Форум за Металотърсачи www.imperio.biz
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Форум за Металотърсачи www.imperio.biz

Металотърсачи България. Форум за мнения за металдетектори и металдетектинг. Спортен клуб по металдетектинг MDETECTORS

ИндексИндекс  ГалерияГалерия  Мнениея за МеталотърсачиМнениея за Металотърсачи  ТърсенеТърсене  Последни снимкиПоследни снимки  Регистрирайте сеРегистрирайте се  Вход  Списание IMPERIO.BGСписание IMPERIO.BG  
Клондайк Металотърсачи
Металотърсач от Клондайк
Съвет за избор на металотърсач
Съвет за избор на металотърсач
ОФИЦИАЛЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ

Similar topics
Keywords
TEKNETICS kupuvam mask prodavam нишани грунда Spectrum маск Coil VANQUISH МЕТАЛОТЪРСАЧИ Майнлаб голден пират врътка miladinka GOLD Minelab nokta lorenz Fisher nexus tesoro Simplex deus wave

"Играене на златото " Разнищване на мита

Go down 
+11
stan960
бобо
pe6ternqka
OFROAD
Avrelian
pechkata
Lamas
bai_georgi
Трибал-М
adventurer
RelicHuntingVT
15 posters
Иди на страница : 1, 2  Next
АвторСъобщение
RelicHuntingVT
Про-Консул
Про-Консул

"Играене на златото " Разнищване на мита  Empty
ПисанеЗаглавие: "Играене на златото " Разнищване на мита    "Играене на златото " Разнищване на мита  EmptyЧет Дек 05, 2013 10:29 am

Привет Smile Има ли някъде информация за този феномен научно обяснена.Ровя в интернет и нищо не мога да намеря в английските сайтове за това явление.Ако може някой да ми помогне с линк да прочета за това нещо, че ми интересно от научна гледна точка.Много хора твърдят, че това съществува аз бях скептик докато и аз не видях случайно странна светлина веднъж причинена от някакъв природен феномен, който аз не мога да обясня.Все пак не мисля че се дължи на злато.Единствения начин златото да играе е да събира електричество и да го отдава в определен момент или поне аз друго не мога да измисля с моя ограничен ум Very Happy .И без това сега не може да се търка поне да го ударим на приказка викам аз Wink 
Върнете се в началото Go down
adventurer
Преторий
Преторий
adventurer

ПисанеЗаглавие: Re: "Играене на златото " Разнищване на мита    "Играене на златото " Разнищване на мита  EmptyЧет Дек 05, 2013 6:14 pm

Има нещо вярно.От дядо ми съм чувал,че е виждал такива неща.
Трибал-М
Джадай
Джадай

ПисанеЗаглавие: Re: "Играене на златото " Разнищване на мита    "Играене на златото " Разнищване на мита  EmptyЧет Дек 05, 2013 11:19 pm

adventurer написа:
Има нещо вярно.От дядо ми съм чувал,че е виждал такива неща.
Ако е вярно,значи има вече физическо,или каквото и да е научно обяснение,което не е недостъпно.
От битов аспект,възможно е да се окаже чист фолклор.Поне във всеки пети двор,окати бабички(най-често)са виждали да горят огньове,но злато не е намирано.

Хаосът е или временен,или гибелен!
bai_georgi
Легионер
Легионер
bai_georgi

ПисанеЗаглавие: Re: "Играене на златото " Разнищване на мита    "Играене на златото " Разнищване на мита  EmptyПет Дек 06, 2013 1:18 pm

Играенето или т.н. светене на златото е свързано с окислителни процеси, за които златото играе ролята на катализатор, също както платината е катализатор в автомобилните катализатори. Зависи от почвата, температурата, влажността и др. фактори и се случва много рядко. За това когато се случи задъжително да се отбележи мястото и след това да се провери за заклинания, като се запали огън и се види каква стъпка има в пепелта на сутринта и чак след това да се копае. Друг метод, който се е използвал от край време е използването на котка. Понеже котките имат развито зрение през ноща забелязват слабите проблясъци, които човек не вижда. Метода е много интересен, но за него ще пиша друг път. Успех и си отваряйте очите!Cool
RelicHuntingVT
Про-Консул
Про-Консул

ПисанеЗаглавие: Re: "Играене на златото " Разнищване на мита    "Играене на златото " Разнищване на мита  EmptyПет Дек 06, 2013 2:33 pm

bai_georgi написа:
Играенето или т.н. светене на златото е свързано с окислителни процеси, за които златото играе ролята на катализатор, също както платината е катализатор в автомобилните катализатори. Зависи от почвата, температурата, влажността и др. фактори и се случва много рядко. За това когато се случи задъжително да се отбележи мястото и след това да се провери за заклинания, като се запали огън и се види каква стъпка има в пепелта на сутринта и чак след това да се копае. Друг метод, който се е използвал от край време е използването на котка. Понеже котките имат развито зрение през ноща забелязват слабите проблясъци, които човек не вижда. Метода е много интересен, но за него ще пиша друг път. Успех и си отваряйте очите!Cool
Ето едно интересно мнение, благодаря колега Smile Аз съм навитак да разбера за метода с котката cheers Развеселих се в тоя сив ден cheers 
Lamas
Легионер
Легионер

