Заглавие: Re: Fisher F75 или XP Deus Съб Апр 27, 2013 1:25 pm
Както е казал поета: чрез нхалство, към прогрес . Питай и се не бой. Само още нещо в аванс. Гледам че си дал линк към деус без пулт. Ако смяташ да купиш такава конфигурация, това ще е грешка, особено за начинаещ. Разликата м/у пулта и слушалките не е голяма, по-добре го вземи без слушалки. Без пулт губиш възможността за ъпдейти (скоро ще излезе V3), някой настойки не са достъпни през слушалки, а и няма да можеш да наблюдаваш VDI стойностите на металите. В пулта можеш да си включиш какви да е слушалки, макар че губиш едно от предимстата на деус, но за първо време става. Аз така карах към 2 месеца, докато си намеря слушалки втора ръка.
pavli_q Про-Консул
Заглавие: Re: Fisher F75 или XP Deus Съб Апр 27, 2013 4:47 pm
Mitbull написа:
Както е казал поета: чрез нхалство, към прогрес . Питай и се не бой. Само още нещо в аванс. Гледам че си дал линк към деус без пулт. Ако смяташ да купиш такава конфигурация, това ще е грешка, особено за начинаещ. Разликата м/у пулта и слушалките не е голяма, по-добре го вземи без слушалки. Без пулт губиш възможността за ъпдейти (скоро ще излезе V3), някой настойки не са достъпни през слушалки, а и няма да можеш да наблюдаваш VDI стойностите на металите. В пулта можеш да си включиш какви да е слушалки, макар че губиш едно от предимстата на деус, но за първо време става. Аз така карах към 2 месеца, докато си намеря слушалки втора ръка.
Да разбрах те колега Още един въпрос голяма ли е разликата в дълбочина между сондите 22.5см.DD и 34х28см.DD
Заглавие: Re: Fisher F75 или XP Deus Нед Апр 28, 2013 8:48 am
за ситни неща разликата почти не се усеща, разликата се забелязва повечко с предмети да кажем колкото 50ст.и нагоре Иначе на замърсенос голямата трудно се работи
jordan_nenov Джадай
Заглавие: Re: Fisher F75 или XP Deus Вто Апр 30, 2013 9:29 am
Нещата са принципни. С големите антени се работи на уродено или чисто, докато колкото е по-замърсен даден обект, толкова по-малка антена се слага. Нормално: в по-голямата антена влизат по няколко сигнала, и машината се чуди кой да индикира и свири като лесновския оркестър, а в сигнала на по-малката антена съответно влизат много по-малко цели и за апарата е по-лесно да ги маркира. Късмет колеги !
ОКО ЗА ДВЕ, ЗЪБ ЗА ЧЕНЕ...
pechkata Джадай
Заглавие: Re: Fisher F75 или XP Deus Чет Май 02, 2013 7:16 pm
Заглавие: Re: Fisher F75 или XP Deus Чет Май 02, 2013 11:55 pm
Не, просто е показателен как още на 25см. всички прехвалени западни машини издъхват. Някой беше споменал за фишера че хваща 1лв. на 60см...... че и клип май имаше....
maslinata Преторий
Заглавие: Re: Fisher F75 или XP Deus Пет Май 03, 2013 12:19 am
ееее какъв е ттози клип бе колега оби мечтите на всички които искат да си вземат западни машини,какво стана пак българите са наи добри такали
pavli_q Про-Консул
Заглавие: Re: Fisher F75 или XP Deus Пет Май 03, 2013 12:37 am
Аз питам Fisher F75 или XP Deus те пак за някакви си BLISSTOOL ми говорят.Машини наподобяващи ми чоплете на семки така така так так като морзовата азбука и копаене на желязо кат замаян ама дълбока МЕРСИ да си я ползвате с здраве
Mladencho Цезар
Заглавие: Re: Fisher F75 или XP Deus Пет Май 03, 2013 10:14 am
Колега ти не разбра ли,че почти никой няма да ти даде съвет,а ще ти говори за съвсем различни неща,за това гледаш,ако имаш възможност пробваш и която машина най ти допадне и най ти харесва взимаш нея.
Ако трябваше аз да избирам между двата уреда,щях да избера деуса,защото е по-компактен,няма кабели,сглобява се за секунди,има 4 честоти,много програми,много е лек,под килограм с малката сонда,а и най важното на което аз щях да обърна внимание е,че е един от най добрите уреди за замърсени със железа терени.
Но си остава проблема със батерията в сондата,която държи малко време,а Фишера до колкото знам изкарва доста време с едно зареждане,това е от мен дано съм ти помогнал,успех в избора и късмет.
astervil Про-Консул
Заглавие: Re: Fisher F75 или XP Deus Пет Май 03, 2013 11:59 am
Погледнете и другата страна.Гаранцията на Фишера е 5год.а на Деуса е мисля 2г.И докато Фишера и другите XP-та са изработени от висококачествени нормални части,то в Деуса всичко е миниатюрно и сбито,дори и батериите затова не издържат много.Само един пример.Който и да е GSM,не издържа повече от 5-6г.и се скапва,защото всичко му е миниатюрно и нежно.Пътеките му се прекъсват и не могат да се въстановят.Сменят се само отделни модули,като екранчета и пласмасовите панели.Така е и при Деуса.А батерията в сондата се сменя,и се залива с лепила за хермитичноста и.Иначе е превъзходен апарат. Това си е лично мое мнение.
pechkata Джадай
Заглавие: Re: Fisher F75 или XP Deus Пет Май 03, 2013 12:15 pm
Деус-а е превъзходна машина няма спор ама е детектор за манекени - става само за ревюта...
astervil Про-Консул
Заглавие: Re: Fisher F75 или XP Deus Пет Май 03, 2013 12:36 pm
И аз за сега съм без машина,но мисля да си поръчам едно Фишерче 75,за рожденния си ден.
