Заглавие: Re: Golden Mask Deep Hunter Пон Сеп 16, 2013 4:29 pm
Ako под находчивост се разбира да влезеш вътре в рамката с един диагонален колан, то пък аз те съветвам да не го правиш. Това е възможно най-голямата глупост, която може да се измисли.Влизаш в центъра на такова електромагнитно поле, че след време ще се чудиш "кой дявол си дръпнал за опашката"...Ще започне да те боли главата, да имаш проблем с кръвното налягане, да ти става лошо и не дай си Боже да отключиш някой наследствен здравословен проблем... То и до нея да вървиш пак не е много здравословно, но ако се работи умерено и да не се прекалява (да се провери нещо за около час) бива...Ама да си вътре...опази Боже ! Не си правете експерименти със здравето в името на парите !
Трибал-М Джадай
Заглавие: Re: Golden Mask Deep Hunter Пон Сеп 16, 2013 5:10 pm
Radislav написа:
Ako под находчивост се разбира да влезеш вътре в рамката с един диагонален колан, то пък аз те съветвам да не го правиш. Това е възможно най-голямата глупост, която може да се измисли.Влизаш в центъра на такова електромагнитно поле, че след време ще се чудиш "кой дявол си дръпнал за опашката"...Ще започне да те боли главата, да имаш проблем с кръвното налягане, да ти става лошо и не дай си Боже да отключиш някой наследствен здравословен проблем... То и до нея да вървиш пак не е много здравословно, но ако се работи умерено и да не се прекалява (да се провери нещо за около час) бива...Ама да си вътре...опази Боже ! Не си правете експерименти със здравето в името на парите !
Здравей,Радиславе!Щях да напиша същото,но ти ме изпревари...Имаш абсолютната ми подкрепа,за това,което си изтъкнал... Влизането в средата на рамката е нездравословно.Тези мощни импулси,вярно ,че са нискочестотни,но с "десетина амперова", импулсна(пикова) консумация,би трябвало да респектират и най-големите неверници...Както всичко и това е въпрос на култура,този път-техническа!... Колеги,работете в екип,от страни!
Хаосът е или временен,или гибелен!
JENTIX Легионер
Заглавие: Re: Golden Mask Deep Hunter Пон Сеп 16, 2013 6:59 pm
въпроса е дали става да се носи от сам човек или не
Трибал-М Джадай
Заглавие: Re: Golden Mask Deep Hunter Пон Сеп 16, 2013 8:26 pm
JENTIX написа:
Става,колега,но трябва да влезеш в рамката.Двата дълги ремъка се кръстосват и "лягат" на противоположните рамена,или се събират диаметрално противоположно в малък кръг,който се превръща в шапка и главата става носеща.Жените от някой африкански племена носят всеки ден поне 15 килограмови делви по този начин,но...няма какво да ги облъчва. Засичал съм не веднаж колеги-сиропучи(лакомии,ненаситници),които работят по този начин.Боли ги главата,криволичат,драйфат до скъсване и...пак продължават...Природа непобедима.
Lamas Легионер
Заглавие: Re: Golden Mask Deep Hunter Пет Окт 04, 2013 4:57 pm
Някой пробвали го как работи с елипсовидна антена за индивидуална работа (32 х 38) cm., ако някой работи вече с уреда, нека каже за: дълбочина, дискриминацията
п.п. Август щеше да има клипове...вече сме октомври и още няма.
mishot Новобранец
Заглавие: Re: Golden Mask Deep Hunter Пет Окт 04, 2013 5:01 pm
Lamas написа:
Някой пробвали го как работи с елипсовидна антена за индивидуална работа (32 х 38) cm., ако някой работи вече с уреда, нека каже за: дълбочина, дискриминацията
п.п. Август щеше да има клипове...вече сме октомври и още няма.
И аз чаках да видя клипове, мислех да купувам, ако ми хареса, но явно уреда не се е представил добре на тестовете.
Заглавие: Re: Golden Mask Deep Hunter Вто Окт 08, 2013 9:17 pm
Трибал-М написа:
JENTIX написа:
Става,колега,но трябва да влезеш в рамката.Двата дълги ремъка се кръстосват и "лягат" на противоположните рамена,или се събират диаметрално противоположно в малък кръг,който се превръща в шапка и главата става носеща.Жените от някой африкански племена носят всеки ден поне 15 килограмови делви по този начин,но...няма какво да ги облъчва. Засичал съм не веднаж колеги-сиропучи(лакомии,ненаситници),които работят по този начин.Боли ги главата,криволичат,драйфат до скъсване и...пак продължават...Природа непобедима.
Вий освен да влизате вътре друго не можете ли да измислите ? За вредните влияния не съм запознат .
JENTIX Легионер
Заглавие: Re: Golden Mask Deep Hunter Сря Окт 09, 2013 1:11 pm
https://www.youtube.com/watch?v=A_C_duZWdnc
Radislav Цезар
Заглавие: Re: Golden Mask Deep Hunter Съб Окт 12, 2013 4:53 pm
Jentix, какво искаш да кажеш/покажеш с този видеоклип ??? Че е безвредно да се работи в рамката или ...? Знаеш ли, отдавна съм спрял да споря и да "отварям" очите на хора, които се "запъват като магаре на мост" и се хващат за всяко едно нещо, от което могат мнооого време да водят безсмислени спорове и диалози... Кой както иска така да си работи !Даже ще Ви подскажа и една идея-направете си антени 2.00X1.60 и си ги сложете около леглата-като рамки.И когато спите ги пускайте да си работят...И си ги ползвайте със здраве !
