Заглавие: "Играене на златото " Разнищване на мита Чет Дек 05, 2013 10:29 am
Привет Има ли някъде информация за този феномен научно обяснена.Ровя в интернет и нищо не мога да намеря в английските сайтове за това явление.Ако може някой да ми помогне с линк да прочета за това нещо, че ми интересно от научна гледна точка.Много хора твърдят, че това съществува аз бях скептик докато и аз не видях случайно странна светлина веднъж причинена от някакъв природен феномен, който аз не мога да обясня.Все пак не мисля че се дължи на злато.Единствения начин златото да играе е да събира електричество и да го отдава в определен момент или поне аз друго не мога да измисля с моя ограничен ум .И без това сега не може да се търка поне да го ударим на приказка викам аз
adventurer Преторий
Заглавие: Re: "Играене на златото " Разнищване на мита Чет Дек 05, 2013 6:14 pm
Има нещо вярно.От дядо ми съм чувал,че е виждал такива неща.
Трибал-М Джадай
Заглавие: Re: "Играене на златото " Разнищване на мита Чет Дек 05, 2013 11:19 pm
adventurer написа:
Има нещо вярно.От дядо ми съм чувал,че е виждал такива неща.
Ако е вярно,значи има вече физическо,или каквото и да е научно обяснение,което не е недостъпно. От битов аспект,възможно е да се окаже чист фолклор.Поне във всеки пети двор,окати бабички(най-често)са виждали да горят огньове,но злато не е намирано.
Хаосът е или временен,или гибелен!
bai_georgi Легионер
Заглавие: Re: "Играене на златото " Разнищване на мита Пет Дек 06, 2013 1:18 pm
Играенето или т.н. светене на златото е свързано с окислителни процеси, за които златото играе ролята на катализатор, също както платината е катализатор в автомобилните катализатори. Зависи от почвата, температурата, влажността и др. фактори и се случва много рядко. За това когато се случи задъжително да се отбележи мястото и след това да се провери за заклинания, като се запали огън и се види каква стъпка има в пепелта на сутринта и чак след това да се копае. Друг метод, който се е използвал от край време е използването на котка. Понеже котките имат развито зрение през ноща забелязват слабите проблясъци, които човек не вижда. Метода е много интересен, но за него ще пиша друг път. Успех и си отваряйте очите!
RelicHuntingVT Про-Консул
Заглавие: Re: "Играене на златото " Разнищване на мита Пет Дек 06, 2013 2:33 pm
bai_georgi написа:
Играенето или т.н. светене на златото е свързано с окислителни процеси, за които златото играе ролята на катализатор, също както платината е катализатор в автомобилните катализатори. Зависи от почвата, температурата, влажността и др. фактори и се случва много рядко. За това когато се случи задъжително да се отбележи мястото и след това да се провери за заклинания, като се запали огън и се види каква стъпка има в пепелта на сутринта и чак след това да се копае. Друг метод, който се е използвал от край време е използването на котка. Понеже котките имат развито зрение през ноща забелязват слабите проблясъци, които човек не вижда. Метода е много интересен, но за него ще пиша друг път. Успех и си отваряйте очите!
Ето едно интересно мнение, благодаря колега Аз съм навитак да разбера за метода с котката Развеселих се в тоя сив ден
Lamas Легионер
Заглавие: Re: "Играене на златото " Разнищване на мита Пет Дек 06, 2013 3:34 pm
RelicHuntingVT написа:
Аз съм навитак да разбера за метода с котката
То сигурно има и значение от каква порода да е котката
pechkata Джадай
Заглавие: Re: "Играене на златото " Разнищване на мита Пет Дек 06, 2013 4:35 pm
Това явление е можеби сходно със северното сияние или нещо подобно - другото е бош лаф...
Avrelian Цезар
Заглавие: Re: "Играене на златото " Разнищване на мита Пет Дек 06, 2013 5:12 pm
RelicHuntingVT написа:
Привет Има ли някъде информация за този феномен научно обяснена.Ровя в интернет и нищо не мога да намеря в английските сайтове за това явление.Ако може някой да ми помогне с линк да прочета за това нещо, че ми интересно от научна гледна точка.Много хора твърдят, че това съществува аз бях скептик докато и аз не видях случайно странна светлина веднъж причинена от някакъв природен феномен, който аз не мога да обясня.Все пак не мисля че се дължи на злато.Единствения начин златото да играе е да събира електричество и да го отдава в определен момент или поне аз друго не мога да измисля с моя ограничен ум .И без това сега не може да се търка поне да го ударим на приказка викам аз
Най вярното е, че няма нищо вярно.