ПисанеЗаглавие: Re: "Играене на златото " Разнищване на мита    "Играене на златото " Разнищване на мита  EmptyПет Дек 06, 2013 3:34 pm

RelicHuntingVT написа:
Аз съм навитак да разбера за метода с котката cheers 
То сигурно има и значение от каква порода да е котката Very Happy 
pechkata
Джадай
Джадай

ПисанеЗаглавие: Re: "Играене на златото " Разнищване на мита    "Играене на златото " Разнищване на мита  EmptyПет Дек 06, 2013 4:35 pm

Това явление е можеби сходно със северното сияние или нещо подобно - другото е бош лаф...
Avrelian
Цезар
Цезар
Avrelian

ПисанеЗаглавие: Re: "Играене на златото " Разнищване на мита    "Играене на златото " Разнищване на мита  EmptyПет Дек 06, 2013 5:12 pm

RelicHuntingVT написа:
Привет Smile Има ли някъде информация за този феномен научно обяснена.Ровя в интернет и нищо не мога да намеря в английските сайтове за това явление.Ако може някой да ми помогне с линк да прочета за това нещо, че ми интересно от научна гледна точка.Много хора твърдят, че това съществува аз бях скептик докато и аз не видях случайно странна светлина веднъж причинена от някакъв природен феномен, който аз не мога да обясня.Все пак не мисля че се дължи на злато.Единствения начин златото да играе е да събира електричество и да го отдава в определен момент или поне аз друго не мога да измисля с моя ограничен ум Very Happy .И без това сега не може да се търка поне да го ударим на приказка викам аз Wink 
Най вярното е, че няма нищо вярно.
OFROAD
Про-Консул
Про-Консул
OFROAD

ПисанеЗаглавие: Re: "Играене на златото " Разнищване на мита    "Играене на златото " Разнищване на мита  EmptyПет Дек 06, 2013 7:18 pm

Лично съм виждал такава светлина, после го минавах с рамка, но нищо не засякох. търкане 
pe6ternqka
Новобранец
Новобранец
pe6ternqka

ПисанеЗаглавие: Re: "Играене на златото " Разнищване на мита    "Играене на златото " Разнищване на мита  EmptyПет Дек 06, 2013 9:20 pm

OFROAD написа:
Лично съм виждал такава светлина, после го минавах с рамка, но нищо не засякох. търкане 
колеги това са митове за играенето на златото преди седмица копах на такова място кадето светеше,и излязоха кокали така 4е работата е рунтава
Трибал-М
Джадай
Джадай

ПисанеЗаглавие: Re: "Играене на златото " Разнищване на мита    "Играене на златото " Разнищване на мита  EmptyПет Дек 06, 2013 10:07 pm

pechkata написа:
Това явление е можеби сходно със северното сияние или нещо подобно - другото е бош лаф...
Колега,би ли обяснил природата на северното сияние и кое му е общото със "златното"сияние?

Трибал-М
Джадай
Джадай

ПисанеЗаглавие: Re: "Играене на златото " Разнищване на мита    "Играене на златото " Разнищване на мита  EmptyПет Дек 06, 2013 10:09 pm

pe6ternqka написа:
OFROAD написа:
          колеги това са митове за играенето на златото преди седмица копах на такова място кадето светеше,и излязоха кокали така 4е работата е рунтава
Колега,освен рунтава е и малко фосфорна.

бобо
Джадай
Джадай

ПисанеЗаглавие: Re: "Играене на златото " Разнищване на мита    "Играене на златото " Разнищване на мита  EmptyПет Дек 06, 2013 10:21 pm

Трибал-М написа:
pe6ternqka написа:
OFROAD написа:
Който пък се освобождава при гниенето на някои органични съединения богати на фосфор,каквото е и човешкото месоsuper21
Трибал-М
Джадай
Джадай

ПисанеЗаглавие: Re: "Играене на златото " Разнищване на мита    "Играене на златото " Разнищване на мита  EmptyПет Дек 06, 2013 10:49 pm

Е,ученото си е учено! Cool 

RelicHuntingVT
Про-Консул
Про-Консул

ПисанеЗаглавие: Re: "Играене на златото " Разнищване на мита    "Играене на златото " Разнищване на мита  EmptyСъб Дек 07, 2013 10:47 am

