Форум за Металотърсачи www.imperio.biz
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Форум за Металотърсачи www.imperio.biz

Металотърсачи България. Форум за мнения за металдетектори и металдетектинг. Спортен клуб по металдетектинг MDETECTORS

ИндексИндекс  ГалерияГалерия  Мнениея за МеталотърсачиМнениея за Металотърсачи  ТърсенеТърсене  Последни снимкиПоследни снимки  Регистрирайте сеРегистрирайте се  Вход  Списание IMPERIO.BGСписание IMPERIO.BG  
Клондайк Металотърсачи
Металотърсач от Клондайк
Съвет за избор на металотърсач
Съвет за избор на металотърсач
ОФИЦИАЛЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ

Similar topics
Keywords
Spectrum Minelab пират нишани голден Coil lorenz wave mask Fisher Simplex грунда nokta TEKNETICS prodavam kupuvam VANQUISH tesoro deus miladinka врътка маск nexus GOLD МЕТАЛОТЪРСАЧИ Майнлаб

Предимство ли е металдетектора да е с дисплей!

Go down 
+23
Kolev
astervil
EXTERMINATE
Трибал-М
Gandalf
Ne6o
atina
mdetectors.bg
imperio
akulata88
топи
pavlinbass
tepes
LAV DJOI
Golden Mask
borislav123
jordan_nenov
miroslav
Ancient Hunter
Avrelian
гущера
бобо
ivanasen
27 posters
Иди на страница : 1, 2, 3, 4, 5  Next
АвторСъобщение
ivanasen
Джадай
Джадай
ivanasen

Предимство ли е металдетектора да е с дисплей! Empty
ПисанеЗаглавие: Предимство ли е металдетектора да е с дисплей!   Предимство ли е металдетектора да е с дисплей! EmptyВто Фев 12, 2013 11:25 pm

Колеги пускам тази тема , защото като гледам каква ни е държавата , такъв ни е детектинга. Искам първо да се разгранича от imaniarstvo
Въпроса ми е следният: Според вас кое е по-вълнуващо на дисплея на МД да изпише , че е сигнал , който показва , че най-вероятно е монета--- или направо цвят /а този цвят може да се окаже алум.тел, капачка , туба от лепило и т.н./. Сигурен съм, че някой , ще кажат: „ важното да е цвят и колко се може по-дълбоко”. За мен това не са търсачи , а просто imaniari/ или най-кратко казано – табанджии/ и те не практикуват хобито с цел да се разтоварват , а с цел да рушат културните ценности и да изкарват незаконно пари , като ги продават. Very Happy

Добрите приятели са като звездите; не винаги ги виждаш, но знаеш, че винаги са там.

Понякога за да бъде истинско приятелството  е  нужен и скалпел!!!
Върнете се в началото Go down
бобо
Джадай
Джадай

ПисанеЗаглавие: Re: Предимство ли е металдетектора да е с дисплей!   Предимство ли е металдетектора да е с дисплей! EmptyСря Фев 13, 2013 12:35 am

ivanasen написа:
Колеги пускам тази тема , защото като гледам каква ни е държавата , такъв ни е детектинга. Искам първо да се разгранича от imaniarstvo
Въпроса ми е следният: Според вас кое е по-вълнуващо на дисплея на МД да изпише , че е сигнал , който показва , че най-вероятно е монета--- или направо цвят /а този цвят може да се окаже алум.тел, капачка , туба от лепило и т.н./. Сигурен съм, че някой , ще кажат: „ важното да е цвят и колко се може по-дълбоко”. За мен това не са търсачи , а просто imaniari/ или най-кратко казано – табанджии/ и те не практикуват хобито с цел да се разтоварват , а с цел да рушат културните ценности и да изкарват незаконно пари , като ги продават. Very Happy
Shocked Shocked Shocked scratch
ivanasen
Джадай
Джадай
ivanasen

ПисанеЗаглавие: Re: Предимство ли е металдетектора да е с дисплей!   Предимство ли е металдетектора да е с дисплей! EmptyСря Фев 13, 2013 12:53 am

бобо написа:
ivanasen написа:

Sorry, но явно не можеш да разбереш това , което искам да кажа! Де напрегни си малко де!
гущера
Про-Консул
Про-Консул
гущера

ПисанеЗаглавие: Re: Предимство ли е металдетектора да е с дисплей!   Предимство ли е металдетектора да е с дисплей! EmptyСря Фев 13, 2013 3:07 am

ivanasen написа:
бобо написа:
ivanasen написа:

Sorry, но явно не можеш да разбереш това , което искам да кажа! Де напрегни си малко де!

