Заглавие: Re: "Играене на златото " Разнищване на мита Съб Дек 07, 2013 10:23 pm
Тая котка след 100 думкания по тенекиятя равновесие ще изгуби,камо ли златно сияние да види.
Хаосът е или временен,или гибелен!
ivanasen Джадай
Заглавие: Re: "Играене на златото " Разнищване на мита Съб Дек 07, 2013 11:03 pm
bai_georgi написа:
bobi31 написа:
Бай Георги, би ли казал как се процедира с котката? Имам коте и искам да пробвам.
Виждам, че има много голям интерес към метода с котката. От как съм писал по темата имам 27 лични съобщения от колеги с молба да кажа как става. За това вместо да пиша на всеки по отделно ще кажа тук.
Избира се когато няма луна, защото тогава по-принцип излизат огньовете. Значи първо котето го слагате в една тенекия от сирене, т.е го похлупвате. Трябва да е тъмно към 11-12 часа. После чукате по тенекията 100 пъти и след това чакате докато минат 10 минути и вдигате тенекията. Котката тръгва, върви и спира над имането и почва да мяучи. Според някои котката трябва да е черна, но според мен това е без значение.
Следващата стъпка е да се запали огън и да се види каква стъпка има на сутринта. Това е проверка за проклятие.
Успех, Колеги!
Браво колега успя да ме разсмееш и върнеш в детството ми .Като малък доста пъти съм слагал котка под тенекия или тенджере и много пъти съм удрял и после смях до дупка.
Добрите приятели са като звездите; не винаги ги виждаш, но знаеш, че винаги са там.
Понякога за да бъде истинско приятелството е нужен и скалпел!!!
RelicHuntingVT Про-Консул
Заглавие: Re: "Играене на златото " Разнищване на мита Нед Дек 08, 2013 8:45 am
Трибал-М написа:
Тая котка след 100 думкания по тенекиятя равновесие ще изгуби,камо ли златно сияние да види.
Хахахаахахахах Метода пръсва.Ако някой рече да го пробва и се натъкне на свидетели с тенекия и котка в пълна тъмница и да думка по ламарината няма да е странно и да го хоспитализират//
RelicHuntingVT Про-Консул
Заглавие: Re: "Играене на златото " Разнищване на мита Нед Дек 08, 2013 8:47 am
27 лични съобщения Бая ментални търсачи има у форума Евала
Трибал-М Джадай
Заглавие: Re: "Играене на златото " Разнищване на мита Нед Дек 08, 2013 9:55 am
RelicHuntingVT написа:
Този бранш е ненадминат в областта на не научната фантастика.Подобни алогизми едва ли "виреят" другаде. Може би само в детските приказки и при Хари Потър...
Последната промяна е направена от Трибал-М на Нед Дек 08, 2013 10:20 am; мнението е било променяно общо 1 път
pechkata Джадай
Заглавие: Re: "Играене на златото " Разнищване на мита Нед Дек 08, 2013 10:19 am
Трибал-М написа:
pechkata написа:
Полярното или северното сияние е оптичен феномен, наблюдаван в небето над полярните райони на Земята, образуващо се в следствие на взаимодействието на заредени частици от слънчевия вятър с магнитосферата. Явлението може да се оприличи на поразително красив танц на разноцветни светлини в небето.
Полярните сияния са в основата на много легенди и митове на северните народи. Викингите вярвали, че сиянията са воини, препускащи на коне през небето, а според ескимосите добри духове палят светлините, за да осветят пътя на мъртвите към отвъдния свят.
Благодаря,колега.Надявам се да нямаш нищо против,ако добавя,че се наблюдава на височина до около 200 километра и някога благодарение на него е определена горната граница на атмосферата,която в последствие е вдигната много по-високо.
Да и ако е ниско над хоризонта се получава ефекта като при играене на златото...
bai_georgi Легионер
Заглавие: Re: "Играене на златото " Разнищване на мита Нед Дек 08, 2013 11:45 am
Трибал-М написа:
RelicHuntingVT написа:
Този бранш е ненадминат в областта на не научната фантастика.Подобни алогизми едва ли "виреят" другаде. Може би само в детските приказки и при Хари Потър...
