Добрите ПИ апарати с търсеща рамка хващат въздушно вдигната права лопата на 2,50 метра,та дори и по-високо... Може ли същия апарат да хване медна лопата на същата височина?... Има ли такъв?
Хаосът е или временен,или гибелен!
bobi31 Преторий
Заглавие: Re: Има ли такъв? Чет Ное 28, 2013 8:46 pm
Трибал-М написа:
Добрите ПИ апарати с търсеща рамка хващат въздушно вдигната права лопата на 2,50 метра,та дори и по-високо... Може ли същия апарат да хване медна лопата на същата височина?... Има ли такъв?
Ако се замислиш по-усърдно може сам да стигнеш до извода. По някога лесните отговори са правилни.
Трибал-М Джадай
Заглавие: Re: Има ли такъв? Чет Ное 28, 2013 9:24 pm
ПОНЯКОГА може и да е така,както препоръчаш.Но аз не се чувствам достатъчно компетентен по въпроса и затова питам.
RelicHuntingVT Про-Консул
Заглавие: Re: Има ли такъв? Пет Ное 29, 2013 10:50 am
Апаратите ловят обем и форма на предмета.Ако лопатите са с еднаква форма и размери не би трябвало да има разлика от какъв метал са направени, но може и да греша.С прости тестове можеш да провериш.Според мен не би трябвало да има разлика а дори и да има би трябвало да е в полза на медната лопата
ton69 Преторий
Заглавие: Re: Има ли такъв? Пет Ное 29, 2013 11:41 am
ПИ апаратите от класически тип,каквито са рамковите,реакцията на кована мед е много слаба.В най добрия случай на предмет от кована мед с размерите на лопата може да разчиташ на разстояния от 60 до макс 100см.
Трибал-М Джадай
Заглавие: Re: Има ли такъв? Пет Ное 29, 2013 1:35 pm
RelicHuntingVT написа:
Апаратите ловят обем и форма на предмета.Ако лопатите са с еднаква форма и размери не би трябвало да има разлика от какъв метал са направени, но може и да греша.С прости тестове можеш да провериш.Според мен не би трябвало да има разлика а дори и да има би трябвало да е в полза на медната лопата
Здравей,колега! Ако ставаше въпрос за обикновени,аналогови кантари,работещи в честотния диапазон от8 до14 килохерца,щеше да си абсолютно прав.Те имат подчертан афинитет към цвета,особено към медта и бронза.Разликата възлиза на около 10-15% в полза на цветното,при алуминия-малко по-слабо.
Трибал-М Джадай
Заглавие: Re: Има ли такъв? Съб Ное 30, 2013 2:26 pm
ton69 написа:
ПИ апаратите от класически тип,каквито са рамковите,реакцията на кована мед е много слаба.В най добрия случай на предмет от кована мед с размерите на лопата може да разчиташ на разстояния от 60 до макс 100см.
Благодаря,колега! Ами,това е близо една трета от чувствителността към желязото-240:80=3(средни стойности). А към бронза каква чувствителност има?...Определено,не ми се ще да е същата!...
bobi31 Преторий
Заглавие: Re: Има ли такъв? Съб Ное 30, 2013 5:05 pm
Трибал-М написа:
ton69 написа:
Благодаря,колега! Ами,това е близо една трета от чувствителността към желязото-240:80=3(средни стойности). А към бронза каква чувствителност има?...Определено,не ми се ще да е същата!...
Сега, ако питаш и каква е чувствителността към златото........пък може и някой да ти отговори, дето е пробвал
Трибал-М Джадай
Заглавие: Re: Има ли такъв? Съб Ное 30, 2013 7:59 pm
...Докато търсим метеорити трябва да сме подготвени и за възможните изненади.
sitalk Джадай
Заглавие: Re: Има ли такъв? Нед Дек 01, 2013 2:02 pm
RelicHuntingVT написа:
Има разлика.И е в полза на......желязото.
pechkata Джадай
Заглавие: Re: Има ли такъв? Нед Дек 01, 2013 4:25 pm
ton69 написа:
Това важи за бронз а не за мед...
ton69 Преторий
Заглавие: Re: Има ли такъв? Нед Дек 01, 2013 4:53 pm
Точно съм посочил-предмети от КОВАНА мед .За бронз е подобна картинката
pechkata Джадай
Заглавие: Re: Има ли такъв? Нед Дек 01, 2013 5:05 pm
Искаш да кажеш че меден съд котле ще го чуе по плитко от желязна тенджера емайлирана за готвене с еднакъв размер... Не вярвам а ко тенджерата е от плътен метал(капак от улична канализация) да може...
ton69 Преторий
Заглавие: Re: Има ли такъв? Нед Дек 01, 2013 5:15 pm
Щом не вярваш-пробвай
Трибал-М Джадай
Заглавие: Re: Има ли такъв? Нед Дек 01, 2013 6:51 pm
pechkata написа:
ton69 написа:
Това важи за бронз а не за мед...
