Заглавие: Re: Запитване за избор - ГМ1+, ГМ2 или ГМ3 Сря Юни 12, 2013 6:00 pm
Знаете ли кога VLF монетар ще чуе монетата на 44см./дори и с огромната си сонда,и на Oll metall/в силно уродена почва....Никога! Давам не повече от 20-25см.И по тази логика почвата си е напълно нормална,поне за мен,или ако греша,трябва да сменяме GPX-те с ГМ.
Трибал-М Джадай
Заглавие: Re: Запитване за избор - ГМ1+, ГМ2 или ГМ3 Сря Юни 12, 2013 7:00 pm
filipesko написа:
Знаете ли кога VLF монетар ще чуе монетата на 44см./дори и с огромната си сонда,и на Oll metall/в силно уродена почва....Никога! Давам не повече от 20-25см.И по тази логика почвата си е напълно нормална,поне за мен,или ако греша,трябва да сменяме GPX-те с ГМ.
Ако монетата е сестерция и си с подходящата машина...-поне това съм чувал от много по-знаещи от мен за монетарите.
Хаосът е или временен,или гибелен!
lomidol Цезар
Заглавие: Re: Запитване за избор - ГМ1+, ГМ2 или ГМ3 Сря Юни 12, 2013 7:03 pm
filipesko написа:
Що си мислите че няма VLF монетари по-дълбоки GPX
hristo0o0 Новобранец
Заглавие: Re: Запитване за избор - ГМ1+, ГМ2 или ГМ3 Сря Юни 12, 2013 7:54 pm
BEKS написа:
Важното е Печката да си вярва,че Маската е най-най от българските и вносни детектори и да продължава да се самообеждава и се излага и да търси нови жертви.
ПП.И Печка Маската за разлика от други детектори ако не работи на висок праг и да кодкодяка,няма да хване почти нищо.Мнението е на колеги които работят с Маски и мое от опит.
Колега маската е един от малкото бг машини които не кодкудяка а има супер равен звуков праг
BEKS Консул
Заглавие: Re: Запитване за избор - ГМ1+, ГМ2 или ГМ3 Сря Юни 12, 2013 8:59 pm
Колега няма да споря с теб,но със сигурност имам повече навъртяни километри от теб с Маска2-3 и знам какво пиша.
Mladencho Цезар
Заглавие: Re: Запитване за избор - ГМ1+, ГМ2 или ГМ3 Сря Юни 12, 2013 10:57 pm
lomidol написа:
filipesko написа:
по-дълбоки в рудата ли ?? и кои са те ????
jordan_nenov Джадай
Заглавие: Re: Запитване за избор - ГМ1+, ГМ2 или ГМ3 Сря Юни 12, 2013 11:31 pm
Mladencho написа:
lomidol написа:
filipesko написа:
по-дълбоки в рудата ли ?? и кои са те ????
По-дълбоки монетари в рудата от GPX-овете са всички онези монетари дето се намират в мечтите на колегата lomidol...
ОКО ЗА ДВЕ, ЗЪБ ЗА ЧЕНЕ...
lomidol Цезар
Заглавие: Re: Запитване за избор - ГМ1+, ГМ2 или ГМ3 Сря Юни 12, 2013 11:46 pm
имах в предвид за нормални почви, ама вие се рудата ви у главата.При нас не е така уродено като при вас
pechkata Джадай
Заглавие: Re: Запитване за избор - ГМ1+, ГМ2 или ГМ3 Чет Юни 13, 2013 8:17 am
Ne6o написа:
Печка, и двата ти клипа са пълна излагация. В първия апарата не чува монетата в земята, а във втория се чува ехо от разкопаната и насипана обратно пръст.
Значи не си гледал правилно втория клип... Апарата бе грундиран на отворена дупка - четвъртата минута на клипа се вижда че чува грунда със нисък звук или черен метал... И този клип е правен онлайн - сниман по време на теста без да знам какво ще се случи...
