Заглавие: Re: Nel Big 43x38 Пет Ное 30, 2012 9:36 am
Ха дано се обади и някой колега с Нелка. Нямам търпение да видя дали ще си купувам оригинална или си оставам със сефката... Късмет на всички колеги и Наслука на тези дето утре отиват на лов !
ОКО ЗА ДВЕ, ЗЪБ ЗА ЧЕНЕ...
jordan_nenov Джадай
Заглавие: Re: Nel Big 43x38 Пет Дек 14, 2012 10:13 am
Хайде де колеги, никой ли не си е купил голямата нелка? Нека направим тест, за да се знае коя антена е най-добрата за фишера ! Късмет !!!
maslinata Преторий
Заглавие: Re: Nel Big 43x38 Вто Дек 18, 2012 11:35 am
Момчета като чета какво сте писали за този апарат ми идва да отида да изтегля 2000 лева от банката и да си го взема.интересно ми е огромният лемеж как го показва,например 20 на 30 мерси предварително и много късмет през новата година
jordan_nenov Джадай
Заглавие: Re: Nel Big 43x38 Вто Дек 18, 2012 12:47 pm
maslinata написа:
Момчета като чета какво сте писали за този апарат ми идва да отида да изтегля 2000 лева от банката и да си го взема.интересно ми е огромният лемеж как го показва,например 20 на 30 мерси предварително и много късмет през новата година
Огромния лемеж, колега, фишера го показва на 86 в едната посока, а като кръсосаш сигнала, чуваш си го желязо, като цифрите на дисплея скачат от 12 до 90. Проста работа. С Фишера желязо не се вади. Който има апарата, знае това. Късмет на всички колеги !
fishera80 Преторий
Заглавие: Re: Nel Big 43x38 Вто Дек 18, 2012 12:49 pm
maslinata написа:
Направо почва да вие като линейка
Умът не е добродетел, а качество!
fishera80 Преторий
Заглавие: Re: Nel Big 43x38 Вто Дек 18, 2012 1:30 pm
И на мен колеги, ми се ще да пробвам 15" Fisher и NEL Big Tornado, преди да си закупя една от двете. - Четох някъде, че торнадата на нелките работели на по-голямо напрежение или нещо такова - понеже с тока съм на вие и си мисля, че и оригиналната на фишера е направена така. - Защото моят Ф75 е от черните лимитирана серия и забелязах, че като отида на единия от двата процеса за дискриминация, и усобенно на BP (Boost Process) - води се процес усилване 25% дълбочината, и SENSIVITI на апарата не може да се усилва на по-вече от 60, в режим на дискриминация - това е с оригиналната 11" сонда на Фишера, за това с нея си бръмча на процеса dE и SENSIVITI 90-95, така ми е най-добре. - Та за това ми се ще първо да пробвам тези две по-големи сонди на този процес BP и дали ще мога да си осиля така и сенса на този процес, абе с две думи малко тест а после покупка и по-точно за коя от двете да си дам левчетата...? Мерси на всички колеги!
jordan_nenov Джадай
Заглавие: Re: Nel Big 43x38 Вто Дек 18, 2012 2:30 pm
fishera80 написа:
И на мен колеги, ми се ще да пробвам 15" Fisher и NEL Big Tornado, преди да си закупя една от двете. - Четох някъде, че торнадата на нелките работели на по-голямо напрежение или нещо такова - понеже с тока съм на вие и си мисля, че и оригиналната на фишера е направена така. - Защото моят Ф75 е от черните лимитирана серия и забелязах, че като отида на единия от двата процеса за дискриминация, и усобенно на BP (Boost Process) - води се процес усилване 25% дълбочината, и SENSIVITI на апарата не може да се усилва на по-вече от 60, в режим на дискриминация - това е с оригиналната 11" сонда на Фишера, за това с нея си бръмча на процеса dE и SENSIVITI 90-95, така ми е най-добре. - Та за това ми се ще първо да пробвам тези две по-големи сонди на този процес BP и дали ще мога да си осиля така и сенса на този процес, абе с две думи малко тест а после покупка и по-точно за коя от двете да си дам левчетата...? Мерси на всички колеги!