OFROAD Про-Консул
Заглавие: Re: "Играене на златото " Разнищване на мита Пет Дек 06, 2013 7:18 pm
Лично съм виждал такава светлина, после го минавах с рамка, но нищо не засякох.
pe6ternqka Новобранец
Заглавие: Re: "Играене на златото " Разнищване на мита Пет Дек 06, 2013 9:20 pm
OFROAD написа:
колеги това са митове за играенето на златото преди седмица копах на такова място кадето светеше,и излязоха кокали така 4е работата е рунтава
Трибал-М Джадай
Заглавие: Re: "Играене на златото " Разнищване на мита Пет Дек 06, 2013 10:07 pm
pechkata написа:
Това явление е можеби сходно със северното сияние или нещо подобно - другото е бош лаф...
Колега,би ли обяснил природата на северното сияние и кое му е общото със "златното"сияние?
Трибал-М Джадай
Заглавие: Re: "Играене на златото " Разнищване на мита Пет Дек 06, 2013 10:09 pm
pe6ternqka написа:
OFROAD написа:
колеги това са митове за играенето на златото преди седмица копах на такова място кадето светеше,и излязоха кокали така 4е работата е рунтава
Колега,освен рунтава е и малко фосфорна.
бобо Джадай
Заглавие: Re: "Играене на златото " Разнищване на мита Пет Дек 06, 2013 10:21 pm
Трибал-М написа:
pe6ternqka написа:
OFROAD написа:
Който пък се освобождава при гниенето на някои органични съединения богати на фосфор,каквото е и човешкото месо
Трибал-М Джадай
Заглавие: Re: "Играене на златото " Разнищване на мита Пет Дек 06, 2013 10:49 pm
Е,ученото си е учено!
Заглавие: Re: "Играене на златото " Разнищване на мита Съб Дек 07, 2013 10:47 am
Трибал-М написа:
pe6ternqka написа:
OFROAD написа:
Ха ха ха е то тогава навсякъде трябва да свети Особенно на гробищата трябва да е като дискотека
Според мен не е това.Май където има кварц и земните пластове го натиснат се получава този ток и това блестене, нещо подобно на пиезо кристалите в запалките, но в по големи размери ...
stan960 Джадай
Заглавие: Re: "Играене на златото " Разнищване на мита Съб Дек 07, 2013 11:14 am
-По твоята логика пък трябва планините и коритата на реките да са кат накичена коледна елха................................
Трибал-М Джадай
Заглавие: Re: "Играене на златото " Разнищване на мита Съб Дек 07, 2013 11:23 am
RelicHuntingVT написа:
Ха ха ха е то тогава навсякъде трябва да свети Особенно на гробищата трябва да е като дискотека
Според мен не е това.Май където има кварц и земните пластове го натиснат се получава този ток и това блестене, нещо подобно на пиезо кристалите в запалките, но в по големи размери ...
Слушал съм да разказват,че в гробищата също свети понякога... Другото ми прилича на пиезоелектрическа запалка,но при нея енергията от удара се освобождава мигновено?
Заглавие: Re: "Играене на златото " Разнищване на мита Съб Дек 07, 2013 1:28 pm
stan960 написа:
-По твоята логика пък трябва планините и коритата на реките да са кат накичена коледна елха................................
Трябва значително количество кварц и натиск от земните пластове и тогава.Гледах по дискавъри ли темподобните.
бобо Джадай
Заглавие: Re: "Играене на златото " Разнищване на мита Съб Дек 07, 2013 5:07 pm
Трибал-М написа:
RelicHuntingVT написа:
Слушал съм да разказват,че в гробищата също свети понякога... Другото ми прилича на пиезоелектрическа запалка,но при нея енергията от удара се освобождава мигновено?
Всички органични материи,били те от животински или растителен произход,при гниенето си в относително безкислородна среда/когато за заровени например/и при определени условия-влажност,температура и т.н.отделят определено количество органични газове-метан,етан,пропан,бутан.....,които понякога не могат да изтекът нагоре,и се образува своеобразен резервоар от тях,и почти пълна липса на кислород.Едноврименно с тях при разпадането на органичната материя се отделя и фосфор,който в една от формите си-бял фосфор е силно реактивен,особено с кислорода,при взаимодействието с който отделя светлина и топлина.Само че,в този резервоар кислород липсва!!В един момент обаче,било от суша или от други причини,се получава пукнатина към повърхността,по която по-леките газове изтичат към повърхността, а на тяхно място веднага влиза богат на кислород въздух,от който пък се самозапалва фосфорът.Е-имаме огън,имаме силно запалим газ-трябва ни само очевидец ........ ....Това е един напълно възможен случай,поне според моите познания по химия
pechkata Джадай
Заглавие: Re: "Играене на златото " Разнищване на мита Съб Дек 07, 2013 6:37 pm
Полярното или северното сияние е оптичен феномен, наблюдаван в небето над полярните райони на Земята, образуващо се в следствие на взаимодействието на заредени частици от слънчевия вятър с магнитосферата. Явлението може да се оприличи на поразително красив танц на разноцветни светлини в небето.
