Заглавие: Re: Има ли такъв? Вто Дек 03, 2013 7:14 pm
[quote="bobi31" [/quote]То не пречи да питаш, да си зададеш въпроса Не е срамно да питаш, а който пита рано или късно разбира истината, пък и може някой да ти каже[/quote] Точно така и стана.Аз попитах,по-отзивчивите от знаещите отговориха,то се вижда.
Хаосът е или временен,или гибелен!
bobi31 Преторий
Заглавие: Re: Има ли такъв? Вто Дек 03, 2013 9:19 pm
Понеже, така или иначе говорим и за кантари да попитам и аз Вълнуват ме силно следните въпроси: 1. Защо не се продават по сайтовете в България?Има много рамки, най-различни, а кантари не се срещат. 2. Кои са родните производители? 3. Кой кантар бихте препоръчали? 4. Как са цените?
Трибал-М Джадай
Заглавие: Re: Има ли такъв? Вто Дек 03, 2013 9:53 pm
Предполагам ,че не се "произвеждат"голямо количество кантари,а част от тях предварително са поръчани от познавачите и ценителите на този тип по-особени апарати. Предлаганите "втора употреба" са още по-малко,тъй като на усвоилите и "преоткрили"апарата собственици хич не им се иска да се разделят с него!
Трибал-М Джадай
Заглавие: Re: Има ли такъв? Сря Дек 04, 2013 9:31 am
Относно произхода на апаратите-зная за Монтана,Враца,Плевен и за колегата Чико,който е представил машината си на един от последните събори.Този отговор не е изчерпателен,надявам се колегите да допълнят.
Трибал-М Джадай
Заглавие: Re: Има ли такъв? Чет Дек 05, 2013 4:30 pm
Осведомих се и за цените на кантарите.Варират от500 до 2000 лева.Има и по-скъпи,като импулсния на една австрийска фирма,но това е фабрично,фирмено изделие,то наистина е произведено. Дори и втора употреба,по-евтино не си спомням да са предлагани.
bobi31 Преторий
Заглавие: Re: Има ли такъв? Чет Дек 05, 2013 5:17 pm
Трибал-М написа:
Осведомих се и за цените на кантарите.Варират от500 до 2000 лева.Има и по-скъпи,като импулсния на една австрийска фирма,но това е фабрично,фирмено изделие,то наистина е произведено. Дори и втора употреба,по-евтино не си спомням да са предлагани.
Благодаря за информацията колега До колкото разбрах има си ниша в металдетектинга за кантари и за рамки. Рамките си имат преимущества и недостатъци също както и кантарите. Избора на апарат зависи от поставените цели и вида пачва. Избора при рамките е по-голям и цените са по-ниски, докато при кантарите няма много предлагане и затова са по-скъпи.
Трибал-М Джадай
Заглавие: Re: Има ли такъв? Чет Дек 05, 2013 5:33 pm
bobi31 написа:
Трибал-М написа:
Благодаря за информацията колега До колкото разбрах има си ниша в металдетектинга за кантари и за рамки. Рамките си имат преимущества и недостатъци също както и кантарите. Избора на апарат зависи от поставените цели и вида пачва. Избора при рамките е по-голям и цените са по-ниски, докато при кантарите няма много предлагане и затова са по-скъпи.
Опитни колеги комбинират рамка с кантар.Кантарът коригира там,където рамката обединява сигналите,или има нещо затрудняващо за нея-далекопроводи,жп. линии и т.н. Рамката е по стабилна на орудени терени и по-обича метеоритите,...и прочие...
bobi31 Преторий
Заглавие: Re: Има ли такъв? Чет Дек 05, 2013 10:07 pm
Трибал-М написа:
Опитни колеги комбинират рамка с кантар.
С цел спестяване на разходи по закупуване и на двата уреда могат да се комбинират колеги с рамки и кантари или колеги с колежки. Важното е да се съберат по един кантар и една рамка За по-лесно намиране на партньор може да се пусне обява в раздел "купува-продава" с заглавие рамка търси кантар или обратното Предполагам, че най-много ще се търсят големите кантари и малките рамки
Трибал-М Джадай
Заглавие: Re: Има ли такъв? Чет Дек 05, 2013 10:24 pm
Като прибавим и задължителния монетар за след втората-третата права лопата,става много сложно.Голям колектив-големи ядове.
Трибал-М Джадай
Заглавие: Re: Има ли такъв? Пет Дек 06, 2013 8:08 am
bobi31 написа:
Трибал-М написа:
С цел спестяване на разходи по закупуване и на двата уреда могат да се комбинират колеги с рамки и кантари или колеги с колежки. Важното е да се съберат по един кантар и една рамка
Чудя се дали,тази част от поста ти не е намек за ролята на металдетектинга за подобряване на демографските показатели в България...Ако е така,ти може би си първия,който разкрива тази поредна,положителна страна на хобито.
bai_georgi Легионер
Заглавие: Re: Има ли такъв? Съб Дек 07, 2013 8:15 pm
Трибал-М написа:
А още по-опитни комбинират и с багети
Трибал-М Джадай
Заглавие: Re: Има ли такъв? Съб Дек 07, 2013 10:29 pm
bai_georgi написа:
Трибал-М написа:
Чувал съм и за такива комбинации,ама лично на мен не са ми присърце.
ivanasen Джадай
Заглавие: Re: Има ли такъв? Съб Дек 07, 2013 10:59 pm
bai_georgi написа:
Трибал-М написа:
Много се изписа за багетите , така и не ми се хваща вяра за тяхната истиност.