Колега, мога да кажа, че за мен засега от СЕФ 38х30 няма по-добра. Един колега от моя район взе оригиналната 15 фишерка. Апарата е много неспокоен с нея. На дълбочина достига там, дето със сефката 38х30 дава чист цвят, а оригиналната не е така категорична. Все пак говоря за обикновения ф75. Обикновено не издувам апарата до крайни стойности. Бачкам така: Сенсивити 80, диск 5, JE режим ако е възможно, иначе dE режим. Затова искам да направим паралелни тестове на 3-те големи антени на различни почви. Интересно защо другите колеги дето имат оригиналната 15-ка и Нелката, не пишат във форума... Късмет на всички !
fishera80 Преторий
Заглавие: Re: Nel Big 43x38 Вто Дек 18, 2012 2:56 pm
Мерси бат Данчо, и мен точно това ме вълнува 3-те големи и по точно да ги пробваме с моето ЛТД специално на този BP процес и с твоя който не е ЛТД. Така хем сондите ще пробваме, хем разлики дали има от ЛТД и обикновен Ф75 или са допълнителни пари на вятъра. - Виното и пържолите са от мен, а от тебе водния лук и лимонада щом не пиеш, но никога не е късно да те научим. Остава ти още една крачка - стани ловец !!!
jordan_nenov Джадай
Заглавие: Re: Nel Big 43x38 Вто Дек 18, 2012 3:01 pm
fishera80 написа:
Мерси бат Данчо, и мен точно това ме вълнува 3-те големи и по точно да ги пробваме с моето ЛТД специално на този BP процес и с твоя който не е ЛТД. Така хем сондите ще пробваме, хем разлики дали има от ЛТД и обикновен Ф75 или са допълнителни пари на вятъра. - Виното и пържолите са от мен, а от тебе водния лук и лимонада щом не пиеш, но никога не е късно да те научим. Остава ти още една крачка - стани ловец !!!
Аз съм ловец при това от най-добрите бре, калпазанин !!!!!
Сам направи сметка: утре ще правя малко домашни луканки, ще ми трябва около 2 кг черен пипер...
Просто се чудя къде съм по-добър: в детектинга или в лова?
Късмет и НАСЛУКА НА ВСИЧКИ КОЛЕГИ!
jordan_nenov Джадай
Заглавие: Re: Nel Big 43x38 Вто Дек 18, 2012 3:08 pm
Те това е мойта гордост. Онзи ден в неделя беше сама по прасето дето пребихме. Първото й животно. Днес кучката навършва 5 месеца...
fishera80 Преторий
Заглавие: Re: Nel Big 43x38 Вто Дек 18, 2012 3:38 pm
jordan_nenov написа:
Те това е мойта гордост. Онзи ден в неделя беше сама по прасето дето пребихме. Първото й животно. Днес кучката навършва 5 месеца...
Много красиво гонче - пу...пу...пу да не му е на уруки. И да стане добър ловец и търсач, като стопанина си. На който се извинявам за неточната ми преценка, но понеже ми беше споменавал, че не пие и за това направих грешна преценка, понеже при нас няма такива колеги... Ще нося с гордост титлата си "КАЛПАЗАНИН" на деня !!!
Дано не бъда и на лова, където обичам да ходя, но за съжаление не много често, поради липса на време...
Наслука, през предстоящите празнични и ловни дни !!!
jordan_nenov Джадай
Заглавие: Re: Nel Big 43x38 Вто Дек 18, 2012 3:52 pm
fishera80 написа:
jordan_nenov написа:
Много красиво гонче - пу...пу...пу да не му е на уруки. И да стане добър ловец и търсач, като стопанина си. На който се извинявам за неточната ми преценка, но понеже ми беше споменавал, че не пие и за това направих грешна преценка, понеже при нас няма такива колеги... Ще нося с гордост титлата си "КАЛПАЗАНИН" на деня !!!
Дано не бъда и на лова, където обичам да ходя, но за съжаление не много често, поради липса на време...
Наслука, през предстоящите празнични и ловни дни !!!
