Заглавие: Дайте Акъл Металдетектор за плажа с малка глава ? Вто Мар 18, 2014 10:14 pm
Здравейте колеги, дайте едно мнение за добра плажна машина нещо със възможно най-малка глава,да е стабилен и с мн.добра дискриминация ,да отсява капачки ,пирони, шифтове ,станьоли и т.н от стотинките . Дайте акъл за марка и модел ,според мен със 100% трябва да е машина на 18KHZ може би маска 1 на 18 Херца ? други предложения,мнения ?
Petronii Цезар
Заглавие: Re: Дайте Акъл Металдетектор за плажа с малка глава ? Вто Мар 18, 2014 10:32 pm
mitkoo написа:
Здравейте колеги, дайте едно мнение за добра плажна машина нещо със възможно най-малка глава,да е стабилен и с мн.добра дискриминация ,да отсява капачки ,пирони, шифтове ,станьоли и т.н от стотинките . Дайте акъл за марка и модел ,според мен със 100% трябва да е машина на 18KHZ може би маска 1 на 18 Херца ? други предложения,мнения ?
Не съществува такава машина, която търсиш, поне според твоите критерии. За толкова години и толкова апарати, които прехвърли и не си намерил подходящата, значи проблема е някъде другаде.
tepes Цезар
Заглавие: Re: Дайте Акъл Металдетектор за плажа с малка глава ? Вто Мар 18, 2014 10:54 pm
Етрак с 8Х6 антена или по добре СТХ с малката антенка.. Няма друг апарат с по-добра дискриминация
mitkoo Преторий
Заглавие: Re: Дайте Акъл Металдетектор за плажа с малка глава ? Вто Мар 18, 2014 11:08 pm
Добре нека зададем въпроса така ... машина с мн добра дискриминация ,да не е дълбок,лека и бърза и да е в бюджет 500-600 лв предложения ...
OMD Detectors Консул
Заглавие: Re: Дайте Акъл Металдетектор за плажа с малка глава ? Сря Мар 19, 2014 7:49 am
За плажа най добре си купи пулсов апарат.
B.K. Преторий
Заглавие: Re: Дайте Акъл Металдетектор за плажа с малка глава ? Сря Мар 19, 2014 9:52 pm
tepes написа:
Етрак с 8Х6 антена или по добре СТХ с малката антенка.. Няма друг апарат с по-добра дискриминация
Абе май има .
tepes Цезар
Заглавие: Re: Дайте Акъл Металдетектор за плажа с малка глава ? Сря Мар 19, 2014 10:44 pm
А, да! За него забравих.. (;
Aurelius Цезар
Заглавие: Re: Дайте Акъл Металдетектор за плажа с малка глава ? Вто Мар 25, 2014 6:00 pm
GPX5000 с 6" кръгла Coiltek Goldstalker MONO антена и вадиш всичко, или 9"х12" Coiltek DD(The Platypus) -прекрасна дискриминация, или се ползва на псевдо-моно(превключва се на МОНО)и така работи само лRавата част на антената(4.5" МОНО антена)като при включен дискриминатор на 3 работи много добре . В този случаи сигнала се намира в средата на лRавата половина на антената. Преди 5 години ползвах GPX4500 с 16" кръгла Nuggett Finder антена на ВарненскиR плаж и намерих голRмо количество монети от 1974 година, KAKTO и една външна автомобилна гума от кола на около 1.5м дълбочина....Иначе плажът си беше добре почистен от сигнали отгоре в слоR до 20cm...
sdsds Про-Консул
Заглавие: Re: Дайте Акъл Металдетектор за плажа с малка глава ? Вто Мар 25, 2014 8:36 pm
Aurelius написа:
GPX5000 с 6" кръгла Coiltek Goldstalker MONO антена и вадиш всичко, или 9"х12" Coiltek DD(The Platypus) -прекрасна дискриминация, или се ползва на псевдо-моно(превключва се на МОНО)и така работи само лRавата част на антената(4.5" МОНО антена)като при включен дискриминатор на 3 работи много добре . В този случаи сигнала се намира в средата на лRавата половина на антената. Преди 5 години ползвах GPX4500 с 16" кръгла Nuggett Finder антена на ВарненскиR плаж и намерих голRмо количество монети от 1974 година, KAKTO и една външна автомобилна гума от кола на около 1.5м дълбочина....Иначе плажът си беше добре почистен от сигнали отгоре в слоR до 20cm...
