Заглавие: Re: Тест на Голден маск 2 в Тетевенско Нед Авг 04, 2013 4:49 pm
Golden Mask написа:
ГМ2 е бавен детектор, незнам защо се заигравате с тия пирони, още повече че е с антена 10х12'' . ГМ4 е съвсем друга работа . 10х12'' не е добра за замърсено, а за орудено ! За замърсено 7'', 8'' , 9х10'' , 10.5''
Благодаря за отговора,по-добре ли е за да си купя ГМ4 при положение че ходя на детектинг веднъж седмично.
the_lefty Новобранец
Заглавие: Re: Тест на Голден маск 2 в Тетевенско Нед Авг 04, 2013 4:51 pm
...а пък ГМ2 я имам от 6 месеца,или да си купя една антена нормална кръгла 26 см и да си ги сменям?
Avrelian Цезар
Заглавие: Re: Тест на Голден маск 2 в Тетевенско Нед Авг 04, 2013 6:13 pm
the_lefty написа:
...а пък ГМ2 я имам от 6 месеца,или да си купя една антена нормална кръгла 26 см и да си ги сменям?
Вземи си кръгла 26 см, работи само на ВЦО с загатващ праг и след още 6 месеца ще си номер 1.
pechkata Джадай
Заглавие: Re: Тест на Голден маск 2 в Тетевенско Нед Авг 04, 2013 6:43 pm
Подкрепям мнението на Голден маск че няма нужда да се заигравате с тези пирони и още повече с ГМ2 - съвсем нормално работи при кръстосване на сигнала да дава тези показатели пък и правилото е при съмнителен сигнал се копа...По Тетевенско за горско търсене 10/12" ДД антена е трепач ама на замърсено ти е нужна по малка антена - препоръчвам 8" ДД... И не че ще почне да работи като ГМ4...
the_lefty Новобранец
Заглавие: Re: Тест на Голден маск 2 в Тетевенско Нед Авг 04, 2013 8:45 pm
Avrelian написа:
the_lefty написа:
Вземи си кръгла 26 см, работи само на ВЦО с загатващ праг и след още 6 месеца ще си номер 1.
Блaгодaря зa съветa.
sitalk Джадай
Заглавие: Re: Тест на Голден маск 2 в Тетевенско Нед Ное 17, 2013 3:30 pm
kronos555 написа:
тц, деуса е плитък, тая дискриминация няма от къде да дойде. също се очаква тази марка да пусне скоро нов модел който работи на две честоти едновременно.
Не е плитък.
sitalk Джадай
Заглавие: Re: Тест на Голден маск 2 в Тетевенско Нед Ное 17, 2013 3:34 pm
pet1r90 написа:
jordan_nenov написа:
pet1r90 написа:
astervil написа:
pechkata написа:
pet1r90 написа:
на чиста почва f75 не струва който каквото иска да говори , на по тежка може да е по добре спрямо други модели от неговия клас но за мен това не е уред които да струва толкова пари
Петре не знам кое те кара да мислиш така ама на този клип показва завидна дълбочина... https://www.youtube.com/watch?v=VrKeStMo_vw
Вярно е,че изчернява сигнала,но със щатната сонда,която не е променяна от 100год.Също зависи и от вида на почвата./ако съдържа много желязо/ Сега с новите модели сонди /както и руснака показа/се държи съвсем прилично и трудно могат да го бият други модели от този клас.
стига циркове , авера си взел тази сонда , едно че тежи друго че дълбочина пак НЯМА . във въздуха f75 няма равен но в земята изобщо го няма .....
Ти колко време имаше Ф-75 та даваш такива категорични мнения? Щото доколкото си спомням, изобщо неможа да подкараш фишера, който го беше купил незнайно от къде...