Добрите приятели са като звездите; не винаги ги виждаш, но знаеш, че винаги са там.
Понякога за да бъде истинско приятелството е нужен и скалпел!!!
bobi31 Преторий
Заглавие: Re: Има ли такъв? Съб Дек 07, 2013 11:05 pm
ivanasen написа:
bai_georgi написа:
Трибал-М написа:
Ванка добре се изказа по въпроса Продължавай с мненията, защото Трибал те е изпреварил!
ivanasen Джадай
Заглавие: Re: Има ли такъв? Съб Дек 07, 2013 11:07 pm
bobi31 написа:
ivanasen написа:
bai_georgi написа:
Трибал-М написа:
Ванка добре се изказа по въпроса Продължавай с мненията, защото Трибал те е изпреварил!
Та има ли нормален човек да не ме е очаквал ! Ха наздраве , че сега започвам.
Добрите приятели са като звездите; не винаги ги виждаш, но знаеш, че винаги са там.
RelicHuntingVT Про-Консул
Заглавие: Re: Има ли такъв? Нед Дек 08, 2013 8:49 am
ivanasen написа:
bai_georgi написа:
Трибал-М написа:
Багетите са още по фалшива работа дори и от Аполо 11 и мисята им до луната
RelicHuntingVT Про-Консул
Заглавие: Re: Има ли такъв? Нед Дек 08, 2013 8:53 am
Между другото се заех да чета за тия неща в нета, понеже се натъкнах на стари снимки на разни хорица практикуващи този метод още в средновековието.И понеже преди да плямпам подлагам всичко на тест за да се уверя сам реших да пробвам да търся с бягети Изключителна простотия няма такова нещо.Няма как тези багети да засичат едновременно вода, злато и още куп други работи.Противно на здраво мислещия разум е човек да вярва в това.Правени са дори научни тестове , за които четох.Заровили са в полигон различни предмети, успехът на багетистите математически не бил по-висок от колкото на случайни хора с налучкване.Това са научни факти.Едно просто проучване в нета ще Ви накара да се оверите в това
Трибал-М Джадай
Заглавие: Re: Има ли такъв? Нед Дек 08, 2013 9:45 am
RelicHuntingVT написа:
Между другото се заех да чета за тия неща в нета, понеже се натъкнах на стари снимки на разни хорица практикуващи този метод още в средновековието.И понеже преди да плямпам подлагам всичко на тест за да се уверя сам реших да пробвам да търся с бягети Изключителна простотия няма такова нещо.Няма как тези багети да засичат едновременно вода, злато и още куп други работи.Противно на здраво мислещия разум е човек да вярва в това.Правени са дори научни тестове , за които четох.Заровили са в полигон различни предмети, успехът на багетистите математически не бил по-висок от колкото на случайни хора с налучкване.Това са научни факти.Едно просто проучване в нета ще Ви накара да се оверите в това
Преди години заведохме на полигона един такъв "специалист",от "най-добрите" в областта".Човекът направи една обиколка за загрявка,сетне застана над 4-5 литров котел,закопан на 150 сантиметра преди двадесетина години.Завъртя се бавно кръгом,като от време на време потупваше с левия крак(така се освобождавал от вредните статични заряди,както после се разбра)и авторитетно каза:Тука нема нищо!...
pechkata Джадай
Заглавие: Re: Има ли такъв? Нед Дек 08, 2013 10:05 am
Всички мнения по темата за багетите са относителни и базирани на факти - трябва да вникнеш в материята... И категорично заявявам че това не е за всеки... И не че няма шарлатани които се бъзикат с подобно нещо...
ivanasen Джадай
Заглавие: Re: Има ли такъв? Нед Дек 08, 2013 10:06 am
pechkata написа:
Вички мнения по темата за багетите са относителни и базирани на факти - трябва да вникнеш в материята... И категорично заявявам че това не е за всеки... И не че няма шарлатани които се бъзикат с подобно нещо...
Печка има ли някъде литература по-отношение на багетите? Ще ми бъде интересно да понауча неща.
pechkata Джадай
Заглавие: Re: Има ли такъв? Нед Дек 08, 2013 10:11 am
Който търси намира - също както при ...
ivanasen Джадай
Заглавие: Re: Има ли такъв? Нед Дек 08, 2013 10:14 am
pechkata написа:
Който търси намира - също както при ...
Много пъти съм задавал на доста народ въпроса. Защо трябва да откривам топлата , като тя е открита? Та въпроса ми беше към теб . Ако знаеш някаква литература напиши. Така по-лесно се научава нещо , което те интересува , отколкото да си блъскаш главата сам да го търсиш.
pechkata Джадай
Заглавие: Re: Има ли такъв? Нед Дек 08, 2013 2:06 pm