Заглавие: Minelab GPX 5000 намира ли големи предмети? Вто Фев 26, 2013 4:02 pm
Здравейте, след като прочетох информацията, дадена от производителя, останах с впечатлението, че апарата е силен при откриването на самородно злато(дори късове по-малки от 1гр.). Въпроса ми е става ли за откриване на единични монети,гърне с монети, сандък и т.н., които се очаква да са на по-дълбоко(~2m), но предвид големината им(йонизацията)? Дали ще засече подобен предмет? Благодаря предварително за отделеното време! Поздрави!
Podlecii.avg Цезар
Заглавие: Re: Minelab GPX 5000 намира ли големи предмети? Вто Фев 26, 2013 4:43 pm
за гърне не знам, но за "сандък" със сигурност ще го хване на повече от 2 метра дълбочина, особено ако е направен от дъбови дъски
:
mishot Новобранец
Заглавие: Re: Minelab GPX 5000 намира ли големи предмети? Вто Фев 26, 2013 5:16 pm
Podlecii.avg написа:
за гърне не знам, но за "сандък" със сигурност ще го хване на повече от 2 метра дълбочина, особено ако е направен от дъбови дъски
хахаха... посмяхме се, а сега моля само за сериозни мнения!
jordan_nenov Джадай
Заглавие: Re: Minelab GPX 5000 намира ли големи предмети? Вто Фев 26, 2013 7:15 pm
mishot написа:
Здравейте, след като прочетох информацията, дадена от производителя, останах с впечатлението, че апарата е силен при откриването на самородно злато(дори късове по-малки от 1гр.). Въпроса ми е става ли за откриване на единични монети,гърне с монети, сандък и т.н., които се очаква да са на по-дълбоко(~2m), но предвид големината им(йонизацията)? Дали ще засече подобен предмет? Благодаря предварително за отделеното време! Поздрави!
Във всички случаи ще го закове, въпроса е как ще го даде - цвят или черно. Ако е голям сандък, при влажно време, при неутрална почва и разни други идеални условия, предполагам, че всички машини от високия клас ще го дадат. И пак казвам, може би сигнала ще бъде желязо. Късмет в намирането на сандъка !
ОКО ЗА ДВЕ, ЗЪБ ЗА ЧЕНЕ...
Pukanka Легионер
Заглавие: Re: Minelab GPX 5000 намира ли големи предмети? Вто Фев 26, 2013 7:36 pm
Фабрично продават апарата само с малки 11 инчови антени. Ако искаш да хване на 2 метра, трябва да си купиш допълнително голяма антена. И забрави за дискриминацията на 2 метра. С джипихикса се копае всичко що е дълбоко.
jordan_nenov Джадай
Заглавие: Re: Minelab GPX 5000 намира ли големи предмети? Вто Фев 26, 2013 7:42 pm
Pukanka написа:
Фабрично продават апарата само с малки 11 инчови антени. Ако искаш да хване на 2 метра, трябва да си купиш допълнително голяма антена. И забрави за дискриминацията на 2 метра. С джипихикса се копае всичко що е дълбоко.
Колежке, аз смятам, че независимо от машината, ВСИЧКИ ДЪЛБОКИ СИГНАЛИ ТРЯБВА ДА СЕ КОПАТ ! Ей това за мен е веруюту на търсача ! Както и кредото му: при съмнение - копане му е майката !
sitalk Джадай
Заглавие: Re: Minelab GPX 5000 намира ли големи предмети? Вто Фев 26, 2013 7:53 pm
mishot написа:
Да,джи питата са проектиране за самородно. Да,става за откриване на единичи м.....,дори и с най-голямата антена. Това е единственния засега дълбочинен апарат,който може да открива и малки предмети,и големи в дълбочина(където монетарите не могат) Но над два метра,забрави..Трябва да има огромно нещо отдолу.
Селския Преторий
Заглавие: Re: Minelab GPX 5000 намира ли големи предмети? Вто Фев 26, 2013 8:10 pm
Бе мааани ги тия ДЖИ ПИ
rahan Про-Консул
Заглавие: Re: Minelab GPX 5000 намира ли големи предмети? Вто Фев 26, 2013 8:13 pm
Селския написа:
Бе мааани ги тия ДЖИ ПИ
А ти с какъв апарат работиш?
Защото Твое е царството и силата и славата, на Отца и Сина и Светия Дух, сега и винаги, и във веки веков. Амин.
Gandalf Джадай
Заглавие: Re: Minelab GPX 5000 намира ли големи предмети? Вто Фев 26, 2013 8:16 pm
rahan написа:
Селския написа:
Бе мааани ги тия ДЖИ ПИ
Със " селски " !!!
jordan_nenov Джадай
Заглавие: Re: Minelab GPX 5000 намира ли големи предмети? Вто Фев 26, 2013 8:52 pm
rahan написа:
Селския написа:
Бе мааани ги тия ДЖИ ПИ
Колегата е много прав за любопитството си, и на мен ми е интересно с каква машина работи, след като не харесва едни от най-дълбоките машини?????
Селския Преторий
Заглавие: Re: Minelab GPX 5000 намира ли големи предмети? Вто Фев 26, 2013 8:53 pm
Gandalf написа:
rahan написа:
Селския написа:
Бе мааани ги тия ДЖИ ПИ
Със " селски " !!!
