Заглавие: Re: дайте съвет за фабричен металдетектор Чет Окт 11, 2012 1:58 pm
4орта написа:
GoldenMask написа:
На 4орта детектора му е за ремонт чудно ми е що не го праща .
Той вече идва на ремонт, съвсем нов след първото излизане за 10 мин. Върна ми го обратно уж с някакви подобрения, и с уверението че щял да работи супер, но е същата работа, няма и грам разлика от преди това. Явно така излизат от "фабриката" За мен тоя детектор за селища не става.
Идвал е ама друг път, тоя детектор е на 5 години и подобрения по него се правят само ако се изхвърли предния панел и платката...., но това не се е случило ! Подобренията в случая са по-скоро подобрени механични качества, които идват от качествена сонда (която е видно че е сменяна ).
Джони Цезар
Заглавие: Re: дайте съвет за фабричен металдетектор Чет Окт 11, 2012 9:24 pm
4орта написа:
GoldenMask написа:
На 4орта детектора му е за ремонт чудно ми е що не го праща .
Той вече идва на ремонт, съвсем нов след първото излизане за 10 мин. Върна ми го обратно уж с някакви подобрения, и с уверението че щял да работи супер, но е същата работа, няма и грам разлика от преди това. Явно така излизат от "фабриката" За мен тоя детектор за селища не става.
Колега, сигурно има нещо конкретно в твоята ситуация. Умишлено избягвам да правя реклама или да критикувам техники и производители, но от Владо Лилов получих само коректност. И не мисля, че това беше специално отношение към мен, защото го търсихме и заради други колеги, които си бяха купили Маски втора употреба - момчета, които той изобщо не познава. И сега няма да го хваля , но мисля, че е редно, когато човек е видял интелигентно и коректно отношение, да изпитва поне малко благодарност. ...та затова го споменавам с добро. И колега, то проблема не е в апаратите, ами в селищата - просто от единия край спират да пускат. Вече каквито и апарати да хванем, малко ще е все тая по селищата и по нивите.
Един търсач - войн, двама - бригада, трима - чета, четирима и повече - армия. И така до 300 000!
stater Про-Консул
Заглавие: Re: дайте съвет за фабричен металдетектор Пет Окт 12, 2012 6:01 pm
Абсолютно съм съгласен с тебе колежке ,че вече няма почти никакво значение с каква машина си ,щото почти всичко по старите обекти отдавна вече е изкарано.А нови трудно се намират.Дето се вика не ми хвали машина ами обект.Пък и хобито нещо стана бая скъпо и като гледам колегите излизат все по-рядко и по възможност по на близо.Що се отнася до Владо ,то това което мога да кажа за него е, че не виждам в скоро време някой дори и да се опита да го стигне ,камо ли да го надмине.
markos Преторий
Заглавие: Re: дайте съвет за фабричен металдетектор Пет Окт 12, 2012 7:23 pm
Ами стана да че и по скъпо ще става,всеки втори се оборудвал с Мд който струва не повече от 800-1000лв.и опустошават горния слой който и без това вече не дава резултати.По моите наблюдения по опитните колеги взеха да се подвизат на по високо и на по трудни достъпни места където новаците все още няма да идат,а и по последна информация и гърците взеха да ни посещават все по често като че ли ние сме малко тука.
Mitbull Легионер
Заглавие: Re: дайте съвет за фабричен металдетектор Пет Окт 19, 2012 8:12 pm
бобо написа:
F-75 написа:
Значи полева работа трябва! А МОЗЪЦИ по форума всеки може да ръси.Хора без достатъчно опит с дадена машина,да не се изказват неподготвени!
Полева викаш.....,на полето сички могат,и секи,фани малко баирите,после приказвай поучително,че и ти кат гледам не знаеш за ко иде реч.НЯМА най добър-всичко е въпрос на компромис и приоритети.За орудено-тоз,за замърсено-другия-за дребни неща-третия,....и т.н.
Бобо, фани малко се научи да пишеш, после приказвай поучително . Сетне, приказвайки за приоритети, вземи се запознай с конкретния модел, защото си изброил три от основните качества на F75.
colin96 написа:
F-75 написа:
Значи полева работа трябва! А МОЗЪЦИ по форума всеки може да ръси.Хора без достатъчно опит с дадена машина,да не се изказват неподготвени!
Абе братчед .Недей така бе.Днес половин час се чудих един по дълбок сигнал дали да го копам или не.Цвят черно,черно цвят и накрая се оказа монета.Ама зачистване,ама сваляне малко на почва...Еми аз да не съм Ванга.Нали затова съм дал един куп пари-да ми казва ,а не аз да гадая.Какво ми го хвалиш ...И какво зависи от оператора в случая..Ами в други десет случая се оказва черен сигнал при същите обстоятелства.Свалете си очилата най-после и дайте едно обективно мнение.И верно неподготвени да не се изказват..
Това с какъв апарат? Защото ако работиш редовно с F75, ще знаеш че не са ти нужни повече от 6 минавания над един сигнал: 3 в едната, и 3 в другата посока! Добре, дори и така да е, и аз хванах един, два такива сигнали това лято. И знаеш ли какво - хората дето бяха с мене, не само че не ги хванаха на ход, ами и при посочено и зачистено място! Така че, кой е с очила? Ако нещо ти се колебае - изкопай го. Щеше да ти отнеме 5 мин., а за останалите 25 щеше да извадиш още 5 сигнала.
И недейте да приказвате за някой апарат, ако сте имали само няколко дена работа с него, или от впечатления от колега или клипове в нета. Нещата са много различни. Работете с хубави слушалки, и хубави батерии. И спрете да приказвате за хоби, докато в същото време, мислите само за забогатяване!
бобо Джадай
Заглавие: Re: дайте съвет за фабричен металдетектор Пет Окт 19, 2012 9:43 pm
Mitbull написа:
бобо написа:
F-75 написа:
Полева викаш.....,на полето сички могат,и секи,фани малко баирите,после приказвай поучително,че и ти кат гледам не знаеш за ко иде реч.НЯМА най добър-всичко е въпрос на компромис и приоритети.За орудено-тоз,за замърсено-другия-за дребни неща-третия,....и т.н.
Бобо, фани малко се научи да пишеш, после приказвай поучително . Сетне, приказвайки за приоритети, вземи се запознай с конкретния модел, защото си изброил три от основните качества на F75.
colin96 написа:
F-75 написа:
Абе братчед .Недей така бе.Днес половин час се чудих един по дълбок сигнал дали да го копам или не.Цвят черно,черно цвят и накрая се оказа монета.Ама зачистване,ама сваляне малко на почва...Еми аз да не съм Ванга.Нали затова съм дал един куп пари-да ми казва ,а не аз да гадая.Какво ми го хвалиш ...И какво зависи от оператора в случая..Ами в други десет случая се оказва черен сигнал при същите обстоятелства.Свалете си очилата най-после и дайте едно обективно мнение.И верно неподготвени да не се изказват..
Това с какъв апарат? Защото ако работиш редовно с F75, ще знаеш че не са ти нужни повече от 6 минавания над един сигнал: 3 в едната, и 3 в другата посока! Добре, дори и така да е, и аз хванах един, два такива сигнали това лято. И знаеш ли какво - хората дето бяха с мене, не само че не ги хванаха на ход, ами и при посочено и зачистено място! Така че, кой е с очила? Ако нещо ти се колебае - изкопай го. Щеше да ти отнеме 5 мин., а за останалите 25 щеше да извадиш още 5 сигнала.
И недейте да приказвате за някой апарат, ако сте имали само няколко дена работа с него, или от впечатления от колега или клипове в нета. Нещата са много различни. Работете с хубави слушалки, и хубави батерии. И спрете да приказвате за хоби, докато в същото време, мислите само за забогатяване!
