Заглавие: Помощ за монета Пон Фев 24, 2014 8:08 pm
Здравей те колеги на скоро попаднах на много странна монета,9-10 мм бронзова има нещо като надписи или фигурки но не мога да разбера какво е ,с лупа не става трябва микроскоп а нямам търсих по форуми не намерих,ако може някой да помогне каква може да е и къде да търся
Gandalf Джадай
Заглавие: Re: Помощ за монета Пон Фев 24, 2014 8:18 pm
capo написа:
Здравей те колеги на скоро попаднах на много странна монета,9-10 мм бронзова има нещо като надписи или фигурки но не мога да разбера какво е ,с лупа не става трябва микроскоп а нямам търсих по форуми не намерих,ако може някой да помогне каква може да е и къде да търся
Качи снимки да я видим, може някой от нас да ти помогне като я разпознай!
capo Легионер
Заглавие: Re: Помощ за монета Пон Фев 24, 2014 8:37 pm
Gandalf написа:
capo написа:
И да я снимам едва ли някой ще разбере нещо,ще се вижда само една точка
Gandalf Джадай
Заглавие: Re: Помощ за монета Пон Фев 24, 2014 10:02 pm
capo написа:
Gandalf написа:
capo написа:
И да я снимам едва ли някой ще разбере нещо,ще се вижда само една точка
Ами ако не може да се видят какви са символите с просто око, е загуба на време тогава! За продан пък да не говорим... И аз имам една такава, само релеф има някакъв и това е другото се е заличило с времето, но не съм си дал зор да я разследвам защото няма смисъл..
vvurbanov Консул
Заглавие: Re: Помощ за монета Пон Фев 24, 2014 10:24 pm
capo написа:
Ако ти виждаш нещо като надписи или фигурки ,снимай за да ги видим и ние.Все ще те насочим нещо.
capo Легионер
Заглавие: Re: Помощ за монета Пон Фев 24, 2014 11:36 pm
vvurbanov написа:
capo написа:
Ако ти виждаш нещо като надписи или фигурки ,снимай за да ги видим и ние.Все ще те насочим нещо.
За съжаление нямам (техника) за да мога да покажа,но тия дни ще водя борба да я почистя някак си да излязат по добри силуети .ако стане нещо да може да се вижда ще пусна снимки
Симпличио Консул
Заглавие: Re: Помощ за монета Пон Фев 24, 2014 11:45 pm
Саро, в никакъв случай не се опитвай да почистваш монетата с някакви химикали, така само ще понижиш антикварната й стойност, а може и направо да я прецакаш! Най-високо ценени от антикварите са монети, които най-много да са измити с вода, след изкопаването им, но нищо повече!
Последната промяна е направена от Симпличио на Пон Фев 24, 2014 11:48 pm; мнението е било променяно общо 2 пъти
гущера Про-Консул
Заглавие: Re: Помощ за монета Пон Фев 24, 2014 11:45 pm
capo написа:
vvurbanov написа:
capo написа:
За съжаление нямам (техника) за да мога да покажа,но тия дни ще водя борба да я почистя някак си да излязат по добри силуети .ако стане нещо да може да се вижда ще пусна снимки
намокри я и снимай под ъгъл,после качи да видим-най вече да я види Бат" Вальо,че истината ако я има от там ще дойде!
capo Легионер
Заглавие: Re: Помощ за монета Вто Фев 25, 2014 11:21 am
Само това мога да направя за съжаление.ако може някой да помага да казва http://ivodjima.snimka.bg/fishing/garbo.687388.32660221 http://ivodjima.snimka.bg/fishing/garbo.687388.32660219 http://ivodjima.snimka.bg/fishing/garbo.687388.32660207
Заглавие: Re: Помощ за монета Вто Фев 25, 2014 1:28 pm
прикича на обол или калто му викаме бобче, период гърция но нека и колегите да кажат.сякаш се вижда от едната страна вдлъбнато за това така мисля че е бобче.
tepes Цезар
Заглавие: Re: Помощ за монета Вто Фев 25, 2014 2:40 pm
Най-обикновена авдира или марониа - тракия
Заралията Новобранец
Заглавие: Re: Помощ за монета Сря Фев 26, 2014 2:37 am
А дали наистина е монета, нещо много дебела ми изглежда, пък и никакви изображения не личат на снимките...