3 месеца по-не беше в мен , от който 2 редовно излизане .... не съм вчерашен знам че трябва да се свикне на машината усетих и тънките места но пак не струваше ...... може да става за тежки почви но за чисти не става , аз гаранция давам че на чисто със игъла ще го разплача този фишер . на въздушни проби няма равен 40-45 см 1 лв го чува но в земята макс 27 28 см ако за някой хора това е дълбочина за мен не е
А кое е за теб дълбочина? Айде да чуем.Но щом 27-28см е малко,очаквам да кажеш,някаква цифра,която е постижима за SD,GP,GPX. Но нали за монетари говорите.?
sitalk Джадай
Заглавие: Re: Тест на Голден маск 2 в Тетевенско Нед Ное 17, 2013 4:09 pm
jordan_nenov написа:
pechkata написа:
jordan_nenov написа:
Наборе, понеже само лаеш, предлагам ти да дойдеш при мен или аз да дойда при теб и да заложим машина за машина! Тогава да разбереш дали фишера е дълбок или маската е плитка ! Даже ще се боря с теб с най-слабия модел на фишер: Ф-2 ! Аре поумней вече де !
Селския ти Петър не мисли така...Не знам кой трябва да поумнее...Ти осввен Фишер друг детектор хващал ли си...?
Хората от форума дето ме познават и знаят кой е моя район, нека да кажат колко машини има в радиус от 50 км около мен. Не са повече от 3-4. Освен с Фишер съм работил с Метадек, Маска-2, Пират, Гарет АЦЕ 250 и забележи Омнитрон... Интересно защо ли сега съм с монетар Фишер и мисля че никога няма да го заменя с друга бангия. А я кажи ти нещо от твоя опит като изключим маските, май друга машина не си хващал, а? Не казвам, че маската е лоша, а само че всички други БГ апарати са много по-добри от нея ! Късмет !
Йордан Ненов,големи глупости пишеш! Ами точно за това,че в радиус от 50 км има само 3-4 машини около теб,затова си въобразяваш че Фишерчето ти е N;1. Хич не ни е интересно,защо сега си с Фишер и защо не искаш друго. А в последното си изречение избиваш рибата тотално: "маската не била лоша,но всички БГ апарати били МНОГО по-добри от нея." Забележете: не "по-добри",а "МНОГО" по-добри....Това значи,че Владо Лилов трябва да се движи още със Жигули.(ама вчера ме закара до гарата със супер луксозно БМВ.) Откъде ли го има? Сигурно е най-големия дистрибутор на Фишерчето еф седемдесет и пет.. Всички БГ апарати били МНОГО по-добри от Маската.(още веднъж да го повторя).А гаражните? И те ли? А ония първите,от преди 30 год.,WEF-ovete? И те ли? Отдавна не бях се заглеждал из Форума,ама големи плювалници са се завъдили против Маската. Има апарати,дето за ник'ъв чеп не стават,никой не ги плюе. Но за БГапарат,който се продава масово в чужбина(и тук естественно) скачат мн.хора. Типично по български... Утре,Ненов,мисля да дойда по вашия край да пробвам ГМ4. Но,аз мислех,че си покрай Ел.Пелин.Гледам писал си Тетевенско.... Чакай пак да ти цитирам изречението,че е за рекордите на Гинес: "НЕ КАЗВАМ,ЧЕ МАСКАТА Е ЛОША,А САМО ЧЕ ВСИЧКИ ДРУГИ БГ АПАРАТИ СА МНОГО ПО-ДОБРИ ОТ НЕЯ" Ами драги колеги оот Форума,аз бачкам с Маски от повече от шест години и им знам добрите възможности.Но щом всички други БГ са по-добри,(според Ненов),значи България е N; 1 по класни машини.
