Заглавие: Re: Golden Mask 4 Чет Дек 29, 2011 10:47 pm
stan960 написа:
-Мерси за инфото -всъщност ми хареса деленето на тоновете -при теста -монета-пирон-на дъската -От бързината на дискриминация ли му куца дълбочината:? -Така ги разбрах чехите..................
Точно така, няма машина хем да е бърза, хем да е дълбока , двете неща са несъвместими .
Гост Гост
Заглавие: Re: Golden Mask 4 Чет Дек 29, 2011 10:57 pm
Като съм описал моите впечатления от апарата никъде не съм споменал за дълбочина.Аз винаги съм предпочитал Golden Mask 2 като най-добър за мен.Golden Mask 4 има съвсем друго поведение нямащ нищо общо с 8 килохерцовите.При моите излети го сравнявам с двойката и е по-плитък с около 5-6 см.,но опитът ми показва,че не винаги голямата дълбочина е решаваща за крайният резултат.Факторите са комплексни.Спокойна,стабилна и най-вече резултатна-което е най-важното.
Най-после да чуя някакви отзиви за четворката от колега. И аз съм му хвърлил око и за сега събирам пари. Скоро и аз ще се купувам такъв та ако може повече мнения, а пък и тези 5-6 см. по-малко от двойката си е много. Можеш ли да направиш паралелен тест с двата. аз имам бандито 2 и ГМ1+ като бандита е малко по дълбок от еденичката но с 2-3 см. и то на лека почва, докато 1+ е по добра на замърсено. Ако четворката е малко по-добра от 1+ няма да се колебая, иначе поглеждам и към ГМ3+
Най-после да чуя някакви отзиви за четворката от колега. И аз съм му хвърлил око и за сега събирам пари. Скоро и аз ще се купувам такъв та ако може повече мнения, а пък и тези 5-6 см. по-малко от двойката си е много. Можеш ли да направиш паралелен тест с двата. аз имам бандито 2 и ГМ1+ като бандита е малко по дълбок от еденичката но с 2-3 см. и то на лека почва, докато 1+ е по добра на замърсено. Ако четворката е малко по-добра от 1+ няма да се колебая, иначе поглеждам и към ГМ3+
Тия 5-6 сантиметра са за по-големи предмети които са в дълбочина, основната задача на GM4 е да бъде продуктивна в замърсени с железа обекти каквато е и на GM1+, просто четворката е по-бърза, т.е. е по-добра от 1+ особенно на многотоналната дискриминация и е малко по-дълбока от 1+ особенно в режим ръчен земен баланс . GM3+ е за дълбоки сигнали, като при това е супер стабилна и с равномерен звуков праг, което много помага за локализиране на дълбоки цели . Разбира се всички модели Golden Mask могат да се направят (с промяна на два резистора ), по-дълбоки, но за сметка на стабилност към почвата и неравномерност на прага . В момента хит на пазара са сондите 10x12'' тежат само 500 гр. (с кабела и конектора), на Сатир 4-ката е с тази сонда .
Маската я имам от 23-ти декември и въпреки снега излизам всеки ден.Чакам с нетърпение да се стопи за да мога да направя сравнителни тестове.Днес правихме въздушни тестове като тези с монети между пирони с 4-ката и с 2-ка.2-ката е по-дълбок апарат,но не се справя с този тест добре.4-ката го минава по начина който Владо е заснел на клипа.Антената ми е 12/10 инча и може би за това апарата успя да раздели правилно монетите и пироните от 20 см.Трябва да ви кажа ,че теста наистина е труден особено когато отдалечаваш антената.В реални условия при 10 см сняг за 3 часа съм извадил 10 монети.Антената центрова много добре,не се налага често да регулираш грунд баланса и най-добро впечатление ми прави дискриминацията.Като цяло машината е супер.На замърсено ще бие доста апарати които уж са по-дълбоки.Имах възможност да го тествам в селище което е осеяно с гранитен строителен материал трошляк и може да се настрои да отсича веещия сигнал,но снега беше много за да тествам с монети.
Golden Mask Джадай
Заглавие: Re: Golden Mask 4 Пет Яну 06, 2012 1:26 pm
Малко свежи клипове от вчера Golden Mask 4 с DD10x12'' и DD7''
Здравейте и съжалявам за лош език, аз съм с помощта на преводач.
Бихте ли могли да направите това нокти тест с GM4? Това Youtube видео (BqebKPEObyg) показва тест и инструкциите за теста могат да бъдат изтеглени от ahrps.org под TIPS/TECHNIQUES. Аз не можете да пускате преки връзки, защото съм нов потребител, съжалявам.
Монета, използвана в теста е 10 евро цента монета.
При моите излети го сравнявам с двойката и е по-плитък с около 5-6 см.,но опитът ми показва,че не винаги голямата дълбочина е решаваща за крайният резултат.Факторите са комплексни.Спокойна,стабилна и най-вече резултатна-което е най-важното.
Оказа се ,че проблема с дълбочината може да се разреши. В момента дълбочината е като на Golden Mask 2,но с всички предимства които дава Golden Mask 4 машината става неотразима.
djaksparrow Новобранец
Заглавие: Re: Golden Mask 4 Пон Яну 30, 2012 12:16 am
Последната промяна е направена от djaksparrow на Чет Фев 02, 2012 12:29 pm; мнението е било променяно общо 2 пъти
Golden Mask Джадай
Заглавие: Re: Golden Mask 4 Пон Яну 30, 2012 11:09 am
djaksparrow написа:
Пълен ташак,една чанта пари за един уй детектор.Хора в кой век живеем.
Явно напоследък хората си падат по ташаци, за два от най-слабите месеци от годината Декември и Януари (откъм продажби) - 122 детектора ГМ4
При моите излети го сравнявам с двойката и е по-плитък с около 5-6 см.,но опитът ми показва,че не винаги голямата дълбочина е решаваща за крайният резултат.Факторите са комплексни.Спокойна,стабилна и най-вече резултатна-което е най-важното.
Оказа се ,че проблема с дълбочината може да се разреши. В момента дълбочината е като на Golden Mask 2,но с всички предимства които дава Golden Mask 4 машината става неотразима.
Как се решава този проблем с дълбочината? И подковата ще я свири ли така и със сонда 10"х12"?
Сонда 10"х12"свири подковата по същия начин както по-малката антена.Колкото до корекцията с дълбочината трябва да се обърнеш към Golden Mask.Производителите се стараят да настроят машините си максимално стабилни за да отговорят на изискванията на пазара.Това важи и за вносните апарати.Това дава възможност на всеки апарат да бъде коригирана настройката за да се постигне по-голяма дълбочина,но винаги за сметка на дискриминацията или бързината.Въпреки корекцията която направи Владо на моята четворка всички други параметри запазиха показателите си като стана по-чувствителна и дълбока като двойката.Дори се наложи да удължа конструкцията за да смогна на бързината с която апарата позволява да се работи.Сега съм поръчал още два Golden Mask 4 за мои колеги които сменят двойките.
Явно че всеки гледа да се запаси с най-новият модел Golden Mask4.Аз обаче мисля че за работа особенно на горски терен и на орудено и класическата Golden Mask1 също върши добра работа.Дай боже най-после да се стопи този шибан сняг че да пошетаме като хората а не само да висим пред компа.