BEKS Консул
Заглавие: Re: Помощ за монета Сря Фев 26, 2014 8:04 am
На мен на Аматок ми мяса.
petar_pz Про-Консул
Заглавие: Re: Помощ за монета Сря Фев 26, 2014 8:21 am
много ми интересно как така я определяте каква е като нищо не се вижда.
vvurbanov Консул
Заглавие: Re: Помощ за монета Сря Фев 26, 2014 9:03 am
capo написа:
Само това мога да направя за съжаление.ако може някой да помага да казва http://ivodjima.snimka.bg/fishing/garbo.687388.32660221 http://ivodjima.snimka.bg/fishing/garbo.687388.32660219 http://ivodjima.snimka.bg/fishing/garbo.687388.32660207
Монетата има много налепи ,но и снимките ти са мътни.Не се виждат където споменаваше по горе фигури или надписи.Трябва да намериш някой който разбира да ти я почисти механично. Такива бронзови монети излизат много и не очаквай че ще струва кой знае какво.Даже може въобще да няма левова равностойност.
Симпличио Консул
Заглавие: Re: Помощ за монета Сря Фев 26, 2014 9:59 am
Абе евала на колегата, че се пак е намерил некакъв цветен артефак, па даже и да не е монета, оти повечето колеги само капачки вадат и чат-пат по некои рашдиф клинец, хахаха.
capo Легионер
Заглавие: Re: Помощ за монета Сря Фев 26, 2014 10:13 am
vvurbanov написа:
capo написа:
Монетата има много налепи ,но и снимките ти са мътни.Не се виждат където споменаваше по горе фигури или надписи.Трябва да намериш някой който разбира да ти я почисти механично. Такива бронзови монети излизат много и не очаквай че ще струва кой знае какво.Даже може въобще да няма левова равностойност.
Здравей колега можеш ли да ми кажеш къде да я дам да ми я почистят ,майната на паричната стойност. за мене вс намерено нещо има сант. стойност.
capo Легионер
Заглавие: Re: Помощ за монета Сря Фев 26, 2014 10:17 am
[quote="Симпличио"]Абе евала на колегата, че се пак е намерил некакъв цветен артефак, па даже и да не е монета, оти повечето колеги само капачки вадат и чат-пат по некои рашдиф клинец, хахаха. :
vvurbanov Консул
Заглавие: Re: Помощ за монета Сря Фев 26, 2014 11:54 am
[quote="capo"][quote="vvurbanov"]
capo написа:
Здравей колега можеш ли да ми кажеш къде да я дам да ми я почистят ,майната на паричната стойност. за мене вс намерено нещо има сант. стойност.
Виж покрай теб някой по опитен колега.Това нещо е само за беля ,за три такива артефакта спретват дело.Но това може въобще да не е монета или някаква антика(ако се интересува някой за това си го изхвърлил).
tepes Цезар
Заглавие: Re: Помощ за монета Сря Фев 26, 2014 12:37 pm
petar_pz написа:
много ми интересно как така я определяте каква е като нищо не се вижда.
Ми просто съм виждал няколко хиляди такива, не е нужно да я почисти, за да разбера Саро ако се загледа добре може да види очертанията на кончето, от едната страна, ako e Maroneia
Или грифона ако е Abdera
Има още по-дебели от тази която е показал Саро на снимките.
petar_pz Про-Консул
Заглавие: Re: Помощ за монета Сря Фев 26, 2014 3:25 pm
дали само маронея и абдера са секли подобен номинал бронзови монети.
petar_pz Про-Консул
Заглавие: Re: Помощ за монета Сря Фев 26, 2014 3:30 pm
тая абдера дето си я дал за пример дали е същия диаметър колкото качената на снимките.
petar_pz Про-Консул
Заглавие: Re: Помощ за монета Сря Фев 26, 2014 3:34 pm
щото съм я вадил и е поне два пъти по голяма на диаметър от тази на снимките.
tepes Цезар
Заглавие: Re: Помощ за монета Сря Фев 26, 2014 3:46 pm
petar_pz написа:
тая абдера дето си я дал за пример дали е същия диаметър колкото качената на снимките.
Каквото и да ти кажа, не съм убеден, че ще повярваш (: Има един единствен начин да се убедиш, в момента не мога да ти го предложа (: Обикновено избягвам да пиша неща, в които не съм сигурен, все пак като човек е възможно да допускам и грешка (: Поздрави!
tepes Цезар
Заглавие: Re: Помощ за монета Сря Фев 26, 2014 3:51 pm
petar_pz написа:
щото съм я вадил и е поне два пъти по голяма на диаметър от тази на снимките.