astervil Про-Консул
Заглавие: Re: Тест на Голден маск 2 в Тетевенско Нед Ное 17, 2013 7:05 pm
Пичове,винаги съм го писал и пак го пиша,че всички монетари са от един "дол дренки"т.е. имат почти едни дълбочини и дискриминация!Фишер 75 а, и други фабрични си имат нормална дълбочина и не са издути като повечето БГ детектори за по-фрапираща дълбочина,и най-важното е ,че не пропускат нищо.За това и не са нервни като някой БГ апарати,и за това на лимитираните серии двата дълбоки процеса BP и GL са по-нервни,...но са в границите. Друг е въпросът ,че са ограничени обектите ни,и се дърлим тук,поради липса на "работа"
Последната промяна е направена от astervil на Сря Ное 20, 2013 7:34 am; мнението е било променяно общо 1 път
pet1r90 Цезар
Заглавие: Re: Тест на Голден маск 2 в Тетевенско Нед Ное 17, 2013 8:09 pm
sitalk написа:
pet1r90 написа:
jordan_nenov написа:
pet1r90 написа:
astervil написа:
pechkata написа:
pet1r90 написа:
на чиста почва f75 не струва който каквото иска да говори , на по тежка може да е по добре спрямо други модели от неговия клас но за мен това не е уред които да струва толкова пари
Петре не знам кое те кара да мислиш така ама на този клип показва завидна дълбочина... https://www.youtube.com/watch?v=VrKeStMo_vw
Вярно е,че изчернява сигнала,но със щатната сонда,която не е променяна от 100год.Също зависи и от вида на почвата./ако съдържа много желязо/ Сега с новите модели сонди /както и руснака показа/се държи съвсем прилично и трудно могат да го бият други модели от този клас.
стига циркове , авера си взел тази сонда , едно че тежи друго че дълбочина пак НЯМА . във въздуха f75 няма равен но в земята изобщо го няма .....
Ти колко време имаше Ф-75 та даваш такива категорични мнения? Щото доколкото си спомням, изобщо неможа да подкараш фишера, който го беше купил незнайно от къде...
3 месеца по-не беше в мен , от който 2 редовно излизане .... не съм вчерашен знам че трябва да се свикне на машината усетих и тънките места но пак не струваше ...... може да става за тежки почви но за чисти не става , аз гаранция давам че на чисто със игъла ще го разплача този фишер . на въздушни проби няма равен 40-45 см 1 лв го чува но в земята макс 27 28 см ако за някой хора това е дълбочина за мен не е
А кое е за теб дълбочина? Айде да чуем.Но щом 27-28см е малко,очаквам да кажеш,някаква цифра,която е постижима за SD,GP,GPX. Но нали за монетари говорите.?
Кой какво пави аз все за тоя загубен fisher пиша . виж сега дълбочина казвам на 30 см и то сигнал който го чувам цвят и вадя цвят. а не чувам сигнал (цвят) вадя желязо . фишера има дискриминация 20 см макс след това си е пълен ташак . чувствителност няма , на ал метал е почти не вузможно да се работи . ами да ме извинявате колеги ама за тези пари който струва уреда няма как да чуете добри приказки ОТ МЕН ! казвал съм го и преди , ще го кажа и сега една маска ще се представи по добре . хайде лека от мен
Заглавие: Re: Тест на Голден маск 2 в Тетевенско Сря Ное 20, 2013 7:59 am
"Маските" не са лоши апарати,защото и аз съм започнал с "Бандито",но в интерес на истината Маска 4 гони цена около 1000лв.с една сонда.Значи,ако Владо му сложи дисплей и още една сонда към него,цената ще се вдигне поне с 400лв.Значи кажи речи колкото съм взел T2LTD-то,което все пак идва от САЩ,и има допълнителни такси. Кой според вас е по-добрият избор? Иначе бих си взел Маска,но не и на тая цена! Успехи на всички!
pechkata Джадай
Заглавие: Re: Тест на Голден маск 2 в Тетевенско Сря Ное 20, 2013 12:15 pm
Не се знае може пак да е на 1000лв. с дисплея...
Gandalf Джадай
Заглавие: Re: Тест на Голден маск 2 в Тетевенско Сря Ное 20, 2013 10:52 pm
astervil написа:
"Маските" не са лоши апарати,защото и аз съм започнал с "Бандито",но в интерес на истината Маска 4 гони цена около 1000лв.с една сонда.Значи,ако Владо му сложи дисплей и още една сонда към него,цената ще се вдигне поне с 400лв.Значи кажи речи колкото съм взел T2LTD-то,което все пак идва от САЩ,и има допълнителни такси. Кой според вас е по-добрият избор? Иначе бих си взел Маска,но не и на тая цена! Успехи на всички!
