Заглавие: Re: КОЙ ЩЕ СПАСИ МАЙКА БЪЛГАРИЯ Пон Дек 30, 2013 9:42 am
Bulgaria will be saved by a Bulgarian! Firm!!!!
Трибал-М Джадай
Заглавие: Re: КОЙ ЩЕ СПАСИ МАЙКА БЪЛГАРИЯ Пет Яну 03, 2014 2:59 pm
werewolf1 написа:
adventurer написа:
да зема един поп ли да стана не може ли курс за поп да карам някъде или учене трябва задължително
Доколкото знам в семинарията се карат двугодишни курсове за свещеници.
Е,те това ми прилича на социалистически ПУЦ! И,ако е истина,си е чиста,и абсолютно гадна подигравка с НЕБЕТО!
Хаосът е или временен,или гибелен!
stan960 Джадай
Заглавие: Re: КОЙ ЩЕ СПАСИ МАЙКА БЪЛГАРИЯ Съб Яну 04, 2014 8:09 am
-Некой лаик драсне нещо и ти веднагически трескаш некъв коментар от същият род -Ако имаш само завършена Семинария те пройзвеждат за свещенник но имаш право да служиш само в селата -Завършилите Богословие в примерно Факултетите на Софийският,Велико Търновският или Шуменският Университети имат право да служат в градовете -И по принцип иреарархията в Църквата се спазва доста строго,почти като в казармата правилата са строги и проверени в действие от почти 1500 години -Де да беха такива и в държавата -За твое сведение има доста сайтове с църковна и богословска насоченост -А пройзведените за свещеници в последните няколко години са много малко,дали имат и 100 за цяла България като имаш в предвид че само на територията на София-град се водят общо над 100 на брой Църкви,Параклиси и Манастири.
Трибал-М Джадай
Заглавие: Re: КОЙ ЩЕ СПАСИ МАЙКА БЪЛГАРИЯ Съб Яну 04, 2014 10:05 am
Прави ми впечатление,че винаги реагираш на всичко социалистическо... Иначе,наистина внесе яснота по въпроса. Навсякъде трябват добре подготвени специалисти...
stan960 Джадай
Заглавие: Re: КОЙ ЩЕ СПАСИ МАЙКА БЪЛГАРИЯ Съб Яну 04, 2014 8:09 pm
-Не те разбрах-Ако имаш в предвид че ''всичко социалистическо'' значи ред и порядък,да за него съм -Сегашната демократична анархия която облагодетелства само определен кръг хора ми е чужда и определено бих я изтребил...................................
Трибал-М Джадай
Заглавие: Re: КОЙ ЩЕ СПАСИ МАЙКА БЪЛГАРИЯ Съб Яну 04, 2014 9:17 pm
Аз също съм за реда,за истинския ред...Защото всяка практикувана до сега обществено-политическа система си имаше своите "глезени" избраници,облагодетелстван,специален кръг от хора,най-често на отговорни идеологически и управленчески постове,т.е.-отговорни другари,господа и прочие. При "пещерният"строй,този от ловците,който е убил животното вероятно е получавал най-тлъстия пай,но това едва ли е оспорвано от съпещерняците му.Защото е заслужено.
stan960 Джадай
Заглавие: Re: КОЙ ЩЕ СПАСИ МАЙКА БЪЛГАРИЯ Съб Яну 04, 2014 9:27 pm
-Не ми се влиза в полемика щото е безсмислено -Няма такава политическа система която да няма свой глезеници на определен етап от развитието си,стига да работят за просперитета на държавата и народа -Такава наследствена тъпня обаче квато се случи и продължава да се случва в последните 23г. в БГ е просто извън всекви норми и реве за очистване...................................
