Заглавие: Re: Помощ за монета Сря Фев 26, 2014 3:57 pm
не се заяждам,просто в това състояние няма как да се прецени каква е точно.по моя преценка и да се позачисти пак не става за колекция така че колегата да не си прави труда.само ще даде 15-тина лв.за чистене.
petar_pz Про-Консул
Заглавие: Re: Помощ за монета Сря Фев 26, 2014 3:59 pm
знаеш че не е уникат.погледни из каталозите.
petar_pz Про-Консул
Заглавие: Re: Помощ за монета Сря Фев 26, 2014 4:00 pm
18 милиметра диаметър.даже е евтинджък
tepes Цезар
Заглавие: Re: Помощ за монета Сря Фев 26, 2014 4:10 pm
Петре, маронейката я им в няколко размера, има я двойно по голяма, както и два пъти по малка от тая на снимката, както и различни дебелини, конкавноста на формата също се различава! Абдерките, обикновеноо са еднакви, с малки варияции, но има много дебели и много тънки, два пъти по големи от тях не съм виждал.. Има райони в България, където излизат с хиляди, дори и днес, стават да си чешеш крастата (:
tepes Цезар
Заглавие: Re: Помощ за монета Сря Фев 26, 2014 4:17 pm
Даже на една от снимките на Саро, се виждат очертанията на кончето Нека я погледне и да каже дали е така
petar_pz Про-Консул
Заглавие: Re: Помощ за монета Сря Фев 26, 2014 7:49 pm
колегата я е снимал до линия.ясно се вижда че монетата е с диаметър 8-9 мм.аз ти казвам че съм вадил два пъти по голяма в диаметър и е евтина пък ти викай че няма два пъти по голяма от тази на колегата и че е уникална.погледни.даже тази дето си я качил съм почти сигурен че е от 18 милиметровите.за конче не мога да видя.по принцип нищо не виждам на монетката.тои колегата с лупа казва че не вижда нищо.накратко исках да кажа в първият пост че с такъв диаметър и такава дебелина монети има десетки.
igi80 Легионер
Заглавие: Re: Помощ за монета Сря Фев 26, 2014 7:56 pm
petar_pz написа:
колегата я е снимал до линия.ясно се вижда че монетата е с диаметър 8-9 мм.аз ти казвам че съм вадил два пъти по голяма в диаметър и е евтина пък ти викай че няма два пъти по голяма от тази на колегата и че е уникална.погледни.даже тази дето си я качил съм почти сигурен че е от 18 милиметровите.за конче не мога да видя.по принцип нищо не виждам на монетката.тои колегата с лупа казва че не вижда нищо.накратко исках да кажа в първият пост че с такъв диаметър и такава дебелина монети има десетки.
Вие тука за някаква „згорелка“, направихте диспут за някой от водещите световни аукциони...
"След буря, винаги изгрява слънце"
petar_pz Про-Консул
Заглавие: Re: Помощ за монета Сря Фев 26, 2014 8:07 pm
прав си спирам.
maas7eer Про-Консул
Заглавие: Re: Помощ за монета Сря Фев 26, 2014 10:54 pm
За мен е бобче и то наклепано
capo Легионер
Заглавие: Re: Помощ за монета Сря Фев 26, 2014 11:46 pm
vvurbanov написа:
capo написа:
vvurbanov написа:
capo написа:
Здравей колега можеш ли да ми кажеш къде да я дам да ми я почистят ,майната на паричната стойност. за мене вс намерено нещо има сант. стойност.
Виж покрай теб някой по опитен колега.Това нещо е само за беля ,за три такива артефакта спретват дело.Но това може въобще да не е монета или някаква антика(ако се интересува някой за това си го изхвърлил).
Благодарско колега за съвета,е за първи и последен път качвам нещо,само лошото е че се уча сам покрай мене няма кои да помага.това ми беше единственият начин
capo Легионер
Заглавие: Re: Помощ за монета Сря Фев 26, 2014 11:49 pm