Последната промяна е направена от amm на Пет Юни 26, 2009 4:59 pm; мнението е било променяно общо 2 пъти
slavitoooo Джадай
Заглавие: Re: аудио мод за Tejon Чет Май 14, 2009 4:23 pm
Е колега amm губиш се като старите пари !!!! Сега обяни по подробно за това устройство ,усилва тихите сигнали на TEJONа или ????????????????????
Moharem Преторий
Заглавие: Re: аудио мод за Tejon Чет Май 14, 2009 4:32 pm
slavitoooo написа:
Е колега amm губиш се като старите пари !!!! Сега обяни по подробно за това устройство ,усилва тихите сигнали на TEJONа или ????????????????????
Ако несе лъжа , това устройство на колегата amm представлява един краен усилвател на нискочестотен звук т.е. на изходния звук , което спомага за усещеането на наи-дребните сигналчета и най - тихите . Моето мнение е в подкрепа за това у-во , тъй като чичо ми работеше със такъв апарат и ми се наложи и аз да правяв такова устройство . Браво колега amm !
amm Преторий
Заглавие: Re: аудио мод за Tejon Чет Май 14, 2009 4:58 pm
да така е като сам сложил и LOW PASS filter които прави полезния звук чист и недразнещ слуха . така се работи по дълго време бес умора в слуха от това и по дълго време работа с максимално внимание . като нивото на усилване не е нужно да е високо , усещат се и слабите сигнали добре , в детекторите по принцип не се набляга на качеството на звука затова се принудих да си правя допълнителен мод .
Заглавие: Re: аудио мод за Tejon Чет Май 14, 2009 5:02 pm
amm написа:
да така е като сам сложил и LOW PASS filter които прави полезния звук чист и недразнещ слуха . така се работи по дълго време бес умора в слуха от това и по дълго време работа с максимално внимание . като нивото на усилване не е нужно да е високо , усещат се и слабите сигнали добре , в детекторите по принцип не се набляга на качеството на звука затова се принудих да си правя допълнителен мод .
С тези слушалки не ти ли е неудобно малко ,не ти ли пречат , аз както обичам гъсталака ще ги скъсам точно за три дена . Добре а от каде можем да се сдобием с това устройство ????????????????????
amm Преторий
Заглавие: Re: аудио мод за Tejon Чет Май 14, 2009 5:08 pm
не ми пречат а обратно помагат изолират околния шум до минимум и остават само сигналите от уреда , става за весеки уред не само за тесоро . любител сам на аналоговия металдетектинг а затова трябва слух и качествен звук .
Заглавие: Re: аудио мод за Tejon Чет Май 14, 2009 5:11 pm
Колега amm, от къде да си вземем такова нещо? Аз работя само със слушалки.
slavitoooo Джадай
Заглавие: Re: аудио мод за Tejon Чет Май 14, 2009 5:20 pm
amm написа:
не ми пречат а обратно помагат изолират околния шум до минимум и остават само сигналите от уреда , става за весеки уред не само за тесоро . любител сам на аналоговия металдетектинг а затова трябва слух и качествен звук .
Да съгласен съм , ако не е добър звука на машината , след два - три часа особено на замърсено ти писва главата и тогава си мислиш че чуваш , да да ама не , тогава се пропускат ценни сигнали особено дълбоки тихи сигнали , човек се изморява здраво и не може да различава добре сигналите !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
amm Преторий
Заглавие: Re: аудио мод за Tejon Чет Май 14, 2009 5:22 pm
не съм мислил комерсиално ас сам си го правил за събеси ,снимките побликувах за да види един колега , защото едни слушалки за датектор са над 100 евро а и ас не искам да съм вързан за тях предпочитам да си избера сам слушалки . ако има интерес мога да направя трябва да сметна материалите и да дам цена за завършено изделие .
Заглавие: Re: аудио мод за Tejon Чет Май 14, 2009 5:27 pm
amm написа:
не съм мислил комерсиално ас сам си го правил за събеси ,снимките побликувах за да види един колега , защото едни слушалки за датектор са над 100 евро а и ас не искам да съм вързан за тях предпочитам да си избера сам слушалки . ако има интерес мога да направя трябва да сметна материалите и да дам цена за завършено изделие .
Сметни и обеви цена !!!! TEJONчето те е доста новичко , от кога го имаш и от БГ ли е купувано ??????????????
amm Преторий
Заглавие: Re: аудио мод за Tejon Чет Май 14, 2009 5:31 pm
така е уреда може да регистрира но слуха не, затово ползвам такива подобрения да искaрам максимума и да не се уморявам от звуци
Заглавие: Re: аудио мод за Tejon Чет Май 14, 2009 5:34 pm
Tejona е нов в гаранция не е вземан от бг . снимките са от половин година но все така си е запазен плюс малко подобрения има доста скрити тънкости в Tejona .