Mladencho Цезар
Заглавие: Re: Fisher F75 или XP Deus Пет Май 03, 2013 1:08 pm
Точно поради причината,че деуса ми се сруваше нежен и ме беше страх,че няма да искара дълго,си взех Пауър,но като гледам какви клипове има със тестове за здравина на деуса,вече съм на друго мнение и живот и здраве,по нататък ще си взема и аз един. А фишерите,никога не са ми харесвали,за мен са слаби машини,но това е лично мое мнение. Поздрави.
Avrelian Цезар
Заглавие: Re: Fisher F75 или XP Deus Пет Май 03, 2013 1:40 pm
Mladencho написа:
Точно поради причината,че деуса ми се сруваше нежен и ме беше страх,че няма да искара дълго,си взех Пауър,но като гледам какви клипове има със тестове за здравина на деуса,вече съм на друго мнение и живот и здраве,по нататък ще си взема и аз един. А фишерите,никога не са ми харесвали,за мен са слаби машини,но това е лично мое мнение. Поздрави.
Дано не те чуе,Бат ДанчоПИКЧЪРС.
atina Про-Консул
Заглавие: Re: Fisher F75 или XP Deus Пет Май 03, 2013 2:17 pm
слаби са наистина ама за тези които не могат да работят с тях
Mladencho Цезар
Заглавие: Re: Fisher F75 или XP Deus Пет Май 03, 2013 2:24 pm
Знаех си,че такава ще бъде реакцията,каквото искате това си пишете и мислете,това е моето мнение.
astervil Про-Консул
Заглавие: Re: Fisher F75 или XP Deus Пет Май 03, 2013 3:05 pm
Що се заблуждавате.Всички монетари с VLF индукция имат почти еднакви дълбочини.В инструкцията на F75 пише монети 37-40см.Голям предмет 1-1,5м.Това е!Ако се издуят /както някой БГМ хващат и отгоре/А според клипа на "Печката",забележете,че Деуса е малко по-плитък от F75. Все пак Фишера е универсален апарат ,а силата на XP-тата са на замърсено.А колеги казват че не стават за керамики. Иначе всеки си има избор.
бобо Джадай
Заглавие: Re: Fisher F75 или XP Deus Пет Май 03, 2013 11:00 pm
Avrelian написа:
Mladencho написа:
Да видим тогава на кой викаш ти слаба машина.....
jordan_nenov Джадай
Заглавие: Re: Fisher F75 или XP Deus Пет Май 03, 2013 11:35 pm
бобо написа:
Avrelian написа:
Mladencho написа:
Да видим тогава на кой викаш ти слаба машина.....
Всеки си има право на мнение и на мен ми е най-драго, когато на другите мнението им е грешно... Нека си избират машини различни от фишер, така ще има повече за притежателите на въпросната марка, както и за идните поколения...
jordan_nenov Джадай
Заглавие: Re: Fisher F75 или XP Deus Пет Май 03, 2013 11:39 pm
Avrelian написа:
Mladencho написа:
https://www.youtube.com/watch?v=rr4MQSTDEqM
Виж с какво работиш и ще разбереш защо най-обичам да ходя да търся там дето са минали с маски от всички типове и модели...
pechkata Джадай
Заглавие: Re: Fisher F75 или XP Deus Съб Май 04, 2013 9:44 am
jordan_nenov написа:
Виж с какво работиш и ще разбереш защо най-обичам да ходя да търся там дето са минали с маски от всички типове и модели...
Да знаем че Маската на уродено е слаба а Фишера как ще се справи със тази задача - покажи да видим...
Avrelian Цезар
Заглавие: Re: Fisher F75 или XP Deus Съб Май 04, 2013 9:45 am
jordan_nenov написа:
Avrelian написа:
Mladencho написа:
Поздрави.
Mladencho Цезар
Заглавие: Re: Fisher F75 или XP Deus Съб Май 04, 2013 10:27 am
Ето го и Фишера... https://www.youtube.com/watch?v=s423wCYsbrc
jordan_nenov Джадай
Заглавие: Re: Fisher F75 или XP Deus Съб Май 04, 2013 1:44 pm
Mladencho написа:
Колега, я запитай Podlecii.avg, защото клипа е негов, та питай го на кой ден след покупката на фишера е направен клипа. Ако поне малко си в час с настройките на фишерите, ще забележиш, че карат фишера на НАЙ-ОРЯЗАНИЯ процес - bc. В по-предни постове мисля че обясних, че е страшно важно да може да караш машината каквато и да е тя поне на 100%. В противен случай нищо не намираш и излагаш идеално работещата машина. А направиш ли връзка с podlecii.avg, то тогава го питай на планината над тяхното село, кои машини работят... Пожелавам ти късмет !
pechkata Джадай
Заглавие: Re: Fisher F75 или XP Deus Съб Май 04, 2013 2:39 pm
jordan_nenov написа:
Mladencho написа:
Колега, я запитай Podlecii.avg, защото клипа е негов, та питай го на кой ден след покупката на фишера е направен клипа. Ако поне малко си в час с настройките на фишерите, ще забележиш, че карат фишера на НАЙ-ОРЯЗАНИЯ процес - bc. В по-предни постове мисля че обясних, че е страшно важно да може да караш машината каквато и да е тя поне на 100%. В противен случай нищо не намираш и излагаш идеално работещата машина. А направиш ли връзка с podlecii.avg, то тогава го питай на планината над тяхното село, кои машини работят... Пожелавам ти късмет !
Покажи да видим как ще се справи - като тази клип... https://www.youtube.com/watch?v=rr4MQSTDEqM