Заглавие: Предимство ли е металдетектора да е с дисплей! Вто Фев 12, 2013 11:25 pm
Колеги пускам тази тема , защото като гледам каква ни е държавата , такъв ни е детектинга. Искам първо да се разгранича от imaniarstvo Въпроса ми е следният: Според вас кое е по-вълнуващо на дисплея на МД да изпише , че е сигнал , който показва , че най-вероятно е монета--- или направо цвят /а този цвят може да се окаже алум.тел, капачка , туба от лепило и т.н./. Сигурен съм, че някой , ще кажат: „ важното да е цвят и колко се може по-дълбоко”. За мен това не са търсачи , а просто imaniari/ или най-кратко казано – табанджии/ и те не практикуват хобито с цел да се разтоварват , а с цел да рушат културните ценности и да изкарват незаконно пари , като ги продават.
Добрите приятели са като звездите; не винаги ги виждаш, но знаеш, че винаги са там.
Понякога за да бъде истинско приятелството е нужен и скалпел!!!
бобо Джадай
Заглавие: Re: Предимство ли е металдетектора да е с дисплей! Сря Фев 13, 2013 12:35 am
ivanasen написа:
Колеги пускам тази тема , защото като гледам каква ни е държавата , такъв ни е детектинга. Искам първо да се разгранича от imaniarstvo Въпроса ми е следният: Според вас кое е по-вълнуващо на дисплея на МД да изпише , че е сигнал , който показва , че най-вероятно е монета--- или направо цвят /а този цвят може да се окаже алум.тел, капачка , туба от лепило и т.н./. Сигурен съм, че някой , ще кажат: „ важното да е цвят и колко се може по-дълбоко”. За мен това не са търсачи , а просто imaniari/ или най-кратко казано – табанджии/ и те не практикуват хобито с цел да се разтоварват , а с цел да рушат културните ценности и да изкарват незаконно пари , като ги продават.
ivanasen Джадай
Заглавие: Re: Предимство ли е металдетектора да е с дисплей! Сря Фев 13, 2013 12:53 am
бобо написа:
ivanasen написа:
Sorry, но явно не можеш да разбереш това , което искам да кажа! Де напрегни си малко де!
гущера Про-Консул
Заглавие: Re: Предимство ли е металдетектора да е с дисплей! Сря Фев 13, 2013 3:07 am
ivanasen написа:
бобо написа:
ivanasen написа:
Sorry, но явно не можеш да разбереш това , което искам да кажа! Де напрегни си малко де!
Тенденциите вървят в тази посока от години,но някои хора(тук) просто я отхвърлят! Според мен не може да отричаш това което не разбираш! Никъде не е казано, че търкайки не трябва да изтърваш екрана от очи,напротив улови сигнала и сравни с монитора та нали е за това допълнителна информация- улеснение... В крайна сметка всеки да работи както му е угодно!!!
гущера Про-Консул
Заглавие: Re: Предимство ли е металдетектора да е с дисплей! Сря Фев 13, 2013 3:11 am
[quote="гущера"]
ivanasen написа:
бобо написа:
ivanasen написа:
Тенденциите вървят в тази посока от години,но някои хора(тук) просто я отхвърлят! Според мен не може да отричаш това което не разбираш! Никъде не е казано, че търкайки не трябва да изтърваш екрана от очи,напротив улови сигнала и сравни с монитора та нали е за това допълнителна информация- улеснение... В крайна сметка всеки да работи както му е угодно!!!
Анатемосването на уредите с дисплей си е вид дискриминация към колеги с увреден слух..ха ха ха
Avrelian Цезар
Заглавие: Re: Предимство ли е металдетектора да е с дисплей! Сря Фев 13, 2013 7:19 pm
Дисплея е един много голям плюс.
Ancient Hunter Цезар
Заглавие: Re: Предимство ли е металдетектора да е с дисплей! Сря Фев 13, 2013 7:32 pm
гущера написа:
Тенденциите вървят в тази посока от години,но някои хора(тук) просто я отхвърлят!
Не им е дошло времето още, на някои хора
ivanasen Джадай
Заглавие: Re: Предимство ли е металдетектора да е с дисплей! Сря Фев 13, 2013 7:40 pm
Ancient Hunter написа:
гущера написа:
Тенденциите вървят в тази посока от години,но някои хора(тук) просто я отхвърлят!
Не им е дошло времето още, на някои хора
То дали ще им дойде времето на тези хора въобще някога!!!??? Колкото на баща ми ще му дойде времето да се научи да работи с компютър.
Добрите приятели са като звездите; не винаги ги виждаш, но знаеш, че винаги са там.
бобо Джадай
Заглавие: Re: Предимство ли е металдетектора да е с дисплей! Сря Фев 13, 2013 7:45 pm
Аз работя на моя Гарет ат голд само на алметал,щото е много дълбок,и като хвана сигнал- гледам дисплея.Само на силно замърсени терени пускам на дискриминация.Така че за мен дисплея е незаменимо предимство.Другия вариант е да се превключва на дискриминация на всеки сигнал,или да си пусна звука на желязото,тогава и на ол метал го грухти черното,но се губи ефекта от про моде аудиото,което е жестоко,и дава четири пъти повече информация за обекта,без обаче да го дискриминира,зататва-поглеждам дисплея.Но ако работиш на машини дето нямат истински олметал-по добре си пусни всички тонове и само на слушалки!
гущера Про-Консул
Заглавие: Re: Предимство ли е металдетектора да е с дисплей! Чет Фев 14, 2013 12:55 am
бобо написа:
Аз работя на моя Гарет ат голд само на алметал,щото е много дълбок,и като хвана сигнал- гледам дисплея.Само на силно замърсени терени пускам на дискриминация.Така че за мен дисплея е незаменимо предимство.Другия вариант е да се превключва на дискриминация на всеки сигнал,или да си пусна звука на желязото,тогава и на ол метал го грухти черното,но се губи ефекта от про моде аудиото,което е жестоко,и дава четири пъти повече информация за обекта,без обаче да го дискриминира,зататва-поглеждам дисплея.Но ако работиш на машини дето нямат истински олметал-по добре си пусни всички тонове и само на слушалки!
колега ти ли си с новата Бг придобивка??
miroslav Легионер
Заглавие: Re: Предимство ли е металдетектора да е с дисплей! Чет Фев 14, 2013 9:38 am
Дисплея е сто процента печеливш атрибут към металотърсача.
Късмет на всички колеги !
jordan_nenov Джадай
Заглавие: Re: Предимство ли е металдетектора да е с дисплей! Чет Фев 14, 2013 9:42 am
Моето мнение е следното: Дисплея е като климатроника в леките коли - идеално е че го има, пък шофьора да решава дали да го ползва или не. Но един път като го пусне, винаги след това ще го ползва. Гарантирано ! Късмет на излизащите днес на полето или в гората, и на тези дето ще играят карти довечера !
ОКО ЗА ДВЕ, ЗЪБ ЗА ЧЕНЕ...
borislav123 Консул
Заглавие: Re: Предимство ли е металдетектора да е с дисплей! Чет Фев 14, 2013 3:44 pm
Аз съм с фишер и 4есно казано много не гледам дисплея. Пове4е на слух го удрям
jordan_nenov Джадай
Заглавие: Re: Предимство ли е металдетектора да е с дисплей! Чет Фев 14, 2013 3:49 pm
borislav123 написа:
Аз съм с фишер и 4есно казано много не гледам дисплея. Пове4е на слух го удрям
Когато съм в дискриминация и аз рядко гледам дисплея. Но когато търся дълбоки сигнали и съм на алл метал, тогава задължително гледам дисплея и копая това що е над 15. Късмет !
borislav123 Консул
Заглавие: Re: Предимство ли е металдетектора да е с дисплей! Чет Фев 14, 2013 3:55 pm
Колега избягвам да работя с дискриминация защото доста му намаля дълбо4ината. Дори и без дискриминация цветовете си ги дава отделно, затова и не я пускам. аз съм с Ф5 със сонда сеф 30 на 25
jordan_nenov Джадай
Заглавие: Re: Предимство ли е металдетектора да е с дисплей! Чет Фев 14, 2013 4:48 pm
borislav123 написа:
Колега избягвам да работя с дискриминация защото доста му намаля дълбо4ината. Дори и без дискриминация цветовете си ги дава отделно, затова и не я пускам. аз съм с Ф5 със сонда сеф 30 на 25
Има някакво намаляване на дълбочината на дискриминация, но не е от значение. Но обикновено работя на дискриминация, за да имам звукова разлика на сигналите, но диск лейвъла е равен на 0. По този начин хем съм в дискриминация, хем чувам всички сигнали. Само когато е замърсено, тогава игнорирам желязото, но пак слагам диска на 4 или на 5. Машината ми е Ф-75, с антена СЕФ 38х30. Когато съм на пресно изоран блок и буците не са разпаднали, тогава съм с малката антена - оригиналната 11-ка и в режим pF. Късмет на всички !
бобо Джадай
Заглавие: Re: Предимство ли е металдетектора да е с дисплей! Чет Фев 14, 2013 7:09 pm
jordan_nenov написа:
borislav123 написа:
Има някакво намаляване на дълбочината на дискриминация, но не е от значение. Но обикновено работя на дискриминация, за да имам звукова разлика на сигналите, но диск лейвъла е равен на 0. По този начин хем съм в дискриминация, хем чувам всички сигнали. Само когато е замърсено, тогава игнорирам желязото, но пак слагам диска на 4 или на 5. Машината ми е Ф-75, с антена СЕФ 38х30. Когато съм на пресно изоран блок и буците не са разпаднали, тогава съм с малката антена - оригиналната 11-ка и в режим pF. Късмет на всички !