Къде продават жпх за 500-600 лева ,и не разбрах с каква сонда се търси на плажа
https://www.youtube.com/watch?v=nHATwgRlxX4
capo Легионер
Заглавие: Re: Дайте Акъл Металдетектор за плажа с малка глава ? Вто Мар 25, 2014 8:52 pm
garrett at pro ,ili at gold
Aurelius Цезар
Заглавие: Re: Дайте Акъл Металдетектор за плажа с малка глава ? Сря Мар 26, 2014 11:47 am
Класиката в jанра е Minelab Excalibur II с DD 10 инча антена. Универсален-на плаjа, в плитката зона или под вода-перфектен.
colin96 Консул
Заглавие: Re: Дайте Акъл Металдетектор за плажа с малка глава ? Сря Дек 16, 2015 11:26 am
Здравейте колеги.Прегледах доста теми тук и в други форуми за търсене по плажа.Аз самия от известно време също започнах да търся.Но до момента така и не намирам най-подходящият детектор за плаж.Смених няколко различни уреда и като че ли за момента най-добре се оказва фишер голдбъг про,от това с което съм работил.Тука визирам конкретно мокрия пясък,когато морето се отдръпне навътре.За сухо е ясно че става почти всичко.Предпочитанията ми са за влф апарат с дисплей,но може и други предложения от колеги запознати с плажния детектинг.
mdetectors.bg Джадай
Заглавие: Re: Дайте Акъл Металдетектор за плажа с малка глава ? Сря Дек 16, 2015 5:35 pm
colin96 написа:
Здравейте колеги.Прегледах доста теми тук и в други форуми за търсене по плажа.Аз самия от известно време също започнах да търся.Но до момента така и не намирам най-подходящият детектор за плаж.Смених няколко различни уреда и като че ли за момента най-добре се оказва фишер голдбъг про,от това с което съм работил.Тука визирам конкретно мокрия пясък,когато морето се отдръпне навътре.За сухо е ясно че става почти всичко.Предпочитанията ми са за влф апарат с дисплей,но може и други предложения от колеги запознати с плажния детектинг.
На север или на юг по черноморието си?
Безплатна доставка до всяка точка на страната. www.mdetectors.bg 12 ГОДИНИ С ВАС!
colin96 Консул
Заглавие: Re: Дайте Акъл Металдетектор за плажа с малка глава ? Сря Дек 16, 2015 6:24 pm
Мнооого много на север.Чак на Северно море.В Холандия съм.На доста места не мога да накарам детектора да мълчи.Слизам на 30 % от чуствителност и вдигам доста дискриминацията и пак трудно се работи.Да не говорим че и трудно се грундира.В момента работя с т2 ако това има значение.Струва ми се че морето вади нещо като шлака .С тежон съм работил известно време и там нещата бяха дори по зле.Въобще не успявах да грундирам на мокрото.Единствено като че ли голд бъга се грундираше от раз и се държеше добре.За малко време го ползвах(3-4 излизания)и не можах на 100 % да го усетя.Затова ми беше интересно да чуя мнения на колеги които имат опит.Кой с какъв уред е работил и каква оценка му дава.Поздрави
pechkata Джадай
Заглавие: Re: Дайте Акъл Металдетектор за плажа с малка глава ? Нед Дек 20, 2015 9:35 am
colin96 написа:
Мнооого много на север.Чак на Северно море.В Холандия съм.На доста места не мога да накарам детектора да мълчи.Слизам на 30 % от чуствителност и вдигам доста дискриминацията и пак трудно се работи.Да не говорим че и трудно се грундира.В момента работя с т2 ако това има значение.Струва ми се че морето вади нещо като шлака .С тежон съм работил известно време и там нещата бяха дори по зле.Въобще не успявах да грундирам на мокрото.Единствено като че ли голд бъга се грундираше от раз и се държеше добре.За малко време го ползвах(3-4 излизания)и не можах на 100 % да го усетя.Затова ми беше интересно да чуя мнения на колеги които имат опит.Кой с какъв уред е работил и каква оценка му дава.Поздрави
Ориентирай се в посока MINELAB - ама за 600 лв. можеш да намериш само втора употреба...