Симпличио Консул
Заглавие: Re: Golden Mask Deep Hunter Чет Мар 13, 2014 10:29 am
lomidol написа:
сменям хобито
Колега, радвам се, че не си сменил хобито, че напоследък май много колеги си продават машините и се отказват от хобито, а така ставаме по-слаби като общност.
stater Про-Консул
Заглавие: Re: Golden Mask Deep Hunter Чет Мар 13, 2014 10:42 am
Ами причината много от колегите да сменят хобито е ,че монетите до към 40-тия см. отдавна ги няма.Пък и освен ,че стана много скъпа тази наша занимавка, като се прибави това че нищо в закона не се промени и няма изгледи изобщо това да стане в близкото бъдеще ,май ще си останем само с хубавите спомени и с утехата като се съберем на че някога
Radislav Цезар
Заглавие: Re: Golden Mask Deep Hunter Чет Мар 13, 2014 4:20 pm
Има един тип особени хора, които се наричат "авантюристи"...при тях е характерно, че в повечето случаи ходят "по ръба на бръснача", но това е начин на живот и начин да си вдигаш от време на време адреналина... Те не се подчиняват на фалшивите правила и остро реагират на неправдите. Отстояват си интереса и са свободолюбиви по дух. Не са подлизурковци и са мъжки момчета. В редовете на търсачите има доста от тях.
traper2504 Легионер
Заглавие: Re: Golden Mask Deep Hunter Чет Мар 13, 2014 7:24 pm
Radislav написа:
Има един тип особени хора, които се наричат "авантюристи"...при тях е характерно, че в повечето случаи ходят "по ръба на бръснача", но това е начин на живот и начин да си вдигаш от време на време адреналина... Те не се подчиняват на фалшивите правила и остро реагират на неправдите. Отстояват си интереса и са свободолюбиви по дух. Не са подлизурковци и са мъжки момчета. В редовете на търсачите има доста от тях.
Евала колега.....мн. точно казано.
Radislav Цезар
Заглавие: Re: Golden Mask Deep Hunter Чет Мар 13, 2014 9:45 pm
...тези хора в световен мащаб са провокирали, създавали и изнасяли революциите за да бъде светът по-добър и по-истински, но за съжаление са плащали с животът си (или по друг некомфортен начин) за това и не са се радвали на промените настъпили след даденото събитие...и често са потъвали в забрава от идните поколения...за съжаление.
Radislav Цезар
Заглавие: Re: Golden Mask Deep Hunter Чет Мар 13, 2014 9:49 pm
Колеги, както и да променят закона авантюриста си остава такъв докрай !Кръвта вода не става.По комунистическо да не би да е било по-либерално ?
Симпличио Консул
Заглавие: Re: Golden Mask Deep Hunter Чет Мар 13, 2014 10:47 pm
Колеги, металдетектингът не е само авантюра, а също и благородна екологична дейност - почистване на гори и полета от метални отпадъци.
Radislav Цезар
Заглавие: Re: Golden Mask Deep Hunter Пет Мар 14, 2014 8:10 am
За това не се бях замислял, но ми хареса-значи пред властта вече сме и ...еколози.
Golden Mask Джадай
Заглавие: Re: Golden Mask Deep Hunter Пет Окт 31, 2014 6:18 pm
Заглавие: Re: Golden Mask Deep Hunter Пет Окт 31, 2014 7:11 pm
през комунизма беше много по-спокойно и весело тогава основния МД беше метална кушетка през която се пресяваше пръста,нямаше соларовци,палавезовци и тем подобни ДС бяха най-големите търсачи,никои не закачаше тия дето ровеха далеч от архелогически обекти,най-много да изядеш някои шамар в районното или да ти откраднат намереното ако е ценно
Golden Mask Джадай
Заглавие: Re: Golden Mask Deep Hunter Пет Ное 28, 2014 2:24 pm
Трибал-М Джадай
Заглавие: Re: Golden Mask Deep Hunter Пет Ное 28, 2014 10:36 pm
Golden Mask написа:
АШКОЛСУН!
pechkata Джадай
Заглавие: Re: Golden Mask Deep Hunter Съб Ное 29, 2014 9:52 am
Трибал-М написа:
АШКОЛСУН!
Да също така остава стабилен при маховете след сигнала... Нещо като КАНТАРА - да ама за орудено не става...
Трибал-М Джадай
Заглавие: Re: Golden Mask Deep Hunter Съб Ное 29, 2014 9:04 pm
pechkata написа:
Трибал-М написа:
АШКОЛСУН!
Да също така остава стабилен при маховете след сигнала... Нещо като КАНТАРА - да ама за орудено не става...
...Какви кантари те люлеят,Печка? Тука става въпрос за друг тип търсачна машина! Или,може би,след като ГИ споменаваш ,искаш да ти задам няколко "сравнителни" въпросчета?...
Трибал-М Джадай
Заглавие: Re: Golden Mask Deep Hunter Пон Дек 01, 2014 7:54 pm
Трибал-М написа:
pechkata написа:
Трибал-М написа:
АШКОЛСУН!
...Какви кантари те люлеят,Печка? Тука става въпрос за друг тип търсачна машина! Или,може би,след като ГИ споменаваш ,искаш да ти задам няколко "сравнителни" въпросчета?...