Може и да ви звучи смешно, но това са стари методи използвани преди стотици години, когато не е имало металдетектори. Хората са търсили начин да си подобрят шансовете за намиране на имане и след много опити и грешки са стигнали до някакъв вариант. След като даден метод съществува и се практикува дълго време, то не бива с лека ръка да се отхвърля изцяло.
Трибал-М Джадай
Заглавие: Re: "Играене на златото " Разнищване на мита Нед Дек 08, 2013 3:52 pm
Що ми се струва,че бай Георги е добронамерен шегаджия?... От време на време "полива пързалката" с водица.
ivanasen Джадай
Заглавие: Re: "Играене на златото " Разнищване на мита Нед Дек 08, 2013 3:55 pm
Трибал-М написа:
Що ми се струва,че бай Георги е добронамерен шегаджия?... От време на време "полива пързалката" с водица.
Бай Георги не е въобще бай Георги , а ми напомня един Колега от преди известно време.
Добрите приятели са като звездите; не винаги ги виждаш, но знаеш, че винаги са там.
Понякога за да бъде истинско приятелството е нужен и скалпел!!!
Avrelian Цезар
Заглавие: Re: "Играене на златото " Разнищване на мита Нед Дек 08, 2013 5:14 pm
Трибал-М написа:
Хем полива, хем са лъзга.
bobi31 Преторий
Заглавие: Re: "Играене на златото " Разнищване на мита Нед Дек 08, 2013 9:31 pm
bai_georgi написа:
Виждам, че има много голям интерес към метода с котката. От как съм писал по темата имам 27 лични съобщения от колеги с молба да кажа как става. За това вместо да пиша на всеки по отделно ще кажа тук.
Избира се когато няма луна, защото тогава по-принцип излизат огньовете. Значи първо котето го слагате в една тенекия от сирене, т.е го похлупвате. Трябва да е тъмно към 11-12 часа. После чукате по тенекията 100 пъти и след това чакате докато минат 10 минути и вдигате тенекията. Котката тръгва, върви и спира над имането и почва да мяучи. Според някои котката трябва да е черна, но според мен това е без значение.
Следващата стъпка е да се запали огън и да се види каква стъпка има на сутринта. Това е проверка за проклятие.
Успех, Колеги!
Мерси Бай Георги! Ще чакам да стане фазата на луната и ще пробвам. После ще пиша за резултата.
stan960 Джадай
Заглавие: Re: "Играене на златото " Разнищване на мита Нед Дек 08, 2013 9:56 pm
-Има гледам леки несъответствия -Не в 11-12 а започвате точно в 11.45,дока ударите 100 пъти по тенекето ша минат поне 5 минути и като изчакате 10 минути вероятно за да се върне котката в кондиция ще стане точно 12.00-тогаз точно са почва таз работа -После според поверието котката требе да е черна макар че я не знам ка ша я видите във фаза на безлуние,демек в пълен мрак -Сигур за това бае Гьоре намеква че е без значение но не е така, според мен требе да е бяла та да я видите в мрака отчетливо -После веке за огино и пепелта си знаете -За всеки случай за да не идвате повторно водете си със себе си един ибрикчия, ягънце и петел и колете според отпечатъка................................
sitalk Джадай
Заглавие: Re: "Играене на златото " Разнищване на мита Пон Дек 09, 2013 12:19 am
stan960 написа:
-По твоята логика пък трябва планините и коритата на реките да са кат накичена коледна елха................................
Да,по тия логики България на доста места ще е като...
Аз се чудя що в Челопеч не ползват улични осветления... Бай Георге,ако стъпката е от жираф какво ще се прави после? Тъкмо си представям какво ще се случи,ако започна да удрям 100 пъти по тенекията.... тая котка ще превърти.... Чудо!!!
ozzy Новобранец
Заглавие: Re: "Играене на златото " Разнищване на мита Пон Дек 09, 2013 12:54 am
бай Жоро има ли значение котката мъжка или женска да е,и така като се за мисля тиникията от какво сирене трябва да е
Avrelian Цезар
Заглавие: Re: "Играене на златото " Разнищване на мита Пон Дек 09, 2013 7:29 pm