Точно поради тази причина аз и сигурно много други сме предпочели чуждият производител! Но иначе, да и аз бих си взел една Маска!!!
stanislav1916 Легионер
Заглавие: Re: Тест на Голден маск 2 в Тетевенско Вто Дек 03, 2013 6:47 pm
Наи добрия апарат от марката Golden mask най-добър лично за мен е 3+ досто тестове направих тои наи ми допадна .
sitalk Джадай
Заглавие: Re: Тест на Голден маск 2 в Тетевенско Нед Дек 08, 2013 10:50 pm
Само от тестове не може да се придобие представа.Иска много обикаляне на различни почви.
ivanasen Джадай
Заглавие: Re: Тест на Голден маск 2 в Тетевенско Нед Дек 08, 2013 11:34 pm
pet1r90 написа:
sitalk написа:
pet1r90 написа:
jordan_nenov написа:
pet1r90 написа:
astervil написа:
pechkata написа:
pet1r90 написа:
Кой какво пави аз все за тоя загубен fisher пиша . виж сега дълбочина казвам на 30 см и то сигнал който го чувам цвят и вадя цвят. а не чувам сигнал (цвят) вадя желязо . фишера има дискриминация 20 см макс след това си е пълен ташак . чувствителност няма , на ал метал е почти не вузможно да се работи . ами да ме извинявате колеги ама за тези пари който струва уреда няма как да чуете добри приказки ОТ МЕН ! казвал съм го и преди , ще го кажа и сега една маска ще се представи по добре . хайде лека от мен
Колега нищо лично , но освен плюене на марката фишер друго нищо не съм чул от теб. Вариантите са два или нищо неразбиращ от настройки или малко си работил с този уред.
Според мен трябва време да разбереш един апарат ! Минимум 6 м. работа.
Добрите приятели са като звездите; не винаги ги виждаш, но знаеш, че винаги са там.
Понякога за да бъде истинско приятелството е нужен и скалпел!!!
bai_georgi Легионер
Заглавие: Re: Тест на Голден маск 2 в Тетевенско Пон Дек 09, 2013 8:06 pm
ivanasen написа:
Според мен за да си избереш хубав апарат трябва освен опит да имаш и акъл. Не знам що за човек би си купил Ф5 и още повече този човек да дава акъл на другите
pechkata Джадай
Заглавие: Re: Тест на Голден маск 2 в Тетевенско Пон Дек 09, 2013 8:18 pm
bai_georgi написа:
Според мен за да си избереш хубав апарат трябва освен опит да имаш и акъл. Не знам що за човек би си купил Ф5 и още повече този човек да дава акъл на другите
Да и ще разбереш ако му зададеш този въпрос: Колко маха е нужно за да локализираш сигнал...?
ivanasen Джадай
Заглавие: Re: Тест на Голден маск 2 в Тетевенско Пон Дек 09, 2013 8:23 pm
bai_georgi написа:
ivanasen написа:
Гоше дали аз не разбрах или те нещо с главата си НЕ СИ НАРЕД !? Ти въобще пипал Ли си МД . Понеже в най-първите ТИ ПОСТОВЕ ПИШЕШЕ , ЧЕ НЕ СИ ПИПАЛ И ИСКАШ ДА СИ НАПРАВИШ. А пък сега взе да ни учиш на работа с МД и то с фишер. Нещо ми изглеждаш май на ШАРЛАТАНИН. С няколко думи поредният ХЬШ с поредният си ник.
Добрите приятели са като звездите; не винаги ги виждаш, но знаеш, че винаги са там.
Последната промяна е направена от ivanasen на Пон Дек 09, 2013 8:32 pm; мнението е било променяно общо 1 път
ivanasen Джадай
Заглавие: Re: Тест на Голден маск 2 в Тетевенско Пон Дек 09, 2013 8:26 pm
pechkata написа:
bai_georgi написа:
Да и ще разбереш ако му зададеш този въпрос: Колко маха е нужно за да локализираш сигнал...?