adminn Admin
Заглавие: Re: Дайте Акъл Металдетектор за плажа с малка глава ? Нед Дек 20, 2015 5:33 pm
pechkata написа:
colin96 написа:
Ориентирай се в посока MINELAB - ама за 600 лв. можеш да намериш само втора употреба...
Кой модел препоръчваш?
https://mdetectors.com/
КАК ДА СТАНА ЧЛЕН НА БАТСЗМ
colin96 Консул
Заглавие: Re: Дайте Акъл Металдетектор за плажа с малка глава ? Пон Дек 21, 2015 8:40 am
колеги,от всичко което четох и видях minelab май не е най добрият избор. Не засича почти тънки златни синджирчета и гривни. И аз си мислех за ctx, но колегата е с etrac и не е кои знае какво. Gold buga e класа отгоре за плажа. По скоро си мисля за g2+ или f19 но за тях намирам по малко информация. Даже обмислям да си продам Т2 и да си купя един от тях.
mdetectors.bg Джадай
Заглавие: Re: Дайте Акъл Металдетектор за плажа с малка глава ? Пон Дек 21, 2015 10:21 am
colin96 написа:
колеги,от всичко което четох и видях minelab май не е най добрият избор. Не засича почти тънки златни синджирчета и гривни. И аз си мислех за ctx, но колегата е с etrac и не е кои знае какво. Gold buga e класа отгоре за плажа. По скоро си мисля за g2+ или f19 но за тях намирам по малко информация. Даже обмислям да си продам Т2 и да си купя един от тях.
F19 е уникален металотърсач с много допълнителни монетарски екстри, които ще ти вършат работа и на тебе.
Безплатна доставка до всяка точка на страната. www.mdetectors.bg 12 ГОДИНИ С ВАС!
Zori72 Новобранец
Заглавие: Re: Дайте Акъл Металдетектор за плажа с малка глава ? Сря Дек 23, 2015 4:16 pm
colin96 написа:
Защо не пробваш с Гарет GTI 2500 доколкото знам има програма коята елеминира солите и работи добре по плажната ивица.
mdetectors.bg Джадай
Заглавие: Re: Дайте Акъл Металдетектор за плажа с малка глава ? Сря Дек 23, 2015 4:25 pm
Zori72 написа:
colin96 написа:
Защо не пробваш с Гарет GTI 2500 доколкото знам има програма коята елеминира солите и работи добре по плажната ивица.
То и Whites някой модели имат такава опция, ама ... когато водата е солена и има магнетит, както е по южното черноморие - нищо не работи, само пулсаци, ама .... дискриминацията пъке зле
pechkata Джадай
Заглавие: Re: Дайте Акъл Металдетектор за плажа с малка глава ? Сря Дек 23, 2015 7:07 pm
colin96 написа:
Със малка С.Е.Ф антена ще лови синджирчето със стандартната не може да го чуе...
colin96 Консул
Заглавие: Re: Дайте Акъл Металдетектор за плажа с малка глава ? Нед Дек 27, 2015 8:31 am
Май и за пулсаците е висока летва това златно синджирче. Вчера набързо пробвах с гпх5000 на стандартни фабрични настройки и нямаше никой. Нямах време да снимам, но мисля днес да си поиграя повече и да направя един клип