Dim4o Новобранец
Заглавие: Re: КОЙ ЩЕ СПАСИ МАЙКА БЪЛГАРИЯ Нед Яну 05, 2014 1:40 pm
България е осъдена на смърт. С всяка година българите намалят с 60 000 заради демографския срив. Умират повече хора, от колкото се раждат. Отделно поне още толкова емигрират в чужбина и всяка година сме на минус с 120 000 българи. Като се вземе в предвид, че се раждат много мангусти и процента на пенсионери е по-голям от работещите изхода е ясен. В скоро бъдеще България ще е с преобладаващо циганско население, после ще е турския етнос, а българите ще са малцинство. Поради липсата на население селата ще обезлюдят още и каквото има останало ще се разграби и плячкоса от циганите. Битката за Българя е загубена, народа е разбит, ограбен и обезсърчен. Надежда вече няма, защото е премината т.н. "точка на пречупване" след която нищо не може да се направи. Стягайте куфарите, колеги и да се махаме, няма смисъл да се мъчим повече. Срам ме е, че съм българин, срам ме е, че живея с 180 евро заплата и всеки месец не мога да изкарам въпреки, че всеки ден ходя на работа. В България всичко е направено да е срещу обикновения човек и в полза на "някого", нищо не става по нормалния начин, нищо не е както трябва.
Radislav Цезар
Заглавие: Re: КОЙ ЩЕ СПАСИ МАЙКА БЪЛГАРИЯ Нед Яну 05, 2014 2:04 pm
Тези дни по новините в Австрия и Германия давали репортажи, че там започват масирано изграждане на сгради от затворен тип за ...български емигранти.И кой мислите "лъсва" в кадър-бай мангал, който представя българската емиграция...Че на всичко от горе и ежедневни джобни им отпускали и то в размер, който тук работещият не може да ги вземе като заплата. Не им искам емиграцията, нито помощите, не им искам и Билите и Лидълите и Кауфландите...Както и НЕ иксам да ни се месят във вътрешните работи. Искам само един Хуго Чавес във Бг вариант.Тогава знаем как ще се оправим... Ама този общ глобализационен план ни е.а м....а ! А пък и то овцете бунтове не правят...
Rinobs Про-Консул
Заглавие: Re: КОЙ ЩЕ СПАСИ МАЙКА БЪЛГАРИЯ Нед Яну 05, 2014 2:06 pm
Dim4o написа:
България е осъдена на смърт. С всяка година българите намалят с 60 000 заради демографския срив. Умират повече хора, от колкото се раждат. Отделно поне още толкова емигрират в чужбина и всяка година сме на минус с 120 000 българи. Като се вземе в предвид, че се раждат много мангусти и процента на пенсионери е по-голям от работещите изхода е ясен. В скоро бъдеще България ще е с преобладаващо циганско население, после ще е турския етнос, а българите ще са малцинство. Поради липсата на население селата ще обезлюдят още и каквото има останало ще се разграби и плячкоса от циганите. Битката за Българя е загубена, народа е разбит, ограбен и обезсърчен. Надежда вече няма, защото е премината т.н. "точка на пречупване" след която нищо не може да се направи. Стягайте куфарите, колеги и да се махаме, няма смисъл да се мъчим повече. Срам ме е, че съм българин, срам ме е, че живея с 180 евро заплата и всеки месец не мога да изкарам въпреки, че всеки ден ходя на работа. В България всичко е направено да е срещу обикновения човек и в полза на "някого", нищо не става по нормалния начин, нищо не е както трябва.
Така си е нима не сте чували за проект "Милионер" - бачкатори(низша класа) и Милионери което е малцинство уж са само слухове а то се случи подхвърлят ти трохи колкото да не умреш от глад и по зле ще става
Radislav Цезар
Заглавие: Re: КОЙ ЩЕ СПАСИ МАЙКА БЪЛГАРИЯ Нед Яну 05, 2014 2:16 pm
Очаква се в скоро време да се появят обяви от този тип: Обява: "Заменям хубав американски металдетектор в бонус голяма антена и акумулаторни батерии за хубав руски автомат с по-вече пълнители и патрони, а за подцевен гранатомет-доплащам !"
А не да ми пишете коя река колко златоносна била и колко безработни ще бъдат обучавани да събират златото, че някой някъде да стане още по-богат.
То ние, че няма нищо да направим е ясно, ами дай Боже Господ скоро да разтърси Земята, огън и жупел да свири във въздуха, води да се вдигат и планини да изчезват...Е тогава всичко ще си дойде на мястото.Нарича се "естествен подбор"...Ма то в ума на Бога всичко е предопределено-там случайности НЯМА !И кой "на каквото си е постлал, на това ще полегне..." "И на всеки според делата..."