С багети
mishot Новобранец
Заглавие: Re: Minelab GPX 5000 намира ли големи предмети? Вто Фев 26, 2013 9:46 pm
Ползвам магномерър на ОКМ + рамка, сега мисля за ГПХ-а.
jordan_nenov Джадай
Заглавие: Re: Minelab GPX 5000 намира ли големи предмети? Вто Фев 26, 2013 10:02 pm
mishot написа:
Ползвам магномерър на ОКМ + рамка, сега мисля за ГПХ-а.
Значи ти отдавна си падаш по дълбоките сигнали. Вземай тогава GPX-а и КЪСМЕТ!
ivanasen Джадай
Заглавие: Re: Minelab GPX 5000 намира ли големи предмети? Вто Фев 26, 2013 10:11 pm
Pukanka написа:
Колежке , наистина ли този МД може да засече с голяма сонда до 2м.сигнал. Вие на колко метра сте копаели и ако не е тайна какво беше /говоря, ако е желязо и тем подобни - колко голямо/
Добрите приятели са като звездите; не винаги ги виждаш, но знаеш, че винаги са там.
Понякога за да бъде истинско приятелството е нужен и скалпел!!!
jordan_nenov Джадай
Заглавие: Re: Minelab GPX 5000 намира ли големи предмети? Вто Фев 26, 2013 10:16 pm
ivanasen написа:
Pukanka написа:
Колежке , наистина ли този МД може да засече с голяма сонда до 2м.сигнал. Вие на колко метра сте копаели и ако не е тайна какво беше /говоря, ако е желязо и тем подобни - колко голямо/
На алл метал и със сеф 38х30 в статик режим и аз с фишера ще хвана цел колкото голям казан или варел.
Pukanka Легионер
Заглавие: Re: Minelab GPX 5000 намира ли големи предмети? Вто Фев 26, 2013 10:18 pm
ivanasen написа:
Pukanka написа:
Брадва на 1.20 / не ме питай кво правеше толкоз на дълбоко, щото и аз не знам/ , при тестове със заровени две шепи монети от по един лев си хваща на 1.80. С голяма антена SEF Не забравяйте обаче че и почвата оказва влияние и има значение.
ivanasen Джадай
Заглавие: Re: Minelab GPX 5000 намира ли големи предмети? Вто Фев 26, 2013 10:31 pm
Pukanka написа:
ivanasen написа:
Pukanka написа:
Брадва на 1.20 / не ме питай кво правеше толкоз на дълбоко, щото и аз не знам/ , при тестове със заровени две шепи монети от по един лев си хваща на 1.80. С голяма антена SEF Не забравяйте обаче че и почвата оказва влияние и има значение.
Браво ! Е на това му се казва тръпка! Жалко , че е доста скъп! Винаги съм го кавал , пред приятели че този уред е един от най -добрите .Да не кажа най -добрият!
Добрите приятели са като звездите; не винаги ги виждаш, но знаеш, че винаги са там.
vanko22 Новобранец
Заглавие: Re: Minelab GPX 5000 намира ли големи предмети? Вто Фев 26, 2013 11:01 pm
GPX-5000 Е наистина дълбочинен звяр,ама е доста тежък.А за сравнение с монетарите,неможе да става и дума.Плюс това те са различни класове машини.Много компании го използват за намиране на златни жили и големи и малки късове самородно злато.Жалко,че нямам време да го пробвам в България......пък и там си е страшничко,долкото чета....трябва да се бяга бързо За дълбоки сигнали е незаменим.
vanko22 Новобранец
Заглавие: Re: Minelab GPX 5000 намира ли големи предмети? Вто Фев 26, 2013 11:06 pm
Едно предупреждение към всички колеги.Внимавайте със закупуването на GPX-а.Има много ментета.Майнлаб имат специално видео как да разпознавате оригиналните от неоригиналните.
ivanasen Джадай
Заглавие: Re: Minelab GPX 5000 намира ли големи предмети? Вто Фев 26, 2013 11:14 pm
vanko22 написа:
Едно предупреждение към всички колеги.Внимавайте със закупуването на GPX-а.Има много ментета.Майнлаб имат специално видео как да разпознавате оригиналните от неоригиналните.
Благодарско , Колега ! Но дай линк за това видео , ако го имаш ! По този начин ще ни спестиш доста !
sitalk Джадай
Заглавие: Re: Minelab GPX 5000 намира ли големи предмети? Вто Фев 26, 2013 11:17 pm
Gandalf написа:
rahan написа:
Селския написа:
Бе мааани ги тия ДЖИ ПИ
Със " селски " !!!
Селски или градски,има ли значение? Важното е,че "Селския" е майстор на джи питата... Лесно е да се ебаваш,а....
kaponcheto Про-Консул
Заглавие: Re: Minelab GPX 5000 намира ли големи предмети? Вто Фев 26, 2013 11:40 pm
ivanasen написа:
vanko22 написа:
Благодарско , Колега ! Но дай линк за това видео , ако го имаш ! По този начин ще ни спестиш доста !
Заглавие: Re: Minelab GPX 5000 намира ли големи предмети? Вто Фев 26, 2013 11:54 pm
kaponcheto написа:
ivanasen написа:
vanko22 написа:
miroslav Легионер
Заглавие: Re: Minelab GPX 5000 намира ли големи предмети? Сря Фев 27, 2013 12:30 am
ivanasen написа:
kaponcheto написа:
ivanasen написа:
vanko22 написа:
Колега, ще започнеш да вадиш мнооооого железа и то на мноооооого дълбоко. Затова ако си купиш GPX, недей да продаваш фишеро. Щото след некое и друго излизане с дълбокоземната машина, ще я захвърлиш и ще мааш пак с фишеро!