Заглавие: Купувайте кучета!!! или късмета си е късмет. Сря Юли 16, 2014 6:54 pm
Търсач на трюфели със специално обучено за целта куче донесе в Националния исторически музей (НИМ) антично сребърно монетно съкровище, съобщи пред агенция „Фокус” директорът на Националния исторически музей Божидар Димитров.
Съкровището се състои от 16 сребърни монети от едър номинал (тетрадрахми), сечени в т.н. Първа македонска област на Рим. Монетите са отлично запазени.
Кучето на гражданина, душейки трюфела, посочило място, където стопанинът изровил сребърни монети, чиято кесия сигурно е изгнила с времето, обясни Димитров.
Това е било богатство на среднозаможен тракиец, допълни той.
Търсачът ще получи съгласно Закона за културното наследство възнаграждение за това, че е предоставил ценностите на музея доброволно и по собствена инициатива, каза Божидар Димитров като добави, че анонимността на гражданина ще бъде запазена.
А кучето, открило сребърните монети в Стара планина, е наградено с три пържоли с кокал, каза още Димитров.
Кокер шпаньолът Златка идва от Франция, където е специално обучена да търси трюфели.
kaponcheto Про-Консул
Заглавие: Re: Купувайте кучета!!! или късмета си е късмет. Сря Юли 16, 2014 7:01 pm
браво на кокера по нашия край всички са подлудели с тези трюфели но наистина има много вмомента докато махам с антената и виждам на няколко пъти по някоя друга гъба. Всички са откачили тази година горите са пълни с хора който търсят ценната гъба да изкарат някой лев.
horo Про-Консул
Заглавие: Re: Купувайте кучета!!! или късмета си е късмет. Сря Юли 16, 2014 7:05 pm
Аз продавам такова куче , но със дискриминация на металите при черно лае 1 път , цветно два и при желание на клиента се монтира и за сребро(злато) продължителен лаи тип вълк :-) кучето се казва ШароМаск
kaponcheto Про-Консул
Заглавие: Re: Купувайте кучета!!! или късмета си е късмет. Сря Юли 16, 2014 7:20 pm
horo написа:
Аз продавам такова куче , но със дискриминация на металите при черно лае 1 път , цветно два и при желание на клиента се монтира и за сребро(злато) продължителен лаи тип вълк :-) кучето се казва ШароМаск
каква му е цената майтапиме се ние но браво на човека за това че е предал монетите дано да не бъдат продадени нанякъде. А за кучетата точно на същия принцип работят вярно ама заработват по кам 500 лв на ден
stan960 Джадай
Заглавие: Re: Купувайте кучета!!! или късмета си е късмет. Сря Юли 16, 2014 7:30 pm
-Таман около 500лв. ша му е наградата и на пишман търсача,освен ако го не минат с некой часовник реплика щото бат Божо много обича да ги дава кат награда...............................................
pechkata Джадай
Заглавие: Re: Купувайте кучета!!! или късмета си е късмет. Сря Юли 16, 2014 8:05 pm
Майтапите се на кучето ама това не е единствената находка вадена с куче...
gozilla Легионер
Заглавие: Re: Купувайте кучета!!! или късмета си е късмет. Сря Юли 16, 2014 10:26 pm
МУУУХАХОХАХАХ!!! БАСНЯ ЗА НАИВНИЦИ КУЧЕТА..ТРЮФЕЛИ ЗНАЕМ ГИ ТИЯ!!! А КЪДЕ СЕ КРИЕ ПРЕДАТЕЛЯ СЕ ПИТАМ АЗ
бобо Джадай
Заглавие: Re: Купувайте кучета!!! или късмета си е късмет. Чет Юли 17, 2014 10:08 am
gozilla написа:
МУУУХАХОХАХАХ!!! БАСНЯ ЗА НАИВНИЦИ КУЧЕТА..ТРЮФЕЛИ ЗНАЕМ ГИ ТИЯ!!! А КЪДЕ СЕ КРИЕ ПРЕДАТЕЛЯ СЕ ПИТАМ АЗ
Какви ли не легенди се пробутват ,за да се замаже истината...., дет викаш-кучета,трюфели,и хоппппп-находка от тетри ,ма те,тетрите ,под път инад път....та що не....
Трибал-М Джадай
Заглавие: Re: Купувайте кучета!!! или късмета си е късмет. Чет Юли 17, 2014 11:37 am
бобо написа:
gozilla написа:
Какви ли не легенди се пробутват ,за да се замаже истината...., дет викаш-кучета,трюфели,и хоппппп-находка от тетри ,ма те,тетрите ,под път инад път....та що не....
Надявам се доста предвидливи собственици на териерски ферми сега доволно да потриват ръце...
Хаосът е или временен,или гибелен!
Трибал-М Джадай
Заглавие: Re: Купувайте кучета!!! или късмета си е късмет. Пет Юли 18, 2014 2:42 pm
Трибал-М написа:
бобо написа:
gozilla написа:
Надявам се доста предвидливи собственици на териерски ферми сега доволно да потриват ръце...
Прочетох и за онзи мъж,който е защитил семейството си и е утрепал с нож гадния питбул.Браво! Точно така трябва да се прави!... Разни дърти и млади.....,лишени от мъжка ласка се опитват да поставят псетата над хората.Вярно ,приятели са на човека,но по природа са животни-хищници!