Адвин: ПОЛЗВАЙТЕ ТОЗИ ЛИНК ПРИ НУЖДА, С КОЙТО ДА ВИДИТЕ И РАЗПЕЧАТАТЕ РЕШЕНИЕТО НА ВЪРХОВЕН АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД Първо отделение
АДМИНИСТРАТИВНО Д Е Л О
7375 / 2011
Последната промяна е направена от stan960 на Нед Окт 16, 2011 5:43 pm; мнението е било променяно общо 2 пъти
stan960 Джадай
Заглавие: Re: Решение на ВАС против регистрацията на металотърсачите, който не са за археологически проучвания Нед Окт 16, 2011 5:54 pm
Ами вероятно,отива на по горна инстанция,ако има такава,и ако има кой да ни представлява -След това -Страсбург,пак с уговорката,ако има кой да ни представлява........
Селския Преторий
Заглавие: Re: Решение на ВАС против регистрацията на металотърсачите, който не са за археологически проучвания Нед Окт 16, 2011 5:58 pm
Явно има,щом има жалба от някой.
stan960 Джадай
Заглавие: Re: Решение на ВАС против регистрацията на металотърсачите, който не са за археологически проучвания Нед Окт 16, 2011 6:03 pm
Да,явно,само че този някой не се е явил на делото -ако си прочел добре протокола.
Podlecii.avg Цезар
Заглавие: Re: Решение на ВАС против регистрацията на металотърсачите, който не са за археологически проучвания Нед Окт 16, 2011 6:30 pm
за пореден път властите доказват, че все още не сме узрели достатъчно че да можем да се самоуправляваме сами в тази скапана държава!!!! явно ще се наложи да поканим некое диво африканско племе да ни управлява!! то така или иначе разлика нема да има в управлението-поне ще можеме спокойно дасиги псуваме в МАМАТА АФРИКАНСКА
yaponetsa Цезар
Заглавие: Re: Решение на ВАС против регистрацията на металотърсачите, който не са за археологически проучвания Нед Окт 16, 2011 8:09 pm
stan960 написа:
Да,явно,само че този някой не се е явил на делото -ако си прочел добре протокола.
на административно дело(каквото е това на федерацията) не е нужно да има представител на ищеца.
stan960 Джадай
Заглавие: Re: Решение на ВАС против регистрацията на металотърсачите, който не са за археологически проучвания Нед Окт 16, 2011 9:18 pm
Юридическите и тактически приоми и подробностите не ги знам-чета кво пише,или с две думи:- ищецът,призован по надлежният ред не се явил -Сигурно е като при бракоразводните дела -можеш и да не се явяваш на първа инстанция-Гледам обаче от Министерството са си пратили юриста,изглежда делото е важно за тях-Другото са бла,бла..................................-Или пък като гледам нескопосните ви шегички,верно очаквахте да ви се явят я зам.министърът или пък що не и самият министър,Альооооо..........................................................
Petronii Цезар
Заглавие: Re: Решение на ВАС против регистрацията на металотърсачите, който не са за археологически проучвания Нед Окт 16, 2011 9:36 pm
Ами това решение на съда всъщност е добро за нас . От обосновките на съда се заключава,че на регистрация подлежат само детектори и апаратура , които се използват при проучвания придружени с разрешително от мин.на културата. Всички други детектори не следва да се регистрират , така че ако сега някой го спрат и търсят регистрация на детектора , това е неправомерно . В пояснението на съда се посочва , а и страната от министерството потвърждава , че не се цели регистрация на всички детектори. С този акт на висшия административен съд , вече имаме един проблем по-малко , регистрация на хоби детекторите .
yaponetsa Цезар
Заглавие: Re: Решение на ВАС против регистрацията на металотърсачите, който не са за археологически проучвания Нед Окт 16, 2011 9:59 pm
stan960 написа:
Юридическите и тактически приоми и подробностите не ги знам-чета кво пише,или с две думи:- ищецът,призован по надлежният ред не се явил -Сигурно е като при бракоразводните дела -можеш и да не се явяваш на първа инстанция-Гледам обаче от Министерството са си пратили юриста,изглежда делото е важно за тях-Другото са бла,бла..................................-Или пък като гледам нескопосните ви шегички,верно очаквахте да ви се явят я зам.министърът или пък що не и самият министър,Альооооо..........................................................
Да де ама лошото е че и други хора не ги разбират тия "юридически приоми" и кат се представи информацията мааалко по иначе се получава съвсем различно нещо.За административни дела НЕМА НУЖДА ОТ ПРИСЪСТВИЕ НА ИЩЕЦА!!!
