Заглавие: FISHAR F5 ILI TEXNETICS DELTA 4000 Пон Май 20, 2013 3:11 pm
Може ли за съвет кои от двата превазхожда другия за делта няма много мнения.Честотите на работа са едни и сашти и на двата модела производителя мисля че е един и съшти но в бг. повече се тачи фишара поне с такова обеждение оставам.Благодаря предварително за вашите коментари. Enlarge this image
atina Про-Консул
Заглавие: Re: FISHAR F5 ILI TEXNETICS DELTA 4000 Пон Май 20, 2013 10:09 pm
За ф5 компетентно мнение да даде ivanasen за технетикс делта търси клипове,в България малко хора работят с технетикс
mironimo Легионер
Заглавие: mironimo Пон Май 20, 2013 11:53 pm
За сажаление няма или пак аз не мога да намеря видеоклипове с тестове правени в бг. на teknetics delta 4000.А зашто в бг. не се използва много много този модел не става ли смисал не се ли справя в бг.
stan960 Джадай
Заглавие: Re: FISHAR F5 ILI TEXNETICS DELTA 4000 Вто Май 21, 2013 8:53 am
Нема ти пиша в подробности,тях можеш да си ги намериш и сам в нета-Фишера е най малкото по професионалният модел приятелю,имаш повече опций за настройка и ръчен грунд баланс който в съчетание с 10''-та елиптична и особенно с 11''-та DD ти дава и некой см.повечко дълбочина -Делтата не само че е по средата като възможности от тая серия на Текнетикс но и само с 8''-та концентрична и само с автоматичният грунд баланс нема как да се сравнява с Ф5 щото той е поне класа отгоре и.
pechkata Джадай
Заглавие: Re: FISHAR F5 ILI TEXNETICS DELTA 4000 Вто Май 21, 2013 9:43 am
stan960 написа:
Нема ти пиша в подробности,тях можеш да си ги намериш и сам в нета-Фишера е най малкото по професионалният модел приятелю,имаш повече опций за настройка и ръчен грунд баланс който в съчетание с 10''-та елиптична и особенно с 11''-та DD ти дава и некой см.повечко дълбочина -Делтата не само че е по средата като възможности от тая серия на Текнетикс но и само с 8''-та концентрична и само с автоматичният грунд баланс нема как да се сравнява с Ф5 щото той е поне класа отгоре и.
Да ама на замърсено и орудено детекторите със фиксиран грунд-баланс работят много по-добре...
mironimo Легионер
Заглавие: миронимо Вто Май 21, 2013 9:51 am
Да и аз смятам така но за фишара бюджета ми е малко ограничен пък за делтата не се е писало много по нашите форуми затова се позаинтересувах.Иавно ште трябва оште да се сабират парички
pechkata Джадай
Заглавие: Re: FISHAR F5 ILI TEXNETICS DELTA 4000 Вто Май 21, 2013 9:58 am
Явно ще се връщтам пак кам фишара но откаде да ги ископая тия 650лв.А за новаци фишара става нали штото сам такъв
ivanasen Джадай
Заглавие: Re: FISHAR F5 ILI TEXNETICS DELTA 4000 Вто Май 21, 2013 3:56 pm
pechkata написа:
stan960 написа:
Да ама на замърсено и орудено детекторите със фиксиран грунд-баланс работят много по-добре...
На замърсено фишера 5 също си работи много добре и то с голямата сонда , само трябва да увеличиш дискриминацията на 10-12 или изцяло да изрежеш желязото и да работиш по-бавно с уреда/говоря , когато работиш с ултимейта/. Това е ако искаш на замърсено да гониш и по-голяма дълбочина . С 10" моно сонда на замърсено , уреда има перфектна дискриминация , но е по-плитък. Пък що се отнася за дълбочина нали разбираш , че не трябва да спорим. Предимството е в полза на фишера.
До Колегата пуснал темата. Колега продават се и фишер 5 втора употреба и то в гаранция за по-ниска цена. Мой приятел си купи за 400лв. почти чисто нов. Човека , който му го продаде си купи фишер 75. Просто се порови малко. Успех.