Полярните сияния са в основата на много легенди и митове на северните народи. Викингите вярвали, че сиянията са воини, препускащи на коне през небето, а според ескимосите добри духове палят светлините, за да осветят пътя на мъртвите към отвъдния свят.
Трибал-М Джадай
Заглавие: Re: "Играене на златото " Разнищване на мита Съб Дек 07, 2013 6:59 pm
pechkata написа:
Полярното или северното сияние е оптичен феномен, наблюдаван в небето над полярните райони на Земята, образуващо се в следствие на взаимодействието на заредени частици от слънчевия вятър с магнитосферата. Явлението може да се оприличи на поразително красив танц на разноцветни светлини в небето.
Полярните сияния са в основата на много легенди и митове на северните народи. Викингите вярвали, че сиянията са воини, препускащи на коне през небето, а според ескимосите добри духове палят светлините, за да осветят пътя на мъртвите към отвъдния свят.
Благодаря,колега.Надявам се да нямаш нищо против,ако добавя,че се наблюдава на височина до около 200 километра и някога благодарение на него е определена горната граница на атмосферата,която в последствие е вдигната много по-високо.
Трибал-М Джадай
Заглавие: Re: "Играене на златото " Разнищване на мита Съб Дек 07, 2013 7:05 pm
бобо написа:
Трибал-М написа:
RelicHuntingVT написа:
Всички органични материи,били те от животински или растителен произход,при гниенето си в относително безкислородна среда/когато за заровени например/и при определени условия-влажност,температура и т.н.отделят определено количество органични газове-метан,етан,пропан,бутан.....,които понякога не могат да изтекът нагоре,и се образува своеобразен резервоар от тях,и почти пълна липса на кислород.Едноврименно с тях при разпадането на органичната материя се отделя и фосфор,който в една от формите си-бял фосфор е силно реактивен,особено с кислорода,при взаимодействието с който отделя светлина и топлина.Само че,в този резервоар кислород липсва!!В един момент обаче,било от суша или от други причини,се получава пукнатина към повърхността,по която по-леките газове изтичат към повърхността, а на тяхно място веднага влиза богат на кислород въздух,от който пък се самозапалва фосфорът.Е-имаме огън,имаме силно запалим газ-трябва ни само очевидец ........ ....Това е един напълно възможен случай,поне според моите познания по химия
..."Нема лабаво",както казваше един известен българин. Нема духове,нема,заклинания,само химия!
bobi31 Преторий
Заглавие: Re: "Играене на златото " Разнищване на мита Съб Дек 07, 2013 7:39 pm
bai_georgi написа:
Друг метод, който се е използвал от край време е използването на котка. Понеже котките имат развито зрение през ноща забелязват слабите проблясъци, които човек не вижда. Метода е много интересен, но за него ще пиша друг път. Успех и си отваряйте очите!
Бай Георги, би ли казал как се процедира с котката? Имам коте и искам да пробвам.
bai_georgi Легионер
Заглавие: Re: "Играене на златото " Разнищване на мита Съб Дек 07, 2013 8:10 pm
bobi31 написа:
Бай Георги, би ли казал как се процедира с котката? Имам коте и искам да пробвам.
Виждам, че има много голям интерес към метода с котката. От как съм писал по темата имам 27 лични съобщения от колеги с молба да кажа как става. За това вместо да пиша на всеки по отделно ще кажа тук.
Избира се когато няма луна, защото тогава по-принцип излизат огньовете. Значи първо котето го слагате в една тенекия от сирене, т.е го похлупвате. Трябва да е тъмно към 11-12 часа. После чукате по тенекията 100 пъти и след това чакате докато минат 10 минути и вдигате тенекията. Котката тръгва, върви и спира над имането и почва да мяучи. Според някои котката трябва да е черна, но според мен това е без значение.
Следващата стъпка е да се запали огън и да се види каква стъпка има на сутринта. Това е проверка за проклятие.
Успех, Колеги!
Lamas Легионер
Заглавие: Re: "Играене на златото " Разнищване на мита Съб Дек 07, 2013 10:18 pm
bai_georgi написа:
Виждам, че има много голям интерес към метода с котката. От как съм писал по темата имам 27 лични съобщения от колеги с молба да кажа как става. За това вместо да пиша на всеки по отделно ще кажа тук.
Избира се когато няма луна, защото тогава по-принцип излизат огньовете. Значи първо котето го слагате в една тенекия от сирене, т.е го похлупвате. Трябва да е тъмно към 11-12 часа. После чукате по тенекията 100 пъти и след това чакате докато минат 10 минути и вдигате тенекията. Котката тръгва, върви и спира над имането и почва да мяучи. Според някои котката трябва да е черна, но според мен това е без значение.
Следващата стъпка е да се запали огън и да се види каква стъпка има на сутринта. Това е проверка за проклятие.
Успех, Колеги!
ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха:D Божеее, Боже....
п.п.Бай Георги, извинявам се, ама не се стърпях ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха