Заглавие: мнения за детектори Чет Сеп 04, 2014 10:23 pm
здр,сигорно ви е омразнало от такива като мен,но моля ви помогнете ми,че от 4 месеца чета каквото ми падне за детекторите.Аз сам от добруджанския краѝ разполагам с сума между 2000-3500лв.кои апарат е наи подходящ за този раион,благодаря ви предварително за отделеното време.
malboromen Новобранец
Заглавие: Re: мнения за детектори Пет Сеп 05, 2014 8:45 am
няма ли помогнете с малко профи мнение,нов сам или ме насочете кам нещо да се зачепам
nobody Легионер
Заглавие: Re: мнения за детектори Пет Сеп 05, 2014 8:56 am
какво ще търсиш - монети или по големи предмети. към какво си по склонен да се ориентираш - вносна машинка или българска.
Ne6o Легионер
Заглавие: Re: мнения за детектори Пет Сеп 05, 2014 10:14 am
Ака Сигнум с тричестотна сонда - най добрия избор. Или Деус, но Сигнума е по дълбок.
malboromen Новобранец
Заглавие: какво ще търсиш - монети или по големи предмети. към какво си по склонен да се ориентираш - вносна машинка или българска. Пет Сеп 05, 2014 3:46 pm
мисля монетки апак ако уцеля нещо на касмет,за машинката мисля да е западна
malboromen Новобранец
Заглавие: Re: мнения за детектори Пет Сеп 05, 2014 4:02 pm
какво ще търсиш - монети или по големи предмети. към какво си по склонен да се ориентираш - вносна машинка или българска. Мисля да търся монети, а пък ако излезе нещо друго - няма да го заровя Мисля да се спра на западни машини, защото имам по- голямо доверие в тях. По принцип тук в моя край почвата е доста замърсена , но имам решение - ще копая наред. Просто нещо като хоби с перспектива да стана един от големите търсачи. Мисля да вложа доста пари в техника, но първо искам да се понауча на нещо качествено. Благодаря на отзовалите се!
pechkata Джадай
Заглавие: Re: мнения за детектори Пет Сеп 05, 2014 7:27 pm
Аз пък мислех че ще събираш охлюви с детектор - малко майтап...
XP Deus е многофункционален детектор с честотите които притежава може да работи на почти всички терени без изключение... Нова безжична технология - на практика е все нов с подмяна на софтуера и мн. др. екстри... На дълбочина всички са еднакви...
Kolev Цезар
Заглавие: Re: мнения за детектори Пет Сеп 05, 2014 8:10 pm
Няма по-иновативен, ефективен, мултифункционален и ергономичен детектор от XP DEUS !!! И аз навремето имах известни резерви, предимно заради прекалено финният дизайн, но вече нямам.
Тaм, където глупостта е образец, разумът е безумие. На неграмотници, тролове и лаладжии не отговарям!!!
Kolev Цезар
Заглавие: Re: мнения за детектори Пет Сеп 05, 2014 8:26 pm
malboromen написа:
какво ще търсиш - монети или по големи предмети. към какво си по склонен да се ориентираш - вносна машинка или българска. Мисля да търся монети, а пък ако излезе нещо друго - няма да го заровя Мисля да се спра на западни машини, защото имам по- голямо доверие в тях. По принцип тук в моя край почвата е доста замърсена , но имам решение - ще копая наред. Просто нещо като хоби с перспектива да стана един от големите търсачи. Мисля да вложа доста пари в техника, но първо искам да се понауча на нещо качествено. Благодаря на отзовалите се!
Колега с тази настройка, нищо чудно да имаш проблеми със закона. Така наречените "големи търсачи" са с по няколко висящи дела, условни присъди и къщите им са тарашени по няколко пъти. Съветвам те да си упражняваш хобито дискретно и умно и да внимаваш на кого се хвалиш ... а по-добре не се хвали изибщо ...
Тaм, където глупостта е образец, разумът е безумие. На неграмотници, тролове и лаладжии не отговарям!!!
malboromen Новобранец
Заглавие: Re: мнения за детектори Пет Сеп 05, 2014 9:37 pm
Колега с тази настройка, нищо чудно да имаш проблеми със закона. Така наречените "големи търсачи" са с по няколко висящи дела, условни присъди и къщите им са тарашени по няколко пъти. Съветвам те да си упражняваш хобито дискретно и умно и да внимаваш на кого се хвалиш ... а по-добре не се хвали изибщо ... за сега няма и с какво да се похваля,даже нямам апарат,говорех за в бадеще,ще го имам в предвид,мерси за савета,какво ще кажете за минелаб
здр,сигорно ви е омразнало от такива като мен,но моля ви помогнете ми,че от 4 месеца чета каквото ми падне за детекторите.Аз сам от добруджанския краѝ разполагам с сума между 2000-3500лв.кои апарат е наи подходящ за този раион,благодаря ви предварително за отделеното време.
Колега бях прочел някъде един коментар ,който много ми хареса и още него забравих, което гласеше следното: Всеки в това занимание рано или късно си купува един Минелаб и си кротва .... Аз ти предлагам да вземеш Минелаб Експлорер Се със Ултимейт 13дд сонда ( въпреки че вече е спрян от производство , ще намериш още в магазините ).
Колега не съм много съгласен с написаното Я си помисли малко, машина която работи едно временно от 1.5 до 100 кхц, ами таз машина по време на търсене хваща и най ситните парченца, като люспи ръжда, които са адски много и най едрите предмети, нещо работата намирисва на изгоряло Според мен тази висока честота ще пречи адски много, но това е лично мое мнение !!! Ако може да се превключва апарата, да работи и на много по ниски честоти, тогава е добре, но иначе ако срещнеш пепелянка или усойница праскай я здраво по главата със 100 кхц без да се плашиш
Колега не съм много съгласен с написаното Я си помисли малко, машина която работи едно временно от 1.5 до 100 кхц, ами таз машина по време на търсене хваща и най ситните парченца, като люспи ръжда, които са адски много и най едрите предмети, нещо работата намирисва на изгоряло Според мен тази висока честота ще пречи адски много, но това е лично мое мнение !!! Ако може да се превключва апарата, да работи и на много по ниски честоти, тогава е добре, но иначе ако срещнеш пепелянка или усойница праскай я здраво по главата със 100 кхц без да се плашиш
Колега виждам ,че имаш хубава бангия , аз лично харесвам и Фишера Ф5 и Ф75 лтд. с Ултимейт 13дд.. та искам да те попитам следното: Дали си правил тестове с различни видове керамики ? Направи ми впечатление следното , западните марки имат много добър баланс , дискриминация и добра дълбочина НО , виждал съм как Минелаб Етрак дори не показва монетка под КЕРАМИКА , мисля че и фишера не се справяше , а БГ детекторите повечето успяват да се справят с Керамиката без проблем но за сметка на останалите параметри..... Мога да дам реален случай : преди години един мой приятел намерил с БГ бангия ( направена в някое гаражче ) на средна дълбочина 30-35см даже може да е 40см немога да преценя точно но не повече , Гърне със прах на човечеца ,който са изгорели и 1 пръстен с червен светъл камък. За съжаление приятеля тъй като сметнал 450лв за МНОГО го е продал без да знае за грешката си , защото пръстена е било в толкова добро състояние ,че са го бъзикали някои колеги ,че това не е старо а ново ( просто зада го купят на евтинко ) , та той тогава бил на 16-17г. и докато трупа опит доста грешки е допуснал , мисля че това е познато на повечето .... та на мене мислълта ми за керамиката затова ме вълнува , искам да разбера ,коя машина е най-оптимална за такива условия ....
Последната промяна е направена от Балкански на Нед Ное 30, 2014 6:32 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Колега Еуреката съм я виждал лично как хваща монета под керамики даже и под доста оруден камък който моя фишер я свиреше като желязо но под керамика аз също си я чувам монетата идеално и под ръждив пирон също я чувам на много замърсено от боклуци спокойно си вадя стотинки От Минелаба Еуреката ме впечатли най много но има един недостатък тежи колко два ф75 ЛТД !!!