Освен в дълбочината ,намалява и широчината.Когато правиш махове на дискриминация хващаш само под антената,а на олметал чуваш и тези които са леееко встрани Почти 50 % от сигналите ги хващам като леки аномалии в страни ,които не е гаранция ,че ще хванеш на следващия мах,особено ако има храсти и клонки.Само че, не знам фишера дали го умее тоз номер
jordan_nenov Джадай
Заглавие: Re: Предимство ли е металдетектора да е с дисплей! Чет Фев 14, 2013 7:25 pm
За широчината незнам, но като гледам диаграмите на работата на антените, режима на работа на апарата няма никакво значение, особено за фишера. А за твоя апарат немога да кажа нищо. Само разбрах, че търси и извън обсега на антената... Късмет.
бобо Джадай
Заглавие: Re: Предимство ли е металдетектора да е с дисплей! Чет Фев 14, 2013 9:47 pm
jordan_nenov написа:
За широчината незнам, но като гледам диаграмите на работата на антените, режима на работа на апарата няма никакво значение, особено за фишера. А за твоя апарат немога да кажа нищо. Само разбрах, че търси и извън обсега на антената... Късмет.
Практика трябва Ненов,практика,и земи пробвай и други детектори, Диаграмите викаш.... Металдетектинга съвсем не е точна наука....и слава богу.!
jordan_nenov Джадай
Заглавие: Re: Предимство ли е металдетектора да е с дисплей! Чет Фев 14, 2013 10:03 pm
бобо написа:
jordan_nenov написа:
Практика трябва Ненов,практика,и земи пробвай и други детектори, Диаграмите викаш.... Металдетектинга съвсем не е точна наука....и слава богу.!
Пробвал съм и други детектори, но в сравнение с Фишера, просто съм си губил времето. А за практиката мога да ти кажа, че тоя мач го играя 20 години... Сега кажи ти нещо за твоя апарат и за твоя опит, ако имаш такъв.
ivanasen Джадай
Заглавие: Re: Предимство ли е металдетектора да е с дисплей! Чет Фев 14, 2013 10:06 pm
бобо написа:
jordan_nenov написа:
Като , ти чета коментарите много си на Ти с МД, Колега! Интересно ми е кой е предишният Ти аватар. Явно не си отскоро в този форум.
p.s. Много ми е кеф , че птиците са завръщат у дома /форума империо/. Така става по-готино старите герои с нови лица. И ще си играем на играта "познай кой бях преди?"
бобо Джадай
Заглавие: Re: Предимство ли е металдетектора да е с дисплей! Чет Фев 14, 2013 10:10 pm
jordan_nenov написа:
бобо написа:
jordan_nenov написа:
Пробвал съм и други детектори, но в сравнение с Фишера, просто съм си губил времето. А за практиката мога да ти кажа, че тоя мач го играя 20 години... Сега кажи ти нещо за твоя апарат и за твоя опит, ако имаш такъв.
И ще споделиш ли с кои други детектори го сравняваш Фишера в личния си опит?За да си толкова категоричен,....доста трябва да са ,а на мен ще ми е интересно да разбера кои точно са?
бобо Джадай
Заглавие: Re: Предимство ли е металдетектора да е с дисплей! Чет Фев 14, 2013 10:15 pm
ivanasen написа:
бобо написа:
jordan_nenov написа:
Като , ти чета коментарите много си на Ти с МД, Колега! Интересно ми е кой е предишният Ти аватар. Явно не си отскоро в този форум.
p.s. Много ми е кеф , че птиците са завръщат у дома /форума империо/. Така става по-готино старите герои с нови лица. И ще си играем на играта "познай кой бях преди?"
Прегледай ми постовете и ще разбереш в прав текст.Не съм толкоз стар,и не съм си сменял ника доброволно,и не съм толкоз на ти с детекторите,затова и се опитвам да не давам акъл.Ако искаш и адрес и тел ще ти дам.Може и по ракия да пием
ivanasen Джадай
Заглавие: Re: Предимство ли е металдетектора да е с дисплей! Чет Фев 14, 2013 10:17 pm
бобо написа:
ivanasen написа:
бобо написа:
jordan_nenov написа:
Прегледай ми постовете и ще разбереш в прав текст.Не съм толкоз стар,и не съм си сменял ника доброволно,и не съм толкоз на ти с детекторите,затова и се опитвам да не давам акъл.Ако искаш и адрес и тел ще ти дам.Може и по ракия да пием
Ок. Дай го на лични !
Golden Mask Джадай
Заглавие: Re: Предимство ли е металдетектора да е с дисплей! Чет Фев 14, 2013 10:17 pm
Хубаво нещо е дисплея, добре е да го има ! Работил съм още през 97-ма със Спектрум, после имах и XLT, познавах доста добре капачките от буркан, после разбрах че и сестециите ги дава със същите VDI-та, а върха беше че минах през разпиляна кесия с турски златни монети , някакви малки и тънки бяха, даде ми ги като фолио и ги подминах, щото не исках да се навеждам за станиол, колегата зад мен с правеняка ги събра 2003 имах Bandito 2 pro