Дай Боже !
Трибал-М Джадай
Заглавие: Re: КОЙ ЩЕ СПАСИ МАЙКА БЪЛГАРИЯ Нед Яну 05, 2014 2:44 pm
Dim4o написа:
.... В скоро бъдеще България ще е с преобладаващо циганско население, после ще е турския етнос, а българите ще са малцинство. Поради липсата на население селата ще обезлюдят още и каквото има останало ще се разграби и плячкоса от циганите......
...Каква ирония!Разрушаване и разграбване точно от тези,които в исторически план камък върху камък не са сложили,откакто съществуват като етнос на Земята.
stan960 Джадай
Заглавие: Re: КОЙ ЩЕ СПАСИ МАЙКА БЪЛГАРИЯ Нед Яну 05, 2014 9:21 pm
-Направо си е гротеска не ирония -И това само щото тъпите късогледи европейски бюргери следват безпаметно американската политика а наще блюдолизци за да не останат назад им ближат и подметките..................................
Баир-Будала Легионер
Заглавие: Re: КОЙ ЩЕ СПАСИ МАЙКА БЪЛГАРИЯ Пон Яну 06, 2014 9:09 am
stan960 написа:
-Направо си е гротеска не ирония -И това само щото тъпите късогледи европейски бюргери следват безпаметно американската политика а наще блюдолизци за да не останат назад им ближат и подметките..................................
Стан, такова като теб, дето 45 години лизаха с навлажнени от умиление очи косматите задници на руснаците ни докараха до това дередже. Тези проруски философийки може да ги пропагандираш единствено и само на ограничени хорица, дето не са излизали от Бг цял живот.
бобо Джадай
Заглавие: Re: КОЙ ЩЕ СПАСИ МАЙКА БЪЛГАРИЯ Пон Яну 06, 2014 11:15 am
Стан, такова като теб, дето 45 години лизаха с навлажнени от умиление очи косматите задници на руснаците ни докараха до това дередже. Тези проруски философийки може да ги пропагандираш единствено и само на ограничени хорица, дето не са излизали от Бг цял живот.[/quote].......................За демографския срив на българите е виновна точно политиката след промените-умишлено не уточнявам партии,щото няма разлика,но по времето,което ти визираш циганите масово си работеха,и имаха по 2 деца.Сега НЕ РАБОТЯТ и имат по 4+ деца.
Последната промяна е направена от бобо на Вто Яну 07, 2014 10:14 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Трибал-М Джадай
Заглавие: Re: КОЙ ЩЕ СПАСИ МАЙКА БЪЛГАРИЯ Пон Яну 06, 2014 12:54 pm
Колега бобо,това,което казваш не е съвсем точно. По време на "соца" имаше повече работа за тях,но как я вършеха?...Като гледачи на животни,кърски работници,механизатори(олеле)дървари,строители...? Не съм гледал демографски статистики,но раждаемостта едва ли е имала значителни сривове.Тук не визирам тези цигани,които нямат потребност от интегриране,защото от отдавна са избягали от гетата.За съжаление,те все още са десетократно малцинство!
Трибал-М Джадай
Заглавие: Re: КОЙ ЩЕ СПАСИ МАЙКА БЪЛГАРИЯ Пон Яну 06, 2014 12:58 pm
Баир-Будала написа:
stan960 написа:
Стан, такова като теб, дето 45 години лизаха с навлажнени от умиление очи косматите задници на руснаците ни докараха до това дередже. Тези проруски философийки може да ги пропагандираш единствено и само на ограничени хорица, дето не са излизали от Бг цял живот.
Къде се губиш,приятелю?
Баир-Будала Легионер
Заглавие: Re: КОЙ ЩЕ СПАСИ МАЙКА БЪЛГАРИЯ Вто Яну 07, 2014 9:00 am
Трибал-М написа:
Баир-Будала написа:
stan960 написа:
Къде се губиш,приятелю?
