Някои да има идея какъв е серийния номер на диспля на ХЛТ и дали моге да се намери тук?Неискам да го отварям за това питам ако някой е сменял.Моя си работи,но като пусна осветлението половината почернява.Преди беше малко в ъгъла сега е почти на половината.Иначе през деня си е ок.
Някои да има идея какъв е серийния номер на диспля на ХЛТ и дали моге да се намери тук?Неискам да го отварям за това питам ако някой е сменял.Моя си работи,но като пусна осветлението половината почернява.Преди беше малко в ъгъла сега е почти на половината.Иначе през деня си е ок.
Лошо , много лошо , ще попитам един колега той сменя веднъж и ще ти се обадя....
Погледни в магазина на комет (comet.bg), виж дали този ще стане: AC-204AYILY. Той е със светодиодна подсветка, но иначе пасва на Игъл Спектрум, навремето съм сменял такъв. Оригиналният е с луминисцентна подсветка, има трансвертер от 5V DC на 110V 400Hz AC. Помня, че тогава изхвърлих трансвертера.
бушон, този дисплей, който си посочил е символен - 4 реда по 20 символа и никога няма да тръгне на White's XLT. Няма да съвпаднат изводите, нито по размери ще пасне на мястото на оригиналния. Оригиналния е графичен 8192 пиксела (точно като на аватара):
бушон, този дисплей, който си посочил е символен - 4 реда по 20 символа и никога няма да тръгне на White's XLT.
Възможно, аз писах за Игъл, а в комет има и графични дисплеи: AG-12864 AYILY-60, те би трябвало да паснат, имат съвместима система команди и нива. Само подсветката е на LED.
бушон, този дисплей, който си посочил е символен - 4 реда по 20 символа и никога няма да тръгне на White's XLT.
Възможно, аз писах за Игъл, а в комет има и графични дисплеи: AG-12864 AYILY-60, те би трябвало да паснат, имат съвместима система команди и нива. Само подсветката е на LED.
Ако не ме лъже паметта, AG-12864 AYILY-60 беше с контролер SED1376 и пак няма да стане, въпреки че размерите и изводите съвпадат. Тия от Комет не съм ги ползвал. За XLT трябва да е с контролери на Samsung - KS0108
Ако не ме лъже паметта, AG-12864 AYILY-60 беше с контролер SED1376 и пак няма да стане, въпреки че размерите и изводите съвпадат. Тия от Комет не съм ги ползвал. За XLT трябва да е с контролери на Samsung - KS0108
KS0108 е "Industrial Standart", SED1376 е негов аналог. При графичните дисплеи положението е същото, както с HD44780 на Hitachi.
Mikron Новобранец
Заглавие: Re: Дисплей за ХЛТ Сря Дек 09, 2009 12:05 am
Сгрешил съм, контролера на AG-12864 AYILY-60 е SBN6400G. Този не ми е познат, може и да е аналог и да стане. Сега не ми се рови да му търся datasheeta-a.
Цитат :
При графичните дисплеи положението е същото, както с HD44780 на Hitachi.
Не е съвсем същото, има много аналози, но има различни. Много графични са с контролери Т6963 на Тошиба или NGU6450А и се управляват по доста по различен начин. Най добре според мен се работи с Т6963, че лесно се управляват по SPI и спестяват много изводи на процесора
бушон Преторий
Заглавие: Re: Дисплей за ХЛТ Сря Дек 09, 2009 12:20 am
Mikron написа:
Сгрешил съм, контролера на AG-12864 AYILY-60 е SBN6400G. Този не ми е познат, може и да е аналог и да стане.
Спокойно, този трябва да стане. А за управлението по SPI си има изводни разширители от сорта на MCP23S17 и куп библиотеки към тях.
А Toshiba T6963 е друг стандарт.
Mikron Новобранец
Заглавие: Re: Дисплей за ХЛТ Сря Дек 09, 2009 7:14 am
Да, и MCP23S17 е вариант, но също иска място. Като си в час с тия неща, защо го пращаш човека в 9-та глуха да търси напълно неподходящ дисплей AC-204AYILY ?
бушон Преторий
Заглавие: Re: Дисплей за ХЛТ Сря Дек 09, 2009 7:24 am
Mikron написа:
Като си в час с тия неща, защо го пращаш човека в 9-та глуха да търси напълно неподходящ дисплей AC-204AYILY ?
В първия момент се заблудих, заради Игъла. В комета има и други съвместими дисплеи, напр. на Orient display (OD-AMG-12864FRB-B6WT), но на него през деня не се вижда почти нищо, а смуче ток като ламя. Аз се прекарах веднъж, голяма греда...
N@SKO Про-Консул
Заглавие: Re: Дисплей за ХЛТ Пет Яну 15, 2010 11:10 pm
След ровене из нета разбрах,че на ХЛТ слагат два вида дисплеи POWERTIP (PG-12864E) или 12864S2FBEB DATAVISION.Тези дисплеи са сходни на много модели които се продават в българските магазини само че тука са със светодиодна посветка.Отказах се да го сменям защото няма смисъл пак няма да имам подсветка,а на мен там ми е проблема Има и друго оригиналните дисплеи са малко по специални. Имат по голям ъгъл на видимост и са по стабилни при високи и ниски температури.От фабричните по калпавия е на DATAVISION. Предполагам че него са го вграждали в началото.Моя засега няма мъртви пиксели надявам че е от втория моделАко някой има идея как да се свърже LED подсветката към оригиналното управление моля да я сподели!