Заглавие: Re: аудио мод за Tejon Пон Май 25, 2009 4:24 pm
това са уреди на които съм го тествал , AudioMaster-AM , ще ви помогне да намерите дълбоко целите , като защитава слуха ви срещу силните пикови сигнали .
Заглавие: Re: аудио мод за Tejon Пон Май 25, 2009 7:05 pm
За самоделка става ли-в смисъл трябва да се направи букса за слушалки предполагам щото на моя няма такава. И колко по дълбоко 2-3-5или 10см.
amm Преторий
Заглавие: Re: аудио мод за Tejon Пон Май 25, 2009 7:16 pm
да , това е на снимката трябва да си имаш такава букса phono 6,3 , относително е , зависи от оператора колко чува тихите сигнали а това допълнително помага , голяма част от фалшиви сигнали и смущения от електричество затихват така сашто можеш да си намалиш пиковете от плитките сигнали и да ти остане вниманието към по дълбоките .
Заглавие: Re: аудио мод за Tejon Пон Май 25, 2009 7:27 pm
Слушал съм със Лобо Супертрак като си с слушалките да бая е разликата от без слушалки та с това усилване един вид на звука сигурно ще е добре. Моя майстор се пробваше с едни усилени говорителчета /поне така казваше той/ -ма със слушалки ш ти издънат тъпанчетата па без ш ни чуат ча у друго село, та се отказах.
amm Преторий
Заглавие: Re: аудио мод за Tejon Пон Май 25, 2009 7:35 pm
това е друго звука изцяло си го намаляш понеже имаш добра чуваемост на полезния сигнал няма смисъл да се усилва целта е да си намаляш звука за да си по спокоен като търсиш а това ства възможно когато полезния звук се зачисти от страничните паразити ,
Заглавие: Re: аудио мод за Tejon Пон Май 25, 2009 7:45 pm
Значи нема нужда да съм на праг и тая мищуриика ш ми помогне да чувам по надълбоко. Ако гората не е така хубава като тая дет си снимал;- как е не ти ли пречи кабела пък и за копането. Имам в предвид че сме се бързаци-та предполагам ще трябва да слушаш по бавно като с гъдулка примерно.
amm Преторий
Заглавие: Re: аудио мод за Tejon Пон Май 25, 2009 8:37 pm
не скороста е същата не се променя то си е външно устройство , така е на слушалките кабела винаги пречи в гората и при копане на сигнали има решение с безжични слушалки но там има забавяне и падане на качеството на звука , затова сам го направил преходник да може да се мести на удобно место ,
Заглавие: Re: аудио мод за Tejon Пон Май 25, 2009 9:47 pm
Хмм това е добре. Колко ще ми увеличи дълбочината викаш 5-6см.
amm Преторий
Заглавие: Re: аудио мод за Tejon Пон Май 25, 2009 10:11 pm
хех , може би при мен се получава добре ас сам привърженик на аналоговя детектинг и сам свикнал на звук , предпочитам еднотонални уреди по лесна звукова памет се изгражда с тях .
Заглавие: Re: аудио мод за Tejon Вто Май 26, 2009 9:34 pm
[quote="amm"]хех , може би при мен се получава добре ас сам привърженик на аналоговя детектинг и сам свикнал на звук , предпочитам еднотонални уреди по лесна звукова памет се изгражда с тях .[/quoteк
Колега готов ли е моя. И кога да го очаквам
amm Преторий
Заглавие: Re: аудио мод за Tejon Сря Май 27, 2009 7:14 pm
Заглавие: Re: аудио мод за Tejon Пон Юни 15, 2009 12:19 pm
един електролитен кондензатор 1 мф за 1лв паралелно на говоритела и ето ви аудиомод
amm Преторий
Заглавие: Re: аудио мод за Tejon Пон Юни 15, 2009 11:21 pm
да така е парелелно кондензатор с два резистора е лов пас filter . ас ползвам друго решение понеже с кондензатора става линеен , а в детекторите целта е съвсем друга , лимитер за силния звук и резонансен филтър на определена честота ас сам избрал резонанс от 350 до 850 hz .