Че ко му е на моа правопис? Пиша си на чис български язик Нещо ко не си ма разбрал,моа се пуфтора! Ма кат гледам- бавно загряваш,даже хич,та ко да се обяснявам оШТ е!
hagemon4o Про-Консул
Заглавие: Re: дайте съвет за фабричен металдетектор Съб Окт 20, 2012 1:41 pm
моя съвет е Jeohunter.... Imperio би трябва да ги има!
colin96 Консул
Заглавие: Re: дайте съвет за фабричен металдетектор Съб Окт 20, 2012 4:39 pm
бобо точно това исках да ти кажа и аз.Не е проблема че хората около тебе не са ги хванали.Проблема е че ти разбра какви са сигналите само с копане или поне зачистване нали.И сигурно още колко си изкопал които са черни,и в които си се съмнявал , не ми се мисли.Категоричен е на плитките сигнали,където няма някой да не ги чуе и разпознае.Това е моето мнение.
бобо Джадай
Заглавие: Re: дайте съвет за фабричен металдетектор Съб Окт 20, 2012 6:54 pm
colin96 написа:
бобо точно това исках да ти кажа и аз.Не е проблема че хората около тебе не са ги хванали.Проблема е че ти разбра какви са сигналите само с копане или поне зачистване нали.И сигурно още колко си изкопал които са черни,и в които си се съмнявал , не ми се мисли.Категоричен е на плитките сигнали,където няма някой да не ги чуе и разпознае.Това е моето мнение.
Абе на неорудено може и да става,ама там,дето викаш, всички могат!На орудено Фишер Ф75 НЕ СТАВА.Там Минелаб сд 2002 в2 има много по-добра дискриминация от него,колкото и да е спорна възможността му да дискриминира.!И после, като ми го захвалят..... Бил бърз!Да,ама съм чул,че ХП-то било по-бързо!Бил дълбок!Да,ама също съм чувал,че Тежона бил по-дълбок !Ааа,имал "телевизор"-предните наистина нямат,но други имат -даже и цветни .И в к"во остана Фишерът по-добър?В това,че е супер на"минерализацион"-ХА!Прехвалена стока,братче !....................................................................................................................................................................................................................................................!.PS."Mitbul"-е,как е правописа,че неска съм довел ридакторъ,та ко нещо не го бива, а му свиам сърмите
Stoqnov Новобранец
Заглавие: Re: дайте съвет за фабричен металдетектор Съб Окт 20, 2012 8:07 pm
вие какво бихте избрали тежона или ф75 или нещо друго за тези пари
бобо Джадай
Заглавие: Re: дайте съвет за фабричен металдетектор Съб Окт 20, 2012 11:05 pm
Stoqnov написа:
вие какво бихте избрали тежона или ф75 или нещо друго за тези пари
Понеже вече така, и така се ангажирах с полемиката в тази тема,се чувсвам задължен да отговоря,въпреки,че въпроса ти е малко като за кокошката и яйцето Затова ще отговоря така:ти какво ще избереш между БМВ и мерцедес,като знаеш,че и двете са със задно предаване,и за зимни условия не стават,въпреки всичките им там тракшън контроли и стабилизиращи системи.Едната е по-спортна,другата по-луксозна!Ако двете се състезават, изхода винаги е неясен,и голяма роля играят шофьорите!!!! Въпроса е-коя е по-добра ЗА ТЕБ!Този отговор трябва да търсиш! Успех!
ivanasen Джадай
Заглавие: Re: дайте съвет за фабричен металдетектор Нед Окт 21, 2012 12:53 am
nasko75 написа:
Garrett GTI 2500 ,Fisher F70 ,Fisher F75 ,XP G-Maxx II ,XP Gold Maxx Power, Minelab X-Terra 705,Minelab Safari, дайте мнението си за уред с които сте работили вие аз горе долу вече съм залитнал на някъде ама ще ми е интересно да чуя и други савети
Колега , според мен всички фабрични над 1000лв. си струват стига да не са произведени в Китай!
Добрите приятели са като звездите; не винаги ги виждаш, но знаеш, че винаги са там.
Понякога за да бъде истинско приятелството е нужен и скалпел!!!
hagemon4o Про-Консул
Заглавие: Re: дайте съвет за фабричен металдетектор Нед Окт 21, 2012 3:56 pm