Пример с мой роднина и то съвсем на скоро - преди 15 години съда му налага забтрана за напускане на държавата докато тече дело за ПТП.След приключване на делото съда сваля забраната ,но от МВР-то забраната не е свалена,получава се бюрократична грешка.Та когато чиляка след 15 години решава да ходи на вкскурзия в чужбина,от митницата го връщат щото при тях пише че има забрана за напускане на страната.Същия тоя чиляк завежда административно дело,НА КОЕТО ВОБЩЕ НЕ СЕ ЯВЯВА.И го печели,а забраната е свалена.
Така че айде да не задълбаваме в тия юридически финтове.Не се е явил представител,щото не е било нужно.Няма нищо лошо или грешно в тая процедура!
adminn Admin
Заглавие: Re: Решение на ВАС против регистрацията на металотърсачите, който не са за археологически проучвания Нед Окт 16, 2011 10:00 pm
Значи решение ще има м.Декември-тогава ще решат а не сега. Целта на това дело не е да се регистрират металотърсачите, а да има съдебно решение в което изрично се казва, че те не трябва да се регистрират, т.е. да се спре практиката да се налагат глоби на хора, соито просто имат металотърсач и го ползват за НЕ теренни проучвания. В този смисъл нещата са ОК.
https://mdetectors.com/
КАК ДА СТАНА ЧЛЕН НА БАТСЗМ
adminn Admin
Заглавие: Re: Решение на ВАС против регистрацията на металотърсачите, който не са за археологически проучвания Пон Окт 17, 2011 10:40 am
Всъщност е много странно, защото има Статус - РЕШЕНО, но не намирам решението.
https://mdetectors.com/
КАК ДА СТАНА ЧЛЕН НА БАТСЗМ
trakieca Про-Консул
Заглавие: Re: Решение на ВАС против регистрацията на металотърсачите, който не са за археологически проучвания Пон Окт 17, 2011 11:20 am
Ако министерството приеме този закон тогава няма да задължава притежателите на металотърсачи да си ги регистрират след като не извършват законни археологически проучвания и на пръв ред ще отпаднат всички обвинения на колеги който са притежавали металотърсачи и в бъдеще няма да се гледа отстрана на медийте, че все едно всеки който има металдетектор е престъпник .Според мен по-важното да се поучим от колегите в Англия там всеки археологически паметник е заобграден със огради и няма как да нарушиш законна , докато тук не знаеш точно къде да търсиш след като във законна е подчертано,че археологически паметник е навсякъде където има дори едно парче керамика
dringoleti Новобранец
Заглавие: Re: Решение на ВАС против регистрацията на металотърсачите, който не са за археологически проучвания Пон Окт 17, 2011 12:12 pm
Ще трябва да си седим в къщи ли то навсякъде парченца керамика арендаторите са разорали и основите на могилите но те не рушат паметника и не ги закачат
stan960 Джадай
Заглавие: Re: Решение на ВАС против регистрацията на металотърсачите, който не са за археологически проучвания Сря Окт 19, 2011 12:29 am
adminn написа:
Всъщност е много странно, защото има Статус - РЕШЕНО, но не намирам решението.
- Бе то и на мен ми е странно кво се радват некой колеги, щото като гледам становището но Прокурора по делото,май не виждам нищо радостно -ма айде да не представям информацията малко по иначе,както казва Япи...................................
don Про-Консул
Заглавие: Re: Решение на ВАС против регистрацията на металотърсачите, който не са за археологически проучвания Сря Окт 19, 2011 11:34 am
Липсва противоречие и с чл.3 от Европейската конвенция за опазване на археологическите наследства, тъй като посочването на металотърсачи като вид техника за археологически проучвания е свързано с прилагането им при такива проучвания, а не използването им по принцип. Не са налице основания за отмяна на чл.30, ал.2 от Наредбата като противоречащ на други норми. Това е последната част от тезата на прокурора как бихте коментирали това: а не използването им по принцип Мисля че е голяма грешка от страна на федерацията отсъствието на адвоката им.Бихте попитали защо:защото според мен точно тази фраза би трябвало да се разнищи и да с уточни за какво аджеба могат да се използват по принцип и за какво немогат
miroslavmladenov Про-Консул
Заглавие: Re: Решение на ВАС против регистрацията на металотърсачите, който не са за археологически проучвания Сря Окт 19, 2011 11:57 am
не разбирам защо още не е променен този закон,аргументацията срещу него е желязна,то е все едно да забраниш притежанието на кухненски нож,защото,аджеба,можеш да го ползваш за убииство!