Трибал-М написа:
pe6ternqka написа:
OFROAD написа:
Ха ха ха е то тогава навсякъде трябва да свети Very Happy Особенно на гробищата трябва да е като дискотека девушка Cool :yes: метъл 

Според мен не е това.Май където има кварц и земните пластове го натиснат се получава този ток и това блестене, нещо подобно на пиезо кристалите в запалките, но в по големи размери ...
stan960
Джадай
Джадай
stan960

ПисанеЗаглавие: Re: "Играене на златото " Разнищване на мита    "Играене на златото " Разнищване на мита  EmptyСъб Дек 07, 2013 11:14 am

-По твоята логика пък трябва планините и коритата на реките да са кат накичена коледна елха................................Laughing 
Трибал-М
Джадай
Джадай

ПисанеЗаглавие: Re: "Играене на златото " Разнищване на мита    "Играене на златото " Разнищване на мита  EmptyСъб Дек 07, 2013 11:23 am

RelicHuntingVT написа:

Ха ха ха е то тогава навсякъде трябва да свети Very Happy Особенно на гробищата трябва да е като дискотека девушка Cool :yes: метъл 

Според мен не е това.Май където има кварц и земните пластове го натиснат се получава този ток и това блестене, нещо подобно на пиезо кристалите в запалките, но в по големи размери ...
Слушал съм да разказват,че в гробищата също свети понякога...
Другото ми прилича на пиезоелектрическа запалка,но при нея енергията от удара се освобождава мигновено?

RelicHuntingVT
Про-Консул
Про-Консул

ПисанеЗаглавие: Re: "Играене на златото " Разнищване на мита    "Играене на златото " Разнищване на мита  EmptyСъб Дек 07, 2013 1:28 pm

stan960 написа:
-По твоята логика пък трябва планините и коритата на реките да са кат накичена коледна елха................................Laughing 
Трябва значително количество кварц и натиск от земните пластове и тогава.Гледах по дискавъри ли темподобните.
бобо
Джадай
Джадай

ПисанеЗаглавие: Re: "Играене на златото " Разнищване на мита    "Играене на златото " Разнищване на мита  EmptyСъб Дек 07, 2013 5:07 pm

Трибал-М написа:
RelicHuntingVT написа:

Другото ми прилича на пиезоелектрическа запалка,но при нея енергията от удара се освобождава мигновено?
Всички органични материи,били те от животински или растителен произход,при гниенето си в относително безкислородна среда/когато за заровени например/и при определени условия-влажност,температура и т.н.отделят определено количество органични газове-метан,етан,пропан,бутан.....,които понякога не могат да изтекът нагоре,и се образува своеобразен резервоар от тях,и почти пълна липса на кислород.Едноврименно с тях при разпадането на органичната материя се отделя и фосфор,който в една от формите си-бял фосфор е силно реактивен,особено с кислорода,при взаимодействието с който отделя светлина и топлина.Само че,в този резервоар кислород липсва!!В един момент обаче,било от суша или от други причини,се получава пукнатина към повърхността,по която по-леките газове изтичат към повърхността, а на тяхно  място веднага влиза богат на кислород въздух,от който пък се самозапалва фосфорът.Е-имаме огън,имаме силно запалим газ-трябва ни само очевидец ........Very Happy ....Това е един напълно възможен случай,поне според моите познания по химияbom
pechkata
Джадай
Джадай

ПисанеЗаглавие: Re: "Играене на златото " Разнищване на мита    "Играене на златото " Разнищване на мита  EmptyСъб Дек 07, 2013 6:37 pm

Полярното или северното сияние е оптичен феномен, наблюдаван в небето над полярните райони на Земята, образуващо се в следствие на взаимодействието на заредени частици от слънчевия вятър с магнитосферата. Явлението може да се оприличи на поразително красив танц на разноцветни светлини в небето.

Полярните сияния са в основата на много легенди и митове на северните народи. Викингите вярвали, че сиянията са воини, препускащи на коне през небето, а според ескимосите добри духове палят светлините, за да осветят пътя на мъртвите към отвъдния свят.
Трибал-М
Джадай
Джадай

ПисанеЗаглавие: Re: "Играене на златото " Разнищване на мита    "Играене на златото " Разнищване на мита  EmptyСъб Дек 07, 2013 6:59 pm

pechkata написа:
Полярното или северното сияние е оптичен феномен, наблюдаван в небето над полярните райони на Земята, образуващо се в следствие на взаимодействието на заредени частици от слънчевия вятър с магнитосферата. Явлението може да се оприличи на поразително красив танц на разноцветни светлини в небето.