Тенденциите вървят в тази посока от години,но някои хора(тук) просто я отхвърлят!
Според мен не може да отричаш това което не разбираш!
Никъде не е казано, че търкайки не трябва да изтърваш екрана от очи,напротив улови сигнала и сравни с монитора та нали е за това допълнителна информация- улеснение...
В крайна сметка всеки да работи както му е угодно!!!

гущера
Про-Консул
Про-Консул
гущера

ПисанеЗаглавие: Re: Предимство ли е металдетектора да е с дисплей!   Предимство ли е металдетектора да е с дисплей! EmptyСря Фев 13, 2013 3:11 am

[quote="гущера"]
ivanasen написа:
бобо написа:
ivanasen написа:

Тенденциите вървят в тази посока от години,но някои хора(тук) просто я отхвърлят!
Според мен не може да отричаш това което не разбираш!
Никъде не е казано, че търкайки не трябва да изтърваш екрана от очи,напротив улови сигнала и сравни с монитора та нали е за това допълнителна информация- улеснение...
В крайна сметка всеки да работи както му е угодно!!!

Анатемосването на уредите с дисплей си е вид дискриминация към колеги с увреден слух..ха ха ха cheers lol! :mdr97:
Avrelian
Цезар
Цезар
Avrelian

ПисанеЗаглавие: Re: Предимство ли е металдетектора да е с дисплей!   Предимство ли е металдетектора да е с дисплей! EmptyСря Фев 13, 2013 7:19 pm

Дисплея е един много голям плюс.
Ancient Hunter
Цезар
Цезар
Ancient Hunter

ПисанеЗаглавие: Re: Предимство ли е металдетектора да е с дисплей!   Предимство ли е металдетектора да е с дисплей! EmptyСря Фев 13, 2013 7:32 pm

гущера написа:
Не им е дошло времето още, на някои хора Smile
ivanasen
Джадай
Джадай
ivanasen

ПисанеЗаглавие: Re: Предимство ли е металдетектора да е с дисплей!   Предимство ли е металдетектора да е с дисплей! EmptyСря Фев 13, 2013 7:40 pm

Ancient Hunter написа:
гущера написа:
Не им е дошло времето още, на някои хора Smile

То дали ще им дойде времето на тези хора въобще някога!!!??? Колкото на баща ми ще му дойде времето да се научи да работи с компютър.

Добрите приятели са като звездите; не винаги ги виждаш, но знаеш, че винаги са там.

бобо
Джадай
Джадай

ПисанеЗаглавие: Re: Предимство ли е металдетектора да е с дисплей!   Предимство ли е металдетектора да е с дисплей! EmptyСря Фев 13, 2013 7:45 pm

Аз работя на моя Гарет ат голд само на алметал,щото е много дълбок,и като хвана сигнал- гледам дисплея.Само на силно замърсени терени пускам на дискриминация.Така че за мен дисплея е незаменимо предимство.Другия вариант е да се превключва на дискриминация на всеки сигнал,или да си пусна звука на желязото,тогава и на ол метал го грухти черното,но се губи ефекта от про моде аудиото,което е жестоко,и дава четири пъти повече информация за обекта,без обаче да го дискриминира,зататва-поглеждам дисплея.Но ако работиш на машини дето нямат истински олметал-по добре си пусни всички тонове и само на слушалки!
гущера
Про-Консул
Про-Консул
гущера

ПисанеЗаглавие: Re: Предимство ли е металдетектора да е с дисплей!   Предимство ли е металдетектора да е с дисплей! EmptyЧет Фев 14, 2013 12:55 am

бобо написа:
Аз работя на моя Гарет ат голд само на алметал,щото е много дълбок,и като хвана сигнал- гледам дисплея.Само на силно замърсени терени пускам на дискриминация.Така че за мен дисплея е незаменимо предимство.Другия вариант е да се превключва на дискриминация на всеки сигнал,или да си пусна звука на желязото,тогава и на ол метал го грухти черното,но се губи ефекта от про моде аудиото,което е жестоко,и дава четири пъти повече информация за обекта,без обаче да го дискриминира,зататва-поглеждам дисплея.Но ако работиш на машини дето нямат истински олметал-по добре си пусни всички тонове и само на слушалки!

колега ти ли си с новата Бг придобивка?? Cool
miroslav
Легионер
Легионер
miroslav

ПисанеЗаглавие: Re: Предимство ли е металдетектора да е с дисплей!   Предимство ли е металдетектора да е с дисплей! EmptyЧет Фев 14, 2013 9:38 am

Дисплея е сто процента печеливш атрибут към металотърсача.

Късмет на всички колеги !
jordan_nenov
Джадай
Джадай
jordan_nenov

ПисанеЗаглавие: Re: Предимство ли е металдетектора да е с дисплей!   Предимство ли е металдетектора да е с дисплей! EmptyЧет Фев 14, 2013 9:42 am

Моето мнение е следното: Дисплея е като климатроника в леките коли - идеално е че го има, пък шофьора да решава дали да го ползва или не.
Но един път като го пусне, винаги след това ще го ползва. Гарантирано !
Късмет на излизащите днес на полето или в гората, и на тези дето ще играят карти довечера !

ОКО ЗА ДВЕ, ЗЪБ ЗА ЧЕНЕ...
borislav123
Консул
Консул

ПисанеЗаглавие: Re: Предимство ли е металдетектора да е с дисплей!   Предимство ли е металдетектора да е с дисплей! EmptyЧет Фев 14, 2013 3:44 pm

Аз съм с фишер и 4есно казано много не гледам дисплея. Пове4е на слух го удрям
jordan_nenov
Джадай
Джадай
jordan_nenov

ПисанеЗаглавие: Re: Предимство ли е металдетектора да е с дисплей!   Предимство ли е металдетектора да е с дисплей! EmptyЧет Фев 14, 2013 3:49 pm

borislav123 написа:
Аз съм с фишер и 4есно казано много не гледам дисплея. Пове4е на слух го удрям

Когато съм в дискриминация и аз рядко гледам дисплея. Но когато търся дълбоки сигнали и съм на алл метал, тогава задължително гледам дисплея и копая това що е над 15.
Късмет !

borislav123
Консул
Консул

ПисанеЗаглавие: Re: Предимство ли е металдетектора да е с дисплей!   Предимство ли е металдетектора да е с дисплей! EmptyЧет Фев 14, 2013 3:55 pm

Колега избягвам да работя с дискриминация защото доста му намаля дълбо4ината. Дори и без дискриминация цветовете си ги дава отделно, затова и не я пускам. аз съм с Ф5 със сонда сеф 30 на 25
jordan_nenov
Джадай
Джадай
jordan_nenov

ПисанеЗаглавие: Re: Предимство ли е металдетектора да е с дисплей!   Предимство ли е металдетектора да е с дисплей! EmptyЧет Фев 14, 2013 4:48 pm

borislav123 написа:
Колега избягвам да работя с дискриминация защото доста му намаля дълбо4ината. Дори и без дискриминация цветовете си ги дава отделно, затова и не я пускам. аз съм с Ф5 със сонда сеф 30 на 25

Има някакво намаляване на дълбочината на дискриминация, но не е от значение. Но обикновено работя на дискриминация, за да имам звукова разлика на сигналите, но диск лейвъла е равен на 0. По този начин хем съм в дискриминация, хем чувам всички сигнали. Само когато е замърсено, тогава игнорирам желязото, но пак слагам диска на 4 или на 5. Машината ми е Ф-75, с антена СЕФ 38х30. Когато съм на пресно изоран блок и буците не са разпаднали, тогава съм с малката антена - оригиналната 11-ка и в режим pF.
Късмет на всички !

бобо
Джадай
Джадай

ПисанеЗаглавие: Re: Предимство ли е металдетектора да е с дисплей!   Предимство ли е металдетектора да е с дисплей! EmptyЧет Фев 14, 2013 7:09 pm

jordan_nenov написа:
borislav123 написа:

Има някакво намаляване на дълбочината на дискриминация, но не е от значение. Но обикновено работя на дискриминация, за да имам звукова разлика на сигналите, но диск лейвъла е равен на 0. По този начин хем съм в дискриминация, хем чувам всички сигнали. Само когато е замърсено, тогава игнорирам желязото, но пак слагам диска на 4 или на 5. Машината ми е Ф-75, с антена СЕФ 38х30. Когато съм на пресно изоран блок и буците не са разпаднали, тогава съм с малката антена - оригиналната 11-ка и в режим pF.
Късмет на всички !
Освен в дълбочината ,намалява и широчината.Когато правиш махове на дискриминация хващаш само под антената,а на олметал чуваш и тези които са леееко встрани Wink Почти 50 % от сигналите ги хващам като леки аномалии в страни ,които не е гаранция ,че ще хванеш на следващия мах,особено ако има храсти и клонки.Само че, Laughing не знам фишера дали го умее тоз номер
jordan_nenov
Джадай
Джадай
jordan_nenov

ПисанеЗаглавие: Re: Предимство ли е металдетектора да е с дисплей!   Предимство ли е металдетектора да е с дисплей! EmptyЧет Фев 14, 2013 7:25 pm

За широчината незнам, но като гледам диаграмите на работата на антените, режима на работа на апарата няма никакво значение, особено за фишера. А за твоя апарат немога да кажа нищо. Само разбрах, че търси и извън обсега на антената...
Късмет.

бобо
Джадай
Джадай

ПисанеЗаглавие: Re: Предимство ли е металдетектора да е с дисплей!   Предимство ли е металдетектора да е с дисплей! EmptyЧет Фев 14, 2013 9:47 pm

jordan_nenov написа:
За широчината незнам, но като гледам диаграмите на работата на антените, режима на работа на апарата няма никакво значение, особено за фишера. А за твоя апарат немога да кажа нищо. Само разбрах, че търси и извън обсега на антената...
Късмет.
Razz Razz Razz Практика трябва Ненов,практика,и земи пробвай и други детектори, Very Happy Диаграмите викаш.... Very Happy Металдетектинга съвсем не е точна наука....и слава богу.!
jordan_nenov
Джадай
Джадай
jordan_nenov

ПисанеЗаглавие: Re: Предимство ли е металдетектора да е с дисплей!   Предимство ли е металдетектора да е с дисплей! EmptyЧет Фев 14, 2013 10:03 pm

бобо написа:
jordan_nenov написа:
Късмет.
Razz Razz Razz Практика трябва Ненов,практика,и земи пробвай и други детектори, Very Happy Диаграмите викаш.... Very Happy Металдетектинга съвсем не е точна наука....и слава богу.!

Пробвал съм и други детектори, но в сравнение с Фишера, просто съм си губил времето. А за практиката мога да ти кажа, че тоя мач го играя 20 години... Сега кажи ти нещо за твоя апарат и за твоя опит, ако имаш такъв.

ivanasen
Джадай
Джадай
ivanasen

ПисанеЗаглавие: Re: Предимство ли е металдетектора да е с дисплей!   Предимство ли е металдетектора да е с дисплей! EmptyЧет Фев 14, 2013 10:06 pm

бобо написа:
jordan_nenov написа:
Късмет.

Като , ти чета коментарите много си на Ти с МД, Колега! Интересно ми е кой е предишният Ти аватар. Явно не си отскоро в този форум. Very Happy

p.s. Много ми е кеф , че птиците са завръщат у дома /форума империо/. Така става по-готино старите герои с нови лица. И ще си играем на играта "познай кой бях преди?"