stan960 Джадай
Заглавие: Re: Решение на ВАС против регистрацията на металотърсачите, който не са за археологически проучвания Сря Окт 19, 2011 2:31 pm
Не е променен щото д-вата не може да се пребори с доказано най корумпираната Съдебна система в Европа -Това е и едно от основните неща заради който не ни приемат в ЕС.Макар че в нашият случай и д-ва и Съдебна система са в комбина.Но-По важното тук е това което е написал по горе колегата don-Благодаря му за търпението което аз нямах (понеже е очевадно и ми е доста досадно) да обясни ситуацията и да цитира точки и алинеи и т.н. за да посочи истината на тук Андрешковците който не знам ква и на кой тезата защитават.Не съм погледнал и оттатък в другият форум за да видя дали все пак някой ще каже нещо по въпроса -Щеше ми се да видя там поне постоянната аудитория от уж врели кипели клакьори да подеме некъв рефрен на зайнтересованост,но не би-Изглежда тая негласна директива да не се разгласява нищо им е като клетва на УС и Компания-и сигурно са прави,мълчанието е злато-и има резон,поне в случай като този кога земем да са оакваме-Ма нъл пусто шило в торба не стои, не мога да не пророня една сълза за бедният ми внасящ си лептата член-търсач очакващ некво чудо...............................
Petronii Цезар
Заглавие: Re: Решение на ВАС против регистрацията на металотърсачите, който не са за археологически проучвания Чет Окт 20, 2011 12:09 am
stan960 написа:
Бе то и на мен ми е странно кво се радват некой колеги, щото като гледам становището но Прокурора по делото,май не виждам нищо радостно -ма айде да не представям информацията малко по иначе,както казва Япи...................................
А на мене ми е странооо , що некой колеги вместо да четат между редовете , да тълкуват и се чешат по главата , да прочетат какво е написано в решението на делото. А там с големи букви пише Решено . А именно , жалбата е неоснователна , защото не се предвижда регистрацията на детектори , освен свързаните с арх.проучвания получили разрешение от мин. на културата.И ни РАДВА защото с това заключение се внася яснота , за разлика в двусмисленото тълкуване в закона (знаете кой) ,а няма да се учуда да не бъркате и закона. И още повече ,че некой хора се юрнаха да пращат заявления в министерството и се редят на опашка да получат входящи номера , а министерството се чуди какво да прави. Ето дааа , радостно е , уточнено е и то с решение на ВАС , окончателно. И ако сега все още се чудите , за това вече няма лек .
Гост Гост
Заглавие: Re: Решение на ВАС против регистрацията на металотърсачите, който не са за археологически проучвания Чет Окт 20, 2011 1:46 am
[quote="Petronii"]
stan960 написа:
Бе то и на мен ми е странно кво се радват некой колеги, щото като гледам становището но Прокурора по делото,май не виждам нищо радостно -ма айде да не представям информацията малко по иначе,както казва Япи...................................
А на мене ми е странооо , що некой колеги вместо да четат между редовете , да тълкуват и се чешат по главата , да прочетат какво е написано в решението на делото. А там с големи букви пише Решено . А именно , жалбата е неоснователна , защото не се предвижда регистрацията на детектори , освен свързаните с арх.проучвания получили разрешение от мин. на културата.И ни РАДВА защото с това заключение се внася яснота , за разлика в двусмисленото тълкуване в закона (знаете кой) ,а няма да се учуда да не бъркате и закона. И още повече ,че некой хора се юрнаха да пращат заявления в министерството и се редят на опашка да получат входящи номера , а министерството се чуди какво да прави. Ето дааа , радостно е , уточнено е и то с решение на ВАС , окончателно. И ако сега все още се чудите , за това вече няма лек .
[/quote
Юридическият език е като медицинския,все едно четеш(опитваш се да четеш!!) лекарска рецепта.Преднамерено така се пише,че да неможе народа да го разбира(както и религията),че да се плаши от неизвестното,че да може тоя народ впоследствие да се дере по-лесно..........като толкова народ се изредил горе да си регистрират уредите ония толкова ли не можаха поне на един да отговорят на най-прост бабешки език,че това не е задължително при условие,че няма да се копае археологически обект.Фашкия ли имат в устата?Хайде холан...
bobo Консул
Заглавие: Re: Решение на ВАС против регистрацията на металотърсачите, който не са за археологически проучвания Чет Окт 20, 2011 11:12 am
Те тези дето го писаха закона не могат да кажат какво точно са написали,вие искате в министерството да знаят.