Полярните сияния са в основата на много легенди и митове на северните народи. Викингите вярвали, че сиянията са воини, препускащи на коне през небето, а според ескимосите добри духове палят светлините, за да осветят пътя на мъртвите към отвъдния свят.
Благодаря,колега.Надявам се да нямаш нищо против,ако добавя,че се наблюдава на височина до около 200 километра и някога благодарение на него е определена горната граница на атмосферата,която в последствие е вдигната много по-високо.

Трибал-М
Джадай
Джадай

ПисанеЗаглавие: Re: "Играене на златото " Разнищване на мита    "Играене на златото " Разнищване на мита  EmptyСъб Дек 07, 2013 7:05 pm

бобо написа:
Трибал-М написа:
RelicHuntingVT написа:

Всички органични материи,били те от животински или растителен произход,при гниенето си в относително безкислородна среда/когато за заровени например/и при определени условия-влажност,температура и т.н.отделят определено количество органични газове-метан,етан,пропан,бутан.....,които понякога не могат да изтекът нагоре,и се образува своеобразен резервоар от тях,и почти пълна липса на кислород.Едноврименно с тях при разпадането на органичната материя се отделя и фосфор,който в една от формите си-бял фосфор е силно реактивен,особено с кислорода,при взаимодействието с който отделя светлина и топлина.Само че,в този резервоар кислород липсва!!В един момент обаче,било от суша или от други причини,се получава пукнатина към повърхността,по която по-леките газове изтичат към повърхността, а на тяхно  място веднага влиза богат на кислород въздух,от който пък се самозапалва фосфорът.Е-имаме огън,имаме силно запалим газ-трябва ни само очевидец ........Very Happy ....Това е един напълно възможен случай,поне според моите познания по химияbom
..."Нема лабаво",както казваше един известен българин.
Нема духове,нема,заклинания,само химия!

bobi31
Преторий
Преторий
bobi31

ПисанеЗаглавие: Re: "Играене на златото " Разнищване на мита    "Играене на златото " Разнищване на мита  EmptyСъб Дек 07, 2013 7:39 pm

bai_georgi написа:
Друг метод, който се е използвал от край време е използването на котка. Понеже котките имат развито зрение през ноща забелязват слабите проблясъци, които човек не вижда. Метода е много интересен, но за него ще пиша друг път. Успех и си отваряйте очите!Cool
Бай Георги, би ли казал как се процедира с котката? Имам коте и искам да пробвам.
bai_georgi
Легионер
Легионер
bai_georgi

ПисанеЗаглавие: Re: "Играене на златото " Разнищване на мита    "Играене на златото " Разнищване на мита  EmptyСъб Дек 07, 2013 8:10 pm

bobi31 написа:

Бай Георги, би ли казал как се процедира с котката? Имам коте и искам да пробвам.
Виждам, че има много голям интерес към метода с котката. От как съм писал по темата имам 27 лични съобщения от колеги с молба да кажа как става. За това вместо да пиша на всеки по отделно ще кажа тук.

Избира се когато няма луна, защото тогава по-принцип излизат огньовете.
Значи първо котето го слагате в една тенекия от сирене, т.е го похлупвате. Трябва да е тъмно към 11-12 часа. После чукате по тенекията 100 пъти и след това чакате докато минат 10 минути и вдигате тенекията. Котката тръгва, върви и спира над имането и почва да мяучи. Според някои котката трябва да е черна, но според мен това е без значение.

Следващата стъпка е да се запали огън и да се види каква стъпка има на сутринта. Това е проверка за проклятие.

Успех, Колеги!
Lamas
Легионер
Легионер

ПисанеЗаглавие: Re: "Играене на златото " Разнищване на мита    "Играене на златото " Разнищване на мита  EmptyСъб Дек 07, 2013 10:18 pm

bai_georgi написа:

Виждам, че има много голям интерес към метода с котката. От как съм писал по темата имам 27 лични съобщения от колеги с молба да кажа как става. За това вместо да пиша на всеки по отделно ще кажа тук.

Избира се когато няма луна, защото тогава по-принцип излизат огньовете.
Значи първо котето го слагате в една тенекия от сирене, т.е го похлупвате. Трябва да е тъмно към 11-12 часа. После чукате по тенекията 100 пъти и след това чакате докато минат 10 минути и вдигате тенекията. Котката тръгва, върви и спира над имането и почва да мяучи. Според някои котката трябва да е черна, но според мен това е без значение.

Следващата стъпка е да се запали огън и да се види каква стъпка има на сутринта. Това е проверка за проклятие.

Успех, Колеги!

ха ха ха ха ха ха ха ха ха хаVery Happy:D 
Божеее, Боже....

п.п.Бай Георги, извинявам се, ама не се стърпях
ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха хаVery Happy Very Happy Very Happy 

"Играене на златото " Разнищване на мита
Върнете се в началото 
Страница 1 от 2Иди на страница : 1, 2  Next
 Similar topics
-
» Златото на Странджа