бобо
Джадай
Джадай

ПисанеЗаглавие: Re: Предимство ли е металдетектора да е с дисплей!   Предимство ли е металдетектора да е с дисплей! EmptyЧет Фев 14, 2013 10:10 pm

jordan_nenov написа:
бобо написа:
jordan_nenov написа:
Късмет.

Пробвал съм и други детектори, но в сравнение с Фишера, просто съм си губил времето. А за практиката мога да ти кажа, че тоя мач го играя 20 години... Сега кажи ти нещо за твоя апарат и за твоя опит, ако имаш такъв.
И ще споделиш ли с кои други детектори го сравняваш Фишера в личния си опит?За да си толкова категоричен,....доста трябва да са ,а на мен ще ми е интересно да разбера кои точно са?
бобо
Джадай
Джадай

ПисанеЗаглавие: Re: Предимство ли е металдетектора да е с дисплей!   Предимство ли е металдетектора да е с дисплей! EmptyЧет Фев 14, 2013 10:15 pm

ivanasen написа:
бобо написа:
jordan_nenov написа:
Късмет.

Като , ти чета коментарите много си на Ти с МД, Колега! Интересно ми е кой е предишният Ти аватар. Явно не си отскоро в този форум. Very Happy

p.s. Много ми е кеф , че птиците са завръщат у дома /форума империо/. Така става по-готино старите герои с нови лица. И ще си играем на играта "познай кой бях преди?"
Прегледай ми постовете и ще разбереш в прав текст.Не съм толкоз стар,и не съм си сменял ника доброволно,и не съм толкоз на ти с детекторите,затова и се опитвам да не давам акъл.Ако искаш и адрес и тел ще ти дам.Може и по ракия да пием Laughing
ivanasen
Джадай
Джадай
ivanasen

ПисанеЗаглавие: Re: Предимство ли е металдетектора да е с дисплей!   Предимство ли е металдетектора да е с дисплей! EmptyЧет Фев 14, 2013 10:17 pm

бобо написа:
ivanasen написа:
бобо написа:
jordan_nenov написа:
Късмет.

Прегледай ми постовете и ще разбереш в прав текст.Не съм толкоз стар,и не съм си сменял ника доброволно,и не съм толкоз на ти с детекторите,затова и се опитвам да не давам акъл.Ако искаш и адрес и тел ще ти дам.Може и по ракия да пием Laughing

Ок. Дай го на лични !

Golden Mask
Джадай
Джадай
Golden Mask

ПисанеЗаглавие: Re: Предимство ли е металдетектора да е с дисплей!   Предимство ли е металдетектора да е с дисплей! EmptyЧет Фев 14, 2013 10:17 pm

Хубаво нещо е дисплея, добре е да го има !
Работил съм още през 97-ма със Спектрум, после имах и XLT, познавах доста добре капачките от буркан, после разбрах че и сестециите ги дава със същите VDI-та, а върха беше че минах през разпиляна кесия с турски златни монети , някакви малки и тънки бяха, даде ми ги като фолио и ги подминах, щото не исках да се навеждам за станиол, колегата зад мен с правеняка ги събра Smile
2003 имах Bandito 2 pro
Предимство ли е металдетектора да е с дисплей! 11709851859981979201360872601txg7SwAHwAq09B3kFPHW

Предимство ли е металдетектора да е с дисплей! 24414054320388034521360872610IIJqdk5gcLUhjLi1Bp5C

Та диспеля е хубаво нещо, добре е че го оценявате Smile

Предимство ли е металдетектора да е с дисплей!
Върнете се в началото 
Страница 1 от 5Иди на страница : 1, 2, 3, 4, 5  Next
 Similar topics
-
» Дисплей за ХЛТ
» дисплей за игъл
» сериен номер на металдетектора

Права за този форум:Не Можете да отговаряте на темите
Форум за Металотърсачи www.imperio.biz :: Общи форуми :: Благи приказки-
Идете на: