Заглавие: Re: Здравейте. Интересува ме от къде мога да си взема автоматизирано сито за промиване на злато? Пет Яну 31, 2014 10:19 pm
marinovdanny написа:
Благодаря! Пролета ще си купя нужната екипировка и ще си пробвам късмета пък да мн упоритост трябва знам.
marinovdanny Новобранец
Заглавие: Re: Здравейте. Интересува ме от къде мога да си взема автоматизирано сито за промиване на злато? Съб Фев 01, 2014 9:07 pm
Да се надяваме , че в Огоста е останало поне малко злато. Аз мисля за начало да си купя драга ЯзонГолд 2
sashometila Легионер
Заглавие: Re: Здравейте. Интересува ме от къде мога да си взема автоматизирано сито за промиване на злато? Съб Фев 01, 2014 9:32 pm
marinovdanny написа:
Да се надяваме , че в Огоста е останало поне малко злато. Аз мисля за начало да си купя драга ЯзонГолд 2
Икъде по-точно мислиш да работиш с тая драга.Ей така избираш си място и почваш ли? По-добре разцъкай първо с улей и легенче, и тогава вече се хвърлай на драга.
borislav123 Консул
Заглавие: Re: Здравейте. Интересува ме от къде мога да си взема автоматизирано сито за промиване на злато? Съб Фев 01, 2014 10:14 pm
Здравей колега. Първо златото се търси с леген4е. Като набараш подходяща концентрация тогава се залоствай там с драгата. Хобито си е много яко. Когато пораснат тревите и не мога да ходя с апарата наблягам на самородното
Gandalf Джадай
Заглавие: Re: Здравейте. Интересува ме от къде мога да си взема автоматизирано сито за промиване на злато? Съб Фев 01, 2014 10:21 pm
sashometila написа:
marinovdanny написа:
Икъде по-точно мислиш да работиш с тая драга.Ей така избираш си място и почваш ли? По-добре разцъкай първо с улей и легенче, и тогава вече се хвърлай на драга.
Колегата е прав, не се хвърляй веднага на драга!
marinovdanny Новобранец
Заглавие: Re: Здравейте. Интересува ме от къде мога да си взема автоматизирано сито за промиване на злато? Съб Фев 01, 2014 10:45 pm
Е разбирасе, че първо ще поразцъкам ще направя проби с легенче пък след това ще работя със драга. Някой може ли да ми каже бива ли я драгата Язон Голд 2 и каква пома да взема за нея ?
mario321 Цезар
Заглавие: Re: Здравейте. Интересува ме от къде мога да си взема автоматизирано сито за промиване на злато? Пон Фев 03, 2014 7:27 pm
marinovdanny написа:
Е разбирасе, че първо ще поразцъкам ще направя проби с легенче пък след това ще работя със драга. Някой може ли да ми каже бива ли я драгата Язон Голд 2 и каква пома да взема за нея ?
тя драгата я бива но както казват колегите много е трудно да се намери златоносно място, но намериш ли го взимай драгата , тя огоста е златоносна но преди много години траките основно са промили повечето от повърхността, майката му е по на дълбоките пластове, в цепките на скалите там е много по голям шанса. Успех.
marinovdanny Новобранец
Заглавие: Re: Здравейте. Интересува ме от къде мога да си взема автоматизирано сито за промиване на злато? Пон Фев 03, 2014 8:39 pm
Златоносна е да ....... чувал сам от старихте хора, че през 80г по Тошово време....... мн голяма драга е работила точно около село Царовене и мн злато се е вадило....... мн хора от Монтана са търсили злато и някой с много голям успех. Но нз вече как стоят нещата дали изобщо има някаде
borislav123 Консул
Заглавие: Re: Здравейте. Интересува ме от къде мога да си взема автоматизирано сито за промиване на злато? Пон Фев 03, 2014 10:24 pm
То не може хептен да няма щом е златоносна реката. Проблема е дали ще намериш подходящо място с добра концентрация.
sashometila Легионер
Заглавие: Re: Здравейте. Интересува ме от къде мога да си взема автоматизирано сито за промиване на злато? Вто Фев 04, 2014 7:13 pm
Та, извинявам се за грубото изказване, ама май си се упалил от поредицата по Дискавъри.Първо, нещата не стават както си ги мислиш, отивам с драгата и готово.Трябва да познаваш реката, оттам да си направиш изводи къде може да задържа злато. После трябва да правиш проби дали наистина има злато, след това проверка с улей ,и чак тогава, ако мястото си заслужава внимание, ползваш драга.На думи звучи просто и лесно, но на практика изисква време и парични ресурси.За това в това хоби оцеляват само най-упоритите, и по-точно само част от тях.
Имаме си земя, имаме си вода, и си правиме кал !
marinovdanny Новобранец
Заглавие: з Вто Фев 04, 2014 7:37 pm
Ами от изчетеното до тук мога да твардя, че горе долу ми станаха ясни много неща. Да разбирасе че парво ще отида по реката ще направя проби на няколко места с легенчето. Ако се окаже че има добра концентрация на златинки ще пусна драга и така. Горе долу ми стана ясно и каде мога да търся злато в реката. Да на думи е лесно но сас сигурност коства мн усилия и упоритост това начинание. Скапо е няма спор. но мисля че с сума от 1200лв ще мога да започна. Доголкото видях Драгата Язон голд е около 700лв помпата за нея около 300лв комплект легенчета сито шишенца около 100лв помпата язон голд 60-70лв. и там вече нз колко струват маркучите.
marinovdanny Новобранец
Заглавие: з Вто Фев 04, 2014 8:07 pm
Само едно не ми стана ясно изваденото злато каде може да се продаде? при всеки златарски магазин или ?
borislav123 Консул
Заглавие: Re: Здравейте. Интересува ме от къде мога да си взема автоматизирано сито за промиване на злато? Вто Фев 04, 2014 8:15 pm
Първо го претопяваш и го даваш да ти направят анализ ,да ти го окаратят . След това можеш да го продадеш и в златарско ателие. Можеш и без това да го продадеш в ателие но ще те ебават с цената като ти го смятат на 20 карата
marinovdanny Новобранец
Заглавие: з Сря Фев 05, 2014 7:27 pm
Благодаря за инфото. Но чесно казано нямам идея как се претапя
бобо Джадай
Заглавие: Re: Здравейте. Интересува ме от къде мога да си взема автоматизирано сито за промиване на злато? Сря Фев 05, 2014 9:35 pm
borislav123 написа:
Първо го претопяваш и го даваш да ти направят анализ ,да ти го окаратят . След това можеш да го продадеш и в златарско ателие. Можеш и без това да го продадеш в ателие но ще те ебават с цената като ти го смятат на 20 карата
И що да го претапя?...
borislav123 Консул
Заглавие: Re: Здравейте. Интересува ме от къде мога да си взема автоматизирано сито за промиване на злато? Сря Фев 05, 2014 9:40 pm
щот няма как да го окаратят кат го дадеш за проба
borislav123 Консул
Заглавие: Re: Здравейте. Интересува ме от къде мога да си взема автоматизирано сито за промиване на злато? Сря Фев 05, 2014 9:42 pm
Колега на мен един приятел ми го претопява аз не съм пробвал.
marinovdanny Новобранец
Заглавие: з Чет Фев 06, 2014 8:40 pm
хм това с претапянето вече, ще е трудно.
borislav123 Консул
Заглавие: Re: Здравейте. Интересува ме от къде мога да си взема автоматизирано сито за промиване на злато? Чет Фев 06, 2014 10:11 pm
Каза ми 4е не е трудно, но аз нямам познания в претопяването и не мога да ти помогна. Като се стопли времето и като събера някой и друг грам ще му кажа да ме нау4и.
sashometila Легионер
Заглавие: Re: Здравейте. Интересува ме от къде мога да си взема автоматизирано сито за промиване на злато? Чет Фев 06, 2014 10:48 pm
borislav123 написа:
Каза ми 4е не е трудно, но аз нямам познания в претопяването и не мога да ти помогна. Като се стопли времето и като събера някой и друг грам ще му кажа да ме нау4и.
Колега ти затварял ли си целия цикъл?Намиране, събиране, отделяне, претопяване, продажба.
borislav123 Консул
Заглавие: Re: Здравейте. Интересува ме от къде мога да си взема автоматизирано сито за промиване на злато? Чет Фев 06, 2014 11:02 pm
единствено не съм претопявал колега
sashometila Легионер
Заглавие: Re: Здравейте. Интересува ме от къде мога да си взема автоматизирано сито за промиване на злато? Чет Фев 06, 2014 11:08 pm
borislav123 написа:
единствено не съм претопявал колега
Да де, друг ти го е претопявал и ти си го продавал, поне така разбирам от постовете ти.И ако е така, на колко карата средно е крайният продукт, и колко фира дава?
marinovdanny Новобранец
Заглавие: з Чет Фев 06, 2014 11:26 pm
Аз се надявам пролета или лятото да започна. Само малко финанси да посабера за техника
borislav123 Консул
Заглавие: Re: Здравейте. Интересува ме от къде мога да си взема автоматизирано сито за промиване на злато? Чет Фев 06, 2014 11:56 pm
Около 21-22 карата.
Здравейте. Интересува ме от къде мога да си взема автоматизирано сито за промиване на злато?