Авг 28, 2009 3:33 pm
имам Гарет 250 от година и нещо - машинката си е любителска и не работи коректно - за другите изброени не знам , но са от същия клас Срещал съм доста колеги и в първият момент ми стават смешни с двупотопно първобитните самоделни машини - смешни са с дървиният държач на антената - но като цяло бият Фишер 75 Български - самоделни но , профисионални - такава е Станимирката
kuprqnov Новобранец
Заглавие: Re: Българска или американска машина? Пет Авг 28, 2009 4:44 pm
K7650 написа:
Български - самоделни но , профисионални - такава е Станимирката
Ааа не .. не и Станимирката .. Колега работил ли си със Станимирка на жега да видиш какво става ? Ужас е... постоянно се разбалансира и няколко пъти пращах апарата на ремонт , накрая я здробих в стената изнервен...и земах от Мохарем. До колкото ми е известно неговите уреди са подобни на Станимир , само че подобрени като несе влияят от жегите и дискриминацията не лъже. Така осетих какво е да имаш добър уред с който може да се работи спокойно и нормално.
Гост Гост
Заглавие: Re: Българска или американска машина? Пет Авг 28, 2009 6:15 pm
Последната промяна е направена от satir на Вто Ное 17, 2009 10:41 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Kiril62 Admin
Заглавие: Re: Българска или американска машина? Пет Авг 28, 2009 7:29 pm
satir написа:
По принцип избягвам да давам съвет коя машина е най-добра,но бих ти препоръчал да се позаинтересуваш за GOLDEN MASK 2-съчетава качество и ниска цена.
Трябва да ти кажа че имам Призма-3, и за тая цена апарата си е много добър,и аз съм много доволен от неговите показатели и параметри.Монета от 10ст.ги засича на около20-25см.та ка че ти си преценявай какво ще си вземеш.
K7650 Легионер
Заглавие: Re: Българска или американска машина? Пет Авг 28, 2009 10:54 pm
Ааа не .. не и Станимирката .. Колега работил ли си със Станимирка на жега да видиш какво става ? Че кой нормален работи на жега - видях е в мъгла и дъжд какво прави - там и е силата - влажното време и дава максимална дълбочина нямал съм такава машина и споделям какво виждам И след като видях на практика с кое как се работи захвърлих Гарета до няколко дена ще си купя най доброто Българско профисионално изпълнение
kuprqnov Новобранец
Заглавие: Re: Българска или американска машина? Пет Авг 28, 2009 11:46 pm
K7650 написа:
Че кой нормален работи на жега - видях е в мъгла и дъжд какво прави - там и е силата - влажното време и дава максимална дълбочина нямал съм такава машина и споделям какво виждам И след като видях на практика с кое как се работи захвърлих Гарета до няколко дена ще си купя най доброто Българско профисионално изпълнение
Ами много нормални работим когато има слънце .. но незнам кой нормален би работил в дъжд и кал както казваш