Заглавие: Re: аудио мод за Tejon Чет Май 14, 2009 5:42 pm
amm написа:
така е уреда може да регистрира но слуха не, затово ползвам такива подобрения да искaрам максимума и да не се уморявам от звуци
Да попитам понеже явно се занимаваш с жички- с риск да ми се присмеят ,производители и др. . Може ли да се направи такова преспособление , като на така наречените" класни метал-детектори " --тоест безжични слушалки ,представям си го както има едни радиостанциики за да чуеш бебето да ли плаче когато е само в стаята ??????????
slavitoooo Джадай
Заглавие: Re: аудио мод за Tejon Чет Май 14, 2009 5:43 pm
Какво значи подобрения и скрити тънкости , барникано ли е в апарата ?????????????????
amm Преторий
Заглавие: Re: аудио мод за Tejon Чет Май 14, 2009 5:59 pm
да малко той така е направен че няма какво да се желае повече усилен е малко и сам подредил и скъсил кабелите и екранирал с фолио за още по голяма стабилност лепнещо фолио с графит в лепилото използва се в електрониката фолиото за екранировка на високочестотни блокове . бутнал сам там където са скритите настройки за дълбочина , които се ползват отвън с потенциометрите има в нета тънкости за работа с тейон . ако някои ползва тейон ги знае
Заглавие: Re: аудио мод за Tejon Чет Май 14, 2009 6:07 pm
amm написа:
да малко той така е направен че няма какво да се желае повече усилен е малко и сам подредил и скъсил кабелите и екранирал с фолио за още по голяма стабилност лепнещо фолио с графит в лепилото използва се в електрониката фолиото за екранировка на високочестотни блокове . бутнал сам там където са скритите настройки за дълбочина , които се ползват отвън с потенциометрите има в нета тънкости за работа с тейон . ако някои ползва тейон ги знае
Аз съм го поръчал ,но незнам кога ще доиде . Гогато го усилиш много не е ли нестабилен или за това е екранировката ?????? За безжични слушалки нищо не спомена ------ По принцип аз не търся дискриминация в един апарат интересуваме дълбокия сигнал , пък и по селища не ходя , мисля че TEJONа е моят апарат !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
amm Преторий
Заглавие: Re: аудио мод за Tejon Чет Май 14, 2009 7:01 pm
не съм любител на безжичните винаги има забавяне при тях и качеството пада те се правят за гледане на тв , макар че е по удобно нямаш кабел . не апарата работи бес праг при дискриминация праг има само в all метал апарата е с два all метал режима основния е бавния за да не пропуснеш а алтернативен е бърз и е удобен за това търсене лек е и спусъка помага за бърза смяна на режимите но задължително с ДД сонда за дълбочина по добър баланс с земята и площа на търсене .
Заглавие: Re: аудио мод за Tejon Чет Май 14, 2009 7:55 pm
Ще може ли да се работи с TEJON , на уродено , на тежки райони ? Предполагам ,че ако неможе и другите апарати няма да могат ???????????
amm Преторий
Заглавие: Re: аудио мод за Tejon Пет Май 15, 2009 5:19 pm
така е чудеса няма ,малко по добре е от масовите но това е от високата работна честота , работя на почви може би са средно тежки дълбочината пада наполовина но добре взема цветните и не се бърка дискриминацията , с ДД-то щото с концентричната почвата свири .
Заглавие: Re: аудио мод за Tejon Пет Май 15, 2009 6:10 pm
то винаги има желания за повече , ако има някой да му направи ОО антена като на Nexus-a , невероятни антени са мечта . малката ДД на Tesoro бачка яко ама е много малка
Заглавие: Re: аудио мод за Tejon Пет Май 15, 2009 6:34 pm
amm написа:
то винаги има желания за повече , ако има някой да му направи ОО антена като на Nexus-a , невероятни антени са мечта . малката ДД на Tesoro бачка яко ама е много малка
Чух ,че в Шумен се мъчели да правят някъкви антени за TESORO ,обаче нямам информация за сега !!!!!!!!!!!!!! Владо бше показал подобна http://imperio.bulgarianforum.net/forum-f1/topic-t115-45.htm
amm Преторий
Заглавие: Re: аудио мод за Tejon Пет Май 15, 2009 9:18 pm
точно за такава си мисля и ас около 26-27 см да е мисля че ДД то на тесоро не е идеалния вариант понеже бачка и с vaquero 14 khz никъде не съм срещал проби за антена на LOBO или Tejon. за XP в шумен са правили SEF антена нямам инфо колко е сполучлива , за XP има достатъчно фирмени антени ,