Заглавие: Re: Запитване за избор - ГМ1+, ГМ2 или ГМ3 Чет Юни 13, 2013 9:18 am
А така колеги,в спора се ражда истината!
de_Marco Новобранец
Заглавие: Re: Запитване за избор - ГМ1+, ГМ2 или ГМ3 Пет Юни 14, 2013 3:26 pm
Колеги, струва ми се че темата се изроди в неприятна посока. Тествах си новата придобивка: ГМ3 - интересна машинка, стори ми се доста лек, въпреки голямата сонда, с която го взех. След 2 часа игра с него се оказа че бъркам - взе да ми тежи, но го отдавам на липсата ми на какъвто и да опит. Не успях да го настроя както трябва, като се надявам да ми помогнете с упътване как да работя на замърсено. Става въпрос на ръчен режим. На автоматичен е елементарно, но не ми харесва дълбочината на работа. Между другото вече имам и първата си находка (едно златно парченце), барабар със сумати олова и капачки от буркани, които изкопах. Поздрави!
jordan_nenov Джадай
Заглавие: Re: Запитване за избор - ГМ1+, ГМ2 или ГМ3 Пет Юни 14, 2013 3:59 pm
de_Marco написа:
Колеги, струва ми се че темата се изроди в неприятна посока. Тествах си новата придобивка: ГМ3 - интересна машинка, стори ми се доста лек, въпреки голямата сонда, с която го взех. След 2 часа игра с него се оказа че бъркам - взе да ми тежи, но го отдавам на липсата ми на какъвто и да опит. Не успях да го настроя както трябва, като се надявам да ми помогнете с упътване как да работя на замърсено. Става въпрос на ръчен режим. На автоматичен е елементарно, но не ми харесва дълбочината на работа. Между другото вече имам и първата си находка (едно златно парченце), барабар със сумати олова и капачки от буркани, които изкопах. Поздрави!
Най-напред честита ти придобивка. Със здраве да си я ползваш и много щастие да извадиш с нея. За мен най-силния фен на маските - набора ПЕЧКАТА трябва да ти обясни как се действа с маската. Моята машина също е лека, но след 2-3 часа работа започва даже гърба да ме боли - отддавам го на собственото си тегло и годинките вече... Късмет, колега !
de_Marco Новобранец
Заглавие: Re: Запитване за избор - ГМ1+, ГМ2 или ГМ3 Пет Юни 14, 2013 4:31 pm
Аз имам покана от него и ще се възползвам, когато се върна, но за сега имам предвид някакви насоки, че то в хобито и в ония работи зор се трае
Баир-Будала Легионер
Заглавие: Re: Запитване за избор - ГМ1+, ГМ2 или ГМ3 Пет Юни 14, 2013 4:32 pm
Честито, колега! Пожелавам ти много приятни мигове и много интересни сигнали с новата Маска! Сигурен съм, че бързо ще свикнеш с нея и ще се научиш да балансираш и настройваш за секунди на всякакъв терен съвсем скоро! Съветвам те на леки почви да изоставиш автоматичния режим и да започнеш да се учиш на VCO режим, като преди това внимателно прочетеш упътването към машината. Производителя съвсем ясно и точно е описал как трябва да се настрои апарата при различните режими на работа. В началото недей да търсиш максимума от машината, настройвай я на тих праг и се вслушвай внимателно в тоновете, които издава. Съветвам те, щом сега правиш първите крачки в това прекрасно хоби да правиш сам тестове с различни по големина и сплави предмети. Тествай ги на различна дълбочина и се научи да различаваш специфичните нюанси в "песента" на машината. Гарантирам ти, че след достатъчно практика ще се научиш да различаваш олово от станиол, капачки от - монети само по звука, и то на 90% сигурност. Но все пак не забравяй, че "най-добрия дискриминатор си остава лопатата" За тежината - пак те уверявам, че ако практикуваш хобито редовно...след време няма да ти прави впечатление дори и след 6-7 часа работа. Поздрави и..Успех!
pechkata Джадай
Заглавие: Re: Запитване за избор - ГМ1+, ГМ2 или ГМ3 Пет Юни 14, 2013 6:00 pm
На замърсесно ГМ 3 задължително със малка антена и на авто грунд баланс... V.C.O. - на този режим ще ти трябва повечко стаж около 100-200 часа работа... Задай конкретен въпрос какво точно искаш да настроиш... Тук има PDF файл инстр. на ГМ 3 ако го нямаш го свали и чети...
Заглавие: Re: Запитване за избор - ГМ1+, ГМ2 или ГМ3 Пет Юни 14, 2013 9:06 pm
Колега препоръчвам ти да си вземеш и една 27 см. сонда, чуствителноста и е изумителна, и се научи да работиш на вцо.
Последната промяна е направена от Avrelian на Нед Авг 11, 2013 3:20 pm; мнението е било променяно общо 1 път
de_Marco Новобранец
Заглавие: Re: Запитване за избор - ГМ1+, ГМ2 или ГМ3 Пон Юни 17, 2013 2:57 pm
Мерси колеги за пожеланията. Колега pechkata, на замърсено само съм го пробвал и на ръчен баланс нищо не постигам. Сигнала е нервен, не успявам да изолирам както трябва черния сигнал и т.н. На автоматичен апарата е спокоен, но дълбочината, която постигам е много плитка - около 5-7 см. Но пък дава само цветните сигнали, изкопах няколко олова, две капачки и едно златно парченце. Имам чувството че не успявам да настоя потенциометъра Ground, който се върти безконечно, а не както другите да има начална и крайна позиция. А възможно е на толкова замърсено да не мога да се оправя и заради голямата сонда, с която го взех.
jordan_nenov Джадай
Заглавие: Re: Запитване за избор - ГМ1+, ГМ2 или ГМ3 Пон Юни 17, 2013 3:56 pm
Въпроса е принципен, колега. Колкото е по-замърсено, толкова по-малка антена трябва да позлваш.
de_Marco Новобранец
Заглавие: Re: Запитване за избор - ГМ1+, ГМ2 или ГМ3 Пон Юни 17, 2013 4:20 pm
Хмм значи ще трябва събирам парички за да си взема и малка антена. Ох колко има да уча..
jordan_nenov Джадай
Заглавие: Re: Запитване за избор - ГМ1+, ГМ2 или ГМ3 Пон Юни 17, 2013 4:30 pm
Докато сме живи, все ще се учим. Важното е да се учим от грешките на другите, а не от собствените !!! Късмет на всички търсачи, ловци, риболовци и любовчии !
pechkata Джадай
Заглавие: Re: Запитване за избор - ГМ1+, ГМ2 или ГМ3 Пон Юни 17, 2013 7:39 pm
de_Marco написа:
На автоматичен апарата е спокоен, но дълбочината, която постигам е много плитка - около 5-7 см.
Не може да е плитък - като включиш на авто и усилваш праг-звук (THRESHOLD) да жужи... Каква ти е антената - колко см. ...? Потенциометъра на грунда е със 10 оборота - зъвърташ го на крайно положение и връщаш 5 оборота донастройваш кото вдигаш и пущаш антената на около 20 см. над земята и гледай да няма метал в обсега на антената всичко това се прави на положение OFF от ЦК на AUDIO DISC ... И дръж другите потенциометри в червената зона...
Последната промяна е направена от pechkata на Пон Юни 17, 2013 8:01 pm; мнението е било променяно общо 2 пъти
maslinata Преторий
Заглавие: Re: Запитване за избор - ГМ1+, ГМ2 или ГМ3 Пон Юни 17, 2013 7:52 pm
Ако някой има маска 3 около Айтос да сподели как се държи машината,че ми е влязла една муха в главата.Или от самият град благодаря предварително
maslinata Преторий
Заглавие: Re: Запитване за избор - ГМ1+, ГМ2 или ГМ3 Сря Юни 19, 2013 6:48 pm
Хайде бе момчета кажете нещо за машината работили из бургаска област
pechkata Джадай
Заглавие: Re: Запитване за избор - ГМ1+, ГМ2 или ГМ3 Сря Юни 19, 2013 6:52 pm
maslinata написа:
Хайде бе момчета кажете нещо за машината работили из бургаска област
Трябва да работи на авто-грунд баланс с по малка сонда и стандартната не е лоша даже бих казал универсална...