от червен бряг съм. ясно ми е ,че ще отнеме доста време. имам опит с обикновените металотърсачи, но те нали са по опростени. та реших да вдигнем нивото
от червен бряг съм. ясно ми е ,че ще отнеме доста време. имам опит с обикновените металотърсачи, но те нали са по опростени. та реших да вдигнем нивото
Най-близкия до тебе експерт то пулс индукция е Любо Войнов (Ника му е Рис) от Берковица, освен ако няма друг от твоя район, който не познавам. Свържи се с него на лични.
Ресетираи детеkтора до заводските настроики на Мinelab и го използваи, като единственно задължително прави AUTO TUNE и проверRваи GB ( виж Instruction manual)като на челния панел превключваи на MONO ili DD според това, с каква антена работиш в момента. Виж тук:
Всеки от нас, които имаме Минелаб GPХ5000 е започнал като тебе. Нетърпеливостта не помага-нужни са постоRнство и практика. Добре дошъл си да ми пишеш на лични , ако имаш въпроси.
Ресетираи детеkтора до заводските настроики на Мinelab и го използваи, като единственно задължително прави AUTO TUNE и проверRваи GB ( виж Instruction manual)като на челния панел превключваи на MONO ili DD според това, с каква антена работиш в момента. Виж тук:
Всеки от нас, които имаме Минелаб GPХ5000 е започнал като тебе. Нетърпеливостта не помага-нужни са постоRнство и практика. Добре дошъл си да ми пишеш на лични , ако имаш въпроси.
Ако има въпроси нека да ги пише тук, защото много хора се интересуват от тази машина включително и аз може в близко бъдеще да се окажа собственик на подобна...
https://mdetectors.com/
КАК ДА СТАНА ЧЛЕН НА БАТСЗМ
diksel Новобранец
Заглавие: Re: minelab gpx 5000 за начинаещи Пет Дек 09, 2016 11:10 am
въпросът ми е съществува ли програма при която се дискриминира изцяло металният сигнал и се търси само благореден метал и с помощта на коя пита, след като те са седем на брой?
Aurelius Цезар
Заглавие: Re: minelab gpx 5000 за начинаещи Пет Дек 09, 2016 12:02 pm
Когато говорим за дискриминация на желязо с GPX5000, а и с останалите от групата на Minelab вкл. SD2200d a и след него, разбираме използване на антена от типа DD и включена IRON DISCRIMINATION OT дигиталния панел. Въздържаи се от много агресивна дискриминация-за по-малки обекти не повече от 3, но когато почвата е изключително минерализирана с железни окиси се налага да се увеличи даже и до 7, когато е невъзможно да се балансира детеKторa към земRта нормално. Имаи предвид, че дискриминациRта на желязото е на практика заглушаване на звука и ако в зоната попадне добър(цветен) сигнал, тои нRма шанс да бъде чут-заглушава се заедно с желязото! Има един трик да се ползва DD антена на МОНО режим с включена дискриминация, които колегите в USA наричат лъже-моно режим на работа. При използване на DD антена на Минелаб GPX детеkтори, при включен МОNО и дискриминация на желRзото, работи само лявата намотка и сигналът се търси в средата и, т.е на 1/4 от левия ръб на антената, гледана отгоре.Така се използва само 5.5" MONO антена с дискриминация, като апаратът може да работи на прилична дълбочина дори и в замърсени раиони. Няма на света металотърсач, които да удовлетворява изискванията и очакванията на абсолютно всички търсачи.Когато човек има в инвентара си GPX5000 трRбва да се снабди и с един(или повече) отличен VLF детеkтор... Успех!
Последната промяна е направена от Aurelius на Пет Дек 09, 2016 6:45 pm; мнението е било променяно общо 1 път
diksel Новобранец
Заглавие: Re: minelab gpx 5000 за начинаещи Пет Дек 09, 2016 12:53 pm
Cърдечно благодаря за съветите Ви, ще се възползвам на драго сърце. Bъзможно ли е при неуспех от наша страна да разчтаме на вашите понататъчни полезни съвети?
Aurelius Цезар
Заглавие: Re: minelab gpx 5000 за начинаещи Пет Дек 09, 2016 6:49 pm
Не претендирам, че съм експерт по въпроса, но винаги съм готов да помогна с каквото мога. Желая наи-сърдечно успех!
здравейте! понеже взех голяма антена и искам да попитам има ли съществена разлика в използването на и (18'') нещо по-различно в настройките, ако има и знаете разбира се
здравейте! понеже взех голяма антена и искам да попитам има ли съществена разлика в използването на и (18'') нещо по-различно в настройките, ако има и знаете разбира се
Кой размер е сондата И какъв тип моно или двойно DD