Много благодаря за добрите думи ! Аз мойто съм си го изпил. През 2006 година казах че няма да пия алкохол 10 години... Е минаха вече 7. А като се видим, а това ще стане, ще те заведа на такъв излет, че свят да ти се извие... В ръка с фишера, а на гърба пушката... Слушаш в слушалките и зяпаш през оптиката...
Всичко най-добро !!!
ivanasen Джадай
Заглавие: Re: Nel Big 43x38 Вто Дек 18, 2012 4:24 pm
jordan_nenov написа:
Колега дали не можем да уредим и едно такова гонче и за мен? Говорим за малко кутре.
Добрите приятели са като звездите; не винаги ги виждаш, но знаеш, че винаги са там.
Понякога за да бъде истинско приятелството е нужен и скалпел!!!
Последната промяна е направена от ivanasen на Чет Дек 20, 2012 1:03 pm; мнението е било променяно общо 1 път
jordan_nenov Джадай
Заглавие: Re: Nel Big 43x38 Вто Дек 18, 2012 4:37 pm
Може приятелю, ама след половин година. Пролетта пак мога да взема едно-две. Сега кучката не е пускана, щото иде зима. През януари ще я заплодят и през април имаш куче! Само ще ми кажеш женско или мъжко ! Като дойда за първия скъп пачи крак, ще ти докарам кучето... Късмет!
nqkoy Новобранец
Заглавие: Re: Nel Big 43x38 Нед Яну 13, 2013 2:36 pm
ivan_a2 написа:
jordan_nenov написа:
Трябва да направим паралелни тестове на фишера с трите антени: нел 43х38, оригиналната 15-ка и сеф 38х30. Тогава ще се разбере коя е по-добра. Аз имам сефка, ако някой колега има от другите, нека се обади и да направим малко проби... Късмет колеги и НАСЛУКА !
аз имах Сеф-ка и я продадох сега имам 15 и не я продавам ако има някой с нел нека се обади и ще направим тест на трите
От къде си колега? Аз имам Tornado и може да се разберем нещо.
jordan_nenov Джадай
Заглавие: Re: Nel Big 43x38 Нед Яну 13, 2013 2:47 pm
nqkoy написа:
ivan_a2 написа:
jordan_nenov написа:
Трябва да направим паралелни тестове на фишера с трите антени: нел 43х38, оригиналната 15-ка и сеф 38х30. Тогава ще се разбере коя е по-добра. Аз имам сефка, ако някой колега има от другите, нека се обади и да направим малко проби... Късмет колеги и НАСЛУКА !
аз имах Сеф-ка и я продадох сега имам 15 и не я продавам ако има някой с нел нека се обади и ще направим тест на трите
Колега и на мен ми е интересно какво ще стане. В аватара ми пише от къде съм. А ти от къде си? И кога ще ти е удобно да направим един съвместен излет, за да видим как са антените?
nqkoy Новобранец
Заглавие: Re: Nel Big 43x38 Чет Фев 14, 2013 5:26 pm
jordan_nenov написа:
nqkoy написа:
ivan_a2 написа:
jordan_nenov написа:
Колега и на мен ми е интересно какво ще стане. В аватара ми пише от къде съм. А ти от къде си? И кога ще ти е удобно да направим един съвместен излет, за да видим как са антените?
Прати ми номер или поща на лично, за да се чуем и разберем,че тук нямам право все още.
dobo67 Про-Консул
Заглавие: Продавам NEL BIG TORNADO за F2 и F4 Нед Апр 07, 2013 6:43 pm
Макар че е малко по-тежка си има свойте предимства.Не е предназначена за цял ден работа а за определени места .Държисе много спокойно без излишни шумове и смущения апарата е на максимум чувствителност.За мое съжеление се налага да я продам както и апарата .Апарата е фишер ф2.Няма да споменавам конкретни дълбочини за да не прозвучи като реклама или да не засегна някой производител.
jordan_nenov Джадай
Заглавие: Re: Nel Big 43x38 Чет Яну 15, 2015 6:26 pm
Такаааа, Изчаках 2 години някой колега с нел биг торнадо да се обади, но уви... Поръчах такава антена и през следващата седмица ще пристигне от Украйна. Тогава ще направя тестове между свф 38х30 и нел биг торнадо 38х46. Ще кача клиповете във форума, за да може всички колеги да са в час с големите антени. Дано не съм се набутал с 429 лв като тарамбука... Късмет на всички колеги.
