Колеги, някой работил ли е с въпросната сонда и съответно какви са отзивите?
ОКО ЗА ДВЕ, ЗЪБ ЗА ЧЕНЕ...
ztec Консул
Заглавие: Re: Nel Big 43x38 Чет Ное 08, 2012 5:59 pm
jordan_nenov написа:
Колеги, някой работил ли е с въпросната сонда и съответно какви са отзивите?
Няма голям смисъл от това торнадо.Като цяло е тежичко и ще ти скъса ръцете.В дълбочина разликата от стандартното торнадо е минимална.
jordan_nenov Джадай
Заглавие: Re: Nel Big 43x38 Чет Ное 08, 2012 6:03 pm
Аз работя със СЕФ 38х30 и нямам обикновено торнадо, можеш ли да ми кажеш как работи Биг Нел спрямо голямата сефка?
ztec Консул
Заглавие: Re: Nel Big 43x38 Чет Ное 08, 2012 6:12 pm
jordan_nenov написа:
Аз работя със СЕФ 38х30 и нямам обикновено торнадо, можеш ли да ми кажеш как работи Биг Нел спрямо голямата сефка?
jordan_nenov Джадай
Заглавие: Re: Nel Big 43x38 Пон Ное 12, 2012 11:01 am
Няма ли колега с такава антена? Ако няма, то тогава за Нова година зная какъв подарак ще си направя... Тогава ще мога да кажа дали има разлика между нелката и сефката. Все пак нелката е с 494 кв.см по-голяма или с около 30%. Ако следим логиката, то тогава нелката би трябвало да пипа с още около 25-30 % повече от сефката или общо около 45 % повече от оригиналната 11-ка на фишер. Ако това е така, значи вложението си струва. А в противен случай, ще стана малко по-мъдър, което пак си е нещо... Ксъмет колеги !
Няма ли колега с такава антена? Ако няма, то тогава за Нова година зная какъв подарак ще си направя... Тогава ще мога да кажа дали има разлика между нелката и сефката. Все пак нелката е с 494 кв.см по-голяма или с около 30%. Ако следим логиката, то тогава нелката би трябвало да пипа с още около 25-30 % повече от сефката или общо около 45 % повече от оригиналната 11-ка на фишер. Ако това е така, значи вложението си струва. А в противен случай, ще стана малко по-мъдър, което пак си е нещо... Ксъмет колеги !
ще помъдрееш ако се отървеш от него бе ало!!!
jordan_nenov Джадай
Заглавие: Re: Nel Big 43x38 Вто Ное 13, 2012 8:27 am
А аз г-н Фишер в предишни постове в друга тема забравих да кажа, че когато те размазах с моя фишер, твоя майнлаб беше с антена колкото снегоходка в покрайнините на Сибир.... Нека колегите да знаят, че единственото предимство на Майнлаб Суверен ГТ пред Фишер Ф75 е, че на майнлаба кутията му е синя... Късмет колеги !!!
Ivalin Popov likes this post
adminn Admin
Заглавие: Re: Nel Big 43x38 Вто Ное 13, 2012 9:36 am
Колета Неловете не стават - лично мнение - откровенно.
https://mdetectors.com/
КАК ДА СТАНА ЧЛЕН НА БАТСЗМ
jordan_nenov Джадай
Заглавие: Re: Nel Big 43x38 Вто Ное 13, 2012 12:00 pm
adminn написа:
Благодарско колега, спестяваме по некоя левка... Наслука колеги !
adminn Admin
Заглавие: Re: Nel Big 43x38 Вто Ное 13, 2012 2:16 pm
Тествал съм с Гарет и Фишер моделите, за другите незнам.
Кабела на NEL е доста зле-не-добре екраниран, поне това беше преди година, сега един колега ми каза, че кабела е по-добър, но незнам.
Доста тънки са сондите NEL и на големи жеги измятат. На окцилоскоп се вижда най-добре, като се духне с горещ въздух. Да по-леки са от СЕФ, но измятат, от там намалява и дълбочината.
kelesis_ss Преторий
Заглавие: Re: Nel Big 43x38 Вто Ное 13, 2012 4:38 pm
Admin,Ултиматето също е доста тънко.Значи ли,че и то също ще прави тия проблеми в жегите,които са далеч за сега?
adminn Admin
Заглавие: Re: Nel Big 43x38 Вто Ное 13, 2012 4:42 pm
Ултимата е направен супер умно като геометрия и материали и определено е доста устойчиво на температурни разлики, особенно като е с бял цвят.
jordan_nenov Джадай
Заглавие: Re: Nel Big 43x38 Вто Ное 13, 2012 4:57 pm
Админ, а някаква съпоставка между голямата сефка и ултимата?
adminn Admin
Заглавие: Re: Nel Big 43x38 Вто Ное 13, 2012 5:28 pm
На кой модел и марка?
jordan_nenov Джадай
Заглавие: Re: Nel Big 43x38 Вто Ное 13, 2012 6:01 pm
Машината ми е Фишер Ф75. Работя с антена СЕФ 38х30. Коя ултима е по-добра от въпросната сефка?
бобо Джадай
Заглавие: Re: Nel Big 43x38 Сря Ное 14, 2012 1:48 pm
jordan_nenov написа:
Машината ми е Фишер Ф75. Работя с антена СЕФ 38х30. Коя ултима е по-добра от въпросната сефка?
А пробвал ли си оригиналната 15 инча,щото се си мисля ,че там е истината.!
jordan_nenov Джадай
Заглавие: Re: Nel Big 43x38 Сря Ное 14, 2012 2:38 pm
С оригиналната 15-ка не съм работил, но познавам хора дето са с Ф-75 и изобщо не са доволни от въпросната сонда. За мен си остава най-добрата сеф 38х30 засега. А ти работил ли си с голямата сефка? И какви разлики виждаш между сефката и оригиналната 15-ка?
бобо Джадай
Заглавие: Re: Nel Big 43x38 Сря Ное 14, 2012 4:47 pm
Не,но по принцип съм негативно настроен към тези антени.Най пресния пример който ми изскача в главата за НЕЛ-ките е от събора в Бургас-Мнлб експлр с оригиналната стандартна сонда едвам хващаше една от целите,но си я ковеше цвят/10ст/,докато с нелката,/доста по-голям размер/я хващаше с доста голям аванс,но като черен сигнал.Струва ми се,че на чисти и неорудени терени,работят по-добре,но нагазят ли в "ПО-сериозни" почви се дънят.
jordan_nenov Джадай
Заглавие: Re: Nel Big 43x38 Пет Ное 16, 2012 8:52 am
За мен сефката на уродено няма равна, което значи, че сеф антената е по-добра от нелката. Трябва да направим паралелни тестове на сефката и оригиналната 15-ка, за да знаем коя е по-добрата... Късмет !
indi Легионер
Заглавие: Re: Nel Big 43x38 Вто Ное 27, 2012 9:53 am
adminn написа:
ako ги предлагахте сигурно щяха да стават ако не струваха от минелаб нямаше да си правят труда да ги коментират
pechkata Джадай
Заглавие: Re: Nel Big 43x38 Вто Ное 27, 2012 11:12 am
Конфигурацията на антените е деликатна работа да СЕФ антените дават добри параметри за дълбоки сигнали - под зоната на дискриминатора и по добре различават металите на тежък терен...За НЕЛ антените мога да кажа че са обикновено ДД с по голям размер а и Майнлаб точно това коментираха че ожелезява сигнала в дълбочина...
ivan_a2 Легионер
Заглавие: Re: Nel Big 43x38 Вто Ное 27, 2012 1:47 pm
jordan_nenov написа:
За мен сефката на уродено няма равна, което значи, че сеф антената е по-добра от нелката. Трябва да направим паралелни тестове на сефката и оригиналната 15-ка, за да знаем коя е по-добрата... Късмет !
аз съм работил със Сеф и с оригиналната 15 и ще ви кажа че от оригиналното по добро нема,а jordan_nenov парво работи с всички сондички и тогава говори за Нел,сеф и не знам си какви още. пробвай и ще се убедиш
jordan_nenov Джадай
Заглавие: Re: Nel Big 43x38 Вто Ное 27, 2012 2:19 pm
ivan_a2 написа:
jordan_nenov написа:
аз съм работил със Сеф и с оригиналната 15 и ще ви кажа че от оригиналното по добро нема,а jordan_nenov парво работи с всички сондички и тогава говори за Нел,сеф и не знам си какви още. пробвай и ще се убедиш
Може и да си прав колега, но познавам доста хора които си взеха оригиналните 15-ки и сега ги продават. А я кажи как се държи оригиналната 15-ка на орудено или замърсено, защото това съм го виждал с очите си... Успех на всички колеги !
jordan_nenov Джадай
Заглавие: Re: Nel Big 43x38 Сря Ное 28, 2012 12:15 pm
Трябва да направим паралелни тестове на фишера с трите антени: нел 43х38, оригиналната 15-ка и сеф 38х30. Тогава ще се разбере коя е по-добра. Аз имам сефка, ако някой колега има от другите, нека се обади и да направим малко проби... Късмет колеги и НАСЛУКА !
ivan_a2 Легионер
Заглавие: Re: Nel Big 43x38 Пет Ное 30, 2012 2:07 am
jordan_nenov написа:
Трябва да направим паралелни тестове на фишера с трите антени: нел 43х38, оригиналната 15-ка и сеф 38х30. Тогава ще се разбере коя е по-добра. Аз имам сефка, ако някой колега има от другите, нека се обади и да направим малко проби... Късмет колеги и НАСЛУКА !
аз имах Сеф-ка и я продадох сега имам 15 и не я продавам ако има някой с нел нека се обади и ще направим тест на трите