Печка , Ти ако имаше акъл няма да се на това дередже. Защо? Ще ти отговоря : Освен да се заяждаш и да рекламираш маската нищо смислено не съм прочел от теб
ivanasen Джадай
Заглавие: Re: Тест на Голден маск 2 в Тетевенско Пон Дек 09, 2013 8:28 pm
[quote="pechkata"]
bai_georgi написа:
Колко маха е нужно за да локализираш сигнал...?
Нещо бъркаш гарет с фишер. При гарета са нужни махове.
trakieca Про-Консул
Заглавие: Re: Тест на Голден маск 2 в Тетевенско Пон Дек 09, 2013 8:32 pm
Според мен дали апарата ще е фишер или голден маск няма никакво значение , ако не станеш едно цяло със апарата винаги ще си мислиш ,че не си избрал правилния модел и точно заради това се сравняват в форума различни модели мислейки ,че има по-добър а всъщност такъв няма , дали ще е по-дълбок със 2 сантиметра или не или има дисплей или няма едва ли е от голямо значение , та затова ако ви е направило впечатление как много опитни търсачи търсят със обикновени евтини модели а други току-що започнали това хоби парадират със апарати от по-скъпите модели ....
ivanasen Джадай
Заглавие: Re: Тест на Голден маск 2 в Тетевенско Пон Дек 09, 2013 8:39 pm
trakieca написа:
Според мен дали апарата ще е фишер или голден маск няма никакво значение , ако не станеш едно цяло със апарата винаги ще си мислиш ,че не си избрал правилния модел и точно заради това се сравняват в форума различни модели мислейки ,че има по-добър а всъщност такъв няма , дали ще е по-дълбок със 2 сантиметра или не или има дисплей или няма едва ли е от голямо значение , та затова ако ви е направило впечатление как много опитни търсачи търсят със обикновени евтини модели а други току-що започнали това хоби парадират със апарати от по-скъпите модели ....
На 100% си прав. И напълно те подкрепям -80% според мен най-важно е зад кормилното устройство. Но едно искам да ти кажа колега влезни във форума с истинският си профил и по-този начин , ще кажеш " НЕ НА СТРАХА И НА ОМРАЗАТА"
bai_georgi Легионер
Заглавие: Re: Тест на Голден маск 2 в Тетевенско Пон Дек 09, 2013 9:17 pm
ivanasen написа:
Гоше дали аз не разбрах или те нещо с главата си НЕ СИ НАРЕД !? Ти въобще пипал Ли си МД . Понеже в най-първите ТИ ПОСТОВЕ ПИШЕШЕ , ЧЕ НЕ СИ ПИПАЛ И ИСКАШ ДА СИ НАПРАВИШ. А пък сега взе да ни учиш на работа с МД и то с фишер. Нещо ми изглеждаш май на ШАРЛАТАНИН. С няколко думи поредният ХЬШ с поредният си ник.
Аз не работя с металотърсач. Разчитам на методи от стари времена и най-вече на багети и махало . За възможностите на твоя фишер 5 няма смисъл да говорим, ти сам си се убедил, че не става за нищо и затова си му купил по-голяма сонда и си дал още пари и сега като си разбрал, че и с нея е пълен ти е трудно да признаеш колосалната си заблуда, за която ти се иска някой да те накаже
ivanasen Джадай
Заглавие: Re: Тест на Голден маск 2 в Тетевенско Пон Дек 09, 2013 9:27 pm
bai_georgi написа:
ivanasen написа:
Аз не работя с металотърсач. Разчитам на методи от стари времена и най-вече на багети и махало . За възможностите на твоя фишер 5 няма смисъл да говорим, ти сам си се убедил, че не става за нищо и затова си му купил по-голяма сонда и си дал още пари и сега като си разбрал, че и с нея е пълен ти е трудно да признаеш колосалната си заблуда, за която ти се иска някой да те накаже
Бай Георги иди си надупи. Ти си човека , който е заблуден!