Заглавие: какво стана със закона за регистрацията Чет Яну 03, 2013 9:38 am
какво стана със закона за регистрацията на машините , кой трябва да регва и кой не , някой знае ли .?. Питам защото вчера получих писмо от министерството , с наказание че не съм го регнал ....? има ли смисъл да обжалвам или да плащам като ПОП ...?
jordan_nenov Джадай
Заглавие: Re: какво стана със закона за регистрацията Чет Яну 03, 2013 9:47 am
Доколкото съм запознат, не се налага регистрация на машините. Адвокат Георгиев, член на БНФМ разясни казуса след като МК отказа регистрация на г-н Илия Илиев - председател на БНФМ.
Заглавие: Re: какво стана със закона за регистрацията Чет Яну 03, 2013 10:29 am
мен ме тряскат по член 152 алинея 2 с този съм в нарушение че не съм го регнал а по 219 ал 2 ми отнемат машината ...
бобо Джадай
Заглавие: Re: какво стана със закона за регистрацията Чет Яну 03, 2013 10:55 am
Това минало ли е през съда,или е административно наказание,и внимавай,че сроковете за обжалване не са големи.?!
charon Цезар
Заглавие: Re: какво стана със закона за регистрацията Чет Яну 03, 2013 11:08 am
Това с регистрацията на МД отпадна незнам, що за глупости са това, но най-добре говори с адвокат.
Viver est militare!
pet1r90 Цезар
Заглавие: Re: какво стана със закона за регистрацията Чет Яну 03, 2013 11:16 am
и аз така знаех че е отпаднало но вчера ме зарадваха с един голям плик от министерството на културата
charon Цезар
Заглавие: Re: какво стана със закона за регистрацията Чет Яну 03, 2013 11:24 am
Колега, а от къде в министерстовото знаят, че притежаваш МД, да не са ти правили тараш нещо?
Viver est militare!
charon Цезар
Заглавие: Re: какво стана със закона за регистрацията Чет Яну 03, 2013 11:26 am
То не, че е тайна, кой притежава МД де, но все пак мисля, че трябва да имат нещо черно на бяло....
Viver est militare!
бобо Джадай
Заглавие: Re: какво стана със закона за регистрацията Чет Яну 03, 2013 11:31 am
pet1r90 написа:
и аз така знаех че е отпаднало но вчера ме зарадваха с един голям плик от министерството на културата
Дай малко предистория.....
jordan_nenov Джадай
Заглавие: Re: какво стана със закона за регистрацията Чет Яну 03, 2013 11:34 am
За мен най-добре е да се обърнеш към адвокат Георгиев. Той ще ти разясни нещата и ако се наложи ще заведе дело. Късмет !
ОКО ЗА ДВЕ, ЗЪБ ЗА ЧЕНЕ...
pet1r90 Цезар
Заглавие: Re: какво стана със закона за регистрацията Чет Яну 03, 2013 11:43 am
някой има ли му номера на адвокат Георгиев ...?
бобо Джадай
Заглавие: Re: какво стана със закона за регистрацията Чет Яну 03, 2013 11:47 am
jordan_nenov написа:
За мен най-добре е да се обърнеш към адвокат Георгиев. Той ще ти разясни нещата и ако се наложи ще заведе дело. Късмет !
Разбира се,но нека ,ако не е тайна да поясни колегата как се е стигнало до това,къде,как са ги проверили?...................ПП Номера го има в сайта/форума/на федерацията.
Последната промяна е направена от бобо на Чет Яну 03, 2013 11:49 am; мнението е било променяно общо 1 път
jordan_nenov Джадай
Заглавие: Re: какво стана със закона за регистрацията Чет Яну 03, 2013 11:48 am
0887721898 - Адв. Георгиев Няма загубено дело за търсачи. Светило в правото. Щастливи сме че го имаме.
ОКО ЗА ДВЕ, ЗЪБ ЗА ЧЕНЕ...
Джони Цезар
Заглавие: Re: какво стана със закона за регистрацията Чет Яну 03, 2013 2:08 pm
pet1r90 написа:
мен ме тряскат по член 152 алинея 2 с този съм в нарушение че не съм го регнал а по 219 ал 2 ми отнемат машината ...
Не ги погледнах тия алинеи, от наказателния кодекс ли са? Но по принцип ако писмото е от МК, трябва да е административно наказание, а не съдебно - има разлика. А ако е административно - нямат право. Администратимни глоби по 500лв Министерството пращаше даже и на хора, които са минали през съд и са оправдани. Тия наказания бяха за притежаване на металотърсачи,без да има други улики за извършване на престъпление и без да има присъди. Но се оказа, че са неправомерни. Дали имаше колеги, които си потърсиха правата - не знам. Ако става въпрос за нещо такова - трябва задължително да се обжалва. След заведените административни дела от Федерацията, и от Илия и Слави, апелативния съд изрично пътвърди, че не е незаконно да се притежава металотърсач и не е необходима регистрация, ако не сте ерхеолог или ако не учавствате в планирани и целенасочени археологически проучвания. Но нещо в тая ситуация е малко неясно. И, за да не гадаем наизуст, най-добре е съвет от Георгиев. Успех, колега! Не се отказвайте да потърсите правата си.
Един търсач - войн, двама - бригада, трима - чета, четирима и повече - армия. И така до 300 000!
pet1r90 Цезар
Заглавие: Re: какво стана със закона за регистрацията Чет Яну 03, 2013 2:34 pm
Джони написа:
pet1r90 написа:
Не ги погледнах тия алинеи, от наказателния кодекс ли са? Но по принцип ако писмото е от МК, трябва да е административно наказание, а не съдебно - има разлика. А ако е административно - нямат право. Администратимни глоби по 500лв Министерството пращаше даже и на хора, които са минали през съд и са оправдани. Тия наказания бяха за притежаване на металотърсачи,без да има други улики за извършване на престъпление и без да има присъди. Но се оказа, че са неправомерни. Дали имаше колеги, които си потърсиха правата - не знам. Ако става въпрос за нещо такова - трябва задължително да се обжалва. След заведените административни дела от Федерацията, и от Илия и Слави, апелативния съд изрично пътвърди, че не е незаконно да се притежава металотърсач и не е необходима регистрация, ако не сте ерхеолог или ако не учавствате в планирани и целенасочени археологически проучвания. Но нещо в тая ситуация е малко неясно. И, за да не гадаем наизуст, най-добре е съвет от Георгиев. Успех, колега! Не се отказвайте да потърсите правата си.
Да административно наказание е глобата е 400 лв + конфискуване на машината , говорех с Георгиев ..... ще се обжалва ,
Джони Цезар
Заглавие: Re: какво стана със закона за регистрацията Чет Яну 03, 2013 3:15 pm
pet1r90 написа:
Джони написа:
pet1r90 написа:
Да административно наказание е глобата е 400 лв + конфискуване на машината , говорех с Георгиев ..... ще се обжалва ,
Би трябвало да ти върнат и машината, и глобата да падне. Това тяхното вече граничи с наглост. Успех! И сподели после какво е станало!
Един търсач - войн, двама - бригада, трима - чета, четирима и повече - армия. И така до 300 000!
pet1r90 Цезар
Заглавие: Re: какво стана със закона за регистрацията Чет Яну 03, 2013 4:00 pm
Наглоста им почна със смяната на лопатата която ми иззеха а лед прекратяването на делото , я върнаха но не беше мота а една която е седяла не знам колко години в някой маза .......... другата наглост е че във постановлението пише че машината е с не установена марка и модел ( самоделна ) а то не е така . изумявам се на такава тъпащина , определено трябва смяна на правителството , законите които пишат не зная а какво чакаме България да оправят да но да има хубав край за мен делото ,
jordan_nenov Джадай
Заглавие: Re: какво стана със закона за регистрацията Чет Яну 03, 2013 4:20 pm
След като адв.Георгиев е поел ангажимента да те представлява и да обжалва, то изхода от делото е ясен. Г-н Георгиев отново ще спечели ! Със сигурност няма да загубиш апарата си. Пожелавам ти късмет !!!