Струва ми се,че аматьорите в този дълбочинен клас трябва само да питат,или четат,а не да дават мнения!...Каквото съм направил и аз.
Трибал-М Джадай
Заглавие: Re: Има ли такъв? Нед Дек 01, 2013 7:29 pm
ton69 написа:
Точно съм посочил-предмети от КОВАНА мед .За бронз е подобна картинката
Още веднаж благодаря,колега ton69! След такива категорични мнения май ще е излишно да правим тестове с някой мой колеги,а имахме такива намерения.Дори и ковано котле(около 4 литра) намерихме.Много е старо, вероятно много качамаци са минали през него...
ton69 Преторий
Заглавие: Re: Има ли такъв? Нед Дек 01, 2013 11:44 pm
Проверката е висша форма на доверие Направете си теста,за да прецените докъде са възможностите на апаратурата,която е в арсенала ви.
pechkata Джадай
Заглавие: Re: Има ли такъв? Пон Дек 02, 2013 12:28 pm
Струва ми се,че аматьорите в този дълбочинен клас трябва само да питат,или четат,а не да дават мнения!...Каквото съм направил и аз. написа:
Мислиш че нямам достатачно опит за да опровергая това мнение - еми ако грешиш...? За теста със медното котле и тенджерата съм сигорен че и двата предмета ще дават еднакви параметри...
bobi31 Преторий
Заглавие: Re: Има ли такъв? Пон Дек 02, 2013 5:18 pm
pechkata написа:
За теста със медното котле и тенджерата съм сигорен че и двата предмета ще дават еднакви параметри...
Наистина ли си толкова сигурен?!
Трибал-М Джадай
Заглавие: Re: Има ли такъв? Пон Дек 02, 2013 9:11 pm
pechkata написа:
Мислиш че нямам достатачно опит за да опровергая това мнение - еми ако грешиш...? За теста със медното котле и тенджерата съм сигорен че и двата предмета ще дават еднакви параметри...
Човек може да е сигурен само когато е проверил тезата си с точните "мишени". ...И после да не изкривява резултатите!
Трибал-М Джадай
Заглавие: Re: Има ли такъв? Пон Дек 02, 2013 9:20 pm
bobi31 написа:
Наистина ли си толкова сигурен?!
На някой колеги ,не случайно, вярвам безусловно!
pechkata Джадай
Заглавие: Re: Има ли такъв? Вто Дек 03, 2013 12:08 pm
Трибал-М написа:
Колкото и да ти е мъка има такава рамка... И не си мисли че кантарите са най...
Трибал-М Джадай
Заглавие: Re: Има ли такъв? Вто Дек 03, 2013 12:25 pm
pechkata написа:
Трибал-М написа:
Колкото и да ти е мъка има такава рамка... И не си мисли че кантарите са най...
Наистина много ще се радвам,ако има такава рамка.И ще си купя такава,но ти не споменаваш марката и... В същото време не мога да не си задавам въпроса защо в клиповете се размахват най-често лопати,каски и ламарини-все желязо,защо се избягват метали и сплави ,за които стана въпрос по-рано?... Кантарите не са най...Рамките ги бият при търсене на феро обекти и метеорити и са незаменими апарати в задължителния арсенал.
bobi31 Преторий
Заглавие: Re: Има ли такъв? Вто Дек 03, 2013 4:50 pm
Трибал-М написа:
В същото време не мога да не си задавам въпроса защо в клиповете се размахват най-често лопати,каски и ламарини-все желязо,защо се избягват метали и сплави ,за които стана въпрос по-рано?...
То не пречи да питаш, да си зададеш въпроса Не е срамно да питаш, а който пита рано или късно разбира истината, пък и може някой да ти каже
pechkata Джадай
Заглавие: Re: Има ли такъв? Вто Дек 03, 2013 6:09 pm
Кантарите не са най...Рамките ги бият при търсене на феро обекти и метеорити и са незаменими апарати в задължителния арсенал. написа:
Радвам се че сме на едно мнение... Имам закопани на полигон медно котле около 4/5 литра на 1м. и емайлирана тенджера със същия обем пак на 1м. - и двата сигнала ги пее добре... Не помня точно диаметъра в см. закопах ги преди 15 г. Тези дни ще направя и въздушен тест за аодиторията че не ми се копаят тестовите сигнали за достоверност...