mdetectors.bg Джадай
Заглавие: Re: Nel Big 43x38 Чет Яну 15, 2015 7:22 pm
За този апарат и голямата сонда определено трябва да имаш опит в тестовете на сонди. нел не продавам, защото не ми харесва как работят на ход и по-лошата екранировка. Именно за това не ги продавам, но ще ми е интересно мнението ти. Тези хора произвеждат сонди с размери, които няма смисъл за някой апарати именно разчитайки на наивността на клиентите, че по-голямата сонда е по-дълбока - както е за F2,F5 ACE ....
Безплатна доставка до всяка точка на страната. www.mdetectors.bg 12 ГОДИНИ С ВАС!
jordan_nenov Джадай
Заглавие: Re: Nel Big 43x38 Чет Яну 15, 2015 7:42 pm
Замислил съм тестове въздушно, в земя и на ход. Нека всички търсачи се запознаят с характеристиките на големите антени. В крайна сметка всеки си плаща за обучението. Така и аз. На чисто си търкам със сефката. Много съм доволен от нея. Но червея на съмнението ме гризе отвътре. Затова плащам и пробвам. Зная че е по-добре чиляк да се учи от чуждите грешки отколкото от своите, ама никой не казва как се държи голямата нелка... А аз ще кажа и ще покажа. А колкото до опита с ф75 - смятам че съм доста в час с таз машина. Бъдещето ще покаже. Късмет!
ivanasen Джадай
Заглавие: Re: Nel Big 43x38 Чет Яну 15, 2015 8:39 pm
Добрите приятели са като звездите; не винаги ги виждаш, но знаеш, че винаги са там.
Понякога за да бъде истинско приятелството е нужен и скалпел!!!
Последната промяна е направена от ivanasen на Пет Яну 16, 2015 7:41 am; мнението е било променяно общо 2 пъти
BEKS Консул
Заглавие: Re: Nel Big 43x38 Чет Яну 15, 2015 9:03 pm
Да не ти чупя хатъра ама плюсовете от тази голяма антена ще са много по-малко от недостатъците. 1-може да шляпаш само на чисто място с нея,за гори и трънаци също не става,за изорано забрави,няма да има тази чувствителност като на по-малките антени. 2-ако не може да се издуе на МАХ апарата с нея и има смущения също е безсмислено. 3-По-малка антена + табан, е по-добре от тази антена за Булсатком. 4-Не знам колко тежи ама ще ти откъсне ръцете сигурно и 5- най-добрите резултати с нея ще са само въздушни.
jordan_nenov Джадай
Заглавие: Re: Nel Big 43x38 Пет Яну 16, 2015 7:43 am
BEKS написа:
Да не ти чупя хатъра ама плюсовете от тази голяма антена ще са много по-малко от недостатъците. 1-може да шляпаш само на чисто място с нея,за гори и трънаци също не става,за изорано забрави,няма да има тази чувствителност като на по-малките антени. 2-ако не може да се издуе на МАХ апарата с нея и има смущения също е безсмислено. 3-По-малка антена + табан, е по-добре от тази антена за Булсатком. 4-Не знам колко тежи ама ще ти откъсне ръцете сигурно и 5- най-добрите резултати с нея ще са само въздушни.
Аз вземам антената за големи равни площи без никакви трънаци. Ще отхвърля много квадратура. Ако може да се вярва на клипове, а и на мои приятели с такива антени - нелката позволява издуване на апаратите до 100% Теглото на антената е точно колкото на сефката - 890 грама. За резултатите мога да кажа през другата седмица като дойде антената. Прежалил съм парите, така че и да нестава, няма да се ядосвам. Ще кажа на колегите каква грешка съм направил, за да не я повтарят. Ами ако става... Наслука!
jordan_nenov Джадай
Заглавие: Re: Nel Big 43x38 Пет Яну 16, 2015 7:45 am