Ами работя, колега. Ставам всяка сутрин и преди да отида в офиса, пиейки сутрешното си кафе търся поне една причина, която да ме задържи още ден в тази прекрасна, но ощавена от мизерия държавица - България. Напоследък дори за хобито не намирам време, камо ли да влизам в сайта. Но сега не ми издържаха нервите, та реших да драсна някой ред. За колегата по-горе, дето потъва в блянове за миналото... Колега..."Минало, заминало..." И няма да се върне- нито хубавото, нито лошото. Вместо да гледаш назад в миналото, погледни към настоящето и бъдещето и виж какво можеш да направиш по въпроса, лично ти. Защото ако всеки един Българин се напъне на да даде част от себе си за тази държава, каквото и да е...нещата ще се подобрят осезателно. Колкото и да е малко. Всеки му, според възможностите. Почисти улицата пред дома си, не изхвърляй боклуци, фасове по тротоарите и около пътищата, пази природата, лиши се от 5 бутилки ракия и 10 кутии цигари и иди си плати част от данъците...Поеми някаква отговорност и не бъди само консуматор, който чака поредния Месия да дойде в политиката и да го "оправи" без вазелин. Войната за България е икономическа и е на много по-високо ниво от нашия скапан парламент...Или ще сме част от Русия или ще сме част от тъй наречения Запад. Който има късмета като мен да излиза често в чужбина...лесно може да направи избор между двете злини и да избере по-малката...Самия факт, че българите търсят по-добър живот на запад, а не в Русия...е достатъчен сам по себе си и няма какво да се говори. И дете би го разбрало.. Кафето ми привършва, хубав ден на всички приятели и неприятели...и..успех!
бобо Джадай
Заглавие: Re: КОЙ ЩЕ СПАСИ МАЙКА БЪЛГАРИЯ Вто Яну 07, 2014 8:02 pm
Баир-Будала написа:
Трибал-М написа:
Баир-Будала написа:
stan960 написа:
Къде се губиш,приятелю?
Ами работя, колега. Ставам всяка сутрин и преди да отида в офиса, пиейки сутрешното си кафе търся поне една причина, която да ме задържи още ден в тази прекрасна, но ощавена от мизерия държавица - България. Напоследък дори за хобито не намирам време, камо ли да влизам в сайта. Но сега не ми издържаха нервите, та реших да драсна някой ред. За колегата по-горе, дето потъва в блянове за миналото... Колега..."Минало, заминало..." И няма да се върне- нито хубавото, нито лошото. Вместо да гледаш назад в миналото, погледни към настоящето и бъдещето и виж какво можеш да направиш по въпроса, лично ти. Защото ако всеки един Българин се напъне на да даде част от себе си за тази държава, каквото и да е...нещата ще се подобрят осезателно. Колкото и да е малко. Всеки му, според възможностите. Почисти улицата пред дома си, не изхвърляй боклуци, фасове по тротоарите и около пътищата, пази природата, лиши се от 5 бутилки ракия и 10 кутии цигари и иди си плати част от данъците...Поеми някаква отговорност и не бъди само консуматор, който чака поредния Месия да дойде в политиката и да го "оправи" без вазелин. Войната за България е икономическа и е на много по-високо ниво от нашия скапан парламент...Или ще сме част от Русия или ще сме част от тъй наречения Запад. Който има късмета като мен да излиза често в чужбина...лесно може да направи избор между двете злини и да избере по-малката...Самия факт, че българите търсят по-добър живот на запад, а не в Русия...е достатъчен сам по себе си и няма какво да се говори. И дете би го разбрало.. Кафето ми привършва, хубав ден на всички приятели и неприятели...и..успех!
Виж,драскай си глупости,но недей да поучаваш кой какво ,как и къде да го прави,щото самия факт,че си го позволяваш,показва,че нямаш достатъчно акъл за това.! Само един нещастник може да нарича родината си"ощавена от мизерия държавица"!Ти мразиш и себе си бе,приятелю. Заради такива като тебЕ България е на това дередже.ПО добре емигрирай,и то час по скоро.Предпочитам цигани,отколкото българи като тебе!
