Заглавие: Настройки и работа с АСЕ 250 9х12 сонда Сря Фев 29, 2012 5:40 pm
Първо здравейте на всички , понеже съм нов имам нужда от малко помощ от по опитните. Наскоро си закупих този металотърсач и направих 3 обхода на изключително замърсено място , това което ми направи впечатление е , че индикатора за дълбочина на предмета никога не надхвърля второто деление 4" - това ли е максималната дълбочина която апарата постига с тази сонда и има някакви допълнителни настройки ,който трябва да се направят освен тези описани в книжката на уреда? Прегледал съм всички теми за този модел във форума и за чувстителноста и избора на режим съм запознат с написаното. Също така моля и за малко разяснения относно правилното разпознаване на сигналите , защото се водя от скалата , а това май не е най - правилния начин. Ще съм благодарен на всеки който ми помогне с каквото може.
hamido Про-Консул
Заглавие: Re: Настройки и работа с АСЕ 250 9х12 сонда Сря Фев 29, 2012 6:54 pm
liutko написа:
Първо здравейте на всички , понеже съм нов имам нужда от малко помощ от по опитните. Наскоро си закупих този металотърсач и направих 3 обхода на изключително замърсено място , това което ми направи впечатление е , че индикатора за дълбочина на предмета никога не надхвърля второто деление 4" - това ли е максималната дълбочина която апарата постига с тази сонда и има някакви допълнителни настройки ,който трябва да се направят освен тези описани в книжката на уреда? Прегледал съм всички теми за този модел във форума и за чувстителноста и избора на режим съм запознат с написаното. Също така моля и за малко разяснения относно правилното разпознаване на сигналите , защото се водя от скалата , а това май не е най - правилния начин. Ще съм благодарен на всеки който ми помогне с каквото може.
Добре дошъл колега, значи за дълбочина 4" -това означава ,че е след 4 инча да търсиш т. е. може сигнала дае на дълбочина 4-5-6 ,инча и т. н. Доколкото разбрах от писаното имаш висока чувствителност ( сенситива го сложи на едно деление по- малко)... От мен запомни ВИНАГИ работи на АЛ МЕтал и копай сигнали които те съмняват
В този живот всички неприятности идват от малкото четене!
liutko Новобранец
Заглавие: Re: Настройки и работа с АСЕ 250 9х12 сонда Сря Фев 29, 2012 8:49 pm
Благодаря за съветите , само не разбирам какво значи да ме съмнява сигнала. Когато на едната страна ми го дава сребро а на другата желязо например това ли е съмнителен сигнал? А и другото което забелязах е , че като чукна питата в снега(при обходите имаше сняг) , писка по един път в сребро.Това нередно ли е?
hamido Про-Консул
Заглавие: Re: Настройки и работа с АСЕ 250 9х12 сонда Сря Фев 29, 2012 9:02 pm
liutko написа:
Когато на едната страна ми го дава сребро а на другата желязо например това ли е съмнителен сигнал? Точно така !!!!!!!!!! А и другото което забелязах е , че като чукна питата в снега(при обходите имаше сняг) , писка по един път в сребро.Това нередно ли е?
НЕдей удря сондата ! Това е от високата чувствителност .
liutko Новобранец
Заглавие: Re: Настройки и работа с АСЕ 250 9х12 сонда Чет Мар 01, 2012 1:35 pm
Хора не се свидете да разпространявате опит.Дайте да направим няква тема за начинаещите притежаващи този модел металотърсач.Някога и вие сте били начинаещи и сте имали нужда от малко помощ.
maksim12 Консул
Заглавие: Re: Настройки и работа с АСЕ 250 9х12 сонда Чет Мар 01, 2012 3:13 pm
liutko написа:
Хора не се свидете да разпространявате опит.Дайте да направим няква тема за начинаещите притежаващи този модел металотърсач.Някога и вие сте били начинаещи и сте имали нужда от малко помощ.
какво те интересува по точно
liutko Новобранец
Заглавие: Re: Настройки и работа с АСЕ 250 9х12 сонда Чет Мар 01, 2012 3:39 pm
maksim12 написа:
liutko написа:
Ами интересува ме на на кое казвате съмнителен сигнал , как да разпозная дълбокия сигнал , как да използвам пинпойта . Изобщо всичко което интересува един новак.
maksim12 Консул
Заглавие: Re: Настройки и работа с АСЕ 250 9х12 сонда Чет Мар 01, 2012 3:49 pm
liutko написа:
maksim12 написа:
liutko написа:
Ами интересува ме на на кое казвате съмнителен сигнал , как да разпозная дълбокия сигнал , как да използвам пинпойта . Изобщо всичко което интересува един новак.
сумителен сигнал е този които и както звук и на дисплея ти показва цвят и желязо дилбок сигнал е когато го чуваш мн тихо от обичаиното на твоят апарат дулбок сигнал е този които пулни дулбокомера и се чува слабо но с тази антена и с този апарат надали ще постигнесш нещто мн нисук клас е
liutko Новобранец
Заглавие: Re: Настройки и работа с АСЕ 250 9х12 сонда Чет Мар 01, 2012 4:03 pm
maksim12 написа:
liutko написа:
maksim12 написа:
liutko написа:
сумителен сигнал е този които и както звук и на дисплея ти показва цвят и желязо дилбок сигнал е когато го чуваш мн тихо от обичаиното на твоят апарат дулбок сигнал е този които пулни дулбокомера и се чува слабо но с тази антена и с този апарат надали ще постигнесш нещто мн нисук клас е
Аз не се надявам на чудо , просто можех да си позволя тази цена и от прочетеното в форумите избрах да е асе 250.Възможно е да съм сбъркал в избора , но след няколко излета съм изключително запален и просто искам да знам как да работя най-правилно с апарата.
Благодаря за информацията която ми даде , но това което забелязах е че голяма част от сигналите който срещнах са на едната страна цвят а на другата желязо.Явно ще трябва повече практика.
maksim12 Консул
Заглавие: Re: Настройки и работа с АСЕ 250 9х12 сонда Чет Мар 01, 2012 4:44 pm
[quote="liutko"с времето щте свикнеш
horo Про-Консул
Заглавие: Re: Настройки и работа с АСЕ 250 9х12 сонда Чет Мар 01, 2012 7:02 pm
maksim нисак клас за теб или..??? когато има сигнали от едната посока желязо а от другата цвят крастосваи маховете и ако пак ти покаже така по добре подминавай ако нетисе копае земята е много замърсена така че има много лъжливи сигнали но машината има много добра дискриминация и ако има монета бъди сигорен че ще разбереш ... за дълбочина си вземи друга антена пишими на лични дати кажа каква да не правим реклама тук и мога дати кажа че ще работи колкото един от 2000 лв а както каза другия колега само на ал метал ако е много замърсено си пускаш на монети но има голяма вероятност да подминеш нещо П.С. в повечето случаи най важното се оказва антената повярваи ми обедихсе в това иначе апарата е много добър почти навсякаде работи за разлика от някои скъпи така наречените по висок клас.........
liutko Новобранец
Заглавие: Re: Настройки и работа с АСЕ 250 9х12 сонда Чет Мар 01, 2012 7:55 pm
horo написа:
maksim нисак клас за теб или..??? когато има сигнали от едната посока желязо а от другата цвят крастосваи маховете и ако пак ти покаже така по добре подминавай ако нетисе копае земята е много замърсена така че има много лъжливи сигнали но машината има много добра дискриминация и ако има монета бъди сигорен че ще разбереш ... за дълбочина си вземи друга антена пишими на лични дати кажа каква да не правим реклама тук и мога дати кажа че ще работи колкото един от 2000 лв а както каза другия колега само на ал метал ако е много замърсено си пускаш на монети но има голяма вероятност да подминеш нещо П.С. в повечето случаи най важното се оказва антената повярваи ми обедихсе в това иначе апарата е много добър почти навсякаде работи за разлика от някои скъпи така наречените по висок клас.........
Блгодаря за съвета horo , точно това имат предвид под споделяне на опит. За антената мисля , че знам какво имаш предвид , но за момента ще трябва да тренирам с тази по финансови причини . За напред съм намислил тази интервенция но ще бъде след месец - два.Другото което не успях да разбера е това че досега винаги ми показва на дълбокомера 4" , значи ли това че с тази антена не може да бъде постигната по голяма дълбочина или просто съм попаднал на такъв терен?
jujeto1 Новобранец
Заглавие: Re: Настройки и работа с АСЕ 250 9х12 сонда Чет Мар 01, 2012 8:29 pm
колега аз имам гаррет аце-250 от един месец и аз се уча малко му свикнах сигнали ми дава и вадих някои неща,но с времето се свиква.Миналата седмица ми даваше желязо на скалата беше 6" извадих значка от униформа от армията и беше около 10-12 см аз още уча центрирането на обектите и свикнах
liutko Новобранец
Заглавие: Re: Настройки и работа с АСЕ 250 9х12 сонда Чет Мар 01, 2012 8:51 pm
jujeto1 написа:
колега аз имам гаррет аце-250 от един месец и аз се уча малко му свикнах сигнали ми дава и вадих някои неща,но с времето се свиква.Миналата седмица ми даваше желязо на скалата беше 6" извадих значка от униформа от армията и беше около 10-12 см аз още уча центрирането на обектите и свикнах
Аз също попаднах на една бронзова монетка около 1-1,5см , но интересното е , че имаше сняг и я хванах на около 40см , като снега беше около 10см.Сигнала беше много чист и го даваше и в двете посоки цвят , за съжаление не погледнах дълбокомера.Аверите ми , които бяха с мен се занимават от по дълго време и работят с голден маск - направо бяха изумени от дълбочината. Но понеже обекта на търсене е близо до язовир ми прави впечатление , че и на оловнити тежести и на някои капачки сигнала е същия.Та въпроса ми е има ли начин да бъдат различавани обектите (капачките и боклуците от монетките).
jujeto1 Новобранец
Заглавие: Re: Настройки и работа с АСЕ 250 9х12 сонда Чет Мар 01, 2012 9:01 pm
Еми на режим Coins ми даваше най в дясно монета,а извадих капачка
hamido Про-Консул
Заглавие: Re: Настройки и работа с АСЕ 250 9х12 сонда Чет Мар 01, 2012 9:49 pm
.Та въпроса ми е има ли начин да бъдат различавани обектите (капачките и боклуците от монетките).[/quote] При Аце 250 и при някои други апарати това е невъзможно!!!!!!!!!!!
geicezar Новобранец
Заглавие: Re: Настройки и работа с АСЕ 250 9х12 сонда Чет Мар 01, 2012 10:52 pm
liutko написа:
Колега един съвет от мен работи бавно не бързай копай всички цветни сигнали не разчитай на дисплея да ти покаже на 100% какво е в земята при едини и същи показания може да се окажат три различни предмета от различен метал-същото се отнася и за звука.Кръстосвай съмнителните сигнали-когато ти го дава ту цвят ту желязо и ги копай.Колкото до 40см си в заблуждение-или е имало нещо по горе и те е накарало да откопаеш 20см.и след това си я хванал или кокто се случва често се е търкаляла до 40тия см. и накрая си я извадил. Иначе като цяло апарата е добър- по натам му сложи една севка и избиваш рибата. Успех и много находки.
BEKS Консул
Заглавие: Re: Настройки и работа с АСЕ 250 9х12 сонда Чет Мар 01, 2012 11:18 pm
Но понеже обекта на търсене е близо до язовир ми прави впечатление , че и на оловнити тежести и на някои капачки сигнала е същия.Та въпроса ми е има ли начин да бъдат различавани обектите (капачките и боклуците от монетките).[/quote]
Щом ти дава цвят копаеш всички, има много интересни неща в земята не само монети.Кутиите от бира и капачките ще ги познаваш като повдигнеш сондата на около над педя и ако остане сигнала може да го пропуснеш,но си имай едно на ум.При твоя модел по звука няма да познаваш дали е дълбок или плитък сигнала,защото камбанката му звънти винаги с една сила,и пак пробваш с повдигане на сондата.За тези 40см. не вярвам да са верни,сигнала ти е бил в страни и като си ошерявал тогава е и излезнал.Направи си тест,че въздушно няма да ги хванеш.Монети под 30см. не очаквай да извадиш,не му стигат силите до повече.Винаги кръстосвай сигналите и най-важното, търси бавно.Всичко друго е късмет.
BEKS Консул
Заглавие: Re: Настройки и работа с АСЕ 250 9х12 сонда Чет Мар 01, 2012 11:25 pm
Опа сега видях,че колегата geicezar ти е дал почти същите съвети.
horo Про-Консул
Заглавие: Re: Настройки и работа с АСЕ 250 9х12 сонда Пет Мар 02, 2012 5:07 am
отностно тези сантиметри за които говориш се постигат но със друга антена аз лично съм вадил на 35см халка и 40см 10стотинки от 1881 година(монетата е голяма)земята беше чиста както и сигнала за това казвам че апарата е много ама много различен със подходящата антена,въздушно ги хваща над 45см.... не съм ползвал никога друга антена освен руска така че не искам да правя сравнения между моята и тези сеифки ... единствените проблеми които имам е че ако има капачки винаги ги дава цвят , знам че много от вас ще кажат ооооо тоя за какви сантиметри говори лъже прависе на интересен ние сме дали толкова пари за апарати а тои със 300-400лв машинка постига такива резултати ЕМИ и аз самия се чудех на това и мога дави кажа че виновника дасе здобия със това чудо е жена ми тя пожела да има и аз данесе набутам :-) и вземах така наречените нисак клас които се оказа висок ......
liutko Новобранец
Заглавие: Re: Настройки и работа с АСЕ 250 9х12 сонда Пет Мар 02, 2012 6:59 am
Благодаря ви колеги , колкото до случая с монетката е много възможно да е бил някакъв късмет , защото мястото е много замърсено , при въздушните опити който правих след това найстина не я хваща на такава дълбочина . Може ли да споделите и за кабела на сондата , как го навивате по стегнато или по хлабаво , че виждах разни мотажи със стегнати , с хлабави , с нещо като по хлабава халка по средата.
jujeto1 Новобранец
Заглавие: Re: Настройки и работа с АСЕ 250 9х12 сонда Пет Мар 02, 2012 10:07 am
Еми колега аз го стягам и 5 пъти го намотвам и точно ми пасва буксата
BEKS Консул
Заглавие: Re: Настройки и работа с АСЕ 250 9х12 сонда Пет Мар 02, 2012 10:22 am
horo написа:
отностно тези сантиметри за които говориш се постигат но със друга антена аз лично съм вадил на 35см халка и 40см 10стотинки от 1881 година(монетата е голяма)земята беше чиста както и сигнала за това казвам че апарата е много ама много различен със подходящата антена,въздушно ги хваща над 45см.... не съм ползвал никога друга антена освен руска така че не искам да правя сравнения между моята и тези сеифки ... единствените проблеми които имам е че ако има капачки винаги ги дава цвят , знам че много от вас ще кажат ооооо тоя за какви сантиметри говори лъже прависе на интересен ние сме дали толкова пари за апарати а тои със 300-400лв машинка постига такива резултати ЕМИ и аз самия се чудех на това и мога дави кажа че виновника дасе здобия със това чудо е жена ми тя пожела да има и аз данесе набутам :-) и вземах така наречените нисак клас които се оказа висок ......
Колега с НЕЛ сонда може да е по-добре,но съгласи се,че като дадеш още 200лв.за сонда то вече апарата не ти е от тези за 400лв. а общата цена му става 600-700лв.А пък от ценовия клас оклоло 700лв. има по- добри от аце 250.Така че каквото закачиш с ацето все ти е кяр.Тези 10ст. от 1881 са си половин капачка на размер аз много им се кефя,но по-добре да са от 1880г.,че са по-редки.
liutko Новобранец
Заглавие: Re: Настройки и работа с АСЕ 250 9х12 сонда Пет Мар 02, 2012 3:38 pm
Колега , какво ще рече НЕЛ сонда , защото търсих и освен СЕФ други не намерих за този модел гарет.НЕЛ по добра ли е от СЕФ , и от каде мога да намеря ?
BEKS Консул
Заглавие: Re: Настройки и работа с АСЕ 250 9х12 сонда Пет Мар 02, 2012 5:19 pm
Колега това е твоята сонда,ако решиш да си с ацето. http://www.12talerov.ru/product_550.html