Гост Гост
Заглавие: Re: Решение на ВАС против регистрацията на металотърсачите, който не са за археологически проучвания Чет Окт 20, 2011 1:31 pm
bobo написа:
Те тези дето го писаха закона не могат да кажат какво точно са написали,вие искате в министерството да знаят.
ХА ХА ХА ))))))))))))))))))))))))Браво))
metalotarsach Новобранец
Заглавие: Re: Решение на ВАС против регистрацията на металотърсачите, който не са за археологически проучвания Пет Окт 21, 2011 12:12 am
Petronii написа:
stan960 написа:
Добре че се юрнаха и то по инициатива на БНФМ щот още щеше да налагат глоба на колеги нерегистрирали детекторите си.А ти кат една страхлива мишка си се скрил и акаш ли акаш.Омаловажаваш постиженията на БНФМ и на хората който секидневно отделят от свободното си време за да легаризират хобито и ти да можеш свободно да практикуваш хобито си.А не кат видиш че някой идва към теб на нивата акото в гащите да тегне повече от калта по обувкитети след дъж.Заради хора като теб сме на това дередже.
Petronii Цезар
Заглавие: Re: Решение на ВАС против регистрацията на металотърсачите, който не са за археологически проучвания Пет Окт 21, 2011 1:13 am
metalotarsach написа:
Petronii написа:
stan960 написа:
Добре че се юрнаха и то по инициатива на БНФМ щот още щеше да налагат глоба на колеги нерегистрирали детекторите си.А ти кат една страхлива мишка си се скрил и акаш ли акаш.Омаловажаваш постиженията на БНФМ и на хората който секидневно отделят от свободното си време за да легаризират хобито и ти да можеш свободно да практикуваш хобито си.А не кат видиш че някой идва към теб на нивата акото в гащите да тегне повече от калта по обувкитети след дъж.Заради хора като теб сме на това дередже.
Сигурно ме познаваш , та вадиш заключения какъв съм ,и че аз съм причината за световната криза и проблемите на търсачите на лимонадени капачки у нас , обединени във федерация. Не омаловажавам една истинска федерация по металдетектинг , но от досегашните ми наблюдения сегашната организация е една пародия , бледа карикатура . Единствената им инициатива е да се съберат на някоя поляна да се надлъгват и да мечтаят за печени агнета , добре ,че някой мислещи хора им намекнаха ,че се излагат. Движещата част на федерацията е под шапката на един сайт администриран от недотам психически стабилен производител на металдетектори. Членове затворени в черупката си и не допускащи други хора ,мнения и с надменно поведение , бяха част и от този форум и не аз , а те избягаха ,като мишки от тук и се правят на обидени . Вместо това се крият и регистрират наново с никове ,като твоя ,вместо да си кажат мнението открито , а не чрез други форуми да се водят диалози . Аз не мога да им отговоря там , изглежда им е от първостепенно значение да организират литературни конкурси, пълен крах и упадък . Не ми се коментира тази федереция , да прави каквото иска , но не вменявайте вина у нас и да се правите на крайно обидени и реагирате с нападки , а мислете преди да изказвате мнения. И на края ще си призная , не ти а аз съм виновен за сегашното дередже , защото съм се скрил , за да не видя хора като теб , които тъчат на няколко стана , за да кажат където трябва колко съм лош .
don Про-Консул
Заглавие: Re: Решение на ВАС против регистрацията на металотърсачите, който не са за археологически проучвания Пет Окт 21, 2011 9:23 am
Много точно казано
stan960 Джадай
Заглавие: Re: Решение на ВАС против регистрацията на металотърсачите, който не са за археологически проучвания Пет Окт 21, 2011 10:35 am
Он баце ти Петроний чат пат има и добри мисловни попадения но изглежда е далеч от автора на "Сатирикон".Иначе то и я съм от Северозападнала ма очевидно аз чета в прав ред текста а он междуредията -Та да го попитам -абе баце,ти наясно ли си кой е подал жалбата и що тя е отхвърлена-ако можеш сал това да ми обясниш,без да ми са лендзиш с емотикони......-Аа,и щех да забравя-Та за кви постижения на БНФМ става на въпрос
Решение на ВАС против регистрацията на металотърсачите, който не са за археологически проучвания