stan960 Джадай
Заглавие: Re: КОЙ ЩЕ СПАСИ МАЙКА БЪЛГАРИЯ Сря Яну 08, 2014 9:57 am
Баир-Будала написа:
stan960 написа:
-Абе космати руски задници не съм лизал,виж на некоя и друга рускиня може щото можех да си позволя и два пъти в сезона да ида на море................ -Не те знам кво си научил кат излизаш на Запад но щом агитираш другите да си плащат данъците редовно пък ти мислиш да се преселваш на там си ми ясен -Вижданията ти са като на вчерашните партийни и комсомолски секретарчета сега превърнали са в новобогаташчета -Вие си плащайте данъците та да има с кво да пращаме синчетата си да учат в Америка и да си купуваме имоти в офшорните зони -Очевадно не следиш постовете ми иначе щеше да схванеш че умилението и насълзените ми очи са повече за това че при социализмът едно време имаше и държава и правила и закони и държавата и най вече народа бяха на шест щото имаше и икономика и СИВ и т.н.,нема да права икономическа ретроспекция и да сравнявам къде и на кво ниво бяхме тогава и къде и кви сме сега - Щото нали требе да ядем и караме отпадъците на западняците и да подпомагаме Турската икономика и селско стопанство като им купуваме плодовете и зеленчуците,тва пак е под диригентската палка на твойте приятели от запад и българските им подлоги -Същото като:-Нема да правите Южен поток който е в пъти по изгоден за България ми ша прайте имагинерното Набуко щото то е по изгодно за Нас,ма може и Южен поток да правите стига ние да ви правим и пишем договорките с Руснаците щото Вие сте неграмотни -Сега нема ти казвам откривайки топлата вода че от там дето ша дойде газта за Набукото,Руското участие им е пак вързано в кърпа та Руснаците и в двата случая нема да загубят -Или пък тази:-Нема да прайте Белене с Руски реактор но нема проблем да правите 7-ми блок в Козлодуй с Американски реактор-Абе все гледат да ни предпазат от Руснаците дейба и западните му говна сал дето от Турско ни освободиха тия същите Руснаци апа ония от там като почнеш от военните спецове и оръжие по време на Освободителната та стигнеш до посетнешното Съединение и Първата световна все ни предпазват.......................................... -Но ти си умен, ала франга чиляк,излизаш на Запад,кво ли ти обяснявам аз де съм обикалял сал по Балканите.
saiganica Легионер
Заглавие: Re: КОЙ ЩЕ СПАСИ МАЙКА БЪЛГАРИЯ Сря Яну 08, 2014 9:37 pm
Стан, такова като теб, дето 45 години лизаха с навлажнени от умиление очи косматите задници на руснаците ни докараха до това дередже. Тези проруски философийки може да ги пропагандираш единствено и само на ограничени хорица, дето не са излизали от Бг цял живот.[/quote] И що сака да каже момцето со тиа ГЛУПОСТИ??? А?То от хамериканците кво сме получили (даже и да сме си го платили)?....само един параход със заразена царевица!!! Нима си мисли човек като тебе-седесарски клакьор,че сами бихме си пострили АЕЦ или мощностст като КРЕМИКОВЦИ или военно промишленния комплекс дето и сега и носи парички! Или твоите кумири дето ни набутаха в дерето на неграмотността и бедността!И накрая хваниси ги под мишница и си ги води там на запад ,но така,че повече да несе вратите!
ivanasen Джадай
Заглавие: Re: КОЙ ЩЕ СПАСИ МАЙКА БЪЛГАРИЯ Сря Яну 08, 2014 9:56 pm
[quote=] Или твоите кумири дето ни набутаха в дерето на неграмотността и бедността![/quote]
Колеги доста мнения се изказаха и то по-такъв начин , че немога да определя този който е казал тези думи , но да кажа и аз.
Не ПИЧове , УВАЖАВАМ МНЕНИЕТО ВИ , но като специалист работещ в тази сфера, мога с ръка на сърцето да ти кажа , че никога по-тъпо поколение не расте в момента от така наречената прозападна политика. Направо ми се плаче , когато влизам в час и българчета в 7, 8 -ми клас незнаят таблицата за умножение , защото ТИ нямаш право да ги оставаш. Иначе си губиш работното място !
Пък какво да кажа за ромите 15 +17 = 44 в 8-9 клас. Направо ми се плаче! Това искат тъпите западняци и американци - прост народ , слаба държава и лесно за управление! Размисли се над думите ми и не бързай да апострофираш.
p.s.В момента не сам беден! Мога да си позволя доста неща , но не ми харесва начина на мислене на хората! И по-специално на по-младото поколение.
Добрите приятели са като звездите; не винаги ги виждаш, но знаеш, че винаги са там.
Понякога за да бъде истинско приятелството е нужен и скалпел!!!
бобо Джадай
Заглавие: Re: КОЙ ЩЕ СПАСИ МАЙКА БЪЛГАРИЯ Сря Яну 08, 2014 10:29 pm
ivanasen написа:
Цитат :
Или твоите кумири дето ни набутаха в дерето на неграмотността и бедността!
Колеги доста мнения се изказаха и то по-такъв начин , че немога да определя този който е казал тези думи , но да кажа и аз.
Не ПИЧове , УВАЖАВАМ МНЕНИЕТО ВИ , но като специалист работещ в тази сфера, мога с ръка на сърцето да ти кажа , че никога по-тъпо поколение не расте в момента от така наречената прозападна политика. Направо ми се плаче , когато влизам в час и българчета в 7, 8 -ми клас незнаят таблицата за умножение , защото ТИ нямаш право да ги оставаш. Иначе си губиш работното място !
Пък какво да кажа за ромите 15 +17 = 44 в 8-9 клас. Направо ми се плаче! Това искат тъпите западняци и американци - прост народ , слаба държава и лесно за управление! Размисли се над думите ми и не бързай да апострофираш.
p.s.В момента не сам беден! Мога да си позволя доста неща , но не ми харесва начина на мислене на хората! И по-специално на по-младото поколение.
Заглавие: Re: КОЙ ЩЕ СПАСИ МАЙКА БЪЛГАРИЯ Сря Яну 08, 2014 10:35 pm
бобо написа:
ivanasen написа:
Цитат :
Или твоите кумири дето ни набутаха в дерето на неграмотността и бедността!
Да си чул за късметлийски МД!? Е този МД фишер 5 се оказа за мен! Направи си извода , защо пеша толкова положителни работи за него!
Добрите приятели са като звездите; не винаги ги виждаш, но знаеш, че винаги са там.
Понякога за да бъде истинско приятелството е нужен и скалпел!!!
Radislav Цезар
Заглавие: Re: КОЙ ЩЕ СПАСИ МАЙКА БЪЛГАРИЯ Сря Яну 08, 2014 11:32 pm
Много нещо се изписа, много страсти се разпалваха и утихваха...Едните бяха Русо...другите Франко... Всеки си има гледна точка и позиция. В допълнение на Стан, мога да напиша, че имам приятели руснаци, имам и познати европодобни...Разликата между видовете е, че първите когато им гостувах ме поканиха в домовете си и чувствах непринуденото им и неподправено благоразположение и гостоприемство, докато при вторият вид всичко беше изкуствено-усмивките, прегръдките, пожеланията- имаха определен интерес и изгода от мен...Спах на хотел, покана в дома нямаше (не, че съм искал да им спя в къщите-самият аз бих отказал)... При руснаците (каквото и да е било) се е запазила ЧОВЕЩИНАТА (по-скоро при Славяните) и готовността да ти помогнат...Образованието е на ниво, набляга се на ВСЕСТРАННО развитие на личността-спорт, изкуства (музика), а на "Запад" в момента всичко е един голям БЪЛВОЧ ! Чужденците се експлоатират и то със знанието на държавни институции, които трябва да предотвратяват това... А в отговор на "Защо хората не имигрират в Русия ?" -ще попитам г-н пишешщият: -Знаеш ли, как се "вади" руска виза ? Ако не си наясно, то по-добре не пиши глупости и не се прави на велик разбирач...Както и ще те попитам дали си наясно какви надници се печелят в Русия ?Ама е малко трудничко да се докопаш до там...защото на руснаците измет и паплач не им трябва-имат си достстъчно... И един последен пример-Върви на нашето черноморие, където има руски лагери и виж децата в 06:30 , че са вече на плажа...бягат, плуват правят лицеви опори, коремни преси, а европеидните в същото време сънуват първи сън обвити в алкохолни пари и хъркащи като прасета... Е, коя нация е прогресивна и еволюираща според вас ? Аз залагам на първата...