Добрите приятели са като звездите; не винаги ги виждаш, но знаеш, че винаги са там.
Понякога за да бъде истинско приятелството е нужен и скалпел!!!
mironimo Легионер
Заглавие: mironimo Вто Май 21, 2013 7:49 pm
Благодаря ти колега за отговора ivanasen.По принцип гледам ама нема фишар ф5 поне не и на сносна цена.Те повечето колеги им искат като за чисто нови без да обиждам някои, иначе колегата които го е взел (твоя познат ) го е взел на хубава цена ако имам и аз касмет ште е добре
ivanasen Джадай
Заглавие: Re: FISHAR F5 ILI TEXNETICS DELTA 4000 Вто Май 21, 2013 9:46 pm
mironimo написа:
Благодаря ти колега за отговора ivanasen.По принцип гледам ама нема фишар ф5 поне не и на сносна цена.Те повечето колеги им искат като за чисто нови без да обиждам някои, иначе колегата които го е взел (твоя познат ) го е взел на хубава цена ако имам и аз касмет ште е добре
Колега , мисля , че за около 450лв. ще си вземеш втора употреба с 10" моно сонда . Следи обявите във форума и също в продавалник. С тази сонда уреда е по-плитък!
Добрите приятели са като звездите; не винаги ги виждаш, но знаеш, че винаги са там.
mironimo Легионер
Заглавие: миронимо Вто Май 21, 2013 10:34 pm
Дано че такмо толкова ми е бюджета .А тази сонда 10 моно е оригиналната елипсовидната нали
atina Про-Консул
Заглавие: Re: FISHAR F5 ILI TEXNETICS DELTA 4000 Вто Май 21, 2013 11:06 pm
10та е оригинала базова тоест, всички настроики които се правят в завода са с тази сонда затова е толкова добър с нея относно идентификация и звукова дискриминация дъни се че е концентрична и малка според мен но е мноого удобна вземаи го след време ще си намериш и голяма с този уред ще се кефиш ако има нещо ivanasen да допълни.
ivanasen Джадай
Заглавие: Re: FISHAR F5 ILI TEXNETICS DELTA 4000 Вто Май 21, 2013 11:17 pm
atina написа:
10та е оригинала базова тоест, всички настроики които се правят в завода са с тази сонда затова е толкова добър с нея относно идентификация и звукова дискриминация дъни се че е концентрична и малка според мен но е мноого удобна вземаи го след време ще си намериш и голяма с този уред ще се кефиш ако има нещо ivanasen да допълни.
Колегата атина е прав! За начало това ти е много добър вариант. За дълбочина с тази сонда е по-плитък , но на замърсено с нея е просто трепач.
На пребити обекти с 10" моно сонда съм хващал цветни сигнали близо до пирони и тем подобни железа на 3 -4 см. , който другите машини ги припукват и ги отминаваш. За лозя също е добър , защото има много телчета. Въпрос на време е да си намериш втора употреба. Който търси намира! пък, ако събереш още някой лев си купи нов. То и без това освен високо в планините в ниското вече не може да се търка. Много е висока тревата и има доста влечуги , които не би желал да срещнеш. Успех!
mironimo Легионер
Заглавие: mironimo Сря Май 22, 2013 12:12 am
Благодаря за всичките ви отговори и дано да се намери нешто за мен скоро че едва чакам.За тревата е вярно аз исках по рано да си взема ама цак с мангизите не че ся са много да се надяваме че през времето ште се учим че ми е доста запалено докато влечугите поизчезнат.
mironimo Легионер
Заглавие: mironimo Сря Май 22, 2013 2:28 am
Колеги гложди ме още един вапрос с тази 10 моно сонда ивентоално може ли да засече теган или бакарче или някакав по голям предмет от монета примерно на някаква по голямя далбочина над 20-30см.Ако сте пробвали ще ми е изключително любопитно разбрах че зависи дали мястото ще е замарсено или не ще има разлика примерно ще го дава все желязо.Но и ако е на по далбоко от тези примерни мои( сантиметри) пак неможе да го определи дали е боклук или не и на чиста почва.
stan960 Джадай
Заглавие: Re: FISHAR F5 ILI TEXNETICS DELTA 4000 Сря Май 22, 2013 8:17 pm
Глождат та май повече въпроси дето им не знаеш отговора -Като за начало си вземи една нова машинка с автоматичен грунд баланс,като и посвикнеш и усетиш че нейните възможности не те задоволяват, давай нагоре - Ако пък си пък толкоз голем фен на Фишер вземи си един Ф2 с ДД 11",нема да е по слаб от ТЕКНЕТИКСА.....................
pavli_q Про-Консул
Заглавие: Re: FISHAR F5 ILI TEXNETICS DELTA 4000 Сря Май 22, 2013 8:30 pm
Вземи един Фишер няма значение кои модел е и си ти няма да сбъркаш Желая ти късмет колегата stan960 е прав и това да вземеш за едно добро начало става http://mdetectors.com/product_info.php?currency=BGN&cPath=21_53&products_id=284&osCsid=9cf949a2b80cc52989447ca51de7f509
кирката Консул
Заглавие: Re: FISHAR F5 ILI TEXNETICS DELTA 4000 Сря Май 22, 2013 10:27 pm
и двамата говорите глупости къв ти фишер бе тюфлеци, да го откажете от металдетинга ли?-тоя фишер става само за плажа..............
Око да види,ръка да пипне.
mironimo Легионер
Заглавие: mironimo Чет Май 23, 2013 1:41 am
Силно се изказваш колега (кирката) за кои модел става вапрос ама едвали само за плаж ще стават всичките. Да приемем че е така кои ще ми припорачаш?????
Последната промяна е направена от mironimo на Чет Май 23, 2013 1:57 am; мнението е било променяно общо 2 пъти
mironimo Легионер
Заглавие: миронимо Чет Май 23, 2013 1:51 am
До колегата stan96 да глождат ма доста вапроси щото ми е доста интересно пак за това питам щото не знам само отук отам квото сам прочел или чул смятам че доста време се занимавате с това хоби и може да ми дадете по профисионални отговори щото имате доста опит а тои е наи важен.Благодаря
pavli_q Про-Консул
Заглавие: Re: FISHAR F5 ILI TEXNETICS DELTA 4000 Чет Май 23, 2013 4:18 am
кирката написа:
и двамата говорите глупости къв ти фишер бе тюфлеци, да го откажете от металдетинга ли?-тоя фишер става само за плажа..............
кирката като искаш да откажеш момчето накарай го да си вземе гъдулка върни го 30 годин на зад в времето да се върти около един сигнал 5 мин.докато колегите му с ФИШЕРИТЕ ошетат 50% от обекта на които работят а той да слуша и гледа стрелката за дълбоки сигнали колегата маи иска да те накара да ставаш майстор да си носиш като излизаш да търкаш клещи,отвертки,тиксо..... и голяма кирка че докато и свикнеш на тая гъдулка що свирещи/горещи/камъни ще изкопаеш не се знае на колко дълбоко
adminn Admin
Заглавие: Re: FISHAR F5 ILI TEXNETICS DELTA 4000 Чет Май 23, 2013 3:25 pm
кирката написа:
100% никога не си пипал Ф5
https://mdetectors.com/
КАК ДА СТАНА ЧЛЕН НА БАТСЗМ
borislav123 Консул
Заглавие: Re: FISHAR F5 ILI TEXNETICS DELTA 4000 Чет Май 23, 2013 7:52 pm
Колега взимай ф5 , но с голямата сонда за да изцедиш машинката. С малката пита на мен не ми харесваше как работи. С другата антена все едно си с друг апарат.За тези пари си е идеално апарат4ето
кирката Консул
Заглавие: Re: FISHAR F5 ILI TEXNETICS DELTA 4000 Чет Май 23, 2013 10:45 pm
[quote="mironimo"]Силно се изказваш колега (кирката) за кои модел става вапрос ама едвали само за плаж ще стават всичките. Да приемем че е така кои ще ми припорачаш